- 3 Haziran 2009
- 7.395
- 28.929
- 41
Benim eski yaptırdığım kadın da 1500 dedi. Normal fiyat 1500-2000 civarı ama bu kadın bir süreliğine bu fiyattan yapacakmış.Hayırlı olsun canım. Fiyatı çok iyi bu arada, 1500 civarı burda çünkü
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Benim eski yaptırdığım kadın da 1500 dedi. Normal fiyat 1500-2000 civarı ama bu kadın bir süreliğine bu fiyattan yapacakmış.Hayırlı olsun canım. Fiyatı çok iyi bu arada, 1500 civarı burda çünkü
Güle güle kullan. Bazı yerler gerçekten kötü yapıyor o yüzden bu işlerde referans önemli :)Kaşlarımı yaptırdım geldim:)
7 sene önce kıl tekniği ile kaşlarımı yaptırmıştım. Boyalar aktı, boşluklar oluştu. Geçen gün arkadaşımın kaşlarını görünce kime yaptırdığını sordum, oldukça doğal görünüyordu. Gözümü karartıp gittim ben de. Güzel oldu, beğendim.
Gürcan Bilge’ye yaptırdım bu arada. Yeri next level’ın ofis binasında. Kampanya varmış, 500 liraya yapıldı. İlgilenen varsa tavsiye ederim.
Aynen, kaş bi de kritik bir iş, kapatamazsın da kaşı.Güle güle kullan. Bazı yerler gerçekten kötü yapıyor o yüzden bu işlerde referans önemli :)
Yaşam Koçluğu konusunda online da olsa canlı eğitim veren bir yeri tercih etmeni tavsiye ederim. Benim aldığım eğitim daha önceden çekilmiş, video kayıttı. Sıkıcı oldu öyle.Merhaba bende 2021 hedeflerimi ajandama detaylı bir şekilde yazdım
Alışveriş yapmadıgım bir yıl olarak devam ediyorum (Hiç değil tabi ki Liste yapıp alınacaklar dışında alışveriş yapmayı planlamıyorum bu senede ) Geçen sene bayagı etkili oldu ufak alışverişler dışında uyarladım hayatıma
Okunan kitapları listeliyorum
Ve izlenecek film,dizileri yazdım..
Babil'in en zengin adamı kitabını okudum Kazancınızın %10 birikim yapın ve unutun diyor.. Birkaç senedir 1 -3 arası gr altın alıp kenarı atıyorum.. Bunu farkında olmadan uyguluyormuşuum zaten.
elecda bir çok konuda ilham oluyorsun tekrar tekrar okuyup not alıyorum..
Yasam koçlugu eğitimi almayı planlıyorum Başta kendime faydalı olmak ve geliştirmek için.. Sen nereden almıştın önerini almak isterim.
elecda Birde oglumu 1 sınıf için koleje yazdırmayı düşünüyorum çok pahalı fiyatlar 24.000 tl fiyat aldım Kenarda 60.000 tl gibi param var bunu aylık faize yatırıp %50 sini burdan karşılamayı planlıyorum. Oturdugum muhit iyi değil O yüzden eğitim ve sosyal anlamda gerçekten gelişebilmesini istiyorum.. Seninde fikirlerini almak istiyorum bu konu da..
Benim Tv ünitesi, benim için anlamı olan süs eşyalarıyla doluydu. ( Evde tv yi kaldırdım birka yıl önce.)Okullar kapanalı, toz almak istememem, eşyaya kölelik ediyorum hissinin ağır basmasından dolayı uygun kısımlara çocukların etkinlik,okuma kitaplarını koydum. El altında oluyor hem. Hem de kendi kitaplarımdan,dergilerimden birkaçını koyunca kendimi iyi hissediyorum. Tabii okuma baskısı da.Oh oh baya değişiklik olacak salonda kitsplığı ben de seviyorum, ama önüne kapak istemediğim için toz alma işi sık çıkıyor
Site de birçok yere yazmışımdır, biz evlenirken tv almamıştık zaten. Çocuklara bakmaya aile büyükleri birsure gelmek durumunda kalınca onlar için aldık. Şuan gunluk açılan bi alet değil, haftada birkaç defa kızlar video falan izler. 4.60 m bi duvarımız var salonda, duvar boyunca kitaplık yaptırdık, tv yi kitaplığın içinde konumlandırdık kosede, ozellikle silik sekilde kalsın istedik. Kitaplıkta kitaplar haricinde gezilerimizde aldıgımız bazı objeler var, onun dışında dediğiniz gibi cocukların kitapları oyuncakları, çiçek, pikap vb. Yinede raflar toz oluyor tabiBenim Tv ünitesi, benim için anlamı olan süs eşyalarıyla doluydu. ( Evde tv yi kaldırdım birka yıl önce.)Okullar kapanalı, toz almak istememem, eşyaya kölelik ediyorum hissinin ağır basmasından dolayı uygun kısımlara çocukların etkinlik,okuma kitaplarını koydum. El altında oluyor hem. Hem de kendi kitaplarımdan,dergilerimden birkaçını koyunca kendimi iyi hissediyorum. Tabii okuma baskısı da.
Tavana kadar hoş oluyor cidden Bizimki metal profil malzeme içeriyor, tam olçüde içeri girmezse tedirginliği yaşayıp tavana kadar yaptıramadık ben de tozunu almak daha zor olur diye oyle 3-5 cm asagıda kalsın demedim. Suan en üst rafı tavana 40 cm mesafede, raf aralıkları geniş ama, bu da daha az toz alınacak alan demekAklımızda ne varsa söyledik, çizsin fiyatlandırsın diye. Çıkan rakama göre önceliklendirme yapabiliriz.
Kitaplığı isterseniz tavana kadar yapalım dedi. Ben de kim temizleyecek o kadar rafı dedim
Yaa hayırlı olsun, benim kaşımda da boşluklar var ama kaş kalemi kullandığımda bile yabancılıyorum o nedenle yaptırmaya cesaret edemiyorum fiyatı da çok iyiymişKaşlarımı yaptırdım geldim:)
7 sene önce kıl tekniği ile kaşlarımı yaptırmıştım. Boyalar aktı, boşluklar oluştu. Geçen gün arkadaşımın kaşlarını görünce kime yaptırdığını sordum, oldukça doğal görünüyordu. Gözümü karartıp gittim ben de. Güzel oldu, beğendim.
Gürcan Bilge’ye yaptırdım bu arada. Yeri next level’ın ofis binasında. Kampanya varmış, 500 liraya yapıldı. İlgilenen varsa tavsiye ederim.
Gerçekten oyle bu ara kafayı taktım buna, çok fazla geliyor. İşi tamamen bırakamam ama nasıl bir çözüm bulacağım bilemiyorum. Fikri bulursam 1 yıl ucretsiz izin alır denerim önceBeyaz yakalının dramı:) Mesai saatler gereksiz uzun. Çocuklar, ev ve hayat için hakikaten zaman kalmıyor. Ben de 40’ımdan sonrası için bir çözüm üreteceğim bakalım.
İlk yapıldığında koyu oluyor. 3 gün su değmemesi gerekiyor. İlk banyodan sonra da renk açılıp oturuyor. Benim de koyu şu an ama birkaç güne toparlar.Yaa hayırlı olsun, benim kaşımda da boşluklar var ama kaş kalemi kullandığımda bile yabancılıyorum o nedenle yaptırmaya cesaret edemiyorum fiyatı da çok iyiymiş
Ücretsiz izin alıp denemek güzel fikir.Gerçekten oyle bu ara kafayı taktım buna, çok fazla geliyor. İşi tamamen bırakamam ama nasıl bir çözüm bulacağım bilemiyorum. Fikri bulursam 1 yıl ucretsiz izin alır denerim önce
Kolay gelsin detaylı temizlik için:)Bu ay bahar temizliği yapıyorum.
Peyder pey olarak , bi gün yatak odası perdelerini yıkadım camları sildim, bıgün oturma odası ve mutfak perdesi yıkadım camını sildim.
koltuk örtüleri, koltuk kılıflarını yıkadım, yeniden geçirdim.
Balkonlar yıkandı.
Wcler yıkandı.
oğlumun ve benim gardrop düzenlendi
bu ay içerisinde salonun camlar perdeler ve koltuk kılıfları yıkanıp temizlenecek
birikim:
• oğluma ayrı bir hesap açtığımdan beri, kenarda kıyıda kalan her nakdimona aktarıyorum. Mesela dışarda yemek isteyen ev ahalisine evde hamburger yaptığımda dışarda yemişiz gibi aktarıyorum oğlumun hesabına.
•ayrıca her ay 1-2 gr altın alıyorum. Niye daha önce böyle düzenli almadım anlamıyorum.
•eşimde kendi hesabından altın döviz alım satımı yapıyor, detaylıca sorgulamıyorum.
•kredi kartımın 3 ay taksiti kaldı ve 700 tl aylık borcum. Kartı sadece yüksek alışverişlerde taksitli kullanmaya gayret ediyorum. Maksimum 3 ay taksit yapıyorum.
•bu ay oğluma baharlık kıyafet aldım. Birden boyu uzadı , pantolonlar kısaldı, bir de dağ bayır bahçe derken çok çabuk deforme oluyor. Alışveriş 500 tl tuttu. Bir mevsimlik yelek, bir ayakkabı, üç gezmelik tshirt , 2 terlik almam gerekiyor. Ortalama 550 tl daha harcamam olacak sanırım.
ayrıca oğluma aldığım kıyafetler yaklaşık 3 sezon giyebiliyor- tabi aşırı deforme olmazsa.
•uzun zamandır kahve makinesi istiyorum. Henüz karar vermedim. Robot süpürge ve pırlanta yüzük de gündemimde. ( tek taş hiç bi zaman istememiştim şimdilerde baya baya beğenir ve sever oldum- yine de düşüneceğim) totalde 3 ü ortalama 8-9 bin tl tutar. O yüzden öncelik ve alınabilirlik hesaplaması yapcağım
• eşim her hafta istanbula gidip geldiği için aylık 1500 tl sadece uçak biletlerine harcıyoruz. Çok şükür ki kira gideri aidat, doğalgaz gideri yok.
•oğluma aylık ortalama 100 tl lik kitap alışverişimiz var
•evimizin elektrik su ve doğal gaz faturası toplamda 450 tl civarı geliyor. Kira ve aidat 1800 tl . Telefon faturaları , Netflix , ttnet 300 tl. Aylık yakıt giderimiz 500 tl . Market 1000 tl. Sabit giderlerimiz toplamda ortalama 5600 tl. Geri kalan kısımdan birikim yapmamız cidden zorluyor. Ama gereksiz harcamalarımız yok.
dışarda yemek yemeyiz
Alkol ya da sigara tüketmiyoruz
Aylık kuaför masrafım en fazla 100 tl dir.
Eşimin de 100 tl berber gideri vardır.
marul limon portakal maydonoz nane roka bahçeden, salça yağ yazdan yapıldı.
durumlar böyle . Her şey sürekli zamnlanıyor. Ayakkabı fiyatları beni hayrete düşürüyor. Marketten alınan ürünün bi ay içerisinde fiyatı artıyor. Kendi kendine yetebilen bi sistem kurmak gerekiyor.
tek maaşla geçinen, asgari ücret alan, işçisi emeklisi hepimizin Allah yardımcısı olsun. Geçim zor iş.
Yeni normal bence de bu. Eğer köyden destek gelmiyor, herşeyi kendin alıyorsan çok normal bir rakam bu.Herkese merhabalar
Geçim derdi gerçekten zorluyor bizi de. Herkes ne güzel detaylıca hesaplamış. Bizim market harcamamız 2 kişiyiz evde ve 2000tl altına hiç düşmüyor .Gerçekten anlam veremiyoruz. Yeni normali bu galiba ...
benim de dizi problemim vardı azalttım ancak hala bitirebilmiş değilim. Açıkcası çarşamba gecelerim felç oluyor ve diğer dizilerin de fragmanını seyrediyorum. Çoğu zaman kızımın onunla oynamam için yalvaran bakışları ile karşılaşıyorum. İçim nasıl huzursuz oluyor anlatamam. Ben de 1 hafta hiç izlememe kotası koydum kendime. Bakalım bu 1 hafta nasıl geçecek :)merhabalar:) yoğun bir haftaydı ancak düzenleyebildim hedeflerimi. ama en en öncelikli hedefim dizileri azaltmak, akşam kızım uyuduktan sonra elime telefon alıp türk dizilerinden birini izledim her akşam, o vakiti daha iyi değerlendirebilmeliyim, 0 olmasa da minimalize edicem izlediğim şeyleri veya gününde izlemeyip iş yaparken arka planda açsam daha verimli bir rutinim olacak:)