Popüler Konu Verimli Rutin

Selamlar Hanımlar,

Hepimiz adına verimli bir Nisan ayı geçirmeyi diliyorum :KK200:

Yoğun ve yorucu bir hafta sonu oldu. Aslında her hafta sonum bu şekilde geçiyor ve pazar akşamı kendimi tükenmiş ve gergin hissediyorum. Bu sabah "neden böyle oluyor" diye düşünüp, alabileceğim aksiyonları yazdım defterime.

1. Alışveriş: Öncelikle hafta sonuna market, çiftlik vs alışveriş işinin kalmaması önemli. Zira eşim bir gidiyor alışverişe, bir türlü dönmüyor :işsiz: Tek başıma iki çocuk ve ev işi ile uğraşmak beni yoruyor ve geriyor. Bu nedenle cuma akşamları iş çıkışı alışveriş işinin tamamını halletmeye karar verdim. Buzdolabını da cuma akşamları düzenleyeceğim.

"Küçük Alışkanlıklar" kitabında "Süper buzdolabı" diye bir kavram var. Dolaba giren her şey, hemen tüketmeye uygun hale getirilmiş oluyor. Bu ara, aldığım bütün sebze ve meyveyi yıkayıp, kurutup koyuyorum dolaba. Kesinlikle ilk etapta vakit alsa da bütün hafta boyunca hayata epey kolaylaşıyor. Yoğurtlu bir meze ve bir çeşit zeytinyağlı koyabildiğim günler ayrıca şahane oluyor:)

2. Çamaşır: Hafta içi, cuma hariç her gün çamaşır yıkamama rağmen, hafta sonu günde en az 2 kez çamaşır makinesi çalışıyor ve eşimle kendimizi sürekli çamaşır katla döngüsü içerisinde buluyoruz. :bicak: Hafta sonuna çamaşır kalmayacak şekilde hareket etmem gerekiyor. Bunun için perşembe ve cuma günleri iki makine yıkayabilirsem şahane olur.

3. Yemek: Okullarında kahvaltı-öğle yemeği ve ikindi öğünü şeklinde beslenen çocuklarım hafta sonu benden aynı öğün düzenini bekliyor :işsiz: Kendimi sürekli mutfakta bir şeyler pişirirken ya da toplarken buluyorum. Bu konuyu nasıl çözeceğimi bilemiyorum. Siz neler pişiriyorsunuz hafta sonu? Bu konuda bana yardımcı olabilecek çözüm öneriniz var mı?

Haftasonu ailece kahvaltı zaten her türlü halledilir

Akşam yemeğini de kahvaltıdan sonra pişirince , öğlen yemeği olarak da yenir.

İkindi için de ya 1 çeşit belki hamur işi kurabiye pankek gibi - ki kurabiyeyi çocuklarla yapmak aile etkinliği olur - ya da meyve salatası ya da kuruyemiş tabağı şeklinde olabilir

merhaba:) Bir konuda fikrinize ihtiyacım var, aşırı bir erteleme huyum var. elimde yazmak için bir makale verileri var 4 ay önceden beri hala oturup başlayamadım, vaktim tabi ki oluyor oyalanarak geçiyor hep. bir makalenin de düzeltmeleri var mesela 30-40 dakika arası işi var sadece bir haftadır erteliyorum başına oturamadım ama gereksiz yaptığım işlerin haddi hesabı yok, öyle öyle gün geçiyor akşam da geç oluyor uykum geliyor. erteleme hastalığından kurtulmak için yol gösterir misiniz? siz hangi stratejileri uyguluyorsunuz?
her şeyden önce bunu gerçekten yapmak istiyor musunuz? bunu düşünmekte fayda var.

insan zihni ödül ceza' sonuçlarına göre çalışıyor.
kendinize ödüller belirleyebilir başardığınız aşamaların sonucuna göre belli ödüller koyabilirsiniz.

onu başardığınızda nasıl hissedeceğinizi yazabilrisiniz bir kağıda detaylıca. ve çalıştıkça o başarı anını bitirmiş olmanın rahatlığını düşünebilirsiniz .

atomik alışkanlıklar kitabını da okuyun derim mutlaka

kızlar aranızda tefalin otomatik rendesini deneyimleyeniniz var mı?

sağ kolumda yağ bezesi var ve rende yaparken kolum çok ağrıyor. bizim evin olmazsa olmazı da salatalardır.
bu sebeple araştırıyorum.

Yaşadığımı hissettiğim çok değerli bir an”

Çok şükür Allah ım…

Kendimden ne zaman uzaklaşsam uyarılıyorum ve kayan şirazemi dengelemeye çabalıyorum. Dengede olma hali dingin, sakin, huzurlu ve verimli kılıyor. Rutinler ne kadar kıymetli ve hayatı değiştirebilen küçük alışkanlıklar öyle değil mi?

Ah bu yolda olmak.. bundan 10-15 sene sonrasını hayal etmek… iyi bir alışkanlığı 15 yıldır tekrar edip, dolmamak mümkün mü? Hayali bile müthiş…
Hayal etmek, ah bu konu.. ne zaman büyüdük ve hayal kurmanın gerçeklik dışı empoze edildi, o zaman biçok şey değişti.. hayal ediyorum, hayal edelim, hayal edilmeli…

Eklentiler

• 2709063B-F11A-40EF-922B-C41423A26AAE.jpeg
    2709063B-F11A-40EF-922B-C41423A26AAE.jpeg
    99,9 KB · Görüntüleme: 112
merhaba:) Bir konuda fikrinize ihtiyacım var, aşırı bir erteleme huyum var. elimde yazmak için bir makale verileri var 4 ay önceden beri hala oturup başlayamadım, vaktim tabi ki oluyor oyalanarak geçiyor hep. bir makalenin de düzeltmeleri var mesela 30-40 dakika arası işi var sadece bir haftadır erteliyorum başına oturamadım ama gereksiz yaptığım işlerin haddi hesabı yok, öyle öyle gün geçiyor akşam da geç oluyor uykum geliyor. erteleme hastalığından kurtulmak için yol gösterir misiniz? siz hangi stratejileri uyguluyorsunuz?
Bende işe yarayan yöntem, ilgili işi ajandama gün ve saat bilgisi ile kaydetmek. Oraya yazınca yapmak zorunda hissediyorum kendimi.

kızlar aranızda tefalin otomatik rendesini deneyimleyeniniz var mı?

sağ kolumda yağ bezesi var ve rende yaparken kolum çok ağrıyor. bizim evin olmazsa olmazı da salatalardır.
bu sebeple araştırıyorum.
Ben de istiyorum ondan. Sağ el bileğimi kırmıştım ya geçen sene. Rende yapmak bileğimi çok zorluyor.

Selamlar Hanımlar,

Bu hafta iş yerinde hep yanımda birileri vardı. Bu nedenle, buraya yazı yazma konusunu aksattım. Oldukça yorucu ve bunaltıcı bir hafta oldu benim için. Yarın işten izin aldım, sadece durmaya ve hayata ara vermeye ihtiyacım var.

Selamlar Hanımlar,

Bu hafta iş yerinde hep yanımda birileri vardı. Bu nedenle, buraya yazı yazma konusunu aksattım. Oldukça yorucu ve bunaltıcı bir hafta oldu benim için. Yarın işten izin aldım, sadece durmaya ve hayata ara vermeye ihtiyacım var.
Merhaba umarım tez zamanda atlatırsın bende son 10 gündür yoğunluk ve sağlık problemlerimle kendimi çok ihmal etmiştim bu yüzden rahatlamaya çok ihtiyacım olduğunu dengenin kaçtığını yaradan beni uyardı kendine gel kendine önem ver kendine değer ver kendini düşün ve bırak herşeyi tüm olumsuzlukları dercesine farkındalık verdi diye düşünüyorum Allahım dert ile terbiye etmesin hiçbirimizi.
Doğru tek ve mutlak ama hatırlamak gerekiyor.
İnşallah güçlenip zayıflıklardan uzaklaşarak yeni dersler çıkararak bir dönem dururuz bir dönem yürürüz bir dönem koşarız hayat bu ya bu bizim yolculuğumuz çeşit çeşit bir hayat bize inanan ve bizi değerli kılan her ne varsa yaradan aile dost eş onlara sığınıp saklanarak şöyle bir derin nfes alıp içine hayat kısa değerini bil diyerek yaşamalı…
Bir değerli arkadaşım büyüğüm benimle paylaştı bugün bende sizlerle paylaşayım
Kartal ile Karganın hikayesini dinleyin şifa ile…

günaydın :)
çok şükür sınavlarım bitti. Artık kitaplara hızlı bir şekilde dönme vakti :)

* ramazan ayının 17 gününü geride bıraktık zaman yine hızında şaşırtmadı.
normalde akşam yemeklerini bi gün önce akşamdan ya da sabahtan hazırlardım, oğlum okuldan acıkmış bi şekilde geldiği için, hemen hazır olsun diye. ramazan ayıyla birlikte o da biraz beklemeyi öğrendi ve sadece çorbayı içip bizimle iftarı bekliyor. böylece telaşesiz yemek hazırlayabiliyorum ben de. ramazan sonrasında da bu düzende ilerlemeyi düşünüyorum.
artık havalar ısındı burada akşam yemeklerini sahile taşımanın vakti geldi :)

* tülay kök videolarına da dönmenin vakti geldi :)
kendimi dinlemenin dinlendirmemin bir yolu da gün doğumunu izlemek, deniz kenarında yürümek, bisiklete binmek ve doğanın içinde kitap okumak. bunları yaptığımda hayata daha bi candan sarılabiliyorum. sevdiğimiz ve bize iyi gelen şeylerin gücü tahmin ettiğimizden daha büyük.

Selamlar Hanımlar,

Haftanın ilk gününden selamlar. Ayın ilk günü, haftanın ilk günü gibi günleri seviyorum. Yeni bir başlangıç yapabilme fırsatı gibi geliyor bana.

Ela'yı ara tatil için Eskişehir'e göndermiştim. Eşim de cuma gitti. Cumartesi gece beraber döndüler. Kızımı özlemişim. Ama bir hafta Ela'nın okul koşturması olmadan ve tek çocuklu bir hayat iyi geldi:)

Kızları bırakacak yerimiz olmadığı için akşam dışarı çıkamıyoruz maalesef. Biz de madem beraber çıkamıyoruz herkes başının çaresine baksın kararı aldık:) Hafta içleri bir akşam ben arkadaşlarım ile plan yapacağım. Bir akşam da eşim yapacak. Bu perşembe için Piraye oyununa gideceğiz yakın bir arkadaşımla. Tiyatroya gitmeyi o kadar çok özledim ki, heyecanla bekliyorum.

Bir de bayram sonu kalan iki günü birleştirerek, ailecek Adana'ya gitmeye karar verdik. Daha önce gitmedik. Gezilecek yerler konusunda bilgisi olan varsa ve paylaşabilirse çok sevinirim. Eskişehir'de büyümüş bir insan olarak, Türkiye'de gördüğüm şehir sayısı çok az. Hatta Ankara'nın doğusuna hiç gitmedim. Hazır İpek de biraz büyümeye başlamışken yurt içi gezilere başlayalım istiyoruz.

Selamlar Hanımlar,

Haftanın ilk gününden selamlar. Ayın ilk günü, haftanın ilk günü gibi günleri seviyorum. Yeni bir başlangıç yapabilme fırsatı gibi geliyor bana.

Ela'yı ara tatil için Eskişehir'e göndermiştim. Eşim de cuma gitti. Cumartesi gece beraber döndüler. Kızımı özlemişim. Ama bir hafta Ela'nın okul koşturması olmadan ve tek çocuklu bir hayat iyi geldi:)

Kızları bırakacak yerimiz olmadığı için akşam dışarı çıkamıyoruz maalesef. Biz de madem beraber çıkamıyoruz herkes başının çaresine baksın kararı aldık:) Hafta içleri bir akşam ben arkadaşlarım ile plan yapacağım. Bir akşam da eşim yapacak. Bu perşembe için Piraye oyununa gideceğiz yakın bir arkadaşımla. Tiyatroya gitmeyi o kadar çok özledim ki, heyecanla bekliyorum.

Bir de bayram sonu kalan iki günü birleştirerek, ailecek Adana'ya gitmeye karar verdik. Daha önce gitmedik. Gezilecek yerler konusunda bilgisi olan varsa ve paylaşabilirse çok sevinirim. Eskişehir'de büyümüş bir insan olarak, Türkiye'de gördüğüm şehir sayısı çok az. Hatta Ankara'nın doğusuna hiç gitmedim. Hazır İpek de biraz büyümeye başlamışken yurt içi gezilere başlayalım istiyoruz.
Bence Adana da gezecek çok fazla tarihi yer yok,direkt yemek odaklı bir gezi olur ki bence gayet güzel bir şey bu😀
Şu blogger ı çok seviyorum ben o gezilecek yerleri de restaurantları da yazmış. Yazdığı restaurantların bazılarına gitmiştim ben güzeldi. Merkezde Kazım büfe çok güzel muzlu süt yapıyordu çok meşhurdur çocuklar seviyorsa, sizde seversiniz gerçi bir uğrayın derim.

Eğer yol uzunluğu olarak farketmiyorsa Adana'dansa Hatay'a gidin derim ben,Hatay da yemekler daha güzel😀 ve sanki gezilecek yerler daha fazla.

Selamlar:)
Ben burayı takip ederek ve kişisel gelişim zaman yönetimi gibi kanallari takip ederek verimli bir zamanla tanıştım
Bi çalışan kadın olarak tüm işimi hizina yetişmeyi öğrendim
Bunda ebey zaman aldı
Ama not tutuyorum yapılacak listesini oluşturup aynısını uygulamaya çalıştım
Çok büyük faydasi oldu
Şimdi Ramazan ayındayiz
Sahurdan sonra uyumayip 7 ye kadar tüm işlerimi bitiriyorum
Hem uykum dagilmiş oluyor hemde işim kalmıyor Çok şükür :)
Burayı çok seviyorum okumak bile çok zevkli yazdiklarini severek okuyorum harika bir insansin çok sevdim seni elecda elecda ❤️❤️❤️❤️❤️

Bence Adana da gezecek çok fazla tarihi yer yok,direkt yemek odaklı bir gezi olur ki bence gayet güzel bir şey bu😀
Şu blogger ı çok seviyorum ben o gezilecek yerleri de restaurantları da yazmış. Yazdığı restaurantların bazılarına gitmiştim ben güzeldi. Merkezde Kazım büfe çok güzel muzlu süt yapıyordu çok meşhurdur çocuklar seviyorsa, sizde seversiniz gerçi bir uğrayın derim.

Eğer yol uzunluğu olarak farketmiyorsa Adana'dansa Hatay'a gidin derim ben,Hatay da yemekler daha güzel😀 ve sanki gezilecek yerler daha fazla.
Çok teşekkür ederim, paylaştığın yazı çok faydalı oldu gerçekten ❤️
Ela tutturdu Adana’yı görmek istiyorum diye, o yüzden oraya gidiyoruz:)

Selamlar:)
Ben burayı takip ederek ve kişisel gelişim zaman yönetimi gibi kanallari takip ederek verimli bir zamanla tanıştım
Bi çalışan kadın olarak tüm işimi hizina yetişmeyi öğrendim
Bunda ebey zaman aldı
Ama not tutuyorum yapılacak listesini oluşturup aynısını uygulamaya çalıştım
Çok büyük faydasi oldu
Şimdi Ramazan ayındayiz
Sahurdan sonra uyumayip 7 ye kadar tüm işlerimi bitiriyorum
Hem uykum dagilmiş oluyor hemde işim kalmıyor Çok şükür :)
Burayı çok seviyorum okumak bile çok zevkli yazdiklarini severek okuyorum harika bir insansin çok sevdim seni elecda elecda ❤️❤️❤️❤️❤️
Çok teşekkür ederim ❤️

Selamlar Hanımlar,

Bir Karaisalılı olarak hemen soyleyim. Adananın Karaisalı ilçesine gidiyorsunuz canım. Varda Köprüsü, Kapikaya kanyonu, yerkopru mesire yeri ve benim Tam olarak bilmediğim bir sürü doğal güzellik var.
Yalnız Karaisalı da kalacak yer yok. O yüzden Adana da kalmanız gerekiyor. Zaten 20 dakika filan sürüyor.
Birde Pozantıyı geçtikten sonra Alman mezarlığı var. Gerçi kızların çok ilgisini çekmez diye düşünüyorum.

Çok teşekkür ederim, paylaştığın yazı çok faydalı oldu gerçekten ❤️
Ela tutturdu Adana’yı görmek istiyorum diye, o yüzden oraya gidiyoruz:)
ay ne güzel bir kenti görmek istemesi. Dönüşte çocukla gezi notlarını dapaylaşırsan seviniriz.
Adana da tepede baraj gölü manzaralı park zirve diye bir yer var bir kaç cafe vardı biz sütiş e gitmiştik,manzara çok güzeldi

Bir Karaisalılı olarak hemen soyleyim. Adananın Karaisalı ilçesine gidiyorsunuz canım. Varda Köprüsü, Kapikaya kanyonu, yerkopru mesire yeri ve benim Tam olarak bilmediğim bir sürü doğal güzellik var.
Yalnız Karaisalı da kalacak yer yok. O yüzden Adana da kalmanız gerekiyor. Zaten 20 dakika filan sürüyor.
Birde Pozantıyı geçtikten sonra Alman mezarlığı var. Gerçi kızların çok ilgisini çekmez diye düşünüyorum.
Seyhan otelden yer ayırttık. Şehir merkezinde olsun dedik. Umarım düzgün bir oteldir. Mesajının ekran görüntüsünü aldım. Çok teşekkür ederim ❤️

ay ne güzel bir kenti görmek istemesi. Dönüşte çocukla gezi notlarını dapaylaşırsan seviniriz.
Adana da tepede baraj gölü manzaralı park zirve diye bir yer var bir kaç cafe vardı biz sütiş e gitmiştik,manzara çok güzeldi
Ben de madem gezmek istiyorsun, internette bir araştırma yap, nereleri gezebilirmişiz diye, ardından da ilgini çeken yerler ile ilgili günlük plan yap gel dedim:)

X