Popüler Konu Verimli Rutin

Her gün düzenli olarak çocuk gelişimi çalışıyorum çok şükür. Kendi alanımında çalışma ve okumalar yapmak inanılmaz keyifli. Çalışırken hiç yorulduğumu hissetmiyorum.

Dün akşam özellikle çocuklara Ramazan ayını sevdirmenin ana hedef olduğu. , ramazan ve ötesi adlı bir eğitime katıldım, online olarak. Çok istifadeliydi. Ramazan ayını ve bayramları çocuklara coşku ve heyecanla nasıl benimsetiriz, yol yöntem ve etkinlik örnekleri paylaşıldı. Bu sene daha eğlenceli , görsel pano, köşeler hazırlamak niyetim. İnşaallah.
Yarın nasipse eşim geliyor. Bugün evi komple süpürüp silinecek. Çamaşırlar katlanacak. (Dün mutfak tezgahını kırkladım-çamaşır yıkayıp astım-evi topladım)
Artık ev incelemelerine çıktığım için işte inanılmaz yoruluyorum. 5-6 kat asonsörsüz evlere maskeli çıkmak daraltıyor. Ama hareket iyidir☺️

Merhaba s5 ten mi bahsediyorsunuz? Anladığım kadarı ile efektif silme için halıları kaldırmanıza gerek yok. 2 farklı haritalama çıkarabiliyorsunuz, ayrıca no zone mop/ no zone vakum secenekleri ile halı olan kısmı silmeme komutu ekliyorsunuz. Bu sekilde halıyı sadece süpürüp inince süpür sil yapıyor. Ben uzun zamandır robot süpürge kullanıyorum, elimdekinin teknolojisi eskidi:) fiyatlar güzel düşmüş s5 sipariş vereceğim de araştırmalarımdan bunları öğrendim🙃
Teşekkür ediyorum. Hafta sonu deneyeyim bakalım nasılmış.

Son cümlen var ya, herseyin özeti😊 biz de de kısmen paylaşım esas ama ben daha tez canlıyım, evdekilerin iş geciktirmesine tahammül edemiyorum, sonuçta geçip yapmıyorum ama söylenmeye başladığım zaman tatsız bi ortam oluyor. Haftasonu büyük süpürge açılacaksa eşim açar mesela ama bu işin gecikmesine veya yavaş süpürmesine takıyorum gereksiz tartışma çıkıyor.
Benim eşim de çok yavaş iş yapar :işsiz: Ben görmemek için ortamı terk ediyorum, yoksa çenemi tutmakta ciddi zorlanıyorum:)

ben iyi sabirliyim valla hiç ses etmeyip ortami terk ediyorum. :sus: :sus: :sus: boşver yavaş yapsınlar :KK70:
ben mutfakta ortamda kalmamaya tercih ederim neden mi
istekleri başlıyor aşkım tuz getir aşkım bunu getir.
yok giderim. :KK53:
Boşverin yarım yamalak da olsa yapsınlar. Ben çenemi tutmayı daha öğrenemedim şimdi de gebeyim diye ona muhtacım biraz gerginlik arttı evde. Hiç yardım etmeyen eşten iyidir. Allahım inş çenemi tutarım :KK66:

Dün akşam kızlar beraber sulu boya yaparken su kabı devrildi. Bütün masa ve defterleri su oldu. Ela hemen ağlamaya başladı. Defterim su oldu, neden benim başıma böyle şeyler geliyor diye bağırarak odasına gitti ve yarım saat kadar bağıra bağıra ağladı. İpek banyoya gitti, havlu peçete aldı. Masayı sildi. Kabı tekrar doldurup boyama yapmaya devam etti.

İkisine de bu davranışları ben öğretmedim. Tamamen yapısal bir durum var ortada. İpek ilk kızım olsaydı annelik işini çok iyi kıvırdığımı düşünebilirdim ama alakası yok.

Çocuk yapısal olarak uyumlu ve çözüm odaklı olduğu için ona annelik yapmak kolay.

Benim meselem büyüğe hayatın getirdiklerini
iyisiyle kötüsüyle kabul etmeyi ve sızlanmak yerine çözüm üretmeyi öğrenmesi konusunda destek olmak üzerine olacak. Hiç öğrenemeyedebilir.

Hiç birimiz mükemmel değiliz, çocuklarımız da değil. Ben Ela’yı İpek’e dönüştüremem, böyle bir gücüm de hakkım da yok ama onu olduğu hali ile kabul edip, hayatta zorlandığı yerlerde yardımcı olabilirim ancak.

Dün akşam kızlar beraber sulu boya yaparken su kabı devrildi. Bütün masa ve defterleri su oldu. Ela hemen ağlamaya başladı. Defterim su oldu, neden benim başıma böyle şeyler geliyor diye bağırarak odasına gitti ve yarım saat kadar bağıra bağıra ağladı. İpek banyoya gitti, havlu peçete aldı. Masayı sildi. Kabı tekrar doldurup boyama yapmaya devam etti.

İkisine de bu davranışları ben öğretmedim. Tamamen yapısal bir durum var ortada. İpek ilk kızım olsaydı annelik işini çok iyi kıvırdığımı düşünebilirdim ama alakası yok.

Çocuk yapısal olarak uyumlu ve çözüm odaklı olduğu için ona annelik yapmak kolay.

Benim meselem büyüğe hayatın getirdiklerini
iyisiyle kötüsüyle kabul etmeyi ve sızlanmak yerine çözüm üretmeyi öğrenmesi konusunda destek olmak üzerine olacak. Hiç öğrenemeyedebilir.

Hiç birimiz mükemmel değiliz, çocuklarımız da değil. Ben Ela’yı İpek’e dönüştüremem, böyle bir gücüm de hakkım da yok ama onu olduğu hali ile kabul edip, hayatta zorlandığı yerlerde yardımcı olabilirim ancak.
İstemsiz güldüm 🙈 ne kadar farklılar gerçekten, insan büyükten beklediğini küçükte görünce bir tuhaf oluyor. Pedagoji kitaplarının es geçtiği konu mizaç. Doğuştan gelen bazı şeyler gerçekten değiştirilemiyor. Ama Ela’nın bu genelleme huyunu şu yaşımda kendimde görüyorum bazen 🤦🏻‍♀️ Onu çok iyi anlıyorum 🌸

İstemsiz güldüm 🙈 ne kadar farklılar gerçekten, insan büyükten beklediğini küçükte görünce bir tuhaf oluyor. Pedagoji kitaplarının es geçtiği konu mizaç. Doğuştan gelen bazı şeyler gerçekten değiştirilemiyor. Ama Ela’nın bu genelleme huyunu şu yaşımda kendimde görüyorum bazen 🤦🏻‍♀️ Onu çok iyi anlıyorum 🌸
Çocuğun içinde dramaqueen var ve ben ne yaparsam yapayım o içinde her zaman var olacak:)

Mikan Mikan nenim kızda bir de şöyle bir durum var. Mesela matematikte bir soruyu yapamayınca “Ben matematik yapamayan biriyim” diyor :işsiz: Durumu heme kişiselleştirme eğilimi var.

Mikan Mikan nenim kızda bir de şöyle bir durum var. Mesela matematikte bir soruyu yapamayınca “Ben matematik yapamayan biriyim” diyor :işsiz: Durumu heme kişiselleştirme eğilimi var.
Valla bu huylar bende de vardı hala da var 🤦🏻‍♀️ Düşük not alınca asla hırslanmam bırakırdım. Yüksek aldıkça daha çok çalışırdım. Kötü bir huy ama şimdi de mesela kötü bir gün geçirince hergünüm böyleymiş gibi bir moda giriyorum 🙈

Valla bu huylar bende de vardı hala da var 🤦🏻‍♀️ Düşük not alınca asla hırslanmam bırakırdım. Yüksek aldıkça daha çok çalışırdım. Kötü bir huy ama şimdi de mesela kötü bir gün geçirince hergünüm böyleymiş gibi bir moda giriyorum 🙈
Peki ben senin küçük halini nasıl büyüteceğim acaba😬

Ah yarama bastın benim oğlum da çok ağlak:duduk:
Vara yoka ağlayan çocuk gerçekten yorucu
Geçen hafta yine sebepsiz ağlama anında oğlum mutlu olmaya çalış neden ağlamayı seçiyorsun derken buldum kendimi

Peki ben senin küçük halini nasıl büyüteceğim acaba😬
Annem sorumluluk vermezdi sen yeterki ders çalış derdi🙈 sen zaten Ela’nın sorumluluk duygusunu oldukça geliştiriyorsun. Bi de kardeşim yoktu çok sıkılırdım evde😅 Ela’nın kardeşi de var, sıkılmaz 🙈
Negatif değil olabildiğince pozitif yönlerini öne çıkarabilirsin. Hata yapmasına izin veriyorsundur zaten. Babam biraz hata konusunda tahammülsüzdü, ben de çekingen bir çocuktum. Ela özgüveni Yüksek bir çocuk büyüyünce geçecek muhtemelen😁

Ah sınanıyorum☺️ Komşum donut ve biberli poça göndermiş. Arkadaşım pasta ve tavuklu pilav getirdi.
resmen yemem için ışıklar yanıyor. ...
...
Ama yemek yok.
Sabır.
şu an tokum .
Yediğim her şey besin olarak değil başka şeyleri doyuracak yersem. Farkındayım.
....
maden suyu iyi gider ☺️

X