- 25 Mayıs 2013
- 13.879
- 20.175
1. sabah 5.00 itibariyle benim için gün başlıyor. Bayılıyorum müstakil zamanlara.Selamlar Hanımlar,
İpek toparladı bugün kreşe bıraktım sabah. Akşam tekrar hastalanıp gelmez umarım
Ben de nihayet işime geldim. Biriken işlerimin önemli bir kısmını sabah hallettim.
Geçen gün paylaşmak istediğim ancak İpek'in hastalanması sebebiyle paylaşamadığım kendini tanıma sorularına geçmek istiyorum.
1. Günün hangi saati enerjik hissediyorum?
2. Bir etkinlikten diğerine koşmayı mı severim yoksa telaşsız uğraşıları mı tercih ederim?
3. Hangi aktiviteler fazla zamanımı alıyor ama çok yararlı veya teşvik edici değil?
4. Arkadaşlarımla mı yoksa tek başıma mı daha çok zaman geçirmek isterim?
5. Ajandam da memnuniyetle beklediğim neler var?
6. Saatlerce sıkılmadan ne yapabilirim?
7. Beni en çok tatmin eden şey zamandan mı paradan mı çabadan mı tasarruf etmek?
8. Diğer insanlardan farklı davranmak beni rahatsız ediyor mu yoksa bundan keyif alıyor muyum?
9. Eğlenmek için harcayabileceğim 500 dolarım olsaydı nasıl harcardım?
10. Bir faaliyete para harcamak, o işe kendimi daha fazla bağlı mı, daha az bağlı mı olmamı sağlıyor?
2. Bazı günler koşturmayı bazen ise sakinliği seviyorum .
3. Sosyal medya vaktimi alan ve bana çok az şey katan bir alan, olabildiğince azaltıyorum.
4. Nitelikli arkadaşlarla nitelikli sohbetler beni keyiflendiriyor ancak yalnızlığın bana ait saatlerin tadı bambaşka .
5. Ajandam da uzun zamandır beklediğim şeylerden biri bu ay yapmayı planladığım şey kütüphanemi oluşturmak '
çocuk gelişiminden mezun olup gerekli okumaları yaparak ilerlemek de bir diğeri.
6. Kitap okuyabilir, yürüyebilir, çocuklarla oynayabilir, toprakta vakit geçirebilir, eşimle sohbet edebilirim.
7. En çok zamandan ve paradan tasarruf etmek beni tatmin eder. Dizi izlerken ütü yapmak ritüelim ve inanılmaz verimli dakikalar geçirmiş hissetmemem sebep oluyor. Ya da yemeklerimi evden götürmek, yerken miktarı azaltmak.
8. Farklı olmak benim yaşam sitilim . Hem de çabasız, kendiliğinden , isteyerek veya zoraki olsaydı boğulurdum :
9. Ağda, cilt bakımı, spa, sauna, masaj , bana özel bir havuz dilediğimce orada vakit geçirmek, dünya mutfaklarından lezzetler tatmak ve sonrasında huzurlu bir uyku '' şu an bunu yapmak isterdim.
10. Kesinlikle para harcamak daha bağlı kılıyor.