Popüler Konu Verimli Rutin

Seyhan otelden yer ayırttık. Şehir merkezinde olsun dedik. Umarım düzgün bir oteldir. Mesajının ekran görüntüsünü aldım. Çok teşekkür ederim ❤️
All accor otelleri de başarılı ve uygun elecda elecda ibis Konya da kalmıştık biz, adana planı bizim de var gittiğimizde ibis adana da kalabiliriz diye düşünüyoruz hatta

Selamlar hanımlar,

Bir süredir iş yerinde yaşanan karmaşa nedeniyle gelemedim.

Bayram için önce Eskişehir’e ardından Adana’ya gittik. İpek Hanımla bir süre markete dahi gitmeyi düşünmüyorum :işsiz:

Dün gece döndük, Sabahtan beri çamaşırlar ile uğraşıyorum. Korkunç bir çamaşır işimiz var. Çarşamba günü de İstanbul’a gitmem gerekiyor iş için. Cuma akşam döneceğim. Evin düzeninin rutine dönmesi zaman alacak.

Herkese sevgiler:KK200:

Selam 1 haftayı geride bırakınca haftalık döküm yapıyorum burda paylaşım yapmak iyi hissetttiriyor arkadaşlar sizler neler yapıyorsunuz, nasıl gidiyor herşey yolunda mı?
Benim güzel ve verimli bir çalışma sistemiyle ileriliyorum işimi seviyorum herşey kontrolünde gidiyor , ayrıca işimle alakalı önemli bir çalışmaya dahil edildim benim için güzel bir gelişmeydi bana ve çevreme bütüne olumlu katkıları olacak bir süreç olarak değerlendiriyorum.
İnşallah 🙏🏻🙏🏻🙏🏻Yeni insanlar yeni ortamlar beyinde yeni sinaps bağlantıları konfor alanından çıkmak ve hep daha ileriye koşmaya çalışmak kendin için birşeyler yapmak çok güzel 🍀🍀🍀💜🙋🏻‍♀️
Ayrıca şehir dışı gezisi yaptım İzmire gittim yeni insanlarla tanışıp yeni yerler gördüm buda keyifliydi zamanı etkin şekilde kullandım.
Çok güzel bir koleksiyonu görmeye gittim ve müze gezmesi planladım.Bu şekilde zamanı çok iyi değerlendiriyorum.Yol yok diye şikayet etme kendine yeni bir yol aç.✅✅✅

Günaydın herkese😊 özledim sayfayı okumayı. Herkes yoğun bir dönemden geçiyor sanırım, bizde de öyle durumlar. Çocuklar hasta yine😕 çocukların hastalık süreci beni pandemiden daha çok yordu.
İnişler çıkışlar olsa da modumuzu düşürmek yok.
Sabah Nilay örnek nasıl olunur-Evrim Kuran bölümünü dinledim, ilgi çekici bir bölüm, tavsiye ederim.

İyi akşamlar bir haftalık bayram tatilinin ardından iş hayatına ve şehir yaşamına ailece döndük. Antalya’da kayınvalidemlere bayram ziyaretine gitmiştik, orada sahil kasabası niteliğindeki Adrasan‘da vakit geçirdik, akvaryumu ziyaret ettik , Denize gittik, mağara teleferik kale ziyaretleri derken uzun zamandır böyle keyifli vakit geçirmemiştik.

Biraz kilo alsam da güzeldi🌸

Rutinlere geri dönüyoruz💫

Arkadaşlar merabalar

Balkanlar turu düşünüyoruz ailece. Daha önce deneyimleyeniniz var mı? Hangi tur şirketini önerirsiniz? Yorumlarınız çok önemli benim için.
Bu arada bu 10 senedir hayalini kurduğum şey. Fark ettim ki bu hayale özel hiç birikim yapmamışım. Yıllar içinde 200-300 dolar dahi bile biriktirmemişim. Oysa atsaydım kenara şu an çok daha rahat hareket edebilirdim. Yani insana uzak gelen zamanlar aslında çok da uzak diilmiş. Hep maddi ya da manevi insanın kendine ailesine yatırım yapması gerekiyormuş.

Mesela oğlum için yurt dışı dil okulu düşünmeye başladım bi süredir. Yaz için 10-15 gün ile başlayan kurslar. Sadece bunun için bile birikim kalemi oluşturmalıyım. Mantıklı olan bu. Ve kolaylaştırıcı olan tabi

Sabah Rutini

Benim için ideal alarm kurma saati 05:50. 10 dakika kendine gelme sürecinden sonra güne başlıyorum. Hangi kitapta okuduğumu hatırlamıyorum ama yatakta doğrulduktan sonra ve ayağa kalmadan hemen önce "Bugün harika bir gün olacak" diyerek güne başlayın şeklinde bir öneri okumuştum. Bu sabah "Bugün verimli ve keyifli bir gün geçireceğim" diyerek kalktım. Dün gece nem maskesi denemiştim. Onu yıkadım. Ardından kremimi sürdüm. Mutfağa gidip 1 büyük bardak ılık su içtim. Biraz oturup, sessizliği dinledim.

Yarından itibaren, balkonda kısa bir meditasyon ve nefes egzersizi ile ardından suyumu içerek bir "sessizlik zamanı" ritüeli planlıyorum. Ankara'da havalar toparlamaya başlıyor. Sessizlik zamanı, direkt açık havada daha keyifli olacaktır.

Sessizlik zamanından sonra çok kısa esneme hareketleri yapıyor ve masanın başına geçierek "1 adet sabah sayfası" yazıyorum. O an zihnimden geçen ne varsa kağıda aktarıyorum. Çok keyif aldığım ve zihnimi sakinleştiren bir aktivite bu.

Yazma işi bittikten sonra da okumalarıma başlıyorum. Sabah okumalarında kişisel gelişim, akşam yatmadan önce okumalarımda ise edebiyat kitapları okuyacağım. Dün akşam "Ben Kirke" romanını bitirdim. Fantastik kurgu sevmememe rağmen çok keyif alarak okuduğum bir kitap oldu. Bu sabah da "Nefs Diyeti" kitabını tekrar okumaya başladım.

Sabah okuması bittikten sonra bana ayrılan sürenin sonuna geliyoruz:)

Öğle Rutini

Öğle arasında kendime vakit ayırmayı seviyorum. Bu vakit buraya yazı yazmak ve youtube'dan bir video seyretmek olarak ilerliyor. Ancak bugün öğle yemeğinden hemen sonra, telefonlarımı masamda bırakarak dışarı attım kendimi. Keyifli bir yürüyüş yaptım. Kelebeklere, çiçeklere baktım. Ağaçlara dokundum. Açık havada, güneşin altında ve doğanın içinde olmak iyi geldi. Şehirde büyüdüm, köyümüz yok ve şehirde yaşıyorum. Bu nedenle doğadan çok kopuk bir hayat sürüyorum. Hangarın yer aldığı alan ormanlık sayılır. Öğlenleri kısa da olsa doğa ile bağlantı kurmaya zaman ayıracağım.

Yani öğle rutinimi bundan sonra "Öğle Yemeği-Yürüyüş-KK-Youtube-Sosyal Medya" olarak planlıyorum.

Gece Rutini

Kızları uyuttuktan sonra, ne kadar yorgun ve uykusuz olsam da direkt yatağa gitmek bana iyi gelmiyor. Dün 22:30 gibi kızları yatırabildim. Üşenmeye fırsat tanımadan hemen duşa girdim. Sıcak bir duş, vücut bakım kremi ve yüz maskesinin ardından kendime bitki çayı yaptım. Saçlarım kuruyana kadar çayımı içerek kitap okudum. Sabah uykumu alamamış ancak huzurlu uyandım.

Bu rutin kesinlikle bana iyi geliyor sadece günün yorgunluğunun ardından başlamak zor geliyor. Kendimi devam konusunda zorlayacağım.

elecda elecda hoşgeldin :) rutinler insanı işe yarar ve iradeli hissettiriyor :)

bi süredir sosyal medya detoxundayım . yılda bir defa bunu yapıyorum . her şeyden herkesten uzak kalmak kendi hayatıma büyüteçle bakabilmek demek bu. hayata dört elle sarılmak gibi.
sosyal medya benim için afyon gibi. uyuşturan , kafa çalışmasını engelleyen , öyle köşede kalıp oturmak gibi. akıldan uzaklaşmak gibi.
bu sebeple sosyal medyadan uzak kalmak bana muhteşem hissettiriyor.

son bi haftada neler yapabildim ;

-bir süredir çantada bekleyen terziye gidecek kıyafetleri sonunda tamire götürdüm. (oğlumun 4 pantolonunu şorta çevirecek ve sökükler dikilecek)

- Antalya ve Konya tatilimiz in fotoğraflarını baskıya gönderdim .

- Kapaklı karton bardak aldım metrodan.

- yemek termosu aldım decatlondan . ( oğlum okul çıkışı işe geliyor, sonrasında haftada üç gün kurslara doğrudan gidiyoruz. o sebeple işte sıcak ve temiz yemek yiyebiliyor.)

- oğlum için (5yaş-anasınıfı) İngilizce öğrenimi için evde ve bireysel neler yapabiliriz, ne seviyeye ne sürede severek gelebiliriz, hangi kalıp ve konuları öğrenebiliriz ve tüm bunları hangi kaynak aracılığıyla yapabiliriz' üzerine düşündüm, araştırma yaptım ve videoları aktiviteleri oyunları belirledim. uygulamaya başladık.
okulda İngilizce eğitimi var. ve gayet güzel gelişim gösteriyorlar. kitapları okuyabiliyor. çoğu kelime ve kalıbı anlayabiliyor. ancak dili konuşmadıkça genel hayata yaymadıkça kendimizden tecrübe ettiğimiz 'tekrarsız ve konuşmazsak unutuluyor' bu sebeple evde ingilizce konuşmaya gayret ediyoruz. ayrıca eğitimin sadece okula giderek olmadığı kanaatindeyim ., her yönden. çabamın sebebi bu.

- çocuklar için okuma kitabı siparişimi bkm den ettim. (minik kitap kurtları olarak online kitap kulübümüz var, orası için kitap seçeceğim için farklı çocuk kitapları okuyorum bu anlamda ilk siparişimi oluşturdum .

-öğle arasında iş yerinde müsait bir salonda 'arkadaşlarımla mil ya da plates yapıyoruz ' bu şekilde hem öğle aramı verimli geçirmiş oluyorum hem de egzersizlerimi arkadaşlarımla eğlenceli şekilde yapmış oluyorum . (evden yedek kıyafet getiriyorum)

-haftasonu alternatif okumalar kitap kulubümüzle buluştuk. kitaplar hakkında kadınlar olarak konuşmak bişeyler için kafa yormak hayata karşı azim verici.

-bu ay terapistimle görüşmedim . 2. ay oldu. maddi olarak bütçe belirleyebilirsem haziran ayında gitmeyi planlıyorum.

- okullar tatil olunca eşimle dönüşümlü izin alarak oğluma bakmayı düşünüyoruz. 1 aylık bir açıklık oluyor . ondada sevdiğim ve güvendiğim bir arkadaşımdan emeğinin karşılığını vererek destek istedim o da severek kabul etti.

-oğlum haftada 1 gün piiyano kursuna gidiyor 8 aydır. bu ay yüzme kursuna da başladı. spor ve sanat her çocuğun ve hatta yetişkinin kolayca ulaşabilmesi gereken ihtiyaçlar iken üzerine ekstra maddi manevi çaba harcamak ülkemizin ayıbı.

-benim piyano kursum da güzel ilerliyor. ( yakında org alacağız ki prtaik yaparak hızlı ve yetkin ilerleyelim )

-ingilizce kursuna bu ay ara verdim çünkü tatile çıkmak maddi olarak zorladığı için o kaleme bütçe ayıramadım .

herkese mutlu haftalar :)

Not. kaliteli bulduğunuz podcast kanalları varsa önerirseniz sevinirim .

elecda elecda hoşgeldin :) rutinler insanı işe yarar ve iradeli hissettiriyor :)

bi süredir sosyal medya detoxundayım . yılda bir defa bunu yapıyorum . her şeyden herkesten uzak kalmak kendi hayatıma büyüteçle bakabilmek demek bu. hayata dört elle sarılmak gibi.
sosyal medya benim için afyon gibi. uyuşturan , kafa çalışmasını engelleyen , öyle köşede kalıp oturmak gibi. akıldan uzaklaşmak gibi.

-bir süredir çantada bekleyen terziye gidecek kıyafetleri sonunda tamire götürdüm. (oğlumun 4 pantolonunu şorta çevirecek ve sökükler dikilecek)

- yemek termosu aldım decatlondan . ( oğlum okul çıkışı işe geliyor, sonrasında haftada üç gün kurslara doğrudan gidiyoruz. o sebeple işte sıcak ve temiz yemek yiyebiliyor.)

- oğlum için (5yaş-anasınıfı) İngilizce öğrenimi için evde ve bireysel neler yapabiliriz, ne seviyeye ne sürede severek gelebiliriz, hangi kalıp ve konuları öğrenebiliriz ve tüm bunları hangi kaynak aracılığıyla yapabiliriz' üzerine düşündüm, araştırma yaptım ve videoları aktiviteleri oyunları belirledim. uygulamaya başladık.
okulda İngilizce eğitimi var. ve gayet güzel gelişim gösteriyorlar. kitapları okuyabiliyor. çoğu kelime ve kalıbı anlayabiliyor. ancak dili konuşmadıkça genel hayata yaymadıkça kendimizden tecrübe ettiğimiz 'tekrarsız ve konuşmazsak unutuluyor' bu sebeple evde ingilizce konuşmaya gayret ediyoruz. ayrıca eğitimin sadece okula giderek olmadığı kanaatindeyim ., her yönden. çabamın sebebi bu.

- çocuklar için okuma kitabı siparişimi bkm den ettim. (minik kitap kurtları olarak online kitap kulübümüz var, orası için kitap seçeceğim için farklı çocuk kitapları okuyorum bu anlamda ilk siparişimi oluşturdum .

-öğle arasında iş yerinde müsait bir salonda 'arkadaşlarımla mil ya da plates yapıyoruz ' bu şekilde hem öğle aramı verimli geçirmiş oluyorum hem de egzersizlerimi arkadaşlarımla eğlenceli şekilde yapmış oluyorum . (evden yedek kıyafet getiriyorum)

-haftasonu alternatif okumalar kitap kulubümüzle buluştuk. kitaplar hakkında kadınlar olarak konuşmak bişeyler için kafa yormak hayata karşı azim verici.

-bu ay terapistimle görüşmedim . 2. ay oldu. maddi olarak bütçe belirleyebilirsem haziran ayında gitmeyi planlıyorum.

- okullar tatil olunca eşimle dönüşümlü izin alarak oğluma bakmayı düşünüyoruz. 1 aylık bir açıklık oluyor . ondada sevdiğim ve güvendiğim bir arkadaşımdan emeğinin karşılığını vererek destek istedim o da severek kabul etti.

-oğlum haftada 1 gün piiyano kursuna gidiyor 8 aydır. bu ay yüzme kursuna da başladı. spor ve sanat her çocuğun ve hatta yetişkinin kolayca ulaşabilmesi gereken ihtiyaçlar iken üzerine ekstra maddi manevi çaba harcamak ülkemizin ayıbı.

-benim piyano kursum da güzel ilerliyor. ( yakında org alacağız ki prtaik yaparak hızlı ve yetkin ilerleyelim )

-ingilizce kursuna bu ay ara verdim çünkü tatile çıkmak maddi olarak zorladığı için o kaleme bütçe ayıramadım .

Çok keyifle okıdım yazdıklarınızı, öğle arası spor ne kadar güzel bir imkan.
Kitap okuma klubünüz online mı acaba? Eskiden istanbuldayken bizim kitap kulübümüz vardı, ama geldiğim şehirde öyle bir kulüp bulamadım.

Çok keyifle okıdım yazdıklarınızı, öğle arası spor ne kadar güzel bir imkan.
Kitap okuma klubünüz online mı acaba? Eskiden istanbuldayken bizim kitap kulübümüz vardı, ama geldiğim şehirde öyle bir kulüp bulamadım.
🌸Her ilde evladım sana diyorum “ topluluğunun temsilcileri var. Yüzyüze yapılıyor . İnstagram dan bakabilirsiniz. Ayrıca online da yapılıyor biçok ilde.

Tebrik ederim dolu dolu aktivite
Podcast kanalı beyhan budak takip ediyorum bende tavsiye ederim.

Selamlar Hanımlar,

Çarşamba günü akşam Ela'nın bir arkadaşının annesi bizi ailesinin evine davet etti. Bahçeli ev, çok güzel vakit geçirdik. Çocuklar da koşup oynadılar. 15. katta ne yaşıyoruz biz diye bir sorguladım kendimi. Ama yaşadığımız hayatta bahçeli evin işini çeviremeyiz muhtemelen.

Pazar günü doğum günüm. 39 yaşımı tamamlayıp, 40'a giriş yapacağım. Önümde kalan zamanın, ardımda bıraktığın zamandan az olma ihtimalinin olduğu zamanlara geçiş yaparken, zamanın kıymetini anladığım ve hayatımın geri kalanını nasıl geçirmek istediğimi düşünüyorum bugünlerde.

Ben tören, kutlama vs. sevmem. Hayatım boyunca hiç sevmedim. Bu nedenle kına, düğün vs. hiç bir şey yapmadan evlendim. Doğum günlerini de kutlamayı manasız buluyorum aslında. Bu nedenle doğum günümden sonraki ilk haftaya sağlık kontrolü randevularımı aldım ki, sonuçlar iyi çıkarsa, kutlamaya değer bir şeyler olsun en azından.

Resmi günlere önemli işleri bağlamak kesinlikle benim için faydalı bir takip yöntemi. Mesela 23 Nisan ve 29 Ekim, benim için araba lastiklerini değiştirme dönemidir. 19 Mayıs haftası halı ve koltuk yıkama ayarlarım. Doğum günüme de yıllık sağlık kontrollerimi planlıyorum.

Özel Sağlık Sigortasını şirket yapıyor benim için ve yılda bir kez ücretsiz check-up hakkım var. Onun randevusunu aldım. Kadın doğum genel muayene ve smear testi ile meme ultrasonu randevularımı da ayarladım. Hayırlısı diyelim. Sağlık varsa planlar ve rutinler var, sağlık yoksa hiç biri yok nihayetinde.

Dün yaklaşık 2 aydır ertelediğim saç kesimi, manikür, pedikür işlerimi hallettim. Yenilendim ve kendime geldim.

Doğum günü zamanım, benim için aynı zamanda makyaj malzemesi alma zamanı. 1 yılı dolunca elimdeki malzemeleri direkt atıyorum. Uzun süredir fondöten yerine kullanabileceğim bir ürün arıyordum. Yüzümdeki rosayı kapatacak ama cildime zarar vermeyecek bir ürün. Sephora'da Dr. Jart+ Cicapair diye bir Kore markası önerdiler. "Color Corrector" adında bir kapatıcı kremi var. Onu aldım ve çok iyi geldi. Bir de Benefit ruj aldım. Tester olarak da Clinique rimel ve parfüm hediye ettiler. Makbule geçti gerçekten:)

Okulların kapanmasına az kaldı. İpek'in kreş yaz boyu açık ama Ela için yaz okulu arayışındayım. Bayrama kadar bir şekilde idare edip, sonrasında başlatmayı planlıyorum.

Bende durumlar bu şekilde.

Herkese sevgiler :KK200:

Doğum günün şimdiden kutlu olsun elecda elecda .
Sevdiklerinle nice nice mutlu, sağlıklı, huzurlu yıllar dilerim. :KK200:
Bizim doğum yıllarımız aynı. Yaşdaş birisinin hayata bakışı daha kıymetli. :21:
Paylaşımların için de ayrıca teşekkür ederim. Çözüm odaklı olduğun için enerjimi yükseltiyorsun.:KK68:

X