- 24 Temmuz 2008
- 25.481
- 44.482
Benim de benzer bir süreç oldu. Sadeleşmeye başladığımda dünya kadar kıyafet, ayakkabı, aksesuar, makyaj malzemesini uzaklaştırdım evden. Dünya kadar para çöpe gitti yani. O ilk ayıklama-atma sürecimin sonunda özünde ne kadar az eşyaya ihtiyacım olduğunu fark ettim. Şu an bir adet saatim, bir tane de parfümüm var. Bütün makyaj malzemelerinden de 1'er adet var. Bu kış kıyafet ya da ayakkabı ihtiyacım yok. Dolayısıyla bunların tamamı bütçeden çıktı.
Doğum iznimi 16 hafta ücretli izin olarak kullandım. Yalnız özelde bu sürenin maaşı, 4 ayın sonunda SGK tarafından ödeniyor. Yani 4 ay maaşım olmadı. Üniversiteye başladığım günden beri çalışıp kendi paramı kazandığım için ilk başlarda çok garip bir deneyimdi benim için. Sonrasında da aslında çalıştığım için bu kadar çok paraya ihtiyacım olduğunu fark ettim. Evin içerisinde olup, dışarı hayatım minimuma inince çok daha az meblağ ile kendi ihtiyaçlarımı karşılaybildiğimi de... Bakalım senin için nasıl bir deneyim olacak. Ne kadar süreliğine izne ayrıldın
Oncelikle konunuz çok güzel ilk sayfadan başladım hala okuyorum :)
Bir sorum olacak 37 ye kadar çalışacağım inşallah ben o ara hiç maaş almayacak miyim. 16 haftanın tamamı bitecek ondan sonra mı alacağım maaşımi