Popüler Konu Verimli Rutin

elecda elecda nın tavsiyesi ile Atomik Alışlanlıklar” a başladım.

Ah muhteşem ilerliyor, her cümle ayrı ayrı çok önemli. Bu kitabı bitirdiğimde içinde yazan tek öneriyi dahi hayatıma uygulasam çok şey fark edecek gibi gözüküyor.

Heyecanlandım💫

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    136,9 KB · Görüntüleme: 59
Herkese merhaba,
Aşağı yukarı düzenimiz oturdu.
Sabahları 6.30 da kalkıyorum. Yüz yıkama, nemlendirici ve güneş kreminden oluşan cilt bakımımı yapıyorum. Sonra eşim ve kendim için işyerinde yapmak üzere kahvaltımızı hazırlıyorum. Giyinip kızımı uyandırıyorum ya da o sıralarda kendi uyanıyor. Emziriyorum, altını değiştiriyorum. Eşim de kalkmış oluyor, hazırlanıp kızı giydiriyor. Ben de oğlumu kaldırıp, yatakları kapatıp evden çıkıyorum.
İşte kahvaltı yaparken KK ya bakıyorum, günlük iş planımı yapıyorum (uzun süredir olmadığım için geriye yönelik evraklara,maillere ve mevzuata bakıyorum öncelikli yapılması gereken işlerden sonra), bugünden itibaren 3te çıkacağım, öğle arası önce evden getirdiğim şeyleri yedim, bugün süt sağmaya başladım,süt sağma işini pek sevmediğim için sağarken kitap okuyarak keyifli hale getirmeye çalıştım. İşten çıkıp kızımı alıyorum emziriyorum ve sonrasında genelde uyuyor. O sırada ertesi günün yemeğini hazırlıyorum.Günlük ya da gün aşırı robotu çalıştırıyorum. Çamaşır varsa makineyi çalıştırıyorum.Uyanınca kızımla vakit geçiriyoruz. Sofrayı hazırlıyorum eşimle oğlum gelene kadar, 6 civarı akşam yemeği yiyoruz. Kızın uykusu varsa ben uyuturken eşim mutfağı topluyor, oğlum çizgi film izliyor. Eşimle kahve içiyoruz kız uyurken. Sonra hep birlikte vakit geçiriyoruz(oyun oynuyoruz desem daha doğru olur:) ) Ortalığı topluyoruz, çocukların ve kendimin çantalarını hazırlıyorum.
Çocuklara vitaminlerini içiriyorum, kendimde d3k2 içiyorum. oğluş diş ve çiş olayını hallediyor:) sonra genelde babasıyla kitap okuyup uyuyor (benimle yatmak istediğinde kızı babaya verip birlikte uyuyoruz) kızı emzirip uyutup, cilt bakımımı yapıyorum( diş fırçalama, yüz yıkama, gül suyu, göz kremi, serum ve nemlendirici) eşimle biraz vakit geçirip 22.30 civarı uyumaya çalışıyorum.
Tahminimden daha kolay adapte olduk hepimiz, bu şekilde ev düzeni de iyi gidiyor.
Sevgiler
İki küçük çocuklu evde, anne işe gidiyorsa sabah rutini çok kritik, zira her şeyin bir anda kaosa dönmesi an meselesi:) Bence güzel bir rutin olmuş.

elecda elecda nın tavsiyesi ile Atomik Alışlanlıklar” a başladım.

Ah muhteşem ilerliyor, her cümle ayrı ayrı çok önemli. Bu kitabı bitirdiğimde içinde yazan tek öneriyi dahi hayatıma uygulasam çok şey fark edecek gibi gözüküyor.

Heyecanlandım💫
Tam başucu kitabı denilebilecek bir kitap bu.

Selamlar Hanımlar,

Yine bir denetim haftasını geride bırakmış bulunuyorum. Müsaade etseler de biraz çalışsam, bütün günlerim hesap vermekle geçiyor bu ara :işsiz:

Bugün ani bir kararla, eve yürüme mesafesinde bir dans okuluna kaydoldum. Hafta içi bir akşam, 1 saat olacakmış. Hareket etmeye ve eğlenmeye ihtiyacım var. Deneyelim bakalım:)

İpek'in arıza verme dönemi bittiğinde ve yakamdan düştüğünde , akşamları 20:00-22:00 arasında online yapılan atölyelere katılmanın hayalini kuruyorum. Özellikle Nihan Kaya, Beliz Güçbilmez ve Ayfer Tunç'un Yazmak Atölyesi ile ilgili eğitimlerine katılmayı çok istiyorum. Edebiyat ve psikoloji, öğrenmekten inanılmaz keyif aldığım alanlar. İpek'in şu anki performansına göre bu sene atölyelere zor görünüyor. :bicak: Neyse ben de adım adım başlarım. İlk adım haftada bir akşam dansa kaçmak olsun:)

Nisan ayı için kendime excelde "zinciri kırma" tarzı iki tane çizelge oluşturdum. İlk liste alışkanlık takibi için. Bu ay, cilt bakımı, yürüyüş, duş ve kitap alışkanlıklarımı takip etmek istiyorum. Her ne kadar günlük rutinimde olsalar da ara sıra bu alışkanlıkları atlıyorum. Atlama sebeplerimi anlamak ve nasıl çözebilirim üzerine düşünmek amacıyla, Nisan ayında dikkatimi bu alışkanlıklara vereceğim.

Diğer liste ise harcama alışkanlıklarımın takibi için. Gün bazında ne harcandı takip etmek istiyorum. Ayrıca haftalık alışveriş limiti belirledim. Belirlediğim rakam içerisinde kalmak için gayret edeceğim.

Merhaba arkadaşlar
Bu hafta çok yoğun bir hafta geçirdim,işimde kaliteyi arttırdığımı düşünüyorum.
Çalıştığım ekiple güzel keyifli ve başarılı bir süreci yönetiyorum
Yeni projeler ile hem daha verimli hemde motivasyonu yüksek hızla su gibi akıp giden bir hafta geçiriyorum.
Yüksek bir başarı grafiği elde edip olumlu tepkiler ve dönüşler alıyorum.Tüm bunlar harika.🤩🤩🤩🙏🏻
İnsan ilişkilerini daha da olumlu yönde arttırarak,kendi lehime çeviriyorum.Avrupa ortakları platformunda etkinliklerimiz yer alıyor ve paylaşılıyor.sanırım İş odaklı bir hafta geçirdim karşılığınıda alıyorum
Birde sonraki haftalar için sızlanma harekete geç mantığıyla hareket ediyorum

Merhaba arkadaşlar
Bu hafta çok yoğun bir hafta geçirdim,işimde kaliteyi arttırdığımı düşünüyorum.
Çalıştığım ekiple güzel keyifli ve başarılı bir süreci yönetiyorum
Yeni projeler ile hem daha verimli hemde motivasyonu yüksek hızla su gibi akıp giden bir hafta geçiriyorum.
Yüksek bir başarı grafiği elde edip olumlu tepkiler ve dönüşler alıyorum.Tüm bunlar harika.🤩🤩🤩🙏🏻
İnsan ilişkilerini daha da olumlu yönde arttırarak,kendi lehime çeviriyorum.Avrupa ortakları platformunda etkinliklerimiz yer alıyor ve paylaşılıyor.sanırım İş odaklı bir hafta geçirdim karşılığınıda alıyorum
Birde sonraki haftalar için sızlanma harekete geç mantığıyla hareket ediyorum
Günümüzün önemli bir kısmını işte geçiriyoruz. Bu nedenle işyerinde kendini başarılı ve tatmin olmuş hissetmek oldukça önemli gerçekten.

Selamlar Hanımlar,

Bu sabah kendime ayırdığım zaman diliminde, 40 yaş doğum günüme nasıl bir insan olarak girmek istediğimi düşündüm ve yazdım. Sizinle de paylaşmak istiyorum.

Allah nasip ederse, Mayıs 2023'te 40 yaşıma gireceğim. Yaklaşık 1 senem var. Bu 1 senede "sağlıklı yaşam" ve "iyi görünmek" başlıklarını halletmek istiyorum.

Sağlıklı Yaşam: Beslenme-egzersiz-tahlil ve takviye döngümü de rutine oturtmak istiyorum. Yıllık sağlık kontrollerimi ve tahlilleri doğum günü haftama planlamak mantıklı geliyor. Zira yaşamımın nasıl devam edeceği, bir noktada bu kontrollerin sonuçlarına bağlı olarak belirleniyor. Dolayısıyla doğum günümü kutlamak daha anlamlı olur diye düşünüyorum. Keyif aldığım bir egzersiz programı da oluşturmak istiyorum. Haftada 3 gün 1 saat buna vakit ayırmak istiyorum. 1 gün dans, 1 gün doğada yürüyüş ve 1 gün zumba/yoga/pilatesten biri olabilir mesela.

İyi Görünmek: Öncelikle fiziksel görüntüm ile ilgili geleceğim noktada, kilomu sabitlemiş, bakım ve makyaj rutinimi oturtmuş ve yansıtmak istediğim kişisel özelliklerime ve yaşam tarzıma göre oluşturulmuş bir kıyafet dolabı istiyorum. Benim için "iyi görünmek" maddesinin karşılığı kişisel bakım-makyaj-kıyafet üçlüsünden oluşuyor.

sadeinsantanesi diye bir hesap takip ediyotum ig'da. Bu hafta içi için şöyle bir program belirlemiş:

Pazartesi / Özbakım: Rahatlatıcı bir duş, yüz maskesi

Salı / Temizlik: Ertelediğin bir çekmece ya da dolabı düzenle

Çarşamba / Dijital Detoks: Herhangi bir ekrandan uzak bir zaman geçir

Perşembe / Sağlık: Akşam kendine sağlıklı bir yemek pişir.

Cuma / Enerji: Dışarı çık, yarım saat yürüyüş yap, temiz hava al.

Bana uygulanabilir geldi. Bu hafta deneyeceğim. Katılmak isteyen ve deneyimini paylaşmak isteyen olursa beraber yapabiliriz.

Selamlar Hanımlar,

Dün akşam İpek bir türlü uyumak bilmedi ama yine de kendimi zorla yanından kaldırıp, dünün görevi olan özbakım kısmını tamamladım.:KK76:

Bugün de temizlik kapsamında, Ela'nın dolabında ne zamandır gözüme batan kısmı Ela ile birlikte halletmeyi planlıyorum. İpek'ten kaçırmaya çalıştığı tüm eşyaları tıkıştırdığı bir alan var. Orayı çözelim bugün:)

Dün akşam oyun havaları kursunun ilk dersi vardı. Ankara'nın milli marşı sayılan Erik Dalı çalıştık. Çok eğlenceliydi. Epey de ter attım. Saat 18:00-19:00 arası olması da şahane oldu, zira İpek 18:20 gibi eve geliyor. Ona görünmeden çıkabildiğim için evden çıkma krizi ile uğraşmak zorunda kalmadım.

Ocak-Mart arası hangi kitapları bitirdiğimi kontrol ettim az önce. Burada da paylaşayım.

1. Atomik Alışkanlıklar
2. Küçük Alışkanlıklar
3. Basit Yaşam Sanatı
4. Ikigai
5. Kadınlar Okulu
6. Kendime Notlar
7. İyi Toplum Yoktur
8. İyi Aile Yoktur.

2022 yılı için 22 hedef kitap belirlemiştim. Benim şartlarımda iyi okumuşum diye düşünüyorum.

Haftanın ikinci gününden merhaba…

Dün yorgun yoğun bi güne başlamıştım. Haftasonu dinlenememiştim.
Ayrıca işe gidiş dönüş düzenimiz değişti.
Eşim işe artık önce otobüsle gara; trenle adana ya ordan da otobüsle işe geçer şekilde ilerliyor. Evden farklı zamanlarda çıkıyoruz.
Oğlum ve ben arabayla 7.40 da çıkıyoruz, önce onu okula bırakıyor 8gibi işte oluyorum.
İkindin 16.00 da gidip okuldan alıyor, işe getiriyorum. 1 saat yanımda kalıyor. Bu süreçte (okuldan çıldırmışcasına aç döndüğü için 🤣 ) yanımda termosta çorba getirip, abur cuburdan uzak tutacağım.
Ayrıca 20dk ekran süresini burada kullandıracağım.
Geriye kalan sürede resim yapması ya da robotik kodlama için boyalar malzemeler getireceğim. Yeni bir düzen akış mevcut. Alışma süreci zorlasa da en iyi çözüm yolu ş an için bu.

Akşam eşimde biz de 17.30 gibi evde oluyoruz. Yemekleri önceki günden hazırlamak ya da pizza gibi hazır gıda tüketmek işe yarıyor.

Ama şu ara evde karışık. Enerjim olunca 1saat içerisinde toparlayabileceğim halde. Ama olay o enerjiyi hissetmek. Bugün toparlamam gerek. Eşimle yapabiliriz.

Piyano kursunda 1. Ayımı tamamladım. İlk defa kısa olsa da bir parça çalabildim, 🎶 🙂 piyanun ardından hayalim paten kayabilmek. 🤩

İng konuştukça açılıyorum. Unuttuğum sandığım bilgiler uzun süreli bellekten şu ana geliyor 😁

Ev karışık, düzen karışık, ama olsun.
Halledilebilir şeyler.

elecda elecda atomik alışkanlıklar müthiş ilerliyor.
Olmak istediğin insan” kavramı çok etkileyici.

Merhabalar,

Bu topiği bir süredir takip ediyorum. Buradaki kadınların iş, aile, çocuk, ev, sosyal yaşam, bakım rutinlerini okudukça hem gıpta ediyorum hem de gaza geliyorum. Fakat bu gaz kısa sürüyor ne yazık ki😅 35ime sayılı günler kala artık bir şeyler düzenlemem gerek diye düşünüyorum. İlkokuldan beri her yapmam gereken şeyi son dakikaya bırakan insanlardanım. Yıllardır bitirmem gereken bir doktora tezim, başlayıp devamını getiremediğim hobilerim var. Eş, çocuk falan da yok, hepsini birden yapan insanlara aşşırı özeniyorum zaten. Bu bir iç döküş gibi oldu ama olsun hepinize selam topiğe devam😅

Elecda'nın önerdiği Atomik Alışkanlıklara başlama kararı aldım. Umarım işe yarar🥰

Merhabalar,

Bu topiği bir süredir takip ediyorum. Buradaki kadınların iş, aile, çocuk, ev, sosyal yaşam, bakım rutinlerini okudukça hem gıpta ediyorum hem de gaza geliyorum. Fakat bu gaz kısa sürüyor ne yazık ki😅 35ime sayılı günler kala artık bir şeyler düzenlemem gerek diye düşünüyorum. İlkokuldan beri her yapmam gereken şeyi son dakikaya bırakan insanlardanım. Yıllardır bitirmem gereken bir doktora tezim, başlayıp devamını getiremediğim hobilerim var. Eş, çocuk falan da yok, hepsini birden yapan insanlara aşşırı özeniyorum zaten. Bu bir iç döküş gibi oldu ama olsun hepinize selam topiğe devam😅

Elecda'nın önerdiği Atomik Alışkanlıklara başlama kararı aldım. Umarım işe yarar🥰
Merhaba
Öncelikle hoş geldiniz:KK50:

Erteleme genellikle mükemmeliyetçilikten kaynaklanır. Muhtemelen ya hep ya hiç bakış açısını içselleştirmişsinizdir. Çok iyi yapamadığınızda bırakıyorsunuzdur.

Bende de aynı bakış açısı vardı, çok mücadele etmem gerekti. Sıfırlayamadım ama epey yol aldığımı düşünüyorum.

Rutinleri olabilecek en basit şekilde planlamak, yani hedefi minimumda tutmak, her seferinde başarıya ulaşmayı sağlayacağı için ve motivasyondan bağımsız olarak yapması kolay olduğu için, rutinlerin sürdürülmesine yardımcı olur.

Merhaba
Öncelikle hoş geldiniz:KK50:

Erteleme genellikle mükemmeliyetçilikten kaynaklanır. Muhtemelen ya hep ya hiç bakış açısını içselleştirmişsinizdir. Çok iyi yapamadığınızda bırakıyorsunuzdur.

Bende de aynı bakış açısı vardı, çok mücadele etmem gerekti. Sıfırlayamadım ama epey yol aldığımı düşünüyorum.

Rutinleri olabilecek en basit şekilde planlamak, yani hedefi minimumda tutmak, her seferinde başarıya ulaşmayı sağlayacağı için ve motivasyondan bağımsız olarak yapması kolay olduğu için, rutinlerin sürdürülmesine yardımcı olur.

Hoşbuldum Elecda😊

Ne kadar farkındalıklı bir cevap vermişsiniz gerçekten. Psikoloğum da başka bir konudan ötürü mükemmeliyetçi olduğumu vurgulamıştı. Sene başında çok güzel, ayrıntılı, rengarenk bir ajanda aldım. Ona hedeflerimi yazdım. Bakalım seneye kadar hangileri ticklenecek. Dediğiniz gibi küçük küçük korkmadan başlamak daha mantıklı sanki ama ben öyle bir haldır haldır başlıyorum ki kısa zamanda sıkılıp bırakıyorum😅çevremdekiler de karar alma ve bırakma hızıma şaşkınlar.

Barış Özcan'ın zinciri kırmak videosunu izledim tekrardan. Haftasonu evden pek çıkmadım özellikle dün full miskinlik😊
amaaa
-uyanınca kişisel gelişim videoları dinleme rutinimi bozmadım
-sesli kitap dinlemeyi ihmal etmedim
-Meditasyonumu yaptım
-Evi derleyip toparladım, evde fazlalıktan hiç hoşlanmıyorum yine kıyafet eledim
-Açıkçası tek olunca yemekle uğraşmak istemediğimden dışardan söylüyordum fakat bu da halsizlik yapıyor. Haftasonu evde hallettim.
-yüz ve saç bakımı tamam
-vee en önemlisi uzun zamandır başlamadığım projeye başladığım için kendime tatlı söyledim💃🏽😅😅

Günaydın 🌸 hepimize çiçek gibi bi hafta diliyorum.
Hayırlı ramazanlar🤩

Camlar, kapılar ve mutfak dolapları için yardımcı almıştım destek kuvvet. ✅

Yazlıkları çıkardık kışlıkları kaldırdık eşimle yıkadık ve ütüledim✅

Ev genel anlamda toplu düzenli ve temiz✅

Annemleri akşam sofrasında ağırladık✅

Bugün işe ve okula olaysız çıkabildik✅

Güzel bi başlangıç oldu çok şükür 💃🏽💃🏽💃🏽

💫 Akşama oğlumun da benim de piyano dersimiz var.
(Sabahtan çorba koydum,getirdim iş yerine)
İş çıkışı doğruca kursa gidicez nasipse.

💫İngiliZce de konuşma pratiğim bihayli gelişti. Bir ayda bu performans beni gayet tatmin etti.

💫vizelerime 2 hafta kaldı. Gayet iyi ilerliyorum.
Atomik Alışkanlıklar” da n sonra hedefim 2 konu bitirmekten; “ çalışan emek veren bir insan olmak” a geçince daha mutlu hissediyorum. İki ünite bitmedi stresim olmuyor. Çalışıyor olmak rahatlatıyor, ve daha verimli ilerliyorum.

💫bu hafta terapistimle randevum var. Üzerine konuşmak ve çözmek istediğim bir konu için özellikle randevu talep ettim. Bu konu mental olarak beni yoran bir konu.

💫nasipse bayram tatilinde Antalya ya k validemlere gideceğiz. Gezilecek görülecek yerlerin planını yapıcam. Verimli eğlenceli ailece vakit geçirmek duam.
K validemler arıcılıkla uğraştıkları için arazi de yaşıyorlar. Doğanın içinde. Belki bi iki gün işlere yardım edebilir eşim ama gezi planımız sağlam olsun istiyorum. 3yıldır tatile çıkmadık hiç . Çok özledim.

Benden haberler böyle…

Selamlar Hanımlar,

Hepimiz adına verimli bir Nisan ayı geçirmeyi diliyorum :KK200:

Yoğun ve yorucu bir hafta sonu oldu. Aslında her hafta sonum bu şekilde geçiyor ve pazar akşamı kendimi tükenmiş ve gergin hissediyorum. Bu sabah "neden böyle oluyor" diye düşünüp, alabileceğim aksiyonları yazdım defterime.

1. Alışveriş: Öncelikle hafta sonuna market, çiftlik vs alışveriş işinin kalmaması önemli. Zira eşim bir gidiyor alışverişe, bir türlü dönmüyor :işsiz: Tek başıma iki çocuk ve ev işi ile uğraşmak beni yoruyor ve geriyor. Bu nedenle cuma akşamları iş çıkışı alışveriş işinin tamamını halletmeye karar verdim. Buzdolabını da cuma akşamları düzenleyeceğim.

"Küçük Alışkanlıklar" kitabında "Süper buzdolabı" diye bir kavram var. Dolaba giren her şey, hemen tüketmeye uygun hale getirilmiş oluyor. Bu ara, aldığım bütün sebze ve meyveyi yıkayıp, kurutup koyuyorum dolaba. Kesinlikle ilk etapta vakit alsa da bütün hafta boyunca hayata epey kolaylaşıyor. Yoğurtlu bir meze ve bir çeşit zeytinyağlı koyabildiğim günler ayrıca şahane oluyor:)

2. Çamaşır: Hafta içi, cuma hariç her gün çamaşır yıkamama rağmen, hafta sonu günde en az 2 kez çamaşır makinesi çalışıyor ve eşimle kendimizi sürekli çamaşır katla döngüsü içerisinde buluyoruz. :bicak: Hafta sonuna çamaşır kalmayacak şekilde hareket etmem gerekiyor. Bunun için perşembe ve cuma günleri iki makine yıkayabilirsem şahane olur.

3. Yemek: Okullarında kahvaltı-öğle yemeği ve ikindi öğünü şeklinde beslenen çocuklarım hafta sonu benden aynı öğün düzenini bekliyor :işsiz: Kendimi sürekli mutfakta bir şeyler pişirirken ya da toplarken buluyorum. Bu konuyu nasıl çözeceğimi bilemiyorum. Siz neler pişiriyorsunuz hafta sonu? Bu konuda bana yardımcı olabilecek çözüm öneriniz var mı?

Selamlar Hanımlar,

Yoğun ve yorucu bir hafta sonu oldu. Aslında her hafta sonum bu şekilde geçiyor ve pazar akşamı kendimi tükenmiş ve gergin hissediyorum. Bu sabah "neden böyle oluyor" diye düşünüp, alabileceğim aksiyonları yazdım defterime.

1. Alışveriş: Öncelikle hafta sonuna market, çiftlik vs alışveriş işinin kalmaması önemli. Zira eşim bir gidiyor alışverişe, bir türlü dönmüyor :işsiz: Tek başıma iki çocuk ve ev işi ile uğraşmak beni yoruyor ve geriyor. Bu nedenle cuma akşamları iş çıkışı alışveriş işinin tamamını halletmeye karar verdim. Buzdolabını da cuma akşamları düzenleyeceğim.

"Küçük Alışkanlıklar" kitabında "Süper buzdolabı" diye bir kavram var. Dolaba giren her şey, hemen tüketmeye uygun hale getirilmiş oluyor. Bu ara, aldığım bütün sebze ve meyveyi yıkayıp, kurutup koyuyorum dolaba. Kesinlikle ilk etapta vakit alsa da bütün hafta boyunca hayata epey kolaylaşıyor. Yoğurtlu bir meze ve bir çeşit zeytinyağlı koyabildiğim günler ayrıca şahane oluyor:)

2. Çamaşır: Hafta içi, cuma hariç her gün çamaşır yıkamama rağmen, hafta sonu günde en az 2 kez çamaşır makinesi çalışıyor ve eşimle kendimizi sürekli çamaşır katla döngüsü içerisinde buluyoruz. :bicak: Hafta sonuna çamaşır kalmayacak şekilde hareket etmem gerekiyor. Bunun için perşembe ve cuma günleri iki makine yıkayabilirsem şahane olur.

3. Yemek: Okullarında kahvaltı-öğle yemeği ve ikindi öğünü şeklinde beslenen çocuklarım hafta sonu benden aynı öğün düzenini bekliyor :işsiz: Kendimi sürekli mutfakta bir şeyler pişirirken ya da toplarken buluyorum. Bu konuyu nasıl çözeceğimi bilemiyorum. Siz neler pişiriyorsunuz hafta sonu? Bu konuda bana yardımcı olabilecek çözüm öneriniz var mı?
3. madde ile ilgili yaptıklarımı söyleyebilirim. sulu bir yemek yapacaksam mutlaka fazla yapıyorum. bir litrelik kavanoza konserve yaparak buzdolabına koyuyorum. aslında sulu olması da şart değil, sıcak olan her şey konserve olur. buzdolabına giren yeşilliklerin her zaman önceliği vardır. çünkü çabuk bozulur. yoğurtlu havuç salatası için havuçları önceden rendeleyip soteleyip onu da konserve yapıyorum, böylece havucun bozulma ihtimali kalmıyor hemde hemen yoğurtla karıştırıp salata yapmaya uygun oluyor. kasap alış verişi yaptığımda kuşbaşıları pişirip öyle buzluğa koyuyorum. kıymayı köfte yapıp buzluğa koyuyorum. bütün bunları hafta sonu tek bir gün ya da hafta içi müsait olduğumda yapıyorum. bu hafta sonu yapamadım mesela ama yine de buzdolabında taze fazulye, yeşil mercimek ve şehriye çorbası konserveleri var. zor durumlarda kurtarıcı. sen de b planı seviyorsun. bu konserveler b planın olabilir.

süper buzdolabı kavramını biraz daha açar mısın?

Selamlar Hanımlar,

Kızım 5 yaşında, haftasonu 2 ana bir ara öğün gibi yapıyoruz, kahvltı saati haftaiçine göre biraz daha geç saate kayıyor, ara öğün olarak da genelde 1 kase sütlü tatlı-meyve-çerez gibi şeyler oluyor sonra da akşam yemeği, öğle öğününe sadec çorba gibi de planlayabilirsin, akşama normal yemeği yerler

Selamlar Hanımlar,

Sabah kahvaltı saatiniz kaç?
Bizde de üç öğün tüketiyor oğlum.
Sabah kahvaltı öğlen çorba ikindin meyve (muz çilek elma) ya da mutlaka atıştırmalık (kek-kurabiye) ..
Ya da ekmek üstü peynir reçel yapıyor kendisi.akşama da ana yemek.

Selamlar Hanımlar,

Çocuklar için ikindi atıştırmalığı için dondurucuya dilimlenmiş kek ve poğaça atıyorum ben. En azından 1 ay gidiyor benim tek çocuk olduğundan, bazende patlamış mısır ve kuru meyve ile geçiştiriyorum. Öğle yemeği de haftasonu biz yemiyoruz kız için, bazen dondurucuya atıyorum onun sevdiği yemeklerden, ya da dondurucudan köfteyi tost makinesinde yapıyorum ona veya bakliyatlı makarna. Bunlar kolaylaştırıyor benim işimi

3. madde ile ilgili yaptıklarımı söyleyebilirim. sulu bir yemek yapacaksam mutlaka fazla yapıyorum. bir litrelik kavanoza konserve yaparak buzdolabına koyuyorum. aslında sulu olması da şart değil, sıcak olan her şey konserve olur. buzdolabına giren yeşilliklerin her zaman önceliği vardır. çünkü çabuk bozulur. yoğurtlu havuç salatası için havuçları önceden rendeleyip soteleyip onu da konserve yapıyorum, böylece havucun bozulma ihtimali kalmıyor hemde hemen yoğurtla karıştırıp salata yapmaya uygun oluyor. kasap alış verişi yaptığımda kuşbaşıları pişirip öyle buzluğa koyuyorum. kıymayı köfte yapıp buzluğa koyuyorum. bütün bunları hafta sonu tek bir gün ya da hafta içi müsait olduğumda yapıyorum. bu hafta sonu yapamadım mesela ama yine de buzdolabında taze fazulye, yeşil mercimek ve şehriye çorbası konserveleri var. zor durumlarda kurtarıcı. sen de b planı seviyorsun. bu konserveler b planın olabilir.

süper buzdolabı kavramını biraz daha açar mısın?
Senin anlattığın her şey süper buzdolabı kapsamına giriyor:)
Buzluğa yuvarlanmış köfte, sarılmış börek, haşlanmış bakliyat koymak, sebzeleri çiğden veya kavurarak buzlukta veya normal kısımda muhafaza etmek, kinoa vb. haşlayıp hazır halde dolaba koymak gibi örnekler çoğaltılabilir.

X