Popüler Konu Verimli Rutin

Online eğitim ilgimi çekti.Ne zaman katıldın? Bir daha var mı eğitim? Bilgi verir misin?Ramazan etkinliklerinde örnekler verir misin? Bende dünyadaki müslüman anneler bu konuda neler yapıyorlar diye araştırmıştım. Onlar WhatsApp üzerinden de birbirlerine destek oluyorlardı. Aslında Türkiye'de de böyle bir çalışma çok güzel olur kanaatindeyim. Annelerin, bayanların enerjileri düşünce ya da fikir alışverişinde bulunulunca, birbirinden destek almak çok güzel olmaz mı? Hatta ev okulu aklımda ama havada kalıyor. Öneri götürdüğüm arkadaşların bahaneleri çoktu. Zaten sonra da kovid çıktı. Hepten kaldı. Hayırlısı.

Eşin geliyormuş, gözün aydın.

Ah yarama bastın benim oğlum da çok ağlak
Vara yoka ağlayan çocuk gerçekten yorucu
Geçen hafta yine sebepsiz ağlama anında oğlum mutlu olmaya çalış neden ağlamayı seçiyorsun derken buldum kendimi
Benim ortanca ağlamıyor, direkt böğürüyor. İçimden birşey yükselip tepeme çıkıyor. Hacı sabır diyorum kendime. Onu görmezden geliyorum çoğunlukla. İstediğin kadar ağlayabilirsin diyorum. Baktım olmuyor, bıraktım.

Ufaklık şükür ağlak değil. Olmadı mı başka birşeye yöneliyor. Ortanca takılıp kalıyor. Tutturuyor. Hepsinin yapısı farklı. Bazen kendimi ahtapot gibi hissediyorum.

Teşekkür ederim.
Eğitim netyazının idi. Jenny molendyk isimli hanımın. İnstagramda hesabı var.
tekrarını muhtemelen yaparlar. Ücreti 40 tl idi. 1.30 saati geçmişti. Tavsiye edebilirim.
ramazan etkinlikleri; ben şöyle yapıyorum, mutfakta duvarı süslüyorum, holgeldin ramazan yazısı asıyorum. hediyeler vs.
Bu sene nasipse şöyle düşünüyorum
*duvarı kağıt çiçeklerle ve holgeldin ramazan flaması ile süslemek
* var olan kitaplarından ve yeni bikaç kitap alarak hediye paketi yapıp, her gün birini şansa seçip okumak.
*her güne hediyeler hazırlamak, çikolata, sakız, araba(hotwells arabsı aldım3 lü tek tek paketlicem) , var olan oyuncaklarından saklıcam özlesin hem de sürpriz olsun, gibi gibi...
*çocuk şarkıları ile eğlence gecesi düzenlemek
*özel seccade dikme niyetim var, arabalı vs.
*ramazan temalı kurabiyeler hazırlamak
İşte hazırlığa da oğlumu dahil edip hem etkinlik yapmak hemde manevi olarak ramazan ayını tanıması hem de keyifli vakit geçirmek

aslında ben de tam senin dediğin gibi bir grubun üyesi olmak isterim ancak herkes düzenli sistemli olmalı ki birbirimizi geliştirebilelim.
Okuma grubum vardı, tahlil yapardık. Bir süre okuyamadım çıktım. Çünkü çok yoğun zamanlarımdı. Kişiler çok önemli

günaydın herkese,
çocuklarımda bunu bende farkettim canım büyük kızım 13 yaşında küçük ise ela ile yaşıt. örneğin büyük kızıma 3 yaşından buyana sabahları kalktığında pijamalarını katlayıp kaldırması ve yatağını toplamasını söylüyorum halen ben demeden aklına gelmiyor yapmıyor. ama küçük kızıma bir kere demedim kalkar kalkmaz üzerini değişir yatağını toplar. ikisinin kıyafet dolabın arasında dağlar kadar fark var büyük kızın dolabının kapağını açtığımızda üzerimize çığ düşüyor sanki. ama küçük kızımın dolabı daima düzenli tertiblidir. bu arada ben ikisininde eşyalarına müdahale etmiyorum düzeni sağlamak onların sorumluluğunda. allahım diyorum ikisinide ben büyüttüm. ama çok farklılar.

Selam arkadaşlar ben de bu sıralar artık sağlıklı beslenmem gerektiğini hissediyorum. Genelde yaptığım yemekler sağlıklı oluyor ama emzirdiğim için acayip bir tatlı yeme isteğim var. Ara öğünlerim çok sağlıksız. Evde kuruyemiş, meyve vs olmasına rağmen onları yemeyip kalkıp üşenmeden tatlı yapıyorum. Eşim yaklaşık 3-4 aydır ağır spor yapıyor, protein diyeti uyguluyor. O yemediği için bütün tatlı bana kalıyor. Geçmişi okuyunca teşvik oldum. Daha dikkat etmeye başlayacağım.

Oğlumla hergün yürüyüşe çıkıyorduk ama bu nasıl bir bahar anlamadım, kışın çıktığımız kadar çıkamaz olduk. Havalar düzelene kadar akşam oğluş uyuyunca eliptik bisiklet yapayım diyorum, hem o sıra dizi de izlerim.

@Alya_ne güzel bir haber Siteye epeydir girmemiştim, yeni gördüm, sağlıcakla gelsin minik. Şimdi kaö haftalık oldu?

Herkese merhabalar
Dün robot süpürgeyi çalıştırdım içime sinmedi. Bahar temizliği yapmaya karar verdim . Koridor halılarını süpürdüm kaldırdım oturuyorum zor geldi

Benim kızın kendisi hataya tahammülsüz:) İngilizcesi iyiydi mesela okula giderken. Online eğitimde derslere doğru düzgün girmediği için zorlanmaya başladı. Zorlanınca da ben ingilizceden anlamıyorum demeye başladı
Anlamıyorum diyerek derse girmiyor, girmediği için anlamıyor şeklinde bir kısır döngü içinde şu an. Arkadaşları ile aradaki fark iyice açılacak ve hepten bırakacak diye tedirginim ben de. Bu konuda ne yapabilirim bir önerin var mı?

Tebrik ederim. Ben evde olunca ya da biri getirince yiyorum:)

Bizde de benzer bir durum olacak muhtemelen. Büyük kızıma her sabah hatırlatmam gerekiyor benim de pijama ve yatak toplama meselesini. Küçük 33 aylık, uyku tulumunu çıkarıp çekmeceye kendi koyuyor sabahları:)

Benim de hareketsizlik çok ileri bir boyuta geldi bu havalar yüzünden. Bir çözüm arıyorum ben de.

Sen İngilizce biliyorsun diye hatırlıyorum. Bol bol ingilizce konuşmanı tavsiye ederim Ela ile. Gün içinde İngilizce filmler, çizgi filmler ve şarkılar dinlesin. Kulağı gelişir. En alt seviye ingilizce hikaye kitapları alıp okuyun. Tabi derse de girerse çok daha iyi olur ama ekstra olarak bu şekilde desteklenebilir dil gelişimi.

Biliyorum canım İngilizce ama benimle konuşmayı kabul etmiyor hanım Cambly kids falan mı denesem diye düşündüm. Bir de haftada 16 ders İngilizce var, 3 tane farklı ders olarak. Hızlı da ilerliyorlar.

Biliyorum canım İngilizce ama benimle konuşmayı kabul etmiyor hanım Cambly kids falan mı denesem diye düşündüm. Bir de haftada 16 ders İngilizce var, 3 tane farklı ders olarak. Hızlı da ilerliyorlar.
İngilizce konuşurken karşılık bekleme. Bir de amacının ingilizce öğretmek olduğunu asla hissettirme. Benim oğlum da direniyordu. Ben artık şöyle diyorum. Oğlum ders için alıştırma yapmam gerekiyor, o yüzden ingilizce konuşacağım ama sen Türkçe konuşabilirsin diyorum. Direnmeyi bıraktı. Ve ben konuştukça kapıyor.
Cambly kids te güzel olur Ama kendisinin de istemesi gerekiyor. Yurtdışından bir mektup arkadaşı edinmesi de çok güzel olur. Heveslenir. Sınıfça yapıyorduk geçmiş yıllarda çok güzel etkileşim oluyordu.

Güzel uygulamalar da var araştırmak lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…