- 4 Aralık 2016
- 2.232
- 5.781
Canım maşallah sanaEşim şehir dışındaki işine döndü. 1 ayın sonunda ayrılık daha da zorladı. İlk bikaç gün oğlumda ben de biraz sallantıdaydık. Bugün daha iyyiz şükür.
...
Oğlumla 3T (tv tablet telefon) krizleri yaşıyoruz. Şöyle ki, günde 4 kez izleme hakkı var. Ne zaman izlicem diye tutturuyor. Beni yıpratıyor. Aslında net olamadığım zamanlar oluyor bu.
Ben dik durursam çocuğum da ona göre davranıyor. Ah annelik...
...
Beslenme: şu günler dengeli beslenmiyorum. Tartılmadım. Ama yılmak yok, devam edeceğim , bugün yeniden.
Mutfak: her zaman buzlukta hazır bi yemeğimin olması dışarıdan sipariş etmemizi engelliyor. İşten geldiğimde eşim iki kez evde yemek olmadığı için dışardan yemeyi teklif etti. Reddettim. Pratik şeyler hazırladım. Yedik.
-buzlukta pişirip saklama kutularına koyduğum öğünlük sarmalar var.
Dünse nohut haşlama, fasulye ıslatma, mercimek haşlama hazırladım.
* nohutu soğuk çorbalara ve salatalara ekliyorum
Fasulye daha kolay pişiyor
Mercimeği de pilava veya salatalara kullanıyorum
- köfte hazırlayıp buzluğa atmak da inanılmaz bir pratiklik sağlıyor.
-kıymayı da kavurup koyuyorum; kahvaltıya ya da yemeklere ekliyorum
ev düzen temizlik;
Bu hafta içi; oğlumun kırtasiye eşyalarını eledik, düzenledik, temizledik.
Yıllık üyesi olduğumuz meraklı minik dergisinin sayılarını ve bitirdiğimiz etkinlik kitaplarını ( kurşun kalemle ve çok karalamadan kullandıklarımızı) arkadaşımın 4 yaşındaki oğluna götürmek için paketledik. Böylece kağıt ve bilgi israfı olmuyor, bikaç kişi kullandığı için de verimli oluyor. Eşyaların elden ele kullanılması beni inanılmaz mutlu ediyor.
Vestiyeri, kitaplığı, konsol dolap ve çekmece içlerini de temizledik, kimi geri dönüşüme kimi de bağış kutusuna gitti.
rahatladık.
bugünse yatak odası, çocuk o, mutfak ve salonun cam kapı penceresini sildim.
evi süpürttüm.
Mutfak tezgahını topla.-
Eğitim:
Vizelere acil hazırlanmaya başlamam gerek
Diksiyon eğitimi dün akşam sondu. Hayatıma farklı bi renk katan 5 haftaydı. İkinci kuru için haziran da başvuru yapmak hedefim.
İş
İş yerinde şükür rutin ilerliyorum
iyi gelen şeyler
-Köşe yazısı konusu belirleyip, masa başına geçeceğim
-ig de tanıtanacağım çocuk kitabı fotoğraflatını çekeceğim
-yetişkin kitabı tanıtım yazısını tamamlayacağım
işte böyle dostlar
Hayat bi kere yaşanıyor onu da insanca, iyi ki diyerek yaşamak dileğim
Herkese mutlu sağlıklı verimli günler
not. Pazartesi aşı randevum var, covidi daha önce geçiren biri olarak ; durumun öneminin farkındayım ve tez vakitte salgının son bulmasını diliyorum
Yalnız bir konuyu merak ettim, çocuk kitapları okurken telif hakkını ihlal etmiş olmuyor musun? Ya da bu konuda herhangi bir uyarı veya bilgilendirme mi yapıyorsun?