Çalışma şöyle:) İşleri yardımcıma kitlemiş bulunuyorum. Onun halledemediği bir durum olursa devreye gireceğim.Ne de kolaylaştırıcı olmuş liste :) Ama çalışma yok sanırım göremedim listede :)
Yazmak şifalandırıcı. Çok seviyorum bende. Kendimle Hasbihal etmek rahatlatıcı.Merhabalar dün yazmaya başladıktan sonra kaldığım yerden ve yakın zamandan okumaya devam ettim. Geçen yıl burayı okuyarak önce kendimde gördüğüm yanlışları belirleyip onlar üzerine yoğunlaştım bunlar
- iş erteleme
- mükemmel yani ya hep ya hiç
Bunların bana yarattığı problemler ise ev dağınıklığı tembellik bıkkınlık boşa geçen zaman. Bunları farketmemle bunun la ilgili videolar izledim yalnız olmadığımı bir çok kişinin bu problemleri yaşadığını öğrenmek beni rahatlattı. Geçen bir yılda hamilelik süreci oldu doğum yaptım bu süreçte potcast ler dinledim öncelikle mücadeleyi buradan aldığım tavsiyeler doğrultusunda dinlemiştim çok işime yaradı. Yakın zamanda atomik alışkanlıklar kitabını bitirme fırsatım olduelecda alışkanlıkların gücünü tavsiye etmişti birbirine yakın kitaplar olduğu söyleniyor birde bu doğrultuda okumak istediğim mükemmellik tutkusu var.. Şimdi 1 yıldan sonra oluşturduğum rutinleri yazmak istiyorum
#haftanın 5 günü bebeğimle yürüyüşe çıkmak
#her gün yazı yazmak kendimle ilgili
#her gün 15 dk evi toplamak
#2 günde bir evi süpürmek
Bunları daha detaylı olarak hedef takibi adında mobil uygulama ile takip ediyorum bana kazandırdığı ise derli toplu bir ev terli toplu bir kafa.
Bana bu dönemde en çok katkı sağlayan kitap Dört anlaşma oldu bakış açımı değiştirdi. Atomik alışkanlıklar bana nerede yanlış yaptığımı gösterdi. Şimdi ise okumaya çalıştığım kitap Şimdinin Gücü.
Kesinlikle katılıyorum...üni ye konyaya ilk gittiğimde şimdi hüzünlenince ya da çok sevinince deniz göremeyeceğim diye çok hayıflanmıştımHuzur için eşya ya eve ihtiyaç yok bir tutam yeşil bir tutam mavi ah bide deniz mavisi olsa tadından yenmez
Benim kızım 2.5 yaşında daha bir haftadır beni dinliyorHanımlar merhaba ,
2 yaşındaki kızım için kitap önerisi verebilir misiniz rica etsem. Birde kızım ben okurken sürekli sayfa değiştirmek istiyor , ne kadar süre sonra alışmaya başlar beni dinlemeye. Sanırım sürekli ara bul kitaplarına baktığımız için böyle oldu.
Kızım 33 aylık şu an. Hayvanları Tanıyalım serisinin 3 kitabı var: Okyanus, Safari ve Bahçe. Sert kapak kitaplar. Onları seviyor. Onun dışında hareketli kitaplar ilgisini çekiyor.Hanımlar merhaba ,
2 yaşındaki kızım için kitap önerisi verebilir misiniz rica etsem. Birde kızım ben okurken sürekli sayfa değiştirmek istiyor , ne kadar süre sonra alışmaya başlar beni dinlemeye. Sanırım sürekli ara bul kitaplarına baktığımız için böyle oldu.
Bir de cırt cırtlı hikaye kitapları ilgisini çekiyor benim kızın, ilgi dediğim 5 dk en fazla ama olsunHanımlar merhaba ,
Kalın kapaklıHanımlar merhaba ,
Bence o kişinin kim olduğuna (yani yakınlık) ve karakterine bağlı olurdu benim vereceğim tepki ama şu değişmez bir gerçek ki sizin söylemenizle bunu asla farketmeyecektir yada adım atmayacaktıe ;o yüzden farkındalık yaratmak için uğraşırdım ben. Kendi bu maruz kaldığı durumu kendi fqrkedip rahatsız olmalı yoksa çözüm olmaz.Mesela bak ben bunu çok beğendim sen de okusana izlesene gibi bir kitap önerebilirdim yada you tube dan video ya da bir psikoloğun instagram sayfası gibi.Kızlar Size bir durum anlatıcam ve siz olsaydınız ne yapardınız anlatır mısınız?
durum şu “eş tarafından sürekli negatif eleştiriye maruz kalan bir anne var. Kadınlığı, anneliği, ev hanımlığı, kişiliği , bireysel temizliği gibi gibi konularda sürekli eziliyor. Hakaret görüyor. “
ancak kendisi bunun farkına pek varamıyor.
1. Bu kadına bu durumu nasıl ifade ederdiniz?
2. Kocasına nasıl tepki vermesini ve nasıl davranmasını önerirdiniz?
(adama ifrit oluyorum- kadın canım gibi yakın,üzülsün istemiyorum ama böyle de geçirmesin günlerini istiyorum)
yorumlarınız çok kıymetli
Hmm iyi fikirBence o kişinin kim olduğuna (yani yakınlık) ve karakterine bağlı olurdu benim vereceğim tepki ama şu değişmez bir gerçek ki sizin söylemenizle bunu asla farketmeyecektir yada adım atmayacaktıe ;o yüzden farkındalık yaratmak için uğraşırdım ben. Kendi bu maruz kaldığı durumu kendi fqrkedip rahatsız olmalı yoksa çözüm olmaz.Mesela bak ben bunu çok beğendim sen de okusana izlesene gibi bir kitap önerebilirdim yada you tube dan video ya da bir psikoloğun instagram sayfası gibi.
Tülay kök diye bir psikolog var her dediği bana tam uymasada anlatma tarzını beğeniyorum you tuba dan bakabilirsiniz uygun videosu var mı diye.
Veya arkadaşınıza bunu farkettirebilecek hayali bir olay anlatıniş yerinde bir arkadaş var eşi şöyle şöyle yapıyormyş sonra kadın bir gün yeter demiş işte psikoloğa gitmiş şöyle tepki vermiş gibi anlatılabilir. Aklıma bunlar geldi
Canım sadece yazdığın kadarıyla, adam kadını bildiğin manipüle ediyor ve bu sebeple kadın hiçbir şekilde tepki vermiyor veya veremiyor. Bu durumları kabullenmiş. Yani evet ben onun bana çizdiği görünümdeyim diye düşünüyor.Kızlar Size bir durum anlatıcam ve siz olsaydınız ne yapardınız anlatır mısınız?
durum şu “eş tarafından sürekli negatif eleştiriye maruz kalan bir anne var. Kadınlığı, anneliği, ev hanımlığı, kişiliği , bireysel temizliği gibi gibi konularda sürekli eziliyor. Hakaret görüyor. “
(adama ifrit oluyorum- kadın canım gibi yakın,üzülsün istemiyorum ama böyle de geçirmesin günlerini istiyorum)
Sanırım değişim önce kendisinde başlayacak. Farkındalık ve bireysel dönüşüm. Hem de önce kendisi için değişim. Önerileriniz çok kıymetli.Canım sadece yazdığın kadarıyla, adam kadını bildiğin manipüle ediyor ve bu sebeple kadın hiçbir şekilde tepki vermiyor veya veremiyor. Bu durumları kabullenmiş. Yani evet ben onun bana çizdiği görünümdeyim diye düşünüyor.
Zaten kadının bu durumun farkında olması ve birşeyler yapması ortaya 3 seçenek çıkaracaktır.
1- Yol ayrımı
2- Durumu kabul ve kişiliği kaybedip yola devam
3- Muhakkak her ikisine de terapi süreci ve iyileşme
Farkına varması için de kendi kişisel gelişimini desteklemesi gerekiyor. Diğer arkadaşın da bahsettiği gibi video, kitap, podcastler, tedx konuşmaları, ben kimim söyleşileri vb. Yani şu çok güzel hadi birlikte bakalım, ne düşünüyorsun gibi gibi.
Evet, değişim kesinlikle önce kendisinin.Sanırım değişim önce kendisinde başlayacak. Farkındalık ve bireysel dönüşüm. Hem de önce kendisi için değişim. Önerileriniz çok kıymetli.
Merhaba eğer aileden gibi çok yakınsa açık açık konuşmayı seçerdim ben. Bir olay anlattı mesela hemen eşinin bunu yapmaya hakkı olmadığını, kimsenin kimseye böyle ezici yıkıcı davranamayacağını, sağlıklı bir ilişki de bu davranışların yerine olmadığını, bu kadar pasif kalan bi annenin çocuğunun gözünde iyi bü rol model olamayacağını anlatırdım. Ozellikle son cumle epey acıtacaktır ama harekete geçirecektir. Ama şu da var kadın belki de herseyin farkında ama sizden de utandığından karşı gelmek istediğini açık açık size belli etmiyordur belki de. Bu durumda yüzgöz olmadan arkadaslarından dediği gibi hayali olay üzerinden giderdim; mutlaka mücadale ve umut içeren bir hikaye ile. Kolay gelsin en çok da arkadaşınızaKızlar Size bir durum anlatıcam ve siz olsaydınız ne yapardınız anlatır mısınız?
Benim kızım 2.5 yaşında daha bir haftadır beni dinliyorher çocuk aynı oranda ilgilenmiyor siz bence okumaya drvam edin ben o kapatınca sesimi çıkamıyorum, genelde bitti deyio kapatıp başka kitap getiriyor
Hemen bu ara çok okuduğumuz kitapları paylaşayım
Süper kurti
Annemin çantası
Minik nodi(uykudan önce 10 dakikalık masallar)
Hortumuma çörek kaçtı ( elime oyıncak filimizi alıp kitabı ı onun ağzından okuyorum çok hoşuna gitti, tüm kitaplara uygulanabilir )
Tavşancanla faresu
Eğer bir geyikciğe top kek verirsen( eğer serisinin tüm kitapları )
Yayazula
Küçük Meşe palamudu (iş bankası yayınlarının )
Nokta
Ponponun duyguları
Kedi ile fare kitaptan çıkmak istiyor
Uykucu aslan nasıl uyur
Kızım 33 aylık şu an. Hayvanları Tanıyalım serisinin 3 kitabı var: Okyanus, Safari ve Bahçe. Sert kapak kitaplar. Onları seviyor. Onun dışında hareketli kitaplar ilgisini çekiyor.
Hanımlar çok teşekkür ederim. Önerilerinize bakacağım.Kalın kapaklı
Az yazılı
Çok resimli kitaplar tercih etmek ilk adım
Çocuklar aceleci ve sabırsız oldukları için hemen bi sonraki sayfayı çevirmek istemesi çok olağan.
Tüm yazıları okumaya çalışmamalıyız. Geçmek isterse sonraki sayfaya geçsin baksın
Acizane tavsiyem
bilmeceli oyunlu kitaplar çocuklar tarafından çok seviliyor . Mesela tubitak yayınlarının
Bu serisi çok eğlenceli .
Kapakları kalın değil ancak seveceğini düşünüyorum.
Selam canımelecda canım günaydın, daha önce simya evinin ürünlerini kullandığını hatırlıyorum memnun kalmışmıydın. bende moist calm cilt bakım seti ve immortelle göz çevresi bakım serumunu sipariş vermeyi düşünüyorum bu ürünleri kullanmışmıydın.
çok teşekkürler canımSelam canım
Tam olarak saydığın ürünleri kullanıyorum şu an:) Moist &Calm’ın tonik ve losyonunu, importelle’nin de göz çevresi bakım kremi kullanıyorum. Benim cildim hassas ve kuru. Bana iyi geldi bu ürünler. Akşam yatarken losyonun üstüne kolajen&hylauronik asit serumunu da kullanıyorum ayrıca.