Popüler Konu Verimli Rutin

Selamlar hanımlar,

Çocuklu olup, hafta sonu oturmayı başarabilen varsa bana da öğretsin:bicak: Yorgunluktan her yerim ağrıyor.

Sabah kahvaltısı, ardından etrafı topla, süpürge çalıştır, nevresim değiştir, 3 makina çamaşır kurut, katla, kızları yıka, ardından perişan vaziyetteki banyoyu temizle derken, tam oturacağım,içeriden acıktım sesleri:ruh:

Selamlar hanımlar,

Çocuklu olup, hafta sonu oturmayı başarabilen varsa bana da öğretsin:bicak: Yorgunluktan her yerim ağrıyor.

Sabah kahvaltısı, ardından etrafı topla, süpürge çalıştır, nevresim değiştir, 3 makina çamaşır kurut, katla, kızları yıka, ardından perişan vaziyetteki banyoyu temizle derken, tam oturacağım,içeriden acıktım sesleri:ruh:
Yok canım yok ne mümkün. Hafta sonları erkeklere dinlenme kadınlara kölelik günleri resmen :kızgın:
Annemle konuşuyoruz bugün, ancak çocuklar okul için evden ayrıldığında sanırım biraz oturma fırsatı buluruz diyorum. O zamana kadar tam gaz devam.
Doğum yaklaştığı için annem ve kız kardeşim geldiler yeni. Kardeşim 2.gün havlu attı. Bu nasıl ev hiç oturmuyorum diyor 🙈 😂😂😂 Sen gelene kadar hepsini ben yapıyordum işte dedim :KK34:

Yok canım yok ne mümkün. Hafta sonları erkeklere dinlenme kadınlara kölelik günleri resmen :kızgın:
Annemle konuşuyoruz bugün, ancak çocuklar okul için evden ayrıldığında sanırım biraz oturma fırsatı buluruz diyorum. O zamana kadar tam gaz devam.
Doğum yaklaştığı için annem ve kız kardeşim geldiler yeni. Kardeşim 2.gün havlu attı. Bu nasıl ev hiç oturmuyorum diyor 🙈 😂😂😂 Sen gelene kadar hepsini ben yapıyordum işte dedim :KK34:
Benim eşim de bütün hafta sonu çalışıyor evde, ona rağmen hiçbir şey bitmiyor.

Günaydın hanımlar,

Sabah rutinim, İpek’in tuvalet eğitiminden kaynaklı sekteye uğramıştı bir süredir. Bu sabah 7’de kalktım. Diş ve cilt bakımımı hallettim. Diyetisyen sabahları 2 yemek kaşığı elma sirkesi içeren su içmemi söyledi. Suyumu içtim. Yapılacaklar listemi hazırladım. Tam meditasyon-yoga işine girecektim ki İpek uyandı:işsiz:Tuvalet, üst baş değişimi derken saat 8 oldu.

Ela’yı uyandırdım. Beraber kahvaltı hazırladık. Kahvaltıdan sonra diğer eve yürüyerek ve yolumu biraz uzatarak geldim. Şimdi yeşil çay zamanı:)

Öğleden sonra mimar ile görüşeceğiz. Umarım anlaşırız ve ev yaza kadar toparlanır.

Günaydın herkese
Ben yeni pilates eğitmeniyim. İşe başlayalı 2 ay olmak üzere. Henüz reformer pilates de bir öğrencim var. Kendi iş yerim değil. Kendi öğrencimi getirip çalıştırmak istiyorum deyince işe başladım yoksa ekmek aslanın midesinde. 2 tane de online öğrencim var eğer deneme dersimi beğenirse bir öğrencim daha olacak. Karışık oldu ama birinden ücret almıyorum. Durumu yok eşi işsiz kaldı.
uzun bir uğraştan ve kayıplardan sonra şuan çok şükür gebeyim. Ev düzenim baya bozuldu. Maddi durumumuz eskisi gibi değil her iş bana kaldı ama eşim çok yardım ediyorum.yapabildiği kadar. Biz eşimle yeniden bir düzen kurmak istiyoruz. Satın aldığımız ev sıfırdı ama biz çok kusur buluyorduk. Maddi sorunlar da olmaya başlayınca ben de ikna oldum. Evimizi satıp başka semte taşınacağız. Daha kimse bilmiyor annem ve iki komşu dışında. Piyasa koşullarında hemen satılır mı bilmiyoruz ama acelemiz yok. Satılana kadar buradayız. Bebek geldikten sonra kaos ortamını be kadar azaltsam kar diye düşünmeye başladım. Biraz daha hayatımı programlamaya ihtiyacım var. Çamaşır yıkamak beni çok strese sokan bir durum hep çok çamaşır oluyor. Ben çok alışveriş yapmış bir mağdurum. Eşimin pantolon ihtiyacı olur almaz ama ben doldururum. Artık farkındalığım daha çok arttı. Şimdi bebek geliyor ona çok bilinçli alışveriş yapmak için elimden gelenin fazlasını yapmak istiyorum. Gereksiz hiç bir şey almamaya kararlıyım.

2021 YILI ŞUBAT AYI DEĞRLENDİRMESİ

OKUNAN KİTAPLAR

Ev (Nermin Yıldırım):
Farklı evlerde büyümüş bir kadının, kendi evini bulma ve kendini keşfetmesi ile ilgili bir romandı. Fena değildi, yine altını çizdiğim cümleler oldu. Hala favorim Dokunmadan ve Unutma Dersleri.

Kral Kaybederse (Gülseren Budayıcıoğlu): İlk defa Gülseren Hanım’ın bir kitabını okudum. Bana Nermin Yıldırım’ın psikolojik romanlarının yanında oldukça yüzeysel geldi.

Çıplak ve Yalnız (Hamdi Koç): İlk kez Hamdi Koç okudum. Yazım dili güzel ve akıcıydı. Ancak roman 636 sayfa😊 Çok etkilenmedim ama güzel romandı.

İZLENEN FİLMLER

Wonder:
Çok çok güzeldi. Mutlaka tavsiye ederim. Genetik bozukluk ile doğmuş bir çocuğun ve ailesinin hayatı üzerine harika bir filmdi. Kızımla beraber tekrar izleyeceğim.

Cerrahi Kesim: Bazı cerrahların yani insanlığını kaybetmemiş olanların ne kadar kutsal bir iş yaptıklarını gösteren harika bir belgeseldi. Mutlaka izleyin derim.

50 m2: Senaryo çok kötüydü, izlemediyseniz hiç bulaşmayın.

Bohemian Rapsody: Bu ayın kalbimi bıraktığım filmi bu oldu. Fredy Mercury benim için Queen’nin solistiydi sadece. Filmden sonra kendisini çok yakınım gibi hissettim, neredeyse her gün Bohemian Rapsody şarkısını dinliyorum.

Truman Show: İlk çıktığında sinemada seyrettiğim ve yıllar sonra tekrar izlemek istediğim film. Truman’nın durumunun ne kadar Instagram hayatlarına benzediğini düşündüm film boyunca.

Zoraki Kral: Yine daha önceden seyrettiğim, konuşma bozukluğu olan bir kralın hikayesi. Güzel ve ilham verici bir filmdi.

Joy: Bir kadının istediğinde, ailesine rağmen neler başarabileceğini anlatan güzel bir filmdi. Başarılı kadın hikayeleri seviyor olabilirim😊

2021 YILI MART AYI PLANLAMALARI

Sağlıklı Yaşam:
İki öğün 8/16 düzeninde beslenmeye devam edeceğim. Cuma günleri haftalık yemek planı hazırlamaya devam edeceğim. Yoga ve meditasyon düzenini oturtacağım.

Mümkün Olduğunca İyi Annelik: Her akşam 20:00’de aile saati uygulamasına ve ikisi için de ayrı uyku rutinine devam edeceğim.

Düzenli ve Sade Bir Ev: Hafta sonunu sürekli ev işi yaparak geçirmek istemiyorum. Bu nedenle her gün sadece bir oda ile ilgilenmeye karar verdim. Akşam işten geldikten sonra yemek hazırlıyorum. Eşim sofrayı toplayıp çayı koyarken ben de odak odada yarım saat kadar çalışacağım. Planladığım düzen şu şekilde:

Pazartesi: Salon / Antre
Salı: İpek’in Odası
Çarşamba: Ela’nın Odası
Perşembe: Yatak Odası
Cuma: Mutfak
Cumartesi: Boş Gün
Pazar: Banyolar

Mesela Çarşamba günü eve gelince Ela’nın kıyafetlerini, ardından halısını makineye atacağım. Odasının tozunu alıp, çekmeceleri düzenleyeceğim. Kağıtlarını kontrol edip; çöpünü çıkaracağım gibi.

Cuma günleri haftalık yemek planına göre alışveriş yapıyorum. Akşam önce buzdolabını tamamen boşaltıp siliyorum. Ardından aldıklarımı yerleştiriyorum. Bu sırada kavanozları da kontrol ediyorum.

İyi Görünmek:
Yaklaşık 7 yıl önce microblading ile kaşlarımı yaptırmıştım. Boşluklar iyice belirginleşti. Sadece boşlukları doldursunlar diyorum. Bakalım gidip görüşeceğim.

Verimli İs Hayatı: Uçak bakımda olduğu için iş yoğunluğum yok bu sıra. Rutin işleri aksatmadan yapmayı hedefliyorum.

Para Yönetimi: Bu ay 500 liralık hisse senedi yatırımı ve 2 gr altın alacağım.

Kişisel Gelişim: “Ben Nasıl Ben Oldum” eğitimine devam edeceğim.

Günaydın herkese
Ben yeni pilates eğitmeniyim. İşe başlayalı 2 ay olmak üzere. Henüz reformer pilates de bir öğrencim var. Kendi iş yerim değil. Kendi öğrencimi getirip çalıştırmak istiyorum deyince işe başladım yoksa ekmek aslanın midesinde. 2 tane de online öğrencim var eğer deneme dersimi beğenirse bir öğrencim daha olacak. Karışık oldu ama birinden ücret almıyorum. Durumu yok eşi işsiz kaldı.
uzun bir uğraştan ve kayıplardan sonra şuan çok şükür gebeyim. Ev düzenim baya bozuldu. Maddi durumumuz eskisi gibi değil her iş bana kaldı ama eşim çok yardım ediyorum.yapabildiği kadar. Biz eşimle yeniden bir düzen kurmak istiyoruz. Satın aldığımız ev sıfırdı ama biz çok kusur buluyorduk. Maddi sorunlar da olmaya başlayınca ben de ikna oldum. Evimizi satıp başka semte taşınacağız. Daha kimse bilmiyor annem ve iki komşu dışında. Piyasa koşullarında hemen satılır mı bilmiyoruz ama acelemiz yok. Satılana kadar buradayız. Bebek geldikten sonra kaos ortamını be kadar azaltsam kar diye düşünmeye başladım. Biraz daha hayatımı programlamaya ihtiyacım var. Çamaşır yıkamak beni çok strese sokan bir durum hep çok çamaşır oluyor. Ben çok alışveriş yapmış bir mağdurum. Eşimin pantolon ihtiyacı olur almaz ama ben doldururum. Artık farkındalığım daha çok arttı. Şimdi bebek geliyor ona çok bilinçli alışveriş yapmak için elimden gelenin fazlasını yapmak istiyorum. Gereksiz hiç bir şey almamaya kararlıyım.
Alyacım hatırladığım kadarıyla evin 4+1'di senin. Nacizane tavsiyem evi küçültün. Büyük ev demek, çok eşya ve temizlik alanının büyük olması demek. Taşınmanın en iyi tarafı bütün eşyaları gözden geçirme fırsatı vermesi. Bu süreci iyi değerlendir. Öncesinde minimalizm ile ilgili okuma yapabilirsen ayıklama sürecini daha iyi yönetebilirsin. Derle Topla rahatla, Az ile Mutlu Olmak, Sade ve Hayata Yer Aç benim favori kitaplarım.

Bebek en az 2 sene seninle aynı odada yatacak. Odasını daha önce ayırdığında bumerang gibi geri geliyorlar:) Gece bir milyon kez uyandıkları için de aynı odada yatmak senin için de iyi olacaktır. Bu nedenle ilk etapta çocuğa ayrı oda yapayım diye düşünme. Beşik ve şifonyer çok yeterli. İkea'nın beşikleri çok güzel, bir yanındaki tahtaları çıkartıp, anne yanı yatağı yaparsın. Hatta beşiği de ikinci el almanı tavsiye ederim. Let go veya sahibinden de çok temiz ürünler bulabilirsin. Yatak odanda şifonyer varsa onu bebeğin eşyaları için ayırman çok iyi olur.

Bebeğe kıyafet çok hediye geliyor ve çok hızlı küçülüyor. Hamilelikte bebek alışverişini abartma. İhtiyaçları gördükçe alırsın. Ayrıca bulantıların geçtikten sonra biraz buzluğa çalışsan iyi olur:) Doğumdan sonra hemen çıkartılıp hazırlanabilecek yemekler hayat kurtarıyor.

Alyacım hatırladığım kadarıyla evin 4+1'di senin. Nacizane tavsiyem evi küçültün. Büyük ev demek, çok eşya ve temizlik alanının büyük olması demek. Taşınmanın en iyi tarafı bütün eşyaları gözden geçirme fırsatı vermesi. Bu süreci iyi değerlendir. Öncesinde minimalizm ile ilgili okuma yapabilirsen ayıklama sürecini daha iyi yönetebilirsin. Derle Topla rahatla, Az ile Mutlu Olmak, Sade ve Hayata Yer Aç benim favori kitaplarım.

Bebek en az 2 sene seninle aynı odada yatacak. Odasını daha önce ayırdığında bumerang gibi geri geliyorlar:) Gece bir milyon kez uyandıkları için de aynı odada yatmak senin için de iyi olacaktır. Bu nedenle ilk etapta çocuğa ayrı oda yapayım diye düşünme. Beşik ve şifonyer çok yeterli. İkea'nın beşikleri çok güzel, bir yanındaki tahtaları çıkartıp, anne yanı yatağı yaparsın. Hatta beşiği de ikinci el almanı tavsiye ederim. Let go veya sahibinden de çok temiz ürünler bulabilirsin. Yatak odanda şifonyer varsa onu bebeğin eşyaları için ayırman çok iyi olur.

Bebeğe kıyafet çok hediye geliyor ve çok hızlı küçülüyor. Hamilelikte bebek alışverişini abartma. İhtiyaçları gördükçe alırsın. Ayrıca bulantıların geçtikten sonra biraz buzluğa çalışsan iyi olur:) Doğumdan sonra hemen çıkartılıp hazırlanabilecek yemekler hayat kurtarıyor.
Çok teşekkürler evet evi doğru hatırlıyorsun. Giyinme odası bir parmak toz oluyor kıyafetlere çok para verdim marka ürün hepsi ve tozdan eskitecek hem sırtıma hem de düşünceme yük oldular resmen. Giyemeyeceklerimi (gebelik ve sonrası kilo sebebiyle) yıkayıp katlayıp hurçlara kaldıracağım hala aksiyon alamadım ama düşüncesi yormaya başladı. Tozdan deforme olmasınlar. 3 odalı bir eve geçmek istiyorum ama eşyamdan feragat etmek istemiyorum ileride yazlık olursa diye saklamak istiyorum bu seferde eşyanın kölesi olacam. Çok dertliyim bu konuda. Çocuk ile birlikte daha dengeli düzenli ve az tüketimli bir hayat planlıyorum. Onun geleceğine yatırım yapmamız şart.

Çok teşekkürler evet evi doğru hatırlıyorsun. Giyinme odası bir parmak toz oluyor kıyafetlere çok para verdim marka ürün hepsi ve tozdan eskitecek hem sırtıma hem de düşünceme yük oldular resmen. Giyemeyeceklerimi (gebelik ve sonrası kilo sebebiyle) yıkayıp katlayıp hurçlara kaldıracağım hala aksiyon alamadım ama düşüncesi yormaya başladı. Tozdan deforme olmasınlar. 3 odalı bir eve geçmek istiyorum ama eşyamdan feragat etmek istemiyorum ileride yazlık olursa diye saklamak istiyorum bu seferde eşyanın kölesi olacam. Çok dertliyim bu konuda. Çocuk ile birlikte daha dengeli düzenli ve az tüketimli bir hayat planlıyorum. Onun geleceğine yatırım yapmamız şart.
Öncelikle çocuk geldiğinde tüketim çok artıyor. Çocuğun ihtiyaçları bitmiyor ve sürekli büyüdüğü için çocuğun evdeki kalabalığı da çığ gibi büyüyor. Yani çocuktan sonra hem masraf hem dağınıklık çok ciddi artacak. Bu nedenle senin ve eşinin eşyaları ile ev eşyalarını minimize edebilirsen, çocuğun dağınıklığı ile daha rahat mücadele edebilirsin.

Beğenip kaçan vatandaşlar inciitanesi inciitanesi Mikan Mikan belleza belleza Wilma11 Wilma11 şubat ayı noldu ne bitti ve marttan neler bekliyorsunuz bir anlatın bakayım:)
Merhaba Elecda,
Şubat ayı güzel bir aydı bir kısmı karlı bir kısmı bahar havasında geldi geçti :)
Doğan Cüceloğlu’nun Geliştiren Anne Baba ve İletişim Donanımları kitaplarını okudum. İkisini de çok beğendim. Yazara Allah’tan rahmet diliyorum..
Şu aralar kızım için anaokulu arayışındayım. Eve yakın, temiz, ilgili eğitimcilerin olduğu bir özel okul.. daha önce senin kriterlerini de okumuştum. Bugün yarın karar verme aşamasındayım.

Merhaba Elecda,
Şubat ayı güzel bir aydı bir kısmı karlı bir kısmı bahar havasında geldi geçti :)
Doğan Cüceloğlu’nun Geliştiren Anne Baba ve İletişim Donanımları kitaplarını okudum. İkisini de çok beğendim. Yazara Allah’tan rahmet diliyorum..
Şu aralar kızım için anaokulu arayışındayım. Eve yakın, temiz, ilgili eğitimcilerin olduğu bir özel okul.. daha önce senin kriterlerini de okumuştum. Bugün yarın karar verme aşamasındayım.
Kızın kaç yaşında?

X