- 24 Ağustos 2015
- 3.222
- 3.863
Selamlar Hanımlar,
Hepimiz adına verimli bir Nisan ayı geçirmeyi diliyorum
Yoğun ve yorucu bir hafta sonu oldu. Aslında her hafta sonum bu şekilde geçiyor ve pazar akşamı kendimi tükenmiş ve gergin hissediyorum. Bu sabah "neden böyle oluyor" diye düşünüp, alabileceğim aksiyonları yazdım defterime.
1. Alışveriş: Öncelikle hafta sonuna market, çiftlik vs alışveriş işinin kalmaması önemli. Zira eşim bir gidiyor alışverişe, bir türlü dönmüyor Tek başıma iki çocuk ve ev işi ile uğraşmak beni yoruyor ve geriyor. Bu nedenle cuma akşamları iş çıkışı alışveriş işinin tamamını halletmeye karar verdim. Buzdolabını da cuma akşamları düzenleyeceğim.
"Küçük Alışkanlıklar" kitabında "Süper buzdolabı" diye bir kavram var. Dolaba giren her şey, hemen tüketmeye uygun hale getirilmiş oluyor. Bu ara, aldığım bütün sebze ve meyveyi yıkayıp, kurutup koyuyorum dolaba. Kesinlikle ilk etapta vakit alsa da bütün hafta boyunca hayata epey kolaylaşıyor. Yoğurtlu bir meze ve bir çeşit zeytinyağlı koyabildiğim günler ayrıca şahane oluyor:)
2. Çamaşır: Hafta içi, cuma hariç her gün çamaşır yıkamama rağmen, hafta sonu günde en az 2 kez çamaşır makinesi çalışıyor ve eşimle kendimizi sürekli çamaşır katla döngüsü içerisinde buluyoruz. Hafta sonuna çamaşır kalmayacak şekilde hareket etmem gerekiyor. Bunun için perşembe ve cuma günleri iki makine yıkayabilirsem şahane olur.
3. Yemek: Okullarında kahvaltı-öğle yemeği ve ikindi öğünü şeklinde beslenen çocuklarım hafta sonu benden aynı öğün düzenini bekliyor Kendimi sürekli mutfakta bir şeyler pişirirken ya da toplarken buluyorum. Bu konuyu nasıl çözeceğimi bilemiyorum. Siz neler pişiriyorsunuz hafta sonu? Bu konuda bana yardımcı olabilecek çözüm öneriniz var mı?
Haftasonu ailece kahvaltı zaten her türlü halledilir
Akşam yemeğini de kahvaltıdan sonra pişirince , öğlen yemeği olarak da yenir.
İkindi için de ya 1 çeşit belki hamur işi kurabiye pankek gibi - ki kurabiyeyi çocuklarla yapmak aile etkinliği olur - ya da meyve salatası ya da kuruyemiş tabağı şeklinde olabilir