Selamlar Hanımlar,
Öncelikle hepimiz için verimli bir hafta olmasını diliyorum.
Bu hafta konu bazlı önceliklerim şu şekilde:
Sağlıklı Yaşam: Bu hafta önceliğim öğünlerimi farkındalıkla ve yavaş olarak tüketmek olacak. Ayrıca bir süredir aksattığım bantta yürüyüş rutinime geri dönmek istiyorum. Eve girer girmez ilk iş olarak yürüyüşü halletmek benim için en mantıklısı. Zira, sonraya bıraktığımda üşeniyorum. Ayrıca 15:30'da ara öğünümü işte yapmaya başlayacağım tekrar. İşyerine peynirli wasa ve elma getirdim. Eve gidince yaptığımda çok acıkmış oluyorum ve akşam yemeği ile arası oldukça kısa oluyor. 15:30'da ara öğün yapı, 16:00 gibi çıkmak en mantıklısı olacak.
Mümkün Olduğunca İyi Annelik: Bu hafta "İyi Aile Yoktur" kitabına başladım. Çocuğu yemek yemeye zorlamanın bir istismar biçimi olduğundan bahsediyor. Ela akşam yemeğinde çok az yiyor. "Bari tabağını bitirseydin, şunun tadına bakmadın" gibi müdahalelerim oluyordu. Bunu yapmaktan vazgeçtim. Ela ile konuştum. Ne kadar yemek istediğine artık karışmayacağımı, bunun hata olduğunu, ne zaman doyduğunu en iyi kendisinin bildiğini söyledim. Bu konuda çenemi tutmaya niyetliyim:)
Düzenli ve Sade Bir Ev: Sabah ve akşam rutini oturdu artık. Sadece her gün uygulamamız gerekiyor. Sabah 20 dakika, akşam yarım saat kadar ev ile ilgilenmek evi düzenli tutmak için yeterli oluyor. Bulaşık ve çamaşır makinelerinin günlük çalışması, işlerin birikmemesi için önemli. Ayrıca her sabah evden çıkarken robot süpürgeyi çalıştırıp çıkmak evin temiz kalmasını sağlıyor. Çarşamba günleri temizlik için abla gelmeye devam ediyor.
İyi Görünmek: Cilt bakımı rutinim de oturdu. Sabah kalkar kalkmaz ve akşam yatmadan önce uyguluyorum. Akşam rutinime c vitamini serumu ekledim. Bu ara tonik yerine Avent'in termal suyunu kullanıyorum. CC krem aldım ancak her zamanki gibi koyu geldi
Bir süre güneş kremi ile karıştırıp kullanacağım.
Verimli İş Hayatı: İşyerinde her güne bir odak noktası konu belirledim. Her süreci belirli bir günde gözden geçirmek faydalı olacak diye düşünüyorum. Rutin bir günüm şu şekilde işliyor:
09:30-10:00 Günü planlama ve e-postaları halletme
10:00-12:00 Blok Çalışma Zamanı
12:00-13:00 Öğle Arası
13:00-15:00 Blok Çalışma Zamanı
15:00-15:30 Gün kapanışı ve planların revizyonu
Para Yönetimi: Bu hafta alacağım ekstra bir aksiyon yok. Kredi kartını kontrol altına almaya ve bütçeyi sabitlemeye çalışıyorum ancak Haziranı bulacak gibi görünüyor.
Toplumsal Fayda: Evime yakın, güzel işler yapan bir dernek var. Herhangi bir yer (siyasi, dini vs.) ile bağlantısı olmadığından emin olduktan sonra kendilerine katılabilirim diye düşünüyorum. Biraz araştırma yapmam lazım.