Popüler Konu Verimli Rutin

Ankarada mı yaşayorsun? Selime güzelyurt civarı( genelde kapadokya göreme ve nevşehirden ibaret kabul edildiği için az bilinir); ıhlara vadisi(gezmek çok yorucudur ama bence dünyada eşsiz) ; tarihe meraklı iseniz hattuşa-yazılıkaya bölgesi ( hitit yazıtları orada oylece durur ama çoğumuz hititleri bilmeden aynı donem medeniyeti mısırı ziyaret etmenin hayalini kurarız:) ); kayseride gevher nesibe şifahanesi; konyada karatay ve ince minareli medreseler, çocuklara bonus kelebekler vadisi; eskişehirde tabiki devrim arabası, lületaşı ve cam sanatları müzesi; tokatda ballıca mağarası(yanılmıyorsam birkaç yıl önce unesco listesine girdi) ; safranboluda bilinenlerin dışında tokatlı kanyonu, bulak mağarası, su kemeri; doğa gezilerine meraklı iseniz düzcede aktaş şelalesi; boluda abant-gölcükten önce tabiki yedigöller:)
Yani ankara çevresi deyince günübirlik, birgün konaklamalı güzel rotalar bunlar. Özellikle de bi temadan yola çıkarak oluşturulduğunda rotalar tadından yenmez:)
Kusura bakma gezi konusu geçince dayanamadım, direk daldım konuya🤭 ah şu pandemi günleri bi geçse de dönsek eski keyifli gezilerimize. Bende buyıl içinde yeşil pasaporta hakkazanıyorum artık🥳 çok heyecanlıyım, umarım sağlıkla kullanmak nasip olur.
Senin gezi tavsiyelerin her zaman beni gezme-görme konusunda heveslendiriyor❤️ Ama ben çocukları birine satıp gezmek istiyorum o ayrı konu:))

ALIŞKANLIKLARIM:
-Sabah akşam diş fırçalama+ sabah hafif makyaj, akşam makyajı en basit haliyle temizlemek
-akşam yatmadan ve sabah evden çıkmadan etrafı toparlamak( özellikle mutfağın/tezgahın dağınıklıgı çok rahatsız eder)
-serviste gidip gelirken kitap okumak/dinlemek
-sabah işyerinde işlerim nekadar acil olsada ilk iş kendime filtre kahve demlemek
-iş yerinde günü/işleri planlamak
KAZANMAK İSTEDİĞİM ALIŞKANLIKLAR
-kızların ve kendimin vitamin ve takviyelerinde gün atlamamak
-gunluk 2,5lt su içmek
-akşam 8den sonra birsey yememek( bazen yatana kadar atıştırıyorum, kilom fazla değil ama iyi hissetmiyorum kendimi)
-hayatını kontrol etmeyi bırakmak, daha esnek yaşamaya açık olmak (bu bi alışkanlık değil komple bakış açısı oldu:)
Vitamin takviyelerini sabah kahvaltı masasına koymaya başladım ben bu hafta. Epey fayda sağladı, sabah kaosunda unutuyordum genellikle. Sabah kahvaltısında gözümün önüne koyunca atlamamaya başladım. Çocuklara d vitamini, omega-3 şurup ve sambucoş yummies veriyorum. Kendim de d3k2 ve omega-3 içiyorum.

Merhaba canım. Görüşemedik epeydir.
Yazdıklarından ıhlara vadisi safranbolu ve eskişehir gördüklerimizden.
Nemrut istiyorum karadeniz özellikle ordudan başlayıp belki sondan çıkmak. Birde dibimizde gürleyik şelalesi varmış orayı görmek istiyorum.
Şu önceden yer ve bilet halletme işini yapamıyorum eşim karşı çıkıyor çünkü: (
He birde uçakla vana gidip kahvaltı edip dönmek🙂
Gönderdim evrene bekliyorum🙃
Uçakla gidip dönme işini Mardin, Antep ve Van için istiyorum ben de:)

kişisel gelişimle ilgili kitapları yazıları roman gibi okuyup sorgulamadığım için gelişemiyorum sanırım :KK48:
şimdi soruyu düşünüyorummmm...
-Var olan alışkanlıklarımdan bana iyi gelen ne? diye düşünürken tam bir alışkanlığımın olmadığını üzülerek fark ediyorum, düzenli olmasa da yapmaya çalıştığım şeyler var:
1)mutfağı düzenli bırakmaya çalıştığım için ertesi güne iş yüküm azalıyor, iş yapmak gözümde büyümüyor.
2)youtube'da Tülay kök, beyhan budak vs videolarını izlemek farkındalığımı arttırıyor, kendimi geliştirmeye motive oluyorum.
3)spor yaptığım günler kendimi daha iyi hissediyorum
4)sağlıklı beslendiğim günler kendimi daha iyi hissediyorum, bol paketli gıda sonrası yaşadığım pişmanlığı hatırlıyorum.
5)günlük plan yapmak hayatımı çok kolaylaiştırıyor. yapacaklarımı bir kağıda yazıp yaptıkça üstünü çizmek çok motive ediyor.

-Hangi alışkanlıkları eklemek istiyorum?
1)ibadetlerimi eksiksiz yapıp o huzuru hissetmek istiyorum
2)daha düzenli biri olmayı öğrenmek istiyorum, ev işlerini gözümde büyütmeden pratikçe yapmak istiyorum
3)telefona bakma süremi kısıtlarsam günlerimi daha verimli geçireceğimi düşünüyorum
4)paketli gıdaları tamamen hayatımdan çıkarıp sağlıklı beslenip bu sayede kilo kontrolümü de yapmak istiyorum
İbadetler için bir anda hepsini eksiksiz yapmak yerine, zamana yayarak, birer birer günlük akışa eklemek daha iyi olur diye düşünüyorum. Paketli gıdaları da tamamen hayatından çıkarmak yerine 1 gün ile sınırlamak daha iyi olur bence. Bizim cumartesi günleri sağlıksız beslenme günümüz mesela:))

Aslında yardımcı olmaktan kastım cilt ürünleri tavsiyesi değil, cilt bakımı rutini oluşturabilmekti.

Benim sabahları diş fırçalama ve su içme alışkanlığım vardı. Her ikisini de düşünmeden otomatik olarak yapıyordum ancak cilt bakımı aklıma gelirse yaptığım birşeydi. Yaş ilerledikçe cildimin desteğe ihtiyacı olduğunu fark ettim.

Alışkanlıkların Gücü kitabında, yeni bir alışkanlık edinmek istediğinizde, hali hazırda takip ettiğiniz alışkanlıkların arasına bu yeni alışkanlık eklendiğinde, daha sürdürülebilir olduğu yazıyordu. Bu yönteme sandviç metodu deniyor ve ben de işe yaradı.

Öncelikle sabah uyandığımda tuvalet ve yüz yıkamanın ardından diş fırçalamaya geçiyordum. Yüz yıkamadan hemen sonra yüzüme fısfısla tonik sıkıp, dişimi fırçalamaya, fırçalama işi bittikten sonra da hızlıca krem sürüp su içmeye gitmeye başladım.

Uzun bir süre sadece tonik ve nemlendirici olarak devam ettim. Ardından göz altı kremi ekledim. Akşam diş fırçalama seansına da yüzümü sabun ve fırça ile temizlemeyi ekledim.

Peeling, maske gibi işlere hiç girmedim, benim şartlarımda sürdürebilir olmadığını biliyorum çünkü.

Cilt tipine uygun olan her ürün, düzenli kullanıldığında sonuç getirecektir.
Teşekkür ederim elecda elecda
Diş fırçalama işlerini de hamileliğin ilk aylarında zorunlu olarak sekteye uğratmıştım ama normale dönünce rutin de normale döndü.

Yüzümü sabah akşam jel ile yıkıyorum ama tonikleme işini devamında yapmak zor geliyor.
İlk olarak tonik ve krem eklemek mantıklı duruyor.
Sabahları güneş kremi sürüyorum çünkü işim açık havada.
Akşam için de krem eklemem gerekiyor.

Fısfıslı tonik olarak ne kullanıyorsunuz.
Sıktıktan sonra pamukla siliyor musunuz? Pamuğa sür sil at kısmı gözümde büyüyor.
İlk kazanmayı planladığım alışkanlık yüz yıkamadan sonra tonik sıkmak olsun sonra akşama kremi dahil ederim
Yaş oldu 35 bakım şart

Aslında yardımcı olmaktan kastım cilt ürünleri tavsiyesi değil, cilt bakımı rutini oluşturabilmekti.

Benim sabahları diş fırçalama ve su içme alışkanlığım vardı. Her ikisini de düşünmeden otomatik olarak yapıyordum ancak cilt bakımı aklıma gelirse yaptığım birşeydi. Yaş ilerledikçe cildimin desteğe ihtiyacı olduğunu fark ettim.

Alışkanlıkların Gücü kitabında, yeni bir alışkanlık edinmek istediğinizde, hali hazırda takip ettiğiniz alışkanlıkların arasına bu yeni alışkanlık eklendiğinde, daha sürdürülebilir olduğu yazıyordu. Bu yönteme sandviç metodu deniyor ve ben de işe yaradı.

Öncelikle sabah uyandığımda tuvalet ve yüz yıkamanın ardından diş fırçalamaya geçiyordum. Yüz yıkamadan hemen sonra yüzüme fısfısla tonik sıkıp, dişimi fırçalamaya, fırçalama işi bittikten sonra da hızlıca krem sürüp su içmeye gitmeye başladım.

Uzun bir süre sadece tonik ve nemlendirici olarak devam ettim. Ardından göz altı kremi ekledim. Akşam diş fırçalama seansına da yüzümü sabun ve fırça ile temizlemeyi ekledim.

Peeling, maske gibi işlere hiç girmedim, benim şartlarımda sürdürebilir olmadığını biliyorum çünkü.

Cilt tipine uygun olan her ürün, düzenli kullanıldığında sonuç getirecektir.
Peelingi banyoya koyunca rahat oluyor. Haftasonu banyosunda peelingi yüzüne sür, duşuna devam et, banyodan çıkınca da hemen maskeyi sür, giyindim vs derken zaman geçiyor. Böylece her hafta yapmış oluyorsun.

Teşekkür ederim elecda elecda
Diş fırçalama işlerini de hamileliğin ilk aylarında zorunlu olarak sekteye uğratmıştım ama normale dönünce rutin de normale döndü.

Yüzümü sabah akşam jel ile yıkıyorum ama tonikleme işini devamında yapmak zor geliyor.
İlk olarak tonik ve krem eklemek mantıklı duruyor.
Sabahları güneş kremi sürüyorum çünkü işim açık havada.
Akşam için de krem eklemem gerekiyor.

Fısfıslı tonik olarak ne kullanıyorsunuz.
Sıktıktan sonra pamukla siliyor musunuz? Pamuğa sür sil at kısmı gözümde büyüyor.
İlk kazanmayı planladığım alışkanlık yüz yıkamadan sonra tonik sıkmak olsun sonra akşama kremi dahil ederim
Yaş oldu 35 bakım şart
Toniği pamukla kullanmayı ben de sevmiyorum bu nedenle fısfıslı şişelerde satılan bitki sularına geçiş yaptım. Yüzümü yıkadıktan sonra tülbent ile kuruluyorum yüzümü. (Bu tülbenti sadece yüzümü kurulamak için ve sadece ben kullanıyorum)

Ardından tüm yüzüme ve boynuma fıs fıs yapıyorum. Ben diş fırçalarken yüzüm emiyor.

Benim cilt tipime gül suyu ve papatya suyu iyi geliyor ancak senin cildine lavanta suyu daha iyiymiş, baktım şimdi. Homemade’din bitki sularını kullanıyorum ben. Bazen de simyaevinin Moist&calm toniğini kullanıyorum. Şişe bittikçe değiştiriyorum kullandığım ürünü. Sıkılıyorum aynı ürünü kullanmaktan:)

Bu arada simya evi yeni bir ser çıkardı Clear&Shine diye. Akneye meyilli, yağlı ciltler için yazıyor. Onun da toniği olabilir bir incele istersen.

Ankarada mı yaşayorsun? Selime güzelyurt civarı( genelde kapadokya göreme ve nevşehirden ibaret kabul edildiği için az bilinir); ıhlara vadisi(gezmek çok yorucudur ama bence dünyada eşsiz) ; tarihe meraklı iseniz hattuşa-yazılıkaya bölgesi ( hitit yazıtları orada oylece durur ama çoğumuz hititleri bilmeden aynı donem medeniyeti mısırı ziyaret etmenin hayalini kurarız:) ); kayseride gevher nesibe şifahanesi; konyada karatay ve ince minareli medreseler, çocuklara bonus kelebekler vadisi; eskişehirde tabiki devrim arabası, lületaşı ve cam sanatları müzesi; tokatda ballıca mağarası(yanılmıyorsam birkaç yıl önce unesco listesine girdi) ; safranboluda bilinenlerin dışında tokatlı kanyonu, bulak mağarası, su kemeri; doğa gezilerine meraklı iseniz düzcede aktaş şelalesi; boluda abant-gölcükten önce tabiki yedigöller:)
Yani ankara çevresi deyince günübirlik, birgün konaklamalı güzel rotalar bunlar. Özellikle de bi temadan yola çıkarak oluşturulduğunda rotalar tadından yenmez:)
Kusura bakma gezi konusu geçince dayanamadım, direk daldım konuya🤭 ah şu pandemi günleri bi geçse de dönsek eski keyifli gezilerimize. Bende buyıl içinde yeşil pasaporta hakkazanıyorum artık🥳 çok heyecanlıyım, umarım sağlıkla kullanmak nasip olur.
Gezmeden konu açılınca içim kıpır kıpır oluyor. Dediğin yerlerin çoğunu gezdim. Diğerlerine bakacağım, haftasonu çıkıp gidelim, bebeğim 15 aylık oldu, o da alışsın gezmeye. Tabi şimdilik dağ bayır gezmek zor olur ama şehir tatilleri yapılabilir. Bu arada eşim korona atlattı, antikoru pozitif, ben de sağlıkçı olduğum için aşı sırası geldi, oldum aşımı. İnşallah tutar, biraz zaman geçsin pcr yaptıracağım. Bende pozitif olursa sütten bebeğe de antikor geçiyor, böylece 2021de pandemi yönünden rahat olmayı umuyorum. (Bu arada emzirirken aşı olmayı tercihe bırakıyorlar, enfeksiyon hocaları ilk trimestir hariç gebelere bile önerdiği için oldum. Geleneksel yöntemle yapılan ölü aşı zaten.)

Senle kendimi çok benzetiyorum, bir sonraki mesajındaki alışkanlıklarımız benziyor. Evet ben de Ankaradayım. Benim rotalarım da şöyle:

Hatay-Adana -Mersin
Şanlıurfa-Mardin-Diyarbakır
Balıkesir-Çanakkale
Edirne Tekirdağ-Kırklareli
Uşak-Afyon-Kütahya
Rize-Artvin
Sinop
Erzurum, Van ve Tunceliyi de merak ediyorum.
Şubatta Sarıkamış'a kayak tatili ayarladık. Diğer rotalarda gezilecek yerler listesi yapacağım, bebekle mantıklı olanları bu seneki resmi tatillere ayarlayacağım. Bu arada bu sene epey resmi tatil var.
IMG-20210122-WA0003.jpeg

Peelingi banyoya koyunca rahat oluyor. Haftasonu banyosunda peelingi yüzüne sür, duşuna devam et, banyodan çıkınca da hemen maskeyi sür, giyindim vs derken zaman geçiyor. Böylece her hafta yapmış oluyorsun.
Sevemedim nedense peeling işini ben. Yüzümü fırçayla temizlemek de aynı işi görüyor gibi geliyor. Banyo öncesine kuru fırçalamayı eklemeye çalışacağım, epey tavsiye ediliyor.

Sevemedim nedense peeling işini ben. Yüzümü fırçayla temizlemek de aynı işi görüyor gibi geliyor. Banyo öncesine kuru fırçalamayı eklemeye çalışacağım, epey tavsiye ediliyor.
Benim cildim kuru, ben de peeling yapınca epey bir süre kızarık geziyorum. Güzel bir his değil gerçekten. Ama tertemiz parlıyor peeling yapıldığı belli oluyor.

Benim cildim kuru, ben de peeling yapınca epey bir süre kızarık geziyorum. Güzel bir his değil gerçekten. Ama tertemiz parlıyor peeling yapıldığı belli oluyor.
Benim de kuruya dönük karma. Yalnız vücudum epey kuru. Hindistan cevizi yağı kullanıyorum nemlendirmek için ancak yeterli gelmiyor. Pul pul dökülüyor. Önerebileceğin bir vücut losyonu/kremi var mı?

Senin gezi tavsiyelerin her zaman beni gezme-görme konusunda heveslendiriyor❤️ Ama ben çocukları birine satıp gezmek istiyorum o ayrı konu:))
Onu yaptığımızda oldu tek gunluk yorucu gezilerde mesela. Çocukları bırakıp Bi bilet alıp sadece efes ve artemis tapınağını görüp kumru yeyip gelmek için izmire, halikarnas mozelesi kalıntılarını görmek için bodruma gunubirlik gidip gelmişliğimiz var🤭 ama ben kızlarla gezmeyi de seviyorum cidden evde oturarak elde edemeyeceğimi deneyimler elde ediliyor yolda. Kendim yolda olma halini sevdiğimden onlarında küçükten bu alışkanlıkları olsun istiyorum. Bilmiyorum ikizler beni büyüttü sanırım seyahat deyince ben çoğu zorluga katlanıyorum 😄

Vitamin takviyelerini sabah kahvaltı masasına koymaya başladım ben bu hafta. Epey fayda sağladı, sabah kaosunda unutuyordum genellikle. Sabah kahvaltısında gözümün önüne koyunca atlamamaya başladım. Çocuklara d vitamini, omega-3 şurup ve sambucoş yummies veriyorum. Kendim de d3k2 ve omega-3 içiyorum.
Bende aksam yemeğinden once alıyorum, kızlara da yatmadan once. Kızlara omega3, d3 ve betaglukan temelli takviye veriyorum.(bazende hünnap keçiboynuzu pekmezi veya bal polen karışımı, bunları vereceksem sabah veriyorum ama) kendimde d3k2, kollajen şaşe, ala+q10 ve omega3 alıyorum. Balık yersem omega3 almıyorum balıkta norveçsomon tercih ediyorum

Antep’e gidip hunharca yemek yemek istiyorum ben:)
Antep turunda zaten gunluk 6ogun yeniyor. Sabah erkenden beyran çorbası arkasından metanette incecik katmer. Öğlen küşnemeci halil ustada küşneme-karışık kebap, ardından koçak da baklava(kare, havuç dilim, fıstıklı 😆) akşam imam çağdaş da antep lahmacunu(sarımsaklı oluyor) ve adana arkadasından kuru baklava.
Döndüğünüzde düşünün mideyi😂

Onu yaptığımızda oldu tek gunluk yorucu gezilerde mesela. Çocukları bırakıp Bi bilet alıp sadece efes ve artemis tapınağını görüp kumru yeyip gelmek için izmire, halikarnas mozelesi kalıntılarını görmek için bodruma gunubirlik gidip gelmişliğimiz var🤭 ama ben kızlarla gezmeyi de seviyorum cidden evde oturarak elde edemeyeceğimi deneyimler elde ediliyor yolda. Kendim yolda olma halini sevdiğimden onlarında küçükten bu alışkanlıkları olsun istiyorum. Bilmiyorum ikizler beni büyüttü sanırım seyahat deyince ben çoğu zorluga katlanıyorum 😄
İki küçük çocukla bu kadar gezebildiğin için seni tebrik eder, önünde saygıyla eğilirim:) Biz bir Kızılcahamam’a gidelim dedik beraber, perişan olduk döndük:)

X