Popüler Konu Verimli Rutin

Ben de mart ayını düzenlemek isteyenlerdenim. Hazır 1 mart pazartesi gününe gelmişken :) Var olan rutinlerimi düzenlemek ve yeni rutinler oluşturmayı hedefledim kendime.

Sağlıklı Yaşam: Sabah erken kalkıp, 10 dakika spor yapıyorum. Günde 10000 adım yürümeyi hedefliyorum. Cep telefonu adım ölçerlerinde yapılan küresel yarışlara katılıyorum. Beslenme açısından ekmeği kestim ve bu ay abur cuburu kesmeyi planlıyorum. Her akşam süt içmeye başladım.
Mümkün olduğunca iyi annelik: Akşam eve geldikten sonra haberler izlenip ekran kapanıyor. Sonrasında tüm ekranları etrafımızdan uzaklaştırıp 2 saate yakın kızımla veya aile üyeleriyle beraber zaman geçiriyoruz. Dizi izlemeyi neredeyse hiç yapmıyorum. Sadece fragman seyrediyorum, zamandan müthiş bir kazanç. Dizi izlemeyi tamamen kesmeyi amaçlıyorum.
Düzenli ve sade bir ev: Her akşam eve gidince 10 dakika evi süpürüp, 10 dakika banyo ile ilgileniyorum. Çay demlenene kadar ev ile ilgili olan işlerim bitmiş oluyor. Bazı işlere(toplama, çöpe bir şeyler atma, getir-götür gibi) kızımı ortak edip güzel zaman geçiriyoruz. Hafta sonu 1 gün detaylı temizlik oluyor. Ablam gittikten sonra tekrar bir düzene oturtmam gerekecek.
İyi görünmek: Şu anda haftada 2 kere cilt bakımı yapıp, her gün gül suyu sürüyorum. Hedefim akşam kızım ile kendimin diş fırçalama alışkanlığının elde edilmesi. Haftada bir kere ise banyoda peeling,kese, topuk taşı kullanımına başladım.
Verimli iş hayatı: Pomodoro tekniğini hayatıma katmak bana çok büyük kazanç sağladı. Çalıştığım iş temposu dolayısıyla 25 dk çalış+5 dakika dinlen şeklinde iş yapıyorum. Bu şekilde 8 pomodoro yapıyorum gün içerisinde. Kalan birkaç saatimde vicdan azabı olmadan zaman geçiriyorum.
Para Yönetimi: AGİ ile dolar alımına bu ay da devam edeceğim. Bunun dışında pazar alışverişlerinde tane usulu alışveriş yapmanın çok büyük etkisi oldu. (2 kabak, 3 patlıcan şeklinde) Ablam gittikten sonra haftalık menü oluşturma, elektrik, su, doğalgaz faturalarından tasarruf, buzluğun etkin kullanımı konusunda gözden geçirmem gereken çok nokta olacak.
Kişisel Gelişim: YDS çalışmaya çalışıyorum. Ama rutinlerim içerisinde buna hiç zaman bulamıyorum. Zaman ayırmaya niyet ediyorum. Kişisel Gelişim ve zaman yönetimi adına hafta içi her gün 1 video dinleyerek, hayatıma katabileceklerim konusunda bilgilenmeye çalışıyorum.
Ruhsal Gelişim: Sabah erken saatlerde kalkıp camı açıp birkaç dakika nefes egzersizi ve limonlu sıcak suyum eşliğinde dua okunması, niyetlerle geçen 15-20 dakikalık bir zaman dilimi oluşturdum kendime. İyi hissediyorum bunları yaptığımda. Kendime duyduğum değerlilik, yeterlilik duygularımı kaybetmemek adına günlüğüme birkaç cümle yazıyorum. Her gün 1 farklı insan aramaya çalışıyorum.
Okunacak kitaplar: Her hafta 1 kitap okuyorum. Bu ay Kiralık Konak, İnsan İnsana, İyi Düşün Doğru Karar Ver, Yetişkin Çocuklar kitapları okunacak.
Sabah 15-20 dk kendine vakit ayırmak bana da inanılmaz iyi hissettiriyor.

Herkese günaydın
Ben yabancı dil mezunuyum ama dil nankör. İş bulamasam da çocuğum için İngilizcemi geliştirmeye karar verdim. Cambly den yıllık üyelik satın aldım Aralık ayından beri hafta da iki gün online İngilizce dersim var. Kişisel gelişim ve ebeveynlik üzerine kitaplar almıştım bebeği kaybedince yarım kalmıştı. Tekrar o kitaplara başlamak ya da kaldığım yerden devam etmek istiyorum.
ev düzeni için daha planlamaya plancı olmaya bunu rutinleştirmeye ihtiyacım var henüz. Bir yazı okudum ve kendimin ne olduğunu bilerek hareket edersem daha az stres olacağım yazıyordu. Ben biraz üşeniyorum hatta çok üşeniyorum ama kendimi motive edersem topluca yapılacakların hepsini yapıyorum ama ben düzenli ve istikrarlı olmak istiyorum. Gün de 10 dk banyo temizliği güzel fikirmiş.
Sabah ve akşam kısa temizlik rutinleri hayat kurtarıyor. İş büyüdükçe insanın yapası da gelmiyor. Ben de akşam kızları yatırdıktan sonra banyoları 10 dk temizleyip, cilt bakımımı yapıp yatıyorum. Sık temizleyip, çok kirlenmesine fırsat vermeyince işler daha kolay hallediliyor

Günaydın hanımlar,

Bugün iş günü benim için. Halletmem gereken işler saat 15:00’e kadar biter diye düşünüyorum.

Akşam yemekte mantarlı et sote, lahana turşusu, mor lahana havuç salatası ve kızlar için şehriye pilavı var.

Bugün odak noktam İpek’in odası. Aklımdaki işler şunlar:

- Oyuncaklar kontrol edilecek, kıralan vs atılacak
- Oyuncak raflarının tozu alınacak
- Çekmece içleri kontol edilecek, küçülenler ayrılıp, düzenlenecek
- Çamaşırları yıkanacak, nevresimi değiştirilecek.

Toplam ayıracağım süre 30 dakika.

Akşam 20:00-22:00 arası da online eğitimime katılacağım.

Herkese verimli bir gün diliyorum ❤️

Merhaba elecda

Wonder ı izledik dün oğlum kitabını da okumuştu

Filmi izledikçe karakterleri nasıl hayal ettiğini anlattı

Çok beğendim teşekkür ederim.

Bugün de Soul u izlemeyi düşünüyoruz.

Sonra da Rüzgarı dinleyen çocuk.

Öncesinde de Hachiko izlemiştik oda çok güzel siz eminim izlemişsinizdir ama

Merhaba elecda

Wonder ı izledik dün oğlum kitabını da okumuştu

Filmi izledikçe karakterleri nasıl hayal ettiğini anlattı

Çok beğendim teşekkür ederim.

Bugün de Soul u izlemeyi düşünüyoruz.

Sonra da Rüzgarı dinleyen çocuk.

Öncesinde de Hachiko izlemiştik oda çok güzel siz eminim izlemişsinizdir ama
Soul ve Hachiko’yu seyretmedim. Listeme alayım. Tavsiye için çok teşekkür ederim❤️

Ben de Mart ayı rutin ve planlamalarımı yazmak isterim:
Sağlıklı Yaşam :
Şuan 38 haftalık hamileyim. Kendi beslenmemde pek fazla sorun yok fakat eşimin ve oğlumun beslenme düzenini yavaş yavaş değiştirmeye çalışıyorum.
Minik de olsa ilerlemek mutlu hissettiriyor :) Düzenli olarak günlük vitamin mineral takviyelerimizi alıyoruz.
Ben hergün sabahları yürüyüş yapıyorum. Eşim de hafta sonları yapabiliyor şuan için. Yani egzersiz olarak yapabildiğimiz tek şey bu.
Zihin sağlığımız adına da olabildiğince ekran ve olumsuzluklardan uzak olmaya çalışıyoruz. Eşim işi gereği malesef her türlü negatiflikle karşı karşıya ama en büyük şansımız eve iş taşımıyor oluşu.
Doğumdan sonra aynı şekilde devam etmeyi planlıyorum.
Cilt sağlığım için sabah ve akşam düzenli bakımımı yapıyorum. Bazen bulantılarım olduğu günler aksatıyorum çünkü kokular çok rahatsız ediyor.

Ev Düzeni :
Evimiz dolabı az bir ev olduğu için beni çok zorluyor. Kendi evim olmadığı için de yapabildiğim maksimum düzeyde eklentilerle düzenimi oluşturmuş durumdayım.
Oğlum akşamları 8 gibi uyuyor. O uyuduktan sonra eşimle bizim vaktimiz başlıyor. Yaklaşık 10-10.30 gibi uykum geliyor ve ben de son bir yarım saat ayırarak tuvalet, lavabo temizliği yapıp yatıyorum.
Rutinimde hergün bir oda oluyor. Toz alma, çekmece düzenleme vs. Mutfakta da haftada bir mutfak dolaplarından bir veya bir kaçının içini ve yüzeyini temizliyorum.
Haftada 3-4 gün çamaşır oluyor. Onları eşim hallediyor.
Ütü için, eşimin gömlek pantolon vs ütücüye gidiyor. Onun dışında kalanları ben cumartesi günleri hallediyorum.
Tabi şuan çalışmadığım için işleri yaya yaya rahat yapıyorum. Fakat doğum sonrası işe döndüğümde daha farklı oluyor. İşlerin çoğu akşam yatmadan önceye kalıyor.
Sebze meyve alışverişim cuma günleri. Alışveriş yaptıktan sonra önce buz dolabını düzenleyip temizleyip sonra yerleştirme yapıyorum.

Okuduğum kitaplar :
İlk hamileliğimde çok fazla çocuklara yönelik ve kişisel gelişim kitabı okumuştum. Şimdi ise çok farklı bir tarzda okuma yapıyorum. Osmanlı tarihi ve yakın tarih kitapları ve bunlara ek olarak maneviyata yönelik kitaplar okuyorum fakat hedeflerimi çok gerçekleştiremiyorum. Bu anlamda şubat ayı verimsiz geçti. Mart ayı da öyle olacak sanırım.
Nisan ayından itibaren yine hem tarzımı hem rutinimi değiştirmeyi planlıyorum.

İzlediğim filmler :
Oğlum evde olduğu için genelde film hakkımı oğlumla beraber izleyebileceğimiz filmlerden yana kullanıyorum :) Çok uykum gelmediği zamanlarda da akşamları eşimle izliyoruz.
1) Çarli' nin Çikolata Fabrikası : Çok ama çok beğendik. İzlemeyenlere tavsiye ediyorum. Ailece izlenecek bir film.
2) Taş Devri Firarda : Yine çok beğendiğimiz bir film oldu. Ailece izleyebilirsiniz.
3) Para Avcısı : Leonardo DiCaprio nun oscar alan filmlerini izlememiştim. Onları izlemek istedim. Film güzel sayılır fakat inanılmaz derecede ahlaksız bir film. Uyuşturucu ve fuhuş özendirmesi çok fazla olan bir film.
4) Bir Zamanlar Hollywood: Yine bir oscarlı DiCaprio filmi. Hiç ama hiç tarzım olmayan,inanılmaz ağır ilerleyen bir film. İzlemediyseniz kesinlikle tavsiye etmiyorum :)))
5) Green Book: 1960 larda yaşamış siyahi bir piyanistin hayatını ele alan bir film. Kendisi çok iyi ve meşhur bir müzisyen. Yaşadığı sıkıntılar, o dönem Amerikası ve insanların iki yüzlülüğünü apaçık gözler önüne seren bir film. Tavsiye ederim izleyebilirsiniz.
6) Danghal : Ben Amir Khan filmleriniok beğeniyorum. Bu filmi izlememiştim uzun zamandır aklımdaydı. Yine çok beğendiğim bir oldu. 7 yaş üzeri çocuklarla da ailece izlenebilecek bir film. Tavsiye ederim.
7) Azizler : Absürd komedi. Çok gülmedim. Oyuncuları için izledim. Hafızamda tek yer eden filmin çocuk karakteri oldu 🙈 Boşa vakit bir film. Tavsiye etmiyorum.
8) 9 Kere Leyla : Yani filmde Haluk Bilginer, Demet Akbağ olunca kaliteli bir film sanıyor insan. Ama inanın filmi 1.75 hızlandırarak izledim. Sırf bitirmek için izledim. Çok kötü bir filmdi. Boşa vakit. Tavsiye etmiyorum.
Doğumdan sonra da aklımdaki filmleri izlemeye çalışacağım. Umarım vaktim ve enerjim kalır.

Sade Yaşam :
Evimizde çok az eşya var. Salon takımımız yok mesela :) Salon ve oturma odası olarak aynı yeri kullanıyoruz. Evimiz 3+1 çok büyük ferah ferah takılıyoruz ama yine de gözüme batan bir çok şey var.
Şuan dokunamıyorum. Taşınma durumumuz var. Onu bekliyorum. Eğer taşınırsak Eylül ayı gibi komple bir değişikliğe gideceğim.
Dolap içerim genelde Kondo tarzı katlama ve düzene sahip.
Asla biriktirme yapmıyorum.
Mutlaka günlük dolap içlerine bir göz atıyorum.
Çok uzun yazdım 🙈 Sabredip okuyabilenlere teşekkürlerimi iletiyorum :))))

2021 YILI ŞUBAT AYI DEĞRLENDİRMESİ

OKUNAN KİTAPLAR

Ev (Nermin Yıldırım):
Farklı evlerde büyümüş bir kadının, kendi evini bulma ve kendini keşfetmesi ile ilgili bir romandı. Fena değildi, yine altını çizdiğim cümleler oldu. Hala favorim Dokunmadan ve Unutma Dersleri.

Kral Kaybederse (Gülseren Budayıcıoğlu): İlk defa Gülseren Hanım’ın bir kitabını okudum. Bana Nermin Yıldırım’ın psikolojik romanlarının yanında oldukça yüzeysel geldi.

Çıplak ve Yalnız (Hamdi Koç): İlk kez Hamdi Koç okudum. Yazım dili güzel ve akıcıydı. Ancak roman 636 sayfa😊 Çok etkilenmedim ama güzel romandı.

İZLENEN FİLMLER

Wonder:
Çok çok güzeldi. Mutlaka tavsiye ederim. Genetik bozukluk ile doğmuş bir çocuğun ve ailesinin hayatı üzerine harika bir filmdi. Kızımla beraber tekrar izleyeceğim.

Cerrahi Kesim: Bazı cerrahların yani insanlığını kaybetmemiş olanların ne kadar kutsal bir iş yaptıklarını gösteren harika bir belgeseldi. Mutlaka izleyin derim.

50 m2: Senaryo çok kötüydü, izlemediyseniz hiç bulaşmayın.

Bohemian Rapsody: Bu ayın kalbimi bıraktığım filmi bu oldu. Fredy Mercury benim için Queen’nin solistiydi sadece. Filmden sonra kendisini çok yakınım gibi hissettim, neredeyse her gün Bohemian Rapsody şarkısını dinliyorum.

Truman Show: İlk çıktığında sinemada seyrettiğim ve yıllar sonra tekrar izlemek istediğim film. Truman’nın durumunun ne kadar Instagram hayatlarına benzediğini düşündüm film boyunca.

Zoraki Kral: Yine daha önceden seyrettiğim, konuşma bozukluğu olan bir kralın hikayesi. Güzel ve ilham verici bir filmdi.

Joy: Bir kadının istediğinde, ailesine rağmen neler başarabileceğini anlatan güzel bir filmdi. Başarılı kadın hikayeleri seviyor olabilirim😊
Senin bu ay özetlerin beni hep uyanışa çağırıyor🙃 tesekkurler özellikle filmlerin ekran goruntusunu aldım

Mimar ile görüştük. Çarşamba gelip eve detaylı bakacaklar. Umarım fiyat konusunda da anlaşırız. Yaklaşık 2 ay civarı sürecek. Seramikleri ve banyoyu değiştireceğim. Salon ve Ela’nın odası baştan yapılacak.
Çok heyecanlı🥳 banyoda kırma yapılmayacaksa vakitten kazanırsınız. Elanın odasında hangi renkleri dusunuyorsunuz?

Banyoda yerdeki seramikler değişecek, bir de banyo dolabı ve lavabo.
Ela Hanım mimar ile kendisi görüşecekmiş odası hakkında, biz karışamazmışız:)
Hahah, çok iyi yaa! E haklı ama😄 ben o yaslara geldiklerinde heralde çizgi film karakterleri içeren temaları kullanacaklar diye korlardım😂 seramik değişikliğinde çoğunlukla ustten tıraşlayıp alttakine yapıştırıyorlar, o şekilde hem ev tadilat döküntüsüne maruz kalmıyor hem de kısa sürüyor. Ama kot farkı oluşturursa dışarı ile ozanan alttakini kaldırıyorlar. Gerçi sende koridor seramik i de değişeceği için kot farkı oluşmaz pek

Hahah, çok iyi yaa! E haklı ama😄 ben o yaslara geldiklerinde heralde çizgi film karakterleri içeren temaları kullanacaklar diye korlardım😂 seramik değişikliğinde çoğunlukla ustten tıraşlayıp alttakine yapıştırıyorlar, o şekilde hem ev tadilat döküntüsüne maruz kalmıyor hem de kısa sürüyor. Ama kot farkı oluşturursa dışarı ile ozanan alttakini kaldırıyorlar. Gerçi sende koridor seramik i de değişeceği için kot farkı oluşmaz pek
Salon, mutfak ve antre aynı kot seviyesinde, bu nedenle kırılacak. 5 gün kadar sürer dediler. Ela ne seçecek hayırlısı diyorum:)

Biraz okudum içeriğinizi paylaşımlarınızı çok beğendim. Size bir şey danisabilir miyim?
Yarin
Ogle yemeğine uzaktan gelecek olan arkadaşıma ikramlik olarak ne yapabilirim?
Fikirlere açığım

X