Popüler Konu Verimli Rutin

Günaydın kızlar
Haftanın son iş günü :KK76:
Bu akşam iş çıkışı pazardan yeşillik ve meyve almayı planlıyorum.
Bu hafta yemek listeme sadık kaldım ama evden çıkarken buzluktan köfteyi çıkarmayı unuttum
Bu akşam spontone takılacağız sanırım.
Haftasonu hem dinlemeyi hem de önümüzdeki hafta için plan yapmayı düşünüyorum

Mersin demisiniz? Allah korusun aklınıza kötü şeyler getirmeyin, insan diziden çok etkileniyor tabi ama dizi de kazanın sonucu üst üste hatalar yapılmasına baglanıyor sanırım( daha 3. Bolumdeyim). Konu çok teknik umarım hepimiz için en iyisi olur.
Cansu dereyi bende çok seviyorum, onun o soğukluğunu cidden çok çekici buluyorum🙃 fakat oyunculukta iyi değil ya bi benim görüşüm değil genel olarak daha önceki işlerinde de dillendirilen bir şey bu. Dizi de asya karakterini duruşu alkışlık ama. Kadın hayatı ne zor yaa
sadakatsiz de selçuku oynayan tarik emir tekini oyunculuğu mükemmel adam abd de drama oyunculuk okumuş okuduğu halde rolü hakkını veriyor:) ayni zamanda şevval şamın oğlu :)

bende her hafta hiç kaçirmadan izliyorum :confused:

şubat ayının , yaklaşık 15gününü yaylada kalıp, bol oksijen alarak, ailemizle başbaşa, teknolojiden uzak, sınırlı oyuncak ve internetle, kısıtlı yiyecekle geçirmiştik. Aynı zamanda internetten ve sosyal mecralardan uzak 1 ay geçirmiştim. Hem Ailece hem de içsel etkileşimimizin yoğun olduğu zamanlardı.
Mart ayının yarısını tamamladığımız şu günden geriye baktığımda; dönüşümlü çalışmanım bitmesi, eşimin her hafta İstanbul’a gitmesi, oğluma annemin köyde mi bizim evde mi bakacak sorunsalı, beslnememin bozulmasıyla kilo almam, yürüyüşlere ara vermem ,mesai saatinin 8 e alınmasına alışamamak ve yıllardır hiç tv izlemezken bu ay dizilere programlara sarmak beni inanılmaz kötü etkiliyor.
(şair burada kendini yerden yere vurarak cezalandırıyor 😜)
•başarabildiğim tek şey zoom üzerinden “tecvidli Kuran öğrenme” proğramına yaklaşık 4 aydır düzenli katılmam ve güzel okumaya başlamam oldu. Hamd olsun.

hemen toparlanma vakti😉

•Yürüyüş ve bol su, sebze tüketimi
•yeni bir kitaba başlama
•vizelere hazırlanma
•yeniden kuran tefsirine başlama
•tv ile az vakit geçirme
•ig de paylaşım sonrası silme
•oğlumla ingilizce çalışmalarını sistemleştirme

hemeen acil olarak başlıyorum evelallah

Bir evde anne sistemi ayakta tutuyor. Anne çökünce ev çöküyor.

not. Eşim borsadan hisse almaya ve sanırım coinlere yatırım yapmaya başladı: çok az miktarlar tabi.
Babannesi ve dedesi oğluma harçlık verdi, bi kısmına ayakkabısını aldık, kalanını banka hesabına altardık.

işte böyle arkadaşlarım. İyi ki verimli rutinler var .
İyi ki sizler varsınız.

Selamlar hanımlar,

Yoğun bir hafta sonu oldu. Cumartesi Ela’nın arkadaşı ve ailesini ağırladık. Onlar da covid geçirmişlerdi. Öğlen geldiler, sokağa çıkma yasağından önce gittiler.

Hayatım bu ara bir karıştı benim de. Sahihuban Sahihuban nın dediği gibi anne karışınca evdeki bütün sistem çöküyor. Acilen toparlanmam lazım.

Selamlar hanımlar,

Dün akşam 5’te eve girdim. Odak noktam, İpek’in odasıydı. Nevresimini değiştirdim, kirlileri ile birlikte makineye attım. Beraber odasının tozunu aldık. Kurumuş hamur parçaları ve boş oyun hamuru kutuları vardı. Onları attık. Çekmecelerini düzenledim. Küçülen bir parçayı attım. Sonra mobilyaları çekip arkalarını süpürüp sildim. Halısını süpürüp kaldırdım. Robotu odaya gönderdim. 2 kere süpür sil şeklinde ayarladım. Bütün bu işler yarım saatte bitti.

Akşam yemeği için mercimek çorbası, içli köfte, fırında makarna ve köz salata yaptım. Yemekten sonra eşim mutfağı topladı, çayı demledi.

Çaydan sonra kızlarla takıldık biraz. Ela’yı yatırdım önce, sonra da İpek’i. Kendim de biraz kitap okuyup yattım.

Planlarım doğrultusunda geçirdiğim verimli bir akşam oldu.

Dün Tolstoy’un “İnsan Ne ile Yaşar” kitabını okudum ve hiç beğenmedim. Kendisinin çok yoğun mesaj kaygısı var. Bu tarz yazıları okumaktan hoşlanmıyorum.

Bugün Kuyucaklı Yusuf’a başladım. Tolstoy’dan sonra Sabahattin Ali bir iyi geldi bana:)

Dün haftalık yemek planını yaptım. Biraz gecikmeli oldu bu hafta. Sabah çiftliğe gidip alışveriş yapıp eve bıraktım. Akşama sütlü mısır çorbası, bezelye ve pirinç pilavı var. Odak noktam da Ela’nın odası olacak.

Bugün diğer evdeyim. Kitap okuyup, film seyrederek bir gün geçirmeyi planlıyorum.

Herkese verimli bir gün diliyorum💕

Herkese günaydın
Ben uzun bir yolculuktan sonra gebe kaldım. Şuan mide bulantılarım olduğu için pek bir şey yapamıyorum. Bulantı olmadığı zaman makineye çamaşır atıyorum ,çamaşır katlıyorum bazen de görünen yerlere dyson ile süpürge tutuyorum. Robot süpürgeyi oda oda çalıştırıyorum. Ben koridor halımı değiştirdim ve robot süpürge koridoru artık süpüremiyor. Halı hafif kayıyor ve robot halıya çıkarken halı kaydığı ve kıvrıldığı için kullanılmıyor. Annem yardıma geliyor. Onu çok yormadan verimli bir şekilde yönlendiriyorum. Biz evimizi aldıktan sonra yavaş yavaş yeni mobilyalar almıştık. Ve şimdi taşınma durumlarımız gündemde. Gebe kalmadan önce ayakkabılarımı hem saymak için gemde giymediklerini ayırmak için düzenleme yapmıştım. Çantalardan da bir kısmını attım ama tamir ettiririm diye tuttuğum bir çanta var bugün onu atacağım. Gebelik sebebiyle ve sonrasında uzunca giyemeceğim elbiseleri yıkadım ve kaldırdım. Bu gibi toparlamaları yapıp her gün çekmece içlerine bir göz atacağım. Eşya azaltmalıyız. Kullanmadığım eşimin bekarken kullandığı çalışma masasını bugün demonte hale getirip çöpe atacağım aslında let go da satılabilir ama buna uğraşamayız. Çiçeklerimden kuruyanlar var küçük sinek olmaya başladı onları da atacağım. Biraz olsun ev hafifler enerji olarak da. Çok uzun yazdım sorry.

Topiğimiz pek sessiz .

hadin birbirimize destek olalım

ben hala toparlayamadım.

ev düzeni tamamdır
Dün evimi temizledim
Wcler bugün yıkandı
Çamaşırlar yıkandı - kuruyunca katlicam

bugün eşim geliyor -yemekler hazır.

eşim gelince kendi kendime ve arkadaşlarımla vakit geçirmek istiyorum
Kendime vakit ayırmadıkça ne enerjim kalıyor ne de isteğim
Böyle hantallll bişi oluyorum
Ama bu ben değilim
vizeler de yaklaşıyor çalışmalara devam etmem gerek

kalkıp bi tatlı yapiiim eşim ve oğlum çok seviyor ☺️ Ben de tabi. Sonra da en çok kilo alam ben oluyorum

yaptıkça buraya daha sık yazacağım ki motivasyonumuz daim olsun

Selamlar. Daha önceden yazmıştım orada kaldi simdi yeni üyelik aldim.
Elecda, hatirlarsan denetcilik üzerine konuşmuştuk. Ben denetim yapan bir kamu kurumunda çalışıyorum. 2 sene kadar Ankara da çalıştım. 5 seneye yakın memleketimden. Kurumda kadrolu olarak Uzmanlar var bir de sözleşmeli olarak dis uzmanlar var. Tüm sektorler ayrılmış durumda urun üretim denetimleri, hizmet denetimleri yapılıyor. Bir de kalite ayağı var sistem denetimleri adi altında sektörden bağımsız kalite denetimleri oluyor. Sözleşmeli olarak tam zamanlı veya kismi zamanlı çağrıya dayalı olarak calisilabiliyor.
Bunun dışında TURKAK ta denetcilik yapanlarda var ama onun koşulları biraz daha farklı sanirim.

Selamlar hanımlar,

Dün akşam 5’te eve girdim. Odak noktam, İpek’in odasıydı. Nevresimini değiştirdim, kirlileri ile birlikte makineye attım. Beraber odasının tozunu aldık. Kurumuş hamur parçaları ve boş oyun hamuru kutuları vardı. Onları attık. Çekmecelerini düzenledim. Küçülen bir parçayı attım. Sonra mobilyaları çekip arkalarını süpürüp sildim. Halısını süpürüp kaldırdım. Robotu odaya gönderdim. 2 kere süpür sil şeklinde ayarladım. Bütün bu işler yarım saatte bitti.

Akşam yemeği için mercimek çorbası, içli köfte, fırında makarna ve köz salata yaptım. Yemekten sonra eşim mutfağı topladı, çayı demledi.

Çaydan sonra kızlarla takıldık biraz. Ela’yı yatırdım önce, sonra da İpek’i. Kendim de biraz kitap okuyup yattım.

Planlarım doğrultusunda geçirdiğim verimli bir akşam oldu.

Dün Tolstoy’un “İnsan Ne ile Yaşar” kitabını okudum ve hiç beğenmedim. Kendisinin çok yoğun mesaj kaygısı var. Bu tarz yazıları okumaktan hoşlanmıyorum.

Bugün Kuyucaklı Yusuf’a başladım. Tolstoy’dan sonra Sabahattin Ali bir iyi geldi bana:)

Dün haftalık yemek planını yaptım. Biraz gecikmeli oldu bu hafta. Sabah çiftliğe gidip alışveriş yapıp eve bıraktım. Akşama sütlü mısır çorbası, bezelye ve pirinç pilavı var. Odak noktam da Ela’nın odası olacak.

Bugün diğer evdeyim. Kitap okuyup, film seyrederek bir gün geçirmeyi planlıyorum.

Herkese verimli bir gün diliyorum💕
Örnek olması açısından haftalık yemek planlarını paylasmani rica ediyorum :)

Topiğimiz pek sessiz .

hadin birbirimize destek olalım

ben hala toparlayamadım.

ev düzeni tamamdır
Dün evimi temizledim
Wcler bugün yıkandı
Çamaşırlar yıkandı - kuruyunca katlicam

bugün eşim geliyor -yemekler hazır.

eşim gelince kendi kendime ve arkadaşlarımla vakit geçirmek istiyorum
Kendime vakit ayırmadıkça ne enerjim kalıyor ne de isteğim
Böyle hantallll bişi oluyorum
Ama bu ben değilim
vizeler de yaklaşıyor çalışmalara devam etmem gerek

kalkıp bi tatlı yapiiim eşim ve oğlum çok seviyor ☺️ Ben de tabi. Sonra da en çok kilo alam ben oluyorum

yaptıkça buraya daha sık yazacağım ki motivasyonumuz daim olsun
Merhaba sahihuban, senin de sıkı bir takipcinim :)
Ben de sıfırdan bir duzen oturtmaya çalışıyorum. Evlilik heyecanı ile kullanissiz mobilyalar, gereksiz eşyalar almışım. Es tarafi da göçmen olunca bir ıvır zıvır aldı başını gitti. Ama artık küllerimden doğuyorum :)
İlk olarak yatak odamin konumunu değiştirdim büyük odaya geçtim. Zira kizim 3.5 yaşında ama hala bizimle uyuyordu sonunda ayrı yatağa ikna ettim ama bizim odamıza. Yaza ayırmayı düşünüyorum.
Salondaki yemek masami kaldırdım asagi kattaki odama koydum. Büyük salonda sadece kitaplık olarak kullandığım gümüşlugüm ve tv ünitesi olarak kullandığım konsolum kaldi.

İyileştirmeleri devam edecegim

Merhaba arkadaşlar, bugün kızların başında evdeydim; burun akıntıları hafif öksürükleri var maalesef. Kasımdan buyana ilk kez hasta oluyoruz buna da şükür 🙏 onun dışımda bu ara herşeye karşı motivasyonum ve enerjim çok düşük. Bana keyif veren pek az şey oluyor. Hayata karşı direncim çok düştü oyle oluncada en ufak aksaklık da çabuk demoralize oluyorum🙄 Korona bitsin istiyorum artık bahar gelsin, gerçek bi bahar. Gezi programları yapalım, dost ve ailelerimizle keyifli sofralar kuralım.. 🙏sağlıklı günler diliyorum hepinize

Benim de pek birşeye yetiştiğim söylenemez bu aralar. Bir şeyi odak olarak belirlesem de yeterli gelmiyor. Benim de enerjim yetmiyor. Olduğu kadar desem, işler birikiyor. Eşim yoğun çalışıyor zaten. Bakalım...

Merhaba sahihuban, senin de sıkı bir takipcinim :)
Ben de sıfırdan bir duzen oturtmaya çalışıyorum. Evlilik heyecanı ile kullanissiz mobilyalar, gereksiz eşyalar almışım. Es tarafi da göçmen olunca bir ıvır zıvır aldı başını gitti. Ama artık küllerimden doğuyorum :)
İlk olarak yatak odamin konumunu değiştirdim büyük odaya geçtim. Zira kizim 3.5 yaşında ama hala bizimle uyuyordu sonunda ayrı yatağa ikna ettim ama bizim odamıza. Yaza ayırmayı düşünüyorum.
Salondaki yemek masami kaldırdım asagi kattaki odama koydum. Büyük salonda sadece kitaplık olarak kullandığım gümüşlugüm ve tv ünitesi olarak kullandığım konsolum kaldi.

İyileştirmeleri devam edecegim

Merhaba arkadaşlar, bugün kızların başında evdeydim; burun akıntıları hafif öksürükleri var maalesef. Kasımdan buyana ilk kez hasta oluyoruz buna da şükür 🙏 onun dışımda bu ara herşeye karşı motivasyonum ve enerjim çok düşük. Bana keyif veren pek az şey oluyor. Hayata karşı direncim çok düştü oyle oluncada en ufak aksaklık da çabuk demoralize oluyorum🙄 Korona bitsin istiyorum artık bahar gelsin, gerçek bi bahar. Gezi programları yapalım, dost ve ailelerimizle keyifli sofralar kuralım.. 🙏sağlıklı günler diliyorum hepinize

Benim de pek birşeye yetiştiğim söylenemez bu aralar. Bir şeyi odak olarak belirlesem de yeterli gelmiyor. Benim de enerjim yetmiyor. Olduğu kadar desem, işler birikiyor. Eşim yoğun çalışıyor zaten. Bakalım...

nolmuş bize yahu.
Hepimizde enerji yetersizliği, isteksizlik, keyifsizlik.
Hep birlikte silkeleyelim şu tozları yahuuuu

*eşim geldi. Yemek yenildi.
*ütü yaptım. Çamaşır katlayıp yerleştirdim.
*tatlılar yendi.oğlumla eşim uyudu
*vizelerden bir konu bitirdim.

-ben yıllardır tv den dizi takip etmeyen biriydim. Noldu bana her gün tv karşısında en az 2 saat geçirmeye başladım. 🙄
Haftada iki dizi yeter yahu. O da iş yaparken izlemeliyim.

*şimdi duş ve namaz vakti
-cilt bakımımı da yapayım

Tamda şu an karşılaşmam tesadüf olamaz
Hepimize şifa niyetine

Eklentiler

• A0B16D23-4FC5-49A1-A053-630FB3233238.png
    A0B16D23-4FC5-49A1-A053-630FB3233238.png
    408,7 KB · Görüntüleme: 110
Slm kızlar,
Bende 2. Trimester enerji patlaması var sanırım, şaka bir yana ilk dönem bulantı kusma ve tsh düşüklüğü sebebiyle sürünüyordum resmen ama şu an çok şükür iyiyim. 24. Hafta nedeniyle idari izinliyim artık. Bu dönemde hem oğluşla kaliteli vakit geçirmeye çalışıyorum hem de evde düzen işlerine başladım. Oda oda giderek önce elden geçirme sonra da kendimi çok yormadan temizlik yapmak istiyorum.
Hadi toparlanalım hepimiz bahar geliyor (ne kadar bugün lapa lapa kar yağsa da Ankara’da 🤣)

nolmuş bize yahu.
Hepimizde enerji yetersizliği, isteksizlik, keyifsizlik.
Hep birlikte silkeleyelim şu tozları yahuuuu

*eşim geldi. Yemek yenildi.
*ütü yaptım. Çamaşır katlayıp yerleştirdim.
*tatlılar yendi.oğlumla eşim uyudu
*vizelerden bir konu bitirdim.

-ben yıllardır tv den dizi takip etmeyen biriydim. Noldu bana her gün tv karşısında en az 2 saat geçirmeye başladım. 🙄
Haftada iki dizi yeter yahu. O da iş yaparken izlemeliyim.

*şimdi duş ve namaz vakti
-cilt bakımımı da yapayım
😊 Bende telefonu elime alınca bırakamıyorum. Buna kısıtlama getirmeliyim.
Hep yapmadıklarıma odaklandığımı farkettim. Yapımda kırmaya çalıştığım bir 'mükemmelliyetçilik' duygusu var. Nihayetinde şu iş kaldı, bu iş kaldı...Ama aslında gayet de yemekler yapılmış, çocukların ödevi, etkinlikleriyle ilgilenilmiş, küçük de olsa kendi sevdiğim bir şeye zaman ayrılmış da oluyor genelde. Biraz da bunları dile getirmeli sanırım.

Çocuklarımla yürüyüş yaparken, yeni yeni çıkmaya başlayan ekin tarlası yemyeşil görünüyordu. Oğlum baktı ve aynı künefenin üzerindekiler gibi dedi.😊 Bu benzetme hoşuma gitti. Normalde pek hazır ürün almasam da denemek için hazır künefe aldım. Bugün de onu denedim mesela. Teşekkür etti oğlum. Bu benim için mutluluk sebebi.

Enerjiyi yükseltme zamanı. Teşekkürler mesajın için. Şimdi ben de kalkıp mutfağı toplayayım. Zaman kalırsa da çamaşıra el atayım. Enerjimi yükselttin.:KK200:

Hava değişiminden mi kaynaklanıyor bilemiyorum ama hepimizde bir enerji düşüklüğü var.

Aklıma şöyle bir fikir geldi. Her gün kendimiz için, annelik için ve evimiz için neler yaptığımızı listelesek nasıl olur? 3 Böylece yapamadıklarımıza değil de yapabildiklerimize odaklanırız ve burada paylaşmak da motivasyonumuzu arttırır. Varım diyen el kaldırsın:))

Hava değişiminden mi kaynaklanıyor bilemiyorum ama hepimizde bir enerji düşüklüğü var.

Aklıma şöyle bir fikir geldi. Her gün kendimiz için, annelik için ve evimiz için neler yaptığımızı listelesek nasıl olur? 3 Böylece yapamadıklarımıza değil de yapabildiklerimize odaklanırız ve burada paylaşmak da motivasyonumuzu arttırır. Varım diyen el kaldırsın:))
Bende katılabilirim bu ara canım hiç birşey yapmak istemiyor bir türlü rutin tutturamıyorum

Kendime hiç güvenemesem de denenebilir gözüküyor. Erken havlu atabileceğim notumu düşerek varım diyorum😄 en azından niyetimiz belli olsun😎

X