- 3 Haziran 2009
- 7.393
- 28.911
- 41
Kızım 5 yaşında, haftasonu 2 ana bir ara öğün gibi yapıyoruz, kahvltı saati haftaiçine göre biraz daha geç saate kayıyor, ara öğün olarak da genelde 1 kase sütlü tatlı-meyve-çerez gibi şeyler oluyor sonra da akşam yemeği, öğle öğününe sadec çorba gibi de planlayabilirsin, akşama normal yemeği yerler
Sabah kahvaltı saatiniz kaç?
Bizde de üç öğün tüketiyor oğlum.
Sabah kahvaltı öğlen çorba ikindin meyve (muz çilek elma) ya da mutlaka atıştırmalık (kek-kurabiye) ..
Ya da ekmek üstü peynir reçel yapıyor kendisi.akşama da ana yemek.
Çok teşekkür ederim.Çocuklar için ikindi atıştırmalığı için dondurucuya dilimlenmiş kek ve poğaça atıyorum ben. En azından 1 ay gidiyor benim tek çocuk olduğundan, bazende patlamış mısır ve kuru meyve ile geçiştiriyorum. Öğle yemeği de haftasonu biz yemiyoruz kız için, bazen dondurucuya atıyorum onun sevdiği yemeklerden, ya da dondurucudan köfteyi tost makinesinde yapıyorum ona veya bakliyatlı makarna. Bunlar kolaylaştırıyor benim işimi
Bizim de hafta sonu kahvaltı saati nispeten geç ama benimkiler bir öğünü de atlayayım demiyor. Bir de birinin yediğini diğeri yemiyor
Cumartesi gününü örnekleyeyim:
09:30-10:00 gibi kahvaltı yaptılar. Biri patates diğeri sucuk istedi. İkisini de yaptım.
14:00 Öğle Yemeği: Salçalı makarna-ayran
16:30- İkindi: Tost / Elma / Muz / Süt
19:00 Çorba-köfte-bulgur pilavı
Böyle olunca habire bir şey hazırlıyorum. Aslında kek, kurabiye, poğaça vs. yapıp, buzluğa koymak mantıklı. Benimkiler öğlen sadece çorba olunca ana yemek nerede diye soruyorlar