Popüler Konu Verimli Rutin

Müzik açıyorum dans ediyorlar, bize oyuncak sebzelerden yemek pişiriyorlar, lego, puzzle yapıyorlar. Kitap okuyoruz arada. Ben oturup oynamıyorum genelde, az birşey eşlik ediyorum
Ben de sevmiyorum oynamayı dün küçük büyüğün gözünü patlattı Büyük de küçüğü gıcık edip duruyor. Pazar biz de genelde evdeyiz. Çünkü eşim çalışıyor. Evde zaman daha zor geçiyor

Kızlar daha sakin oynuyor:) Kavga ettikleri zaman ikisi de ağlıyor, küsüyor ve bana şikayete geliyorlar

LİSTE YAPMAYI SEVENLER KULUBÜ

Haftalık Yemek Planı

Çorba ve makarna/pilavı 2 günlük olarak planladım.

Pazartesi: Hanımağa Çorbası-İzmir Köfte-Pirinç Pilavı

Salı: Nohut Yemeği

Çarşamba: Mercimek Çorbası-Fırında Kıymalı Karnabahar-Makarna

Perşembe: Biber Dolması

Cuma: Dışarıdan

Haftalık Okuma Listesi

İyileştiren Alışkanlıklar Bitirilecek / Özeti Paylaşılacak

Digital Dünyada Çocuk Büyütmek kitabına başlanacak

Kadından Kentlere Devam Edilecek

Haftalık İzleme Listesi

Spor bandında yürüş yaparken Queer Eye seyredilecek

Haftalık Yapılacaklar Listesi

Bu hafta malumunuz okullar bence son derece lüzumsuz bir şekilde tatil. Dolayısıyla haftayı Ela’ya göre planlamam gerekiyor.
  • Bugün evde temizlik var. Ela’yı evde bırakabildim. İpek uzun süreden sonra ilk kez kreşe gitti ve kıyamet koptu tabi. Ben de işe geldim.
  • Salı günü Ela ile birlikte işe gideceğiz.
  • Çarşamba Ela’yı günübirlik bir seramik kursuna yazdırdım. Ben işte olacağım.
  • Perşembe günü izin aldım. Öğlen bir edebiyat atölyesinde tanıştığım arkadaşları evimde ağırlayacağım. En son pandemi öncesinde ev buluşması yapmıştık.
  • Cuma günü Ela’yı işe götüreceğim. Akşam Anadolu Ateşi’nin gösterisine gideceğiz. İşten çıkar, dışarıda birşeyler yer öyle geçeriz. Kızım büyüdü ve bu tarz aktivitelere beraber katılıyoruz. Eşime, İpek’i birine bırakıp üçümüz gidelim dedim. Halay çeken insanları neden seyredeyim ki dedi
Haftalık Alışveriş Listesi
  • Kendime birkaç kıyafet sipariş verdim. Bugün gelirler.
  • Evde kekiksulu temizlik sirkesi bitmiş. İki tane almam gerekiyor. Bütün tezgahları onunla temizliyorum.
  • Ela’nın oyuncak kutusu kırıldı. Birkaç ihtiyaç ile birlikte İkea’dan sipariş ettim.
  • Evde servis seti yok. Misafir ağırlarken sıkıntı oluyor. Servis seti almam gerek.

Eşinin yorumuna çok güldüm

Yaaa çocuklar büyüdükçe ortak aktivitelerden zevk aldıkça insan ayrı keyifleniyor.

Gayet güzeldi canım, üniversiteden yakın bi arkadaşım ile de buluştuk, daha doğrusu evine gittik çocukları tanıştırdık çok iyi geldi bana Ormanya’yı da çok beğendim fakat hobbit evleri kısmı çok kalabalıktı. Doğanın içinde bile insan eliyle yapılmış alanlara akın etmemiz çok acayip bir durum yauu Ormanya içerisindeki açık hava kütüphanesi fikri çok hoşuma gitti, tüm belediyelere örnek olmalı.

Selamlar herkese, son 10 gun benim için birhayli yorucu geçti. Önce kızlardan biri hastalandı cuma evde kaldım haftasonu ile birleşince o iyileşti ama hastalık diğerine geçti ptesi babası idare etti, kalan 4 gunu de annem ve kayınvalidem geldi sagolsunlar. Kızlardan da bana geçti biraz neyse c vitamini yüklemesi ve aferin ile toparladım kısa sürede. Evde misafir olunca biraz düzen şaştı falan, neyse bugun saglıklı olarak kreşlerine teslim ettim ikisini de
Haftasonu eşimle 2 aydır falan beklediğimiz Amadeus oyununa gittik. Özellikle Selçuk Yöntem’in oyunculuğuna bayıldım. Okan Bayülgenin ses tonuna çok aşina olunca arada koptum rolden. Amadeus’un filmini de izlemiştim, hikayeyi biliyorum ancak yine de çok etkilemdim. Salieri gibi ünlü bir besteciyi tanımış oldum.
Geçen haftanın başka bi kazanımı da Talat Kiriş ile tanışmak oldu, tanışmak derken yüzyüze değil yani Nilay Örnek-Nasıl Olunur? Podcast serisinden Tanıyanlarınız vardır kendisi bir beyin cerrahi, ama ne cerrah! Ne ulvi meslekler ve onları icra eden ne muhteşem insanlar var, Hayran kaldım doğrusu!
Nilay Örnekle sohbetleri esnasında Oliver Sacks kitaplarından bahsedildi ( nöroloji doktoru) Hemen o öğle arası “Karısını Şapka Sanan Adam” kitabını satın aldım. Kitap Ektsrem nörolojik vakaları anlatıyor kısa öyküler ile. Hiç bilmediğim bir alanda birşeyler öğrenmek çok hoşuma gitti.
Özetle geçen hafta sağlık ve ev düzeni açısından zor ama kişisel gelişimler açısından güzel bir haftaydı.

Talat Kırış ile ilgili poscast'i ben de dinledim sen yazdıktan sonra. Keşke hep böyle güzel kalbi olan insanlar hekim olsa.

Selamlar Hanımlar,

Bu sabah 05:50'de kalktım. Yüzüme gül suyu ve nemlendirici uyguladım. Mumlarımı yakıp, limonlu suyumu hazırladım. Nefes egzersizi yaptım biraz. Sabahları uyandıktan sonra 1 saat ekran ışığına maruz kalmamaya çalışıyorum. Bu nedenle meditasyon uygulamaları üzerinden değil de kendi kendime nefes çalışması yaptım.

1 sayfa yazımı yazdım ve Ela'yı uyandırana kadar kitap okudum. Ela'yı kaldırdıktan sonra kahvaltı hazırladım. Ela, eşim ve ben kahvaltı yaptık. Onları 08:00'de gönderdim. Kendime 1 bardak daha çay ısmarladım ve Leman Sam'ın "Hey Yıllar" şarkısını açtım.

Ardından İpek uyandı. O hazırlanırken, çamaşır makinesini ve robot süpürgeyi ayarladım. Kahvaltısını yaptı, mutfağı topladım. Bulaşık makinesini çalıştırdım ve evden çıktık.

Dün bugünün ve yarının ana yemeklerini hazırladım. Bugün sadece makarna pişireceğim. İşyerinden de salata götüreceğim eve.

İpek'i kreşe bıraktıktan sonra, Nilay Örnek'ten-Judith Liberman'ı dinledim. İşe vardığımda yarısına gelmiştim podcastin. Dönüşte devam edeceğim. Judith Liberman'ı çok ilham verici buluyorum. Yetişkinlere masal anlattığı etkinliklerden birine katılmayı çok isterim. Ayrıca "Önce Hayal" diye bir çocuk kitabı var. Ela ile okuyoruz, çok güzel bir çocuk kitabı. Tavsiye ederim.

Bugün Ela'nın servisi değişecek ve servisle eşimin işine değil de eve gelecek artık. İlk zamanlar karşılayacağım ancak yeni yıldan sonra servisten inip, eve kendi girmesini sağlamak istiyorum.

İpek'i eşim aldığı için, Ela ile 2 saat kadar evde vaktimiz olacak. İpek'in sabote ettiği şeyleri yapmaya karar verdik beraber:) Meyveli bir ara öğün yiyecek ve sohbet edeceğiz. Ardından bitki çayı ile kitap okuma zamanı yapacağız. Herkes kendi kitabını okuyacak. Akşam yemeği hazırlayacağız beraber. Sonra Ela ödevini yapıp, Netflix seyredecek ben de yürüyüş bandında 30 dk yürüyeceğim.

Merhaba,
Yaklaşık 10 gündür tüm aile hastayız boğaz ağrısı vücutta kırgınlık, test verdim negatif çıktı şükür. Kış hemen geçebilir mi lütfen üstelik kışa bile girmedik daha. Dolayısıyla modum çok düşüktü, bugün itibariyle daha iyiyim ve toparlanmak istiyorum artık. Hem hastalık hem 2 çocukla zor bir hafta geçirdim (oğluşun okul tatildi)
Geçen gün kasım indirimlerinden korendy den alışveriş yaptım, ürünlerini kullanmamıştım bi arkadaşımın tavsiyesi ile denemek istedim. Temizleyici, tonik ve nemlendirici aldım küçük boylarından. Doğumdan sonra dişlerimi bile fırçalamaya üşendiğim zamanlar oldu ama artık günlük cilt bakımımı aksatmamaya çalışacağım. Çünkü bakım yapınca kendimi iyi hissediyorum.
İkinci sene bu kadar hasta olmayacak çocuklar di mi?

Selam kızlar
Uzun zamandır takipteyim sizi
Yazdıklarınızı okuyup beğenip geçiyorum
Kendime bir de yazma rutini oluşturmak ve kendimi yazı dili ile ifade etme konusunda pratik yapmak istiyorum
İnstagrama post girmek istiyorum ama yazdıklarım anlaşılmaz diye düşünerek bırakıyorum bu isteği
Şimdi aklıma bunu rutine dönüştürmek hali geldi
İş yerinde olduğum beş sabah burayı açıp kısaca kendi halimden haber edip sizlerin mesajlarına bir ses etmeye niyet ediyorum.
Bu basit rutin benim için sürdürülebilir olsun inşallah :)

Sanatçının Şefkatli yolu diye bir kitaba şiddetsiz iletişim çerçevesinden bakılan bir eğitime katılıyorum 5 haftadır.
Bu kitabın en büyük tavsiyesi sabah sayfaları #morningpages
Kalkar kalkmaz eline kalem alıp düşünmeden, zihnin seni yönlendirmeden yazıyorsun. A4 kağıda 3 sayfa yazmanı istiyor.
Aklına bir şey gelmiyorsa aklıma birşey gelmiyor bile yazabilirsin üç sayfa
Bu egzersizin amacı sabah uyanık olan bilinç altının boşaltılması
Aslında bunu yapmayı çok istemiştim. Ama ödev gibi gören öğrenci yanım bunun için direndi.
İçimden istek, ilham gelmesini bekliyorum. Dayatmalar, zorunluluklar yapmalıyım dünyasından uzaklaşmak istiyorum.

Vay sevdim bu tabiri

Ben de sabahları yazmayı seviyorum..
Ya da akşamları..
Yazmayı seviyorum..
Hatta bir kitabım olsun” istiyorum.. hem de çok…

Ben de plansız programsız yaşayamayanlardan olarak bu konuyu çok sevdim, mümkün olduğunca takip etmeye çalışıcam, ben de mutlaka haftalık yemek planlaması yaparım, başka türlü aksıyo, elimin altında malzeme olmuyo vs, geceden ertesi günkü kombinimi, takılarımı, çantamı hazırlarım, hatta 2. Cocuktan sonra tekrar çalışmaya başladığımda kendimi salmamak adına haftalık kombin listesi hazırlamıştım çantamda minik bi not defterim olur senelerdir, günlük yapılacaklarımı, alınacaklarımı yazarım, hatta dönem dönem harcamalarımı takip etmek için ay ay ne almışım, neye ne kadar ödemişim onun çetelesini tutarım, bu beni gereksiz harcamalardan biraz uzak tutar, son 3-4 yıldır hayatımı, evimi elimden geldiğinde sadeleştirdim, bazı şeyleri azalttım, özellikle kozmetiğe inanılmaz zaafım vardı, yeni çıkan ne varsa almak istiyodum, beğenmediğimde de evdeki kalabalağından rahatsız olup ona buna veriyodum, bu da benim için ciddi israf demekti, artık sadece senelerdir kullandığım kemikleşmiş ürünlerimi alıyorm, çook nadir yeni bişey canım isterse çok fazla yorum okuyarak karar veriyorum
Planlı yaşama alışkanlığım olmasa zamanı asla verimli kullanamam, 2 çocuklu çalışan bi anne olarak, hem ev işlerine, hem kişisel bakımıma( bakımsız asla gezemeyenlerdenim) hem kitap okumaya, akşamları 1 bölüm yabancı dizi izlemeye, hem gezmeye, sosyal hayata, hem aileme zaman ayırabiliyorum, üstelik düzen konusunda takıntım var, bu beni fiziken yoran bi özellik olsa da bu şekilde mutluyum, evim dağınık, düzensiz olduğunda zihnen yoruluyorum, strese giriyorum, tüm çevrem bu kadar şeye nasıl yetişebildiğimi soruyo, cvp hep aynı, planlı yaşayarak ve zamanı iyi yöneterek, aslında gün kısa değil, biz yönetemiyoruz çoğu zaman, her bir saniyesi bile çok değerli hayatın, bu demek değil ki koştur koştur yaşayalım hep bi hızlı tempoda, hayır tam tersi sakin sakin yaşamaktan yanayım, planlı davranmanın hediyesi de bu sakinlik

Daha fazla paylaşım yaparsanız ben de çok sevinirim. Hem birbirimizi sürdürülebilirlik anlamında motive etmek hem de birbirimizden öğrenmek için...

Çok geçmiş olsun
İpek geçen ay 4 hafta boyunca hastaydı ama Ela'ya bulaşmadı. Sen gene seneye hasta olmayacaklar gibi bir beklentiye sokma kendini:) 2 senedir çocuklar mikrop yüzü görmedikleri için, şimdi hepsi daha şiddetli reaksiyon veriyor bence.

Şahsen ben bu şekilde düzenli bir katılıma çok sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…