Ankarada mı yaşayorsun? Selime güzelyurt civarı( genelde kapadokya göreme ve nevşehirden ibaret kabul edildiği için az bilinir); ıhlara vadisi(gezmek çok yorucudur ama bence dünyada eşsiz) ; tarihe meraklı iseniz hattuşa-yazılıkaya bölgesi ( hitit yazıtları orada oylece durur ama çoğumuz hititleri bilmeden aynı donem medeniyeti mısırı ziyaret etmenin hayalini kurarız:) ); kayseride gevher nesibe şifahanesi; konyada karatay ve ince minareli medreseler, çocuklara bonus kelebekler vadisi; eskişehirde tabiki devrim arabası, lületaşı ve cam sanatları müzesi; tokatda ballıca mağarası(yanılmıyorsam birkaç yıl önce unesco listesine girdi) ; safranboluda bilinenlerin dışında tokatlı kanyonu, bulak mağarası, su kemeri; doğa gezilerine meraklı iseniz düzcede aktaş şelalesi; boluda abant-gölcükten önce tabiki yedigöller:)
Yani ankara çevresi deyince günübirlik, birgün konaklamalı güzel rotalar bunlar. Özellikle de bi temadan yola çıkarak oluşturulduğunda rotalar tadından yenmez:)
Kusura bakma gezi konusu geçince dayanamadım, direk daldım konuya
ah şu pandemi günleri bi geçse de dönsek eski keyifli gezilerimize. Bende buyıl içinde yeşil pasaporta hakkazanıyorum artık
çok heyecanlıyım, umarım sağlıkla kullanmak nasip olur.