• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

Selamlar Hanımlar,

Haftaya 5 gün Fransa'da bir eğitime online olarak katılmam gerekiyor. Aradaki saat farkından kaynaklı olarak buradan sabah 08:00'de bağlanmam gerekecek. İpek'i eşim hiçbir şekilde evden çıkarmayı başaramadığı ve kreşi de 08:00'de açıldığı için benim götürmem gerekiyor kreşe. Az önce eğitmen ile bu durumu görüştüm. Anlayışla karşıladı sağ olsun. Sabahları bir yarım saat rötarlı katılacağım eğitime artık.

Çalışan kadın olmak bile yeterince zorken, çalışan anne olmanın zorluk seviyesini ölçülemez buluyorum. 2006'dan beri tam zamanlı çalışıyorum. Sadece doğum izinlerimde ara verdim ancak, iş yerim emzirme döneminde, çocuklar hastalandığında, kreş alıştırma süreçlerinde destek olup, anlayışlı yaklaşmasaydı, kariyerimi bir yerde noktalamak durumunda kalabilirdim. Bir kadın bu noktaya gelmek zorunda bırakılmamalı. Çocuğu ve kariyeri arasında seçim yapmak zorunda kalmamalı. Bu haksızlık çünkü.

Bir tarafta senelerce emek edip, okuyup, dişinle tırnağınla kazıyarak geldiğin bir işin, bir tarafta canın evladın. İnsan yetiştirmek, dünyadaki en önemli ve en zor işken ve anne hayatının bir sürü alanında zaten çeşitli fedakarlıklar yaparken bir de işini kaybetmek durumunda kalmamalı.

Ben şimdilik böyle bir seçim yapmak zorunda kalmadım. Ama işyerinde değişiklik olması durumda yaşayabilirim de. Benim şansım, Genel Müdürümün eşinin de çalışan bir kadın olması ve zamanında benzer şeyler yaşadıkları için empati kurabiliyor olması. Eşleri ev hanımı olan bazı iş arkadaşlarım yaşadıklarımı anlamlandırmakta zorlanıyorlar, çünkü senelerce sabah ceketini alıp evden çıkmış bu insanlar. Evde kalan kadın ne yaşıyor, bu çocuklar nasıl bir emek ve zahmet ile büyüyor hiç tanık olmamışlar.

Dilerim toplum, iş hayatında anneye pozitif ayrımcılık yapacak şekilde bir davranışa evrilir. Bizim de üstümüze düşen, benzer deneyimler yaşayan kadınlara destek olmak. En azından benim işyerime, böyle bir çalışma arkadaşı gelecek olursa, bana verilen desteği kendisine de vererek üzerime düşeni yapmış olacağım.

Benim de günlük rutinlerimi sekteye uğratan ana etmen gece uykumun sürekli bölünüyor olması. Kolaylıklar dilerim sana da.
Teşekkür ederim elecda elecda . Sabah uyuya kalmışım. Gözümü bir açtım saat 8. Benim mesai 8.30 da başlıyor 😖

Bu arada küçük bir tavsiye. Bağlicaya Etimesgut Belediyesi Türk Tarih Müzesi ve Parkı açtı. Heykeller kızların ilgisini çekebilir. Kapalı kismi 5 den sonra kapanıyor. Size yakın sayılır elecda elecda

Küçük çocuk ile uğraşmaktan çok sıkıldığımı ve yorulduğumu hissediyorum benben. 8 senedir devam eden bu süreç beni bunalttı. Geçen gün yalnız Gordion'a gittim. Kendimi çocuk seslerinden kaçmaya çalışırken yakaladım. Ağlayan çocukların tam ters istikametine doğru hareket edip, sonra ben bu tarafa gitmeyecektim ki derken fark ettim kaçtığımı :olamaz:

Aslında İpek ile ilgili olan süreçte bildiğin beklemedeyim:) Ela'yı büyütürken de en zorlandığım dönem 3 yaştı. Şimdi yine aynı şeyleri yaşamak zorluyor. 4'e gün sayıyorum bildiğin:)
Gordiondaki anın pek tatlıymış😄🙈 Cidden çalışan anne olmak çok zor ya. Özellikle de çocuğun büyümesine eşlik ederken kafaya birşeyleri takıyorsan, şöyle yetişsin, böyle olsun diye kendine göre belli bir standart tutturmak istiyorsan çok çok zor.
Ben de geçen haftasonu şöyle bir olay yaşadım; eşimin köyüne gittik, orda bi av köpeği vardı. 50 günlük 4 adet yavrusu vardı. Anne köpek yavruların bulunduğu kapısı kapalı avluya girer girmez 4 yavru birden üstüne koşuyor, düşürüyorlar anneyi, anne geri kalkıyor, ayakta emiyorlar falan😊 Yanlarında 10 dk falan duruyor sonra hemen kapıya koşup bi yetişkin arıyor, kapıtı açtırıp dışarı çıkmak için. Çıkıyor gidiyor yarım saat gelmiyor😅 Kızlar gülüyorlar anne köpek kaçıyor diye😂 Ben de doğadan örneğimi bulmuşken fırsatı kaçırmadım; evet bakın annelerde çocuklarından bunalabilir, yalnız kalmak, tek başına dolaşmak isteyebilir, kahve içmek isteyebilir diye anlattım🤭 anneleri kahve içmeye mi gitti diyorlar 😂😂 Olsun ben alt metnimi verdim, bundan sonrasını onlar düşünsün😎

Selamlar Hanımlar,

Haftaya 5 gün Fransa'da bir eğitime online olarak katılmam gerekiyor. Aradaki saat farkından kaynaklı olarak buradan sabah 08:00'de bağlanmam gerekecek. İpek'i eşim hiçbir şekilde evden çıkarmayı başaramadığı ve kreşi de 08:00'de açıldığı için benim götürmem gerekiyor kreşe. Az önce eğitmen ile bu durumu görüştüm. Anlayışla karşıladı sağ olsun. Sabahları bir yarım saat rötarlı katılacağım eğitime artık.

Çalışan kadın olmak bile yeterince zorken, çalışan anne olmanın zorluk seviyesini ölçülemez buluyorum. 2006'dan beri tam zamanlı çalışıyorum. Sadece doğum izinlerimde ara verdim ancak, iş yerim emzirme döneminde, çocuklar hastalandığında, kreş alıştırma süreçlerinde destek olup, anlayışlı yaklaşmasaydı, kariyerimi bir yerde noktalamak durumunda kalabilirdim. Bir kadın bu noktaya gelmek zorunda bırakılmamalı. Çocuğu ve kariyeri arasında seçim yapmak zorunda kalmamalı. Bu haksızlık çünkü.

Bir tarafta senelerce emek edip, okuyup, dişinle tırnağınla kazıyarak geldiğin bir işin, bir tarafta canın evladın. İnsan yetiştirmek, dünyadaki en önemli ve en zor işken ve anne hayatının bir sürü alanında zaten çeşitli fedakarlıklar yaparken bir de işini kaybetmek durumunda kalmamalı.

Ben şimdilik böyle bir seçim yapmak zorunda kalmadım. Ama işyerinde değişiklik olması durumda yaşayabilirim de. Benim şansım, Genel Müdürümün eşinin de çalışan bir kadın olması ve zamanında benzer şeyler yaşadıkları için empati kurabiliyor olması. Eşleri ev hanımı olan bazı iş arkadaşlarım yaşadıklarımı anlamlandırmakta zorlanıyorlar, çünkü senelerce sabah ceketini alıp evden çıkmış bu insanlar. Evde kalan kadın ne yaşıyor, bu çocuklar nasıl bir emek ve zahmet ile büyüyor hiç tanık olmamışlar.

Dilerim toplum, iş hayatında anneye pozitif ayrımcılık yapacak şekilde bir davranışa evrilir. Bizim de üstümüze düşen, benzer deneyimler yaşayan kadınlara destek olmak. En azından benim işyerime, böyle bir çalışma arkadaşı gelecek olursa, bana verilen desteği kendisine de vererek üzerime düşeni yapmış olacağım.
Harikasın

Teşekkür ederim elecda elecda . Sabah uyuya kalmışım. Gözümü bir açtım saat 8. Benim mesai 8.30 da başlıyor 😖

Bu arada küçük bir tavsiye. Bağlicaya Etimesgut Belediyesi Türk Tarih Müzesi ve Parkı açtı. Heykeller kızların ilgisini çekebilir. Kapalı kismi 5 den sonra kapanıyor. Size yakın sayılır elecda elecda
Tavsiye için çok teşekkür ederim. :KK200:

Selamlar Hanımlar,

Bu konuda o kadar haklısınız ki bende çocuklarımı büyütürken müdürlerim evli çocuklu eşleri calisan di. Empati yapıp çalışma saatlerimi hep ayarladilar.Simdi çalıştığım yerde ihtiyacım olmuyor ama müdürümüzun eşi ev hanımı hemen farkı hissediyorum. Biz annelere toplum mutlaka çocuk yetiştirirken pozitif ayrımcılık tanımalı. Çünkü biz kadınlar öyle güzel herşeyi organize ediyoruz ki isyerimizdede bu organizasyon yeteneğinizi kullanıyoruz.

Günaydın

Hedeflerim yolunda kesintisiz ilerlediğim 5. Günüm bitti. Kendimi doymuş hissediyorum. Hayatta varoluşumu boşvermişlikle değil daimi bir çaba ve çalışmayla ortaya koymak bildiğim ve keyif aldığım tek yol. Yoldan çıkacak gibi olduğumda ise yaşamak nedir unutuyorum gibi oluyor. O sebeple devam.

Oğlumun okula, benim tam gün çalışmaya ve eşiminde artık 1 saat mesafelik ilimize tayin olması sebebiyle düzenimiz oturmaya başladı. Hamd olsun.

Günlük yaşam şu şekilde ilerliyor;

5.30 gibi alarmdan önce tamamen isteyerek uyanıyorum.

önce Kuran ve hadis kitabı okuyorum.
Ardından İngiliZce çalışıyorum. Konu tekrarı ve kelime ezberi. Cümle kurma vs. Bunu tamamen daha iyi olabilmek ve konuşabilmek için yapıyorum.
Evi toparlıyorum, bulaşık mk / çamaşır mk açıyorum.
Akşamın yemeğini sabahtan pişiriyorum, öğlen işte yiyeceğim kadarını hazırlayıp, iş çantasına koyuyorum .

kahvaltı hazırlayıp yapıyoruz, oğlumun çantasını akşamdan hazırlıyorum. ( yedek kıyafetler-günde 2 defa üst değiştiriyor)
Oğlum uyanıyor el yüz yıkama hazırlık ve onu okula bırakıyor. Ben de işe geçiyorum.

5 de çıkıyorum ve oğluma kavuşma zamanı.
Eve döndüğümüzde banyo, üst giyimi.
Ben mutfakta hazırlıktayken o ya tablet izliyor ya da babasıyla oynuyor.
tablet süresi 45 dk; iki süredir kesintisiz izliyor ancak 45 dk yı iki farklı zaman dilimine bölmemizin daha verimli olacağını bildirdi rehberlik hizmeti ve öğretmenimiz.
Yemek vakti ve sonra bi şekilde zaman geçiyor

akşam, oğlum 21.00-21:30 arası uyuyor, genelde onunla ben de uyuya kalıyorum .

haftasonları temizlik ve ütü.
haftaiçi robot hallediyor.

Çocuk gelişiminde 3.sınıfım. Dün başladım sanki ama mezuniyete nasipse az kaldı.
bu yıl daha derin çalışmak ve çalıştığım konularla ilgili seri hazırlayıp, içerik üretmek niyetim.

biz de durumlar böyle . Herkese sağlıklı neşeli bir yıl diliyorum.

Tabi paylaşırım canım,
tahtamanya_ instagram hesabına yaptırmıştım canım ben 120*120 ebatlarında, kullandıkları boyalar sıkıntısız. Tavsiye edebilirim demonte halde geliyor. Bizimki bu şekilde.
Canım bi sorum var
Kitaplar arkadan düşmüyor değil mi
Duvara tam sabitleniyor de mi
Bazı markalarda o sorun varmış da sana danışmak istedim

merhaba arkadaşlar bende burayı sessizce takip edenlerdenim bir sorum olacaktı bende oğlumu 4 senedir kreşe gönderiyorum b2 yaşında başladı bu sene son inşallah hersene çok fazla kırtasiye ve temizlik malzemesi alınıyor küçük bir şehirde yaşıyorum doğu bölgesinde acaba sizler kreşte temizlik ve kırtasiye ucreti için ne kadar veriyorsunuz sizlere sormak istedim

merhaba arkadaşlar bende burayı sessizce takip edenlerdenim bir sorum olacaktı bende oğlumu 4 senedir kreşe gönderiyorum b2 yaşında başladı bu sene son inşallah hersene çok fazla kırtasiye ve temizlik malzemesi alınıyor küçük bir şehirde yaşıyorum doğu bölgesinde acaba sizler kreşte temizlik ve kırtasiye ucreti için ne kadar veriyorsunuz sizlere sormak istedim
meraba hoşgeldin.
oğlum 2sene önce kreşe gittiğinde 500 tl kırtasiye ücreti istemişlerdi. şu an ne kadar bilmiyorum.

teşekkür ederim cevabınız için bizim içinde 4,5 yaşındaki bir çocuk için 380 tl degerinde bir ingilizce seti temizlik ve kırtasiye 2000 tl burdaki bütn veliler için çok fazla geldi 1600 tlye ben temizlik ve kırtasiye parasını çok buldum fazla rakibi olmadığı için nasılsa bunlar mecbur göndermek zorunda ben paradan değilim sadece bunu fırsata cevirmeleri canımızı sıktı

teşekkür ederim cevabınız için bizim içinde 4,5 yaşındaki bir çocuk için 380 tl degerinde bir ingilizce seti temizlik ve kırtasiye 2000 tl burdaki bütn veliler için çok fazla geldi 1600 tlye ben temizlik ve kırtasiye parasını çok buldum fazla rakibi olmadığı için nasılsa bunlar mecbur göndermek zorunda ben paradan değilim sadece bunu fırsata cevirmeleri canımızı sıktı
Biz daha önce büyük bir şehirdeydik, geçen yıl 1600 lira ödedik. Bu yıl da nispeten daha küçük bir şehirdeyiz. 2 bin TL kırtasiye ücreti ödedik.
Bazı okullar da listeyi verip size aldırıyor. O daha büyük ızdırap. Fazla da olsa ben parasını vereyim onlar halletsinler 🙈 öyle bir liste veriyorlar ki bulmak imkansız.

Biz daha önce büyük bir şehirdeydik, geçen yıl 1600 lira ödedik. Bu yıl da nispeten daha küçük bir şehirdeyiz. 2 bin TL kırtasiye ücreti ödedik.
Bazı okullar da listeyi verip size aldırıyor. O daha büyük ızdırap. Fazla da olsa ben parasını vereyim onlar halletsinler 🙈 öyle bir liste veriyorlar ki bulmak imkansız.
gerçekten fazla olduğunu düşünüyorum ablam ankarada 500 tl kırtasiye parası ödedi krese.

Merhaba hanımlar, bugün benim doğum günüm . 40 landım 🥳 sanki ömür boyu 40 olmayı bekliyormuşum gibi 🥰 içimde bir sevinç bir heyecan.
Normalde her sen insanların hatırlamasını beklerdim . Kimi hatırlar kimi hatırlamazdi . Bu gün sabahtan beri her önüme çıkana bugün ben 40 landım deyip duruyorum 🤣 çoğu o ne demek diyor gerçi 🥴
Biraz hüzünlü giriyorum. Çünkü annem ile eşimin arası bozuk. Eşimin bazı hareketlerinden dolayı annem eşim ile görüşmüyor. Sabah eşime annemden özür dilersen , eski halimize dönersek bana en büyük hediyeyi verirsin dedim. Geçiştirdi öylesine ama bakalım ne yapacak.
2 çocuğumla giriyorum. Bu hayatın bana verdiği en güzel şeylerle. Şükür sebeplerim .
40 yıllık hayatımda genellikle sakın, pozitif bir insandım. Ama son 2 yıl, pandemi, hamilelik ,iş , çocuklar, annem, eşim vs. Derken okyanusta debeleniyor gibi hissetmeye başlamıştım.
Annem bile sen ne kadar çok bağırmaya başladın dedi. İş arkadaşlarım eskiden daha enerjiktin,daha pozitiftin diyorlar. Onlara söylediğim tek şey kız gece uyumuyor. O yüzden böyleyim. Ama yanında çok başka etkenlerde var.
Bugun diğer günlerden farklı olarak daha sık giyindim. Sirkettekiler akşama düğün mu var dediler. Hayır 40 landim dedim 🤣Bütün pozitifligim ile etrafıma bakıyorum. Bugünüm ve bundan sonraki ömrümün sevdiklerimle ,huzurla sağlıkla mutlulukla geçmesini diliyorum Rabbımden. 🤲
Size de teşekkür ederim elecda elecda , Sahihuban Sahihuban ve nicki aklıma gelmeyen diğer arkadaşlar. 🥰 burayı açtın elecda elecda . Hayatıma dokundun. Güzel şeyler kattın.
Hersey hepimiz için çok güzel olsun arkadaşlar.
Hepinizi seviyorum 🥰🥰🥰
Hep beraber nice 40 lara 🥳

Merhaba hanımlar, bugün benim doğum günüm . 40 landım 🥳 sanki ömür boyu 40 olmayı bekliyormuşum gibi 🥰 içimde bir sevinç bir heyecan.
Normalde her sen insanların hatırlamasını beklerdim . Kimi hatırlar kimi hatırlamazdi . Bu gün sabahtan beri her önüme çıkana bugün ben 40 landım deyip duruyorum 🤣 çoğu o ne demek diyor gerçi 🥴
Biraz hüzünlü giriyorum. Çünkü annem ile eşimin arası bozuk. Eşimin bazı hareketlerinden dolayı annem eşim ile görüşmüyor. Sabah eşime annemden özür dilersen , eski halimize dönersek bana en büyük hediyeyi verirsin dedim. Geçiştirdi öylesine ama bakalım ne yapacak.
2 çocuğumla giriyorum. Bu hayatın bana verdiği en güzel şeylerle. Şükür sebeplerim .
40 yıllık hayatımda genellikle sakın, pozitif bir insandım. Ama son 2 yıl, pandemi, hamilelik ,iş , çocuklar, annem, eşim vs. Derken okyanusta debeleniyor gibi hissetmeye başlamıştım.
Annem bile sen ne kadar çok bağırmaya başladın dedi. İş arkadaşlarım eskiden daha enerjiktin,daha pozitiftin diyorlar. Onlara söylediğim tek şey kız gece uyumuyor. O yüzden böyleyim. Ama yanında çok başka etkenlerde var.
Bugun diğer günlerden farklı olarak daha sık giyindim. Sirkettekiler akşama düğün mu var dediler. Hayır 40 landim dedim 🤣Bütün pozitifligim ile etrafıma bakıyorum. Bugünüm ve bundan sonraki ömrümün sevdiklerimle ,huzurla sağlıkla mutlulukla geçmesini diliyorum Rabbımden. 🤲
Size de teşekkür ederim elecda elecda , Sahihuban Sahihuban ve nicki aklıma gelmeyen diğer arkadaşlar. 🥰 burayı açtın elecda elecda . Hayatıma dokundun. Güzel şeyler kattın.
Hepinizi seviyorum 🥰🥰🥰
Mutlu yaşlar dilerim 🍀
Umarım dileğin gerçek olur ve araları düzelir🙏

Hepinizi seviyorum 🥰🥰🥰
Nice yıllara neşe ve sağlıkla

40-50-60-70-80.. sağlıkla huzurla görmek nasip olsun
Yaşamak, sonuna kadar…
Sen de iyi ki varsın

Back