Popüler Konu Verimli Rutin

Şimdiden kolay gelsin canım☺️
Benimde 11 aylık kızım ve 25 aylık oğlum var bende işe gidiyorum. Hatta kızım 3,5 aylıktı işe başladığımda. Benimkileri anane ve dede bakıyor gerçi ama yine de bende tecrübelerimi yazmak istedim biraz içini rahatlatırsın belki.
Kızım biberon almadı hala daha almıyor (ben almasını istemiyordum meme reddi yapar diye korkuyordum ama annem biberonda ısrar edince bişey demek istemedim ama kızım hissetti sanırım almadı biberon🙈) ilk ay karşısında şarklar söyleyip çıngıraklarla ses çıkararak zar zor 40 dakkada 50 cc süt içiyordu kaşık biberonla. Şu anda da 120 anca içiyor ben 7 de çıkıp 4 te geliyorum o arada 2 kez 120 şer cc süt içiyor ek gıda almıyor desem yeridir. Ama idare ediyor sanırım içtiği süt zayıflamadı☺️
Çalışırken çok planlı olmazsak ipin ucu kaçıyor gerçekten😔 bizde maalesef kaçmış durumda evi nekadar temizlesem de toplasam da hep bi dağınıklık var sanki. Umarım siz bizim düştüğümüz hataya düşmezsiniz🙏 Günlük makine çalıştırıp herşeyi de yerinde yerleştirirseniz ev çok dağılmadan toplu tutabilirsiniz
Sizin bebişin de ağlaması normal sizden ayrılıyor bide yabancı bi ev garip gelmişitir. Ama bikaç haftaya alışır azcık ağlayıp susar🤷🏻‍♀️
Çok teşekkür ederim 🥰 maşallah kuzulara, evet ipin ucu bir kaçtı mı kaçıyor. Bugün 4. Gün sabah bırakırken birazcık cızlamış o kadar, o bile içimi o kadar rahatlattı ki.

Ben doğum iznim bitince annemin evi işe çok yakın diye orda kaldım.
9 aylık olunca kendi evime geçtim.
Sabah 7 akşam 7 yoktum.
İlk günler bizimki de direndi.
Sonra iştahı açıldı, ne bulursa yemeye başladı.
Şimdi 3,5 yaşında yemek seçmez acıkmışsa her şeyi yer.

Çocuklar çabuk alışıyor, biz zorlanıyoruz alışma konusunda.
Sen iyi olursan tüm aile iyi olur.
Kadına bu sorumluluğu yüklemeyi sevmiyorum ama gerçek bu.
Kendine çoook iyi bak
kolaylıkla büyüsün bebeler
Aslında o kadar haklısın ki gerçekten çocuklar bizden daha kolay adapte oluyorlar. Çok teşekkür ederim 🥰 sevgiler

elecda elecda canım merhaba senden bir konuda bilgi talep ediyorum. yanlış hatırlamıyorsam ela bahçeşehir kolajinde okuyordu değilmi. okul nasıl memnun musun canım. bu sene kızımın okulunu değiştirmek istiyorum bahçeşehir koleji 2022-2023 eğitim yılında bulunduğum ilde eğitime başlayacak. bu konuda fikirlerini paylaşırsan çok mutlu olurum.

Ancak bence en önemli olan konu şu ki; "Ev işleri asla ve asla sadece benim sorumluluğum değil. Bir mutfak kirleniyorsa orada yemek yiyen herkes o mutfağın temizliğinden sorumludur. Ben evin ve evde yaşayan diğer insanların hizmetçisi değilim." düşüncesini içselleştirebilmek.

Benim kendimi bildiğimden beri düşüncem hep bu yönde idi. Önemli olan bu düşünceye sahip erkeğe de sahip olmak ..

Eşinin içselleştirmesini nasıl sağladın elecda elecda

Herkese iyi geceler
Bu haftanın bir kritiğini yaparak başlayalım
Kendimle ilgili aldığım kararların bir kısmunı hayata geçirdim şükür ki.
İşle ilgili kendimi geliştirecek uzaktan eğitimlere başvurdum kartkıları olduğuna eminim.
Sevdiğin değer verdiğim insanlarla kaliteli iletişimler kurdum paylaştım çokça fikrimi tecrübemi bilgimi ve samimiyetimi sonucunda güzel ilişkiler gelişti
Ailemede zaman ayırmaya çalıştım elimden geldiğince
İş yerimdeki çalışmalarda özveri ve kaliteyi her geçen arttırıyor ve fark üretecek işler peşinde çabalıyorum
Çevremden güzel takdirler alıyorum
Yeni haftada daha çok kitap okumaya çalışacağım.Sağlıklı beslenmeye çalışacağım.
inşallah Herkese gayret ve hedeflerinde başarılar dilerim
🦩🎈🌸🌸🌸

günaydın yeni bir haftadan herkese meraba :)

* Bir süredir rüyalarımı yazıyorum ; genelde benzer konular benzer şekilde karşıma çıkıyorlar. O gün içimde ne yaşadıysam ya da neyi söylemediysem bu konularla ilgili görüyorum .
rüyalar büyülü bir dünya :

* İngilizce kursunda 3.haftadayım , 2 gün 5 kişilik bir grupla konuşma ve farklı söylemler ile ders işliyoruz. Öğretmenin stilini çok sevdim . ani soruları ing düşünmeyi sağlıyor. 1 gün ise sadece öğretmen anlatıyor biz dinliyoruz. şu an çok memnunum .konuştukça ingilizce seviyemin iyi düzeyde olduğunu v-e bunu geliştirmem gerektiğini fark ediyorum.

* Piyano kursunun da 3.haftasındayım :)
ah nasıl güzel çalabilmek, çalışmak. iki el farklı parmaklar ritim vs hepsi insan beynini inanılmaz çalıştırıyor. Komplike düşünebiliyor insan . pazartesi günlerini heyecanla bekliyorum :)

haftada 3 gün akşam 22.00-23.30 ingilizce
haftada 1 gün 17.30-18.30 arası piyano kursum var . şimdilik beni yormuyor .

Bu arada online eğitimler benim için büyük konfor. Ha sınıfta yüzyüze olmuş ha online de karşılıklı görüntülü sesli direk konuşarak olmuş hiç fark etmiyor.
Mesela Tecvidli Kur an ı Kerim okumanını online eğitimini aldım ve öğrendim , uygulayabiliyorum.
Diksiyon dersleri aldım , uygulamalı, ödevli , çalışmalı. şimdi uygulayabiliyorum .
Çocuk eğitimi ile ilgili 'çocuk kalbinde dini değerler eğitimi '
'balık tutan çocuk yetiştirme ' konulu eğitim
Duyguları tanıma' üzerine eğitim gibi konularda zoom üzerindendi ve hepsi çok verimliydi.
hem zamandan tasarruf hem de konfor alanımdan çıkmadan ailemle yan yana iken dahi alabildiğim eğitimler.

bir süre sadece bu iki kursla ilerlemek niyetindeyim .
kitap okumalarıma ve ilgili yazılar yazıp videolar çekmeye devam ediyorum .
işe yaramak, çıkarsız bi şekilde üretmek müthiş. bir de karşılığını alabilmek (manevi anlamda) müthiş.

* Bir süredir rüyalarımı yazıyorum ; genelde benzer konular benzer şekilde karşıma çıkıyorlar. O gün içimde ne yaşadıysam ya da neyi söylemediysem bu konularla ilgili görüyorum .

* İngilizce kursunda 3.haftadayım , 2 gün 5 kişilik bir grupla konuşma ve farklı söylemler ile ders işliyoruz. Öğretmenin stilini çok sevdim . ani soruları ing düşünmeyi sağlıyor. 1 gün ise sadece öğretmen anlatıyor biz dinliyoruz. şu an çok memnunum .konuştukça ingilizce seviyemin iyi düzeyde olduğunu v-e bunu geliştirmem gerektiğini fark ediyorum.

ah nasıl güzel çalabilmek, çalışmak. iki el farklı parmaklar ritim vs hepsi insan beynini inanılmaz çalıştırıyor. Komplike düşünebiliyor insan . pazartesi günlerini heyecanla bekliyorum :)

Bu arada online eğitimler benim için büyük konfor. Ha sınıfta yüzyüze olmuş ha online de karşılıklı görüntülü sesli direk konuşarak olmuş hiç fark etmiyor.
Mesela Tecvidli Kur an ı Kerim okumanını online eğitimini aldım ve öğrendim , uygulayabiliyorum.
Diksiyon dersleri aldım , uygulamalı, ödevli , çalışmalı. şimdi uygulayabiliyorum .
Duyguları tanıma' üzerine eğitim gibi konularda zoom üzerindendi ve hepsi çok verimliydi.
hem zamandan tasarruf hem de konfor alanımdan çıkmadan ailemle yan yana iken dahi alabildiğim eğitimler.

işe yaramak, çıkarsız bi şekilde üretmek müthiş. bir de karşılığını alabilmek (manevi anlamda) müthiş.
Maşallah size

elecda elecda okuduğunu anlatabilme yeteneğinin farkınsasın de mi?

Öğrenileni içselleştirmek, bunu kendi hayatına kanalize edip uygulamak ve dahi bilgilerini bir başkasına alternatif sunarak anlatabilmek “”” bu devrin yeteneği .

Ne zaman danışmanlık gibi bir alanda olacaksın? Halka açık olanından.
Çok teşekkür ederim.:KK200: Umarım bir gün kişisel gelişim alanında ek bir kariyer planlaması yapabilirim.

iyi akşamlar herkese
Bu sıralar kendimi tüketircesine çalışıyorum ama çok yoruluyorum farkında olmadan bu yoğunluktan böyle zamanlarda kendinizi nasıl ne tür molalar veriyorsunu cidden artık eror verdim bundan dolayı .
Yapılacak işlerin planlanması gibi, keyif aldığımız molaların da günlük olarak planlanması gerektiğini düşünüyorum.

elecda elecda canım merhaba senden bir konuda bilgi talep ediyorum. yanlış hatırlamıyorsam ela bahçeşehir kolajinde okuyordu değilmi. okul nasıl memnun musun canım. bu sene kızımın okulunu değiştirmek istiyorum bahçeşehir koleji 2022-2023 eğitim yılında bulunduğum ilde eğitime başlayacak. bu konuda fikirlerini paylaşırsan çok mutlu olurum.
Merhaba,

Evet Bahçeşehir'de okuyor. Franchising sistemi olduğu için her kampüs birbirinden farklı. Ben bizimkinden memnunum.

Benim kendimi bildiğimden beri düşüncem hep bu yönde idi. Önemli olan bu düşünceye sahip erkeğe de sahip olmak ..

Eşinin içselleştirmesini nasıl sağladın elecda elecda
Ben kendimiz dışında hiç kimsenin bir konuyu içselleştirebilmesini sağlayabileceğimizi düşünmüyorum. Hayata aynı yerden baktığım bir insanı eş olarak seçtim.

Selamlar Hanımlar,

Öncelikle hepimiz için verimli bir hafta olmasını diliyorum. :KK200:

Bu hafta konu bazlı önceliklerim şu şekilde:

Sağlıklı Yaşam: Bu hafta önceliğim öğünlerimi farkındalıkla ve yavaş olarak tüketmek olacak. Ayrıca bir süredir aksattığım bantta yürüyüş rutinime geri dönmek istiyorum. Eve girer girmez ilk iş olarak yürüyüşü halletmek benim için en mantıklısı. Zira, sonraya bıraktığımda üşeniyorum. Ayrıca 15:30'da ara öğünümü işte yapmaya başlayacağım tekrar. İşyerine peynirli wasa ve elma getirdim. Eve gidince yaptığımda çok acıkmış oluyorum ve akşam yemeği ile arası oldukça kısa oluyor. 15:30'da ara öğün yapı, 16:00 gibi çıkmak en mantıklısı olacak.

Mümkün Olduğunca İyi Annelik: Bu hafta "İyi Aile Yoktur" kitabına başladım. Çocuğu yemek yemeye zorlamanın bir istismar biçimi olduğundan bahsediyor. Ela akşam yemeğinde çok az yiyor. "Bari tabağını bitirseydin, şunun tadına bakmadın" gibi müdahalelerim oluyordu. Bunu yapmaktan vazgeçtim. Ela ile konuştum. Ne kadar yemek istediğine artık karışmayacağımı, bunun hata olduğunu, ne zaman doyduğunu en iyi kendisinin bildiğini söyledim. Bu konuda çenemi tutmaya niyetliyim:)

Düzenli ve Sade Bir Ev: Sabah ve akşam rutini oturdu artık. Sadece her gün uygulamamız gerekiyor. Sabah 20 dakika, akşam yarım saat kadar ev ile ilgilenmek evi düzenli tutmak için yeterli oluyor. Bulaşık ve çamaşır makinelerinin günlük çalışması, işlerin birikmemesi için önemli. Ayrıca her sabah evden çıkarken robot süpürgeyi çalıştırıp çıkmak evin temiz kalmasını sağlıyor. Çarşamba günleri temizlik için abla gelmeye devam ediyor.

İyi Görünmek: Cilt bakımı rutinim de oturdu. Sabah kalkar kalkmaz ve akşam yatmadan önce uyguluyorum. Akşam rutinime c vitamini serumu ekledim. Bu ara tonik yerine Avent'in termal suyunu kullanıyorum. CC krem aldım ancak her zamanki gibi koyu geldi :işsiz: Bir süre güneş kremi ile karıştırıp kullanacağım.

Verimli İş Hayatı: İşyerinde her güne bir odak noktası konu belirledim. Her süreci belirli bir günde gözden geçirmek faydalı olacak diye düşünüyorum. Rutin bir günüm şu şekilde işliyor:

09:30-10:00 Günü planlama ve e-postaları halletme
10:00-12:00 Blok Çalışma Zamanı
12:00-13:00 Öğle Arası
13:00-15:00 Blok Çalışma Zamanı
15:00-15:30 Gün kapanışı ve planların revizyonu

Para Yönetimi: Bu hafta alacağım ekstra bir aksiyon yok. Kredi kartını kontrol altına almaya ve bütçeyi sabitlemeye çalışıyorum ancak Haziranı bulacak gibi görünüyor.

Toplumsal Fayda: Evime yakın, güzel işler yapan bir dernek var. Herhangi bir yer (siyasi, dini vs.) ile bağlantısı olmadığından emin olduktan sonra kendilerine katılabilirim diye düşünüyorum. Biraz araştırma yapmam lazım.

Çok güzel çalışmalar hangi şehirdesiniz acaba ilgi alanlarımız çok benzer
Kolaylıklar dilerim 🌸🌸🌸

Selamlar Hanımlar,

Öncelikle hepimiz için verimli bir hafta olmasını diliyorum. :KK200:

Bu hafta konu bazlı önceliklerim şu şekilde:

Sağlıklı Yaşam: Bu hafta önceliğim öğünlerimi farkındalıkla ve yavaş olarak tüketmek olacak. Ayrıca bir süredir aksattığım bantta yürüyüş rutinime geri dönmek istiyorum. Eve girer girmez ilk iş olarak yürüyüşü halletmek benim için en mantıklısı. Zira, sonraya bıraktığımda üşeniyorum. Ayrıca 15:30'da ara öğünümü işte yapmaya başlayacağım tekrar. İşyerine peynirli wasa ve elma getirdim. Eve gidince yaptığımda çok acıkmış oluyorum ve akşam yemeği ile arası oldukça kısa oluyor. 15:30'da ara öğün yapı, 16:00 gibi çıkmak en mantıklısı olacak.

Mümkün Olduğunca İyi Annelik: Bu hafta "İyi Aile Yoktur" kitabına başladım. Çocuğu yemek yemeye zorlamanın bir istismar biçimi olduğundan bahsediyor. Ela akşam yemeğinde çok az yiyor. "Bari tabağını bitirseydin, şunun tadına bakmadın" gibi müdahalelerim oluyordu. Bunu yapmaktan vazgeçtim. Ela ile konuştum. Ne kadar yemek istediğine artık karışmayacağımı, bunun hata olduğunu, ne zaman doyduğunu en iyi kendisinin bildiğini söyledim. Bu konuda çenemi tutmaya niyetliyim:)

Düzenli ve Sade Bir Ev: Sabah ve akşam rutini oturdu artık. Sadece her gün uygulamamız gerekiyor. Sabah 20 dakika, akşam yarım saat kadar ev ile ilgilenmek evi düzenli tutmak için yeterli oluyor. Bulaşık ve çamaşır makinelerinin günlük çalışması, işlerin birikmemesi için önemli. Ayrıca her sabah evden çıkarken robot süpürgeyi çalıştırıp çıkmak evin temiz kalmasını sağlıyor. Çarşamba günleri temizlik için abla gelmeye devam ediyor.

İyi Görünmek: Cilt bakımı rutinim de oturdu. Sabah kalkar kalkmaz ve akşam yatmadan önce uyguluyorum. Akşam rutinime c vitamini serumu ekledim. Bu ara tonik yerine Avent'in termal suyunu kullanıyorum. CC krem aldım ancak her zamanki gibi koyu geldi :işsiz: Bir süre güneş kremi ile karıştırıp kullanacağım.

Verimli İş Hayatı: İşyerinde her güne bir odak noktası konu belirledim. Her süreci belirli bir günde gözden geçirmek faydalı olacak diye düşünüyorum. Rutin bir günüm şu şekilde işliyor:

09:30-10:00 Günü planlama ve e-postaları halletme
10:00-12:00 Blok Çalışma Zamanı
12:00-13:00 Öğle Arası
13:00-15:00 Blok Çalışma Zamanı
15:00-15:30 Gün kapanışı ve planların revizyonu

Para Yönetimi: Bu hafta alacağım ekstra bir aksiyon yok. Kredi kartını kontrol altına almaya ve bütçeyi sabitlemeye çalışıyorum ancak Haziranı bulacak gibi görünüyor.

Toplumsal Fayda: Evime yakın, güzel işler yapan bir dernek var. Herhangi bir yer (siyasi, dini vs.) ile bağlantısı olmadığından emin olduktan sonra kendilerine katılabilirim diye düşünüyorum. Biraz araştırma yapmam lazım.

Çok yiyen çocuklar için de bir şeyler yazmış mı

Haklısınız bu konuyu değerlendireceğim tşkler
Kendimden örnek vermem gerekirse ben sabah, öğlen ve akşam kendime vakit ayırıyorum. Sabah yaklaşık 45 dakika kendime ait bir zamanım var. Yazı yazıyorum, okuma yapıyorum, sessizlik zamanımda düşünüyorum.

Öğle arasında, öğle yemeğimi yedikten sonra youtube'dan bir video seçip izliyorum, buraya ve instagram'a bakıyorum. Saat 14:00'de etrafı izleyerek türk kahvesi içiyorum. Akşam da çocukları yatırdıktan sonra cilt bakımı, bitki çayı ve kitap okuması yaparak günü bitiriyorum.

Bu yazdıklarımın tamamı bana iyi gelen ve yapmaktan keyif aldığım şeyler. Öncelikle molalarda ne yapmak istediğini belirlersen günlük akışa adapte etmen daha kolay olur.

Kendimden örnek vermem gerekirse ben sabah, öğlen ve akşam kendime vakit ayırıyorum. Sabah yaklaşık 45 dakika kendime ait bir zamanım var. Yazı yazıyorum, okuma yapıyorum, sessizlik zamanımda düşünüyorum.

Öğle arasında, öğle yemeğimi yedikten sonra youtube'dan bir video seçip izliyorum, buraya ve instagram'a bakıyorum. Saat 14:00'de etrafı izleyerek türk kahvesi içiyorum. Akşam da çocukları yatırdıktan sonra cilt bakımı, bitki çayı ve kitap okuması yaparak günü bitiriyorum.

Bu yazdıklarımın tamamı bana iyi gelen ve yapmaktan keyif aldığım şeyler. Öncelikle molalarda ne yapmak istediğini belirlersen günlük akışa adapte etmen daha kolay olur.
Çok teşekkür ederim paylaşmanızdan ötürü.

Herkese merhaba,
Aşağı yukarı düzenimiz oturdu.
Sabahları 6.30 da kalkıyorum. Yüz yıkama, nemlendirici ve güneş kreminden oluşan cilt bakımımı yapıyorum. Sonra eşim ve kendim için işyerinde yapmak üzere kahvaltımızı hazırlıyorum. Giyinip kızımı uyandırıyorum ya da o sıralarda kendi uyanıyor. Emziriyorum, altını değiştiriyorum. Eşim de kalkmış oluyor, hazırlanıp kızı giydiriyor. Ben de oğlumu kaldırıp, yatakları kapatıp evden çıkıyorum.
İşte kahvaltı yaparken KK ya bakıyorum, günlük iş planımı yapıyorum (uzun süredir olmadığım için geriye yönelik evraklara,maillere ve mevzuata bakıyorum öncelikli yapılması gereken işlerden sonra), bugünden itibaren 3te çıkacağım, öğle arası önce evden getirdiğim şeyleri yedim, bugün süt sağmaya başladım,süt sağma işini pek sevmediğim için sağarken kitap okuyarak keyifli hale getirmeye çalıştım. İşten çıkıp kızımı alıyorum emziriyorum ve sonrasında genelde uyuyor. O sırada ertesi günün yemeğini hazırlıyorum.Günlük ya da gün aşırı robotu çalıştırıyorum. Çamaşır varsa makineyi çalıştırıyorum.Uyanınca kızımla vakit geçiriyoruz. Sofrayı hazırlıyorum eşimle oğlum gelene kadar, 6 civarı akşam yemeği yiyoruz. Kızın uykusu varsa ben uyuturken eşim mutfağı topluyor, oğlum çizgi film izliyor. Eşimle kahve içiyoruz kız uyurken. Sonra hep birlikte vakit geçiriyoruz(oyun oynuyoruz desem daha doğru olur:) ) Ortalığı topluyoruz, çocukların ve kendimin çantalarını hazırlıyorum.
Çocuklara vitaminlerini içiriyorum, kendimde d3k2 içiyorum. oğluş diş ve çiş olayını hallediyor:) sonra genelde babasıyla kitap okuyup uyuyor (benimle yatmak istediğinde kızı babaya verip birlikte uyuyoruz) kızı emzirip uyutup, cilt bakımımı yapıyorum( diş fırçalama, yüz yıkama, gül suyu, göz kremi, serum ve nemlendirici) eşimle biraz vakit geçirip 22.30 civarı uyumaya çalışıyorum.
Tahminimden daha kolay adapte olduk hepimiz, bu şekilde ev düzeni de iyi gidiyor.
Sevgiler

X