Popüler Konu Verimli Rutin

Ek gıda dönemi için mama tarifleri ile ilgili daha önceden kaydettiğim bir yazı vardı. Aşağıda paylaşıyorum.

Yemyeşil Püre
Kabak, zeytinyağı, bezelye (ya da taze fasulye) (ya da börülce)
Azıcık su ile buharda yumuşatıyorsunuz sebzeleri. Çatalla eziyorsunuz. Zeytinyağı ekliyorsunuz ya da dilerseniz bu kısmı "tereyağı" olarak değiştiriyorsunuz. Hazır oluyor. Kıvamı ile oynamak isterseniz de bu işi süt ya da su ile yapabilirsiniz.

Elma Yanaklar için Elmalı Püre
1 su bardağı su + 2 yemek kaşığı irmik + yarım deveci armudu + yarım elma = Bu.
Su ile irmiği pişiriyorsunuz. Sonrasında yine buharda pişirip çatalla ezdiğiniz sebzeleri ekliyorsunuz. Artık sizinkinin keyfine göre ister blenderdan geçirin, ister çatalla ezin, dişe gelir hale getirin. Bayılırlar. :)

Etli Şeyler
Minnak güçlendikçe mamalara et girer. Bebek büyür.
1 tatlı kaşığı ince bulgur, yine sonbahar - kış döneminde 4 minik havuç, çeyrek patates alıyorsunuz. 100 gram kadar da kuşbaşı kuzu eti, işte çeyrek soğan, yarım litre su, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ya da tereyağı filan... Eti kavuruyorsunuz soğan ile birlikte. Sebzeleri minik minik ekliyorsunuz. Suyu da ısırıp pişiriyorsunuz. Çatalla ya da blender ile devam edebilirsiniz.

Un kavurabilirsiniz. Bildiğiniz meyane yani. :) 1 su bardağı kadar iyi un alın. Yarım yemek kaşığı da probiyotik tereyağı ile başlayın. Tabanı kalın bir tavada önce unu pembeleştirin, sonra üzerine tereyağını ekleyip devam edin. Kavanoza aktarır, tüm mamalara birer kaşık eklersiniz. Candır.

Ebem Maması (Bu çok iyi bir tarif)
Gerçek ekmekten bir dilimi ufalayın. Sonra 1 yemek kaşığı probiyotik tereyağı, 1 adet gerçek köy yumurtası, 1 su bardağı gerçek süt, yarım çay bardağı da pekmez ile hazırlıyorsunuz. Biraz daha büyük bebeklerde dövülmüş ceviz içi de ekleyebilirsiniz.
Tavaya ekmekleri atın, bir su bardağı da süt koyup ekmekler o sütü tamamen çekene kadar kısık ateşte pişirin. Sonra diğer malzemeleri ekleyin, pişirin, ezin. Topaç gibi yapar.

Patatesli Tahinli Mama
Orta boy patates, 1 yemek kaşığı da tahin... Haşlanmış patatesi tahin ile ezerek hazırlanan bir ara öğün. Çok güçlü ve çok faydalı...

Lorlu Şeftalili Mama
1 orta boy olgun şeftali, 1 çay bardağı dolusu sütten evde kestirdiğiniz lor. Bunları blenderdan geçirin. Tatlı keyfi verir, yediğini sevdirir miniğe. :)
Teşekkürler :KK66:

Çok sağol canım. Verdiğin bilgiler için de çok teşekkürler. Bizim bakıcı ablamız biraz uzakta oturuyor. Normal doğum olması durumunda kızımı onun evine bırakmayı başarabilir miyiz bilemiyorum. Senin kızların arası kaç yaştı?

Kızlarımın arası 33 ay yani hemen hemen 3 yaş
Benim büyük kızım dağumdan 6 ay sonra kreşe başladı
İlk bir kaç hafta zordu yanımda kimsede yoktu ve minik kızım gündüz uyuyup gece sabaha kadar uyanıktı
Gündüzde büyük kızım uyanıktı 2,5 ay bu şekilde pertim çıkmıştı eşim biraz uğraşıyordu gece ama oda işe gittiği için oda bir süre sonra uykuya dalıyordu
Aslında ilk ay biraz kıskançlık oldu çünkü hep benekle ilgilenmek durumundaydım emmeai bile yarım saat sürüyor du sonra bu durma alışıldı bende onunla çok ilgilenmeye çalışıyordum ki daha da kıskanmasın
Aslında minik ayaklanıp oyuncakları kurcalayan kadar çok büyük sorun yoktu ama oyuncakları ellemeye başlayınca sorunlar arttı
Bide ben önceden büyük kızım için küçük hediyeler almıştım
Bebek görmeye gelenler gelince omlar veriyordum ki kızım kıskanmasın babada hediye almışlar desin

Selamlar
Kızımın cumartesiden bu yana hastalığı devam ediyor. 39,5 civarı ateş, gözlerde iltihaplanma, burun tıkalı ve yoğun öksürük şeklinde. Çok bitkin zaten yavrum.:anne:
Dün hastanedeki doktorumuza ulaşamadığımız için tavsiye üzerine başka bir doktorun muayenehanesine gittik. Adonevirüs adı verilen bir virüsün sebep olduğu bir durummuş. En önemli belirtileri göz enfeksiyonu ve yüksek ateşmiş. Doktor, ilaçların bu hastalığın seyrine bir etkisi olmadığını bu nedenle yatıp dinlenmesi ve bol sıvı alması gerektiğini söyledi. Burnu sürekli aktığı için silmekten tahriş olmuştu. Oraya teramicin göz kremi yazdı. Öksürük 3 hafta kadar sürebilirmiş:KK57:
Bana çocuk büyütmenin en zor tarafı ne diye sorsalar, hastalıkları derim sanırım. Geri kalan bir şekilde hallediliyor da yavrun öyle bitkin perişan yatıp elinden birşey gelmeyince insanın, çok zor oluyor. Bir de hasta çocuğunu evde bırakıp işe gelmek zorunda olmak sanırım. Sabah ben çıkarken "Bitanecik yavrun hasta, sen işe gidiyorsun" diyor kuzum:KK1:

Çok çok geçmiş olsun hastalık çok zor
Benim Kazım’ında ağzında aftlat çıkmış ağlıyor bir şey giyemiyor verilen jel de bir işe yaramadı gibi
Merhaba, birşey danışmak istiyorum.

Yeni yıl hedeflerımden bırı de -ve ıns alıskanlıgım olur- saglıklı beslenmek, paketlı urun tuketmemek. Çocuklarım ıcın de cok ıstıyorum paketlı urunlerden kurtulmayı.
Benım ıcın cok da zor degıl ama okula beslenme olarak ne koyacagımı sasırdım. Normalde meyve suyu(hazır kucuk paketler)+tost/sandvıc+abur cubur tarzından paketlı urunler(bısvuvı gıbı)+meyve verıyorum.
Alternafı uretemıyorum bır turlu ve cok uzuluyorum, ne onerırsınız?
Ben poğaça kek yapıp dondurucuya koyuyorum
Çerez ve sandviç koyuyorum

Günaydın
Geçmiş olsun elecda elecda kuzucuğuna
Benim oğlum da hasta geçen haftadan beri
ateşi yükselmişti burun akıntısı öksürük
Ve öksürük gerçekten geçmek bilmiyor

tam çişimizi söylemeye başlamıştık hastalık ile beraber onu da koyvermeye başladık

benim de en zorlandığım sene bu sene oldu sanırım
kreş hastalık çiş inatlaşma
Allah sağlık sıhhat versin herşey yoluna girer inşallah

Geçmiş olsun
Cok gecmis olsun elecda benimde oglum 3 gundur hasta burun akintisi var cok halsiz hic bisey yemiyor cocuklar hasta oluncada daha zor oluyor hic kiyilmiyor kuzulara tez zamanda iyilesirler insallah
Çok geçmiş olsun

İlk bir kaç hafta zordu yanımda kimsede yoktu ve minik kızım gündüz uyuyup gece sabaha kadar uyanıktı
Gündüzde büyük kızım uyanıktı 2,5 ay bu şekilde pertim çıkmıştı eşim biraz uğraşıyordu gece ama oda işe gittiği için oda bir süre sonra uykuya dalıyordu
Aslında ilk ay biraz kıskançlık oldu çünkü hep benekle ilgilenmek durumundaydım emmeai bile yarım saat sürüyor du sonra bu durma alışıldı bende onunla çok ilgilenmeye çalışıyordum ki daha da kıskanmasın
Aslında minik ayaklanıp oyuncakları kurcalayan kadar çok büyük sorun yoktu ama oyuncakları ellemeye başlayınca sorunlar arttı
Bebek görmeye gelenler gelince omlar veriyordum ki kızım kıskanmasın babada hediye almışlar desin

Benim Kazım’ında ağzında aftlat çıkmış ağlıyor bir şey giyemiyor verilen jel de bir işe yaramadı gibi

Geçmiş olsun

Çok geçmiş olsun
Hediye alma kısmı iyi fikirmiş. Bunu ben de yapayım. Gelen misafirleri önce kızımı sevmeleri konusunda tembihlemeyi düşünüyorum.

Geçmiş olsun

Çok geçmiş olsun

Sağol canım

Hediye alma kısmı iyi fikirmiş. Bunu ben de yapayım. Gelen misafirleri önce kızımı sevmeleri konusunda tembihlemeyi düşünüyorum.
Kesinlikle bazı insanlar zaten öyle yapıyor ama bazıları bunu düşünemiyor
Bide daha öne kızıma sormuştum
kardeşin gelince sana hediye getirmek istiyormuş ne getirsin ne istersin diye
Oda kalpli yaş pasta ve uçurtma istemişti hastaneden eve gelince onlarıda getirmiştik

Bu arada Sade ve Derle Topla Rahatla ve Bağırmayan anne baba olmak kitaplarını sipariş vermiştim dün geldi en kısa zamanda okumaya çalışacağım

Kesinlikle bazı insanlar zaten öyle yapıyor ama bazıları bunu düşünemiyor
Bide daha öne kızıma sormuştum
kardeşin gelince sana hediye getirmek istiyormuş ne getirsin ne istersin diye
Oda kalpli yaş pasta ve uçurtma istemişti hastaneden eve gelince onlarıda getirmiştik
Aynı soruyu ben kızıma sordum. Kardeşin olsa sana hediye getirmesini ister misin diye. Parayı nerden bulacak ki dedi:KK57:

Selamlar,
Dün gece acile gidip, 4 adet serum yedim. Bugün kendimi biraz daha iyi hissediyorum. 3 gün kadar idare eder beni. Sonra tekrar başa sararız büyük ihtimalle.:işsiz:
Dün gece ben çok kötüleyince hastaneye gidelim dedik. Kızım tutturdu ben gelmeyeceğim diye. Bırakacak veya yardım isteyecek kimsenin olmaması çok zor oluyor bu tarz durumlarda. Zor bela hastaneye gittik. Orada da bir sürü huysuzluk yaptı. Eşimle eve döndüler. Ben kaldım tek başıma. Kızıma epey kızmıştım içimden. Tam o sırada bir aile lösemi tedavisi gören çocuklarını getirdiler acile. Çocuk 5 yaşlarındaydı. Bir de kardeşi vardı 2 yaş civarı.
Onları görünce utandım kendimden ve çocuğuma hissettiğim öfkeden. Kızımdan ne zaman öf desem buna benzer bir durumla karşılaşıyorum. Allah hepimizin evlatlarına sağlık versin, gerisi boş.

Nasıl gidiyor kreş ve tuvalete alıştırma süreçleri?

Ah canım sorma
Kreşe geçen hafta hasta diye göndermedim
Bu haftada babaannesi geldi (başka şehirde yaşıyor)
Bir süre bizde kalacak
bende haftaya yarım gün olarak göndermeyi düşünüyorum
bir süre yarım gün gitsin

çiş olayımız 2 ileri 1 geri şekilde devam ediyor

Ah canım sorma
Kreşe geçen hafta hasta diye göndermedim
Bu haftada babaannesi geldi (başka şehirde yaşıyor)
Bir süre bizde kalacak
bende haftaya yarım gün olarak göndermeyi düşünüyorum
bir süre yarım gün gitsin

çiş olayımız 2 ileri 1 geri şekilde devam ediyor
Babaannenin gelmesi iyi olmuş. En azından yardımcı olur biraz diye umuyorum. Benimki de geçen hafta hastalıktan hiç gitmedi kreşe. Dün epey zorlandım götürmek için. Ev rahatmış evde oynayacakmış, artık okula gitmeyecekmiş:KK47:

Babaannenin gelmesi iyi olmuş. En azından yardımcı olur biraz diye umuyorum. Benimki de geçen hafta hastalıktan hiç gitmedi kreşe. Dün epey zorlandım götürmek için. Ev rahatmış evde oynayacakmış, artık okula gitmeyecekmiş:KK47:

Evet babaannesi çok yardımcı sağolsun
Geçen seneler geldiğinde yemek yapmazdı
yani söylemem lazımdı anne şunu yap bunu yap diye
bende istiyordum ki kendi yapsın

Bu sene söylüyorum
anne çorba yap anne bunu yap yapıyor

benim oğlan net kreşe gitmeme nedenini söyleyemez
Ama bu kreş kurallar var diye mi zor geliyor
anlamadım
ağlayınca onu mutsuz olduğu bir ortama götürüyormuşum gibi haissediyorum

Evet babaannesi çok yardımcı sağolsun
Geçen seneler geldiğinde yemek yapmazdı
yani söylemem lazımdı anne şunu yap bunu yap diye
bende istiyordum ki kendi yapsın

Bu sene söylüyorum
anne çorba yap anne bunu yap yapıyor

benim oğlan net kreşe gitmeme nedenini söyleyemez
Ama bu kreş kurallar var diye mi zor geliyor
anlamadım
ağlayınca onu mutsuz olduğu bir ortama götürüyormuşum gibi haissediyorum
Benimki bu sabah uyandı. "Annecim harika bir fikrim var. Bugün okula gitmeyeyim. Değişiklik olsun ne dersin"dedi:KK48: Götürene kadar bir ton huysuzluk yapıyor, akşam almaya gittiğimde de çok neşeli çıkıyor okuldan. Geçen gün de "Her gün her gün okul mu olurmuş çok saçma" diye söyleniyordu kendi kendine:ukala:

X