Popüler Konu Verimli Rutin

Size bu eğitimde sorulan sorulardan birini soracağım. “Var olan alışkanlıklarından hangileri sana iyi geliyor ve hayatına hangi alışkanlıkları eklemek istiyorsun
Cevabımı yazayım :)
Alışkanlıklarım
Defter tutmak :
Hergün 5 maddeyi yazmayı ihmal etmiyorum
Günlük işlerimi yapacağı zaman deftere yazmaya alıştırdım kendımı burada gördüm :)
Kitap alışkanlığı
Dünya çocuk klasik kitaplara tekrar başladım
Görünmez adamı okuyorum Şu an yıl sonuna kadar 60 adet kitabı bitireceğim inşallah 😊( kitap okuma etkinliği burada gördüm uygulamaya başladım )
Ev işleri pratik hale getirdim temizlik videolara izleye izleye 😅
Evindeki eşyaları azalttım kullanmadıklarımı attım var mı mis gibi hayat ❤️ Sizden çok şey öğrendim hala öğreneceklerim var teşekkürler ❤️🥰🥰🥰

Selamlar hanımlar,

Pazartesi gününden bu yana “Akıllı Rutinler” online eğitimine katılıyorum. Faydalı olduğunu düşünüyorum. Önemli bir kısmı bildiğim ve uyguladığım şeyler ancak neyi neden yaptığımı da bir gözden geçirmiş oldum.

Size bu eğitimde sorulan sorulardan birini soracağım. “Var olan alışkanlıklarından hangileri sana iyi geliyor ve hayatına hangi alışkanlıkları eklemek istiyorsun?”
Sabah ilk iş olarak detaylı ağız bakımı yapıyorum güne çok iyi başlamamı sağlıyor.

Ben eve gelene kadar eşim çocukları almış ve sofrayı kurmuş oluyor. Yemekten sonra eşim sofrayı toplayıp bulaşıkları makineye diziyor ben de duş alıp çocukların çantalarını ertesi gün için hazırlayıp pijamalarını da odaya getiriyorum. (Bu birkaç dakikamızı alan işleri oturmadan yapınca rahat oluyoruz. Uykumuz gelip mayıştıktan sonra çok zor geliyordu. Bu konuda da alışkanlık oturttuk)

Ev işlerini sizden öğrendiklerimden yola çıkarak bir düzene oturttuk. (Bu sayede evde işler yoluna girdi)

İşte masamı toplamadan çıkmıyorum sabah düzenli bir masada güne başlayınca günümü verimli geçiriyorum.

İşe evden yemek götürme işini de oturttum.

Bu alışkanlıkları kazanmak için çok uzun süre çaba sarfettim. Bunların sağladığı güzelliklere alışınca hayat kalitem arttı.

Kitap okuma alışkanlığım çocuk yaştan itibaren vardı ama hamilelikler ve 27 ay arayla iki bebe bu alışkanlığımı sekteye uğratmıştı.
Şimdi günlük en az 20 syf okuma hedefi koyup zinciri kırmadan devam etmek niyetim

Bir de cilt bakım rutini oluşturmak istiyorum. Temiz içerikli ve cilt tipime uygun ürünlerin arayışındayım

Size bu eğitimde sorulan sorulardan birini soracağım. “Var olan alışkanlıklarından hangileri sana iyi geliyor ve hayatına hangi alışkanlıkları eklemek istiyorsun
Cevabımı yazayım :)
Alışkanlıklarım
Defter tutmak :
Hergün 5 maddeyi yazmayı ihmal etmiyorum
Günlük işlerimi yapacağı zaman deftere yazmaya alıştırdım kendımı burada gördüm :)
Kitap alışkanlığı
Dünya çocuk klasik kitaplara tekrar başladım
Görünmez adamı okuyorum Şu an yıl sonuna kadar 60 adet kitabı bitireceğim inşallah 😊( kitap okuma etkinliği burada gördüm uygulamaya başladım )
Ev işleri pratik hale getirdim temizlik videolara izleye izleye 😅
Evindeki eşyaları azalttım kullanmadıklarımı attım var mı mis gibi hayat ❤️ Sizden çok şey öğrendim hala öğreneceklerim var teşekkürler ❤️🥰🥰🥰
Ben teşekkür ederim ❤️
Hergün hangi 5 maddeyi yazıyorsun?

Ben teşekkür ederim ❤️
Hergün hangi 5 maddeyi yazıyorsun?
Günlük yapabileceğim işlerimi :) yaptım mı ✅yapmadım mı ❌ koyuyorum :)
Çamaşırları katla yerleştir yazıyorum mesela yapınca işaretliyorum :)
Böylece iyi geliyor hergün bu şekilde yapmaya çalışıyorum 😊 wc temizlemedim❌ Yapıyorum ertesi gün aynı yapıyorum ✅ yapıyorum bitiyor aklımda tutması gerekenleri yazıyorum çok iyi geldı ☺️

Sabah ilk iş olarak detaylı ağız bakımı yapıyorum güne çok iyi başlamamı sağlıyor.

Ben eve gelene kadar eşim çocukları almış ve sofrayı kurmuş oluyor. Yemekten sonra eşim sofrayı toplayıp bulaşıkları makineye diziyor ben de duş alıp çocukların çantalarını ertesi gün için hazırlayıp pijamalarını da odaya getiriyorum. (Bu birkaç dakikamızı alan işleri oturmadan yapınca rahat oluyoruz. Uykumuz gelip mayıştıktan sonra çok zor geliyordu. Bu konuda da alışkanlık oturttuk)

Ev işlerini sizden öğrendiklerimden yola çıkarak bir düzene oturttuk. (Bu sayede evde işler yoluna girdi)

İşte masamı toplamadan çıkmıyorum sabah düzenli bir masada güne başlayınca günümü verimli geçiriyorum.

İşe evden yemek götürme işini de oturttum.

Bu alışkanlıkları kazanmak için çok uzun süre çaba sarfettim. Bunların sağladığı güzelliklere alışınca hayat kalitem arttı.

Kitap okuma alışkanlığım çocuk yaştan itibaren vardı ama hamilelikler ve 27 ay arayla iki bebe bu alışkanlığımı sekteye uğratmıştı.
Şimdi günlük en az 20 syf okuma hedefi koyup zinciri kırmadan devam etmek niyetim

Bir de cilt bakım rutini oluşturmak istiyorum. Temiz içerikli ve cilt tipime uygun ürünlerin arayışındayım
Diş bakımı ile ilgili Oil pulling denilen işlem ve dil sıyırıcı konuşuldu. Uzman görüşü dil sıyırıcının faydalı olduğu ve abartmadan her sabah 2-3 kez yapılması yönünde. Ancak oilpulling’in zararlı olmadığı ancak fayda da sağlamadığı söylendi.

Cilt bakım rutini benim için oldukça zor oturrtuğu. bir konu oldu ancak şimdi diş bakımı kadar otomatikleşti. Sormak istediğiniz bir şey varsa yardımcı olabilirim.

Selamlar hanımlar,

Pazartesi gününden bu yana “Akıllı Rutinler” online eğitimine katılıyorum. Faydalı olduğunu düşünüyorum. Önemli bir kısmı bildiğim ve uyguladığım şeyler ancak neyi neden yaptığımı da bir gözden geçirmiş oldum.

Size bu eğitimde sorulan sorulardan birini soracağım. “Var olan alışkanlıklarından hangileri sana iyi geliyor ve hayatına hangi alışkanlıkları eklemek istiyorsun?”
Mevcut alışkanlıklarım:
-Her sabah ve akşam mutlaka dişlerimi fırçalıyorum.
-Elimde her zaman okuduğum bir kitap oluyor, yani siparişi bekle vs okumadığım bir gün olmuyor. Günde 1 sayfa da olsa okuyorum.
-Her akşam evi derli toplu bırakıyorum, ertesi sabah büyük kolaylık...
-Ailece sofrada hep beraber yemek yemeyi önemsiyorum, yani ayakta bir şey atıştırıp geçmiyoruz.
-Her zaman kenara bir birikmiş para koyma alışkanlığı mı da seviyorum. Zor durumda kalmıyorum.
-Oğlumla her gün en az 1 kitap okuma ve 1 etkinlik şeklinde verimli vakit geçirebiliyorum.

Olmasını istediğim alışkanlıklar:
-Gezmeyi seven bir aileyiz, her yılın başında o sene için tatil planları yapıp biletleri erkenden almak. Hem resmi tatillerde evde oturup kalmamak, hem de önceden planlandığı için tatili daha ucuza kapatmak.
-Cilt bakım rutini oluşturmak. ( Bebeğim doğmadan önce düzenliydi ama sonra ipin ucu kaçtı.)
-Günlük 3litre su içmek. Bunu bu sıralar biraz unutuyorum.

Mevcut alışkanlıklarım:
-Her sabah ve akşam mutlaka dişlerimi fırçalıyorum.
-Elimde her zaman okuduğum bir kitap oluyor, yani siparişi bekle vs okumadığım bir gün olmuyor. Günde 1 sayfa da olsa okuyorum.
-Her akşam evi derli toplu bırakıyorum, ertesi sabah büyük kolaylık...
-Ailece sofrada hep beraber yemek yemeyi önemsiyorum, yani ayakta bir şey atıştırıp geçmiyoruz.
-Her zaman kenara bir birikmiş para koyma alışkanlığı mı da seviyorum. Zor durumda kalmıyorum.
-Oğlumla her gün en az 1 kitap okuma ve 1 etkinlik şeklinde verimli vakit geçirebiliyorum.

Olmasını istediğim alışkanlıklar:
-Gezmeyi seven bir aileyiz, her yılın başında o sene için tatil planları yapıp biletleri erkenden almak. Hem resmi tatillerde evde oturup kalmamak, hem de önceden planlandığı için tatili daha ucuza kapatmak.
-Cilt bakım rutini oluşturmak. ( Bebeğim doğmadan önce düzenliydi ama sonra ipin ucu kaçtı.)
-Günlük 3litre su içmek. Bunu bu sıralar biraz unutuyorum.
Bence çok kritik ve önemli alışkanlıklara sahipsin. Gezi planı özellikle de yaz için yapmayı ben de çok istiyorum. 3 senedir hamilelik, doğum vs derken tatil yapmadık. Büyük kızım en son 4 yaşında denize girmişti ve hatırlamıyorum diyor:)

Diş bakımı ile ilgili Oil pulling denilen işlem ve dil sıyırıcı konuşuldu. Uzman görüşü dil sıyırıcının faydalı olduğu ve abartmadan her sabah 2-3 kez yapılması yönünde. Ancak oilpulling’in zararlı olmadığı ancak fayda da sağlamadığı söylendi.

Cilt bakım rutini benim için oldukça zor oturrtuğu. bir konu oldu ancak şimdi diş bakımı kadar otomatikleşti. Sormak istediğiniz bir şey varsa yardımcı olabilirim.
Sizin önerdiğiniz cilt bakım ürünlerini de araştırdım teşekkür ederim.
Cilt tipim karma. Burun çevrem aşırı yağlı ve gözeneklerim açık onun için simya evinin yağları bana uymadı
İşte tüm gün maske taktığım için sivilceler oluşuyor
Covid öncesi düzenli cilt bakımı yaptırıyordum evde onun etkisini yaratamadım.
Hafta sonu yasakları bitince cilt bakımı yaptırmaya devam etmenin hayalini kuruyorum.
Marttan beri kuaföre bile gitmedim kahküllerimi kendim kesiyorum ve kahkül olunca kaş görünmüyor.

Kastil sabun denemedim henüz.
Rutin oturtmak için öneriniz var mıdır?
Önce şundan başla dediğiniz
Hani ilk etapta hızlı etki görüp onun beğenisiyle kendimi motive edeceğim şeyler

Bence çok kritik ve önemli alışkanlıklara sahipsin. Gezi planı özellikle de yaz için yapmayı ben de çok istiyorum. 3 senedir hamilelik, doğum vs derken tatil yapmadık. Büyük kızım en son 4 yaşında denize girmişti ve hatırlamıyorum diyor:)
Biz bu yaz bizim ufaklıkla deniz tatili yaptık. Virüs olduğu için bungalov tarzı bir otel tercih ettik, bebekle gir çık kolay oldu. Bir de bebek kolluğu (myminibeybi) almıştım elecda kesinlikle tavsiye ederim. Bebeğim kendi yüzdü, biz ayrı yüzdük çok keyifliydi.

Yavaş yavaş tüm şehirleri gezmek istiyorum. Mesela Ankaradan Sinop hem yakın hem de gezilecek çok güzel yerleri var, bir haftasonunu ya da 23 nisan gibi resmi bir tatili bağlasam adı konacak. Bebek küçükken böyle yakın şehirleri bitirmek kolay olur diye düşünüyorum.

Alışkanlıklarım:
-sabah uyanır uyanmaz akşam yatmadan diş fırçalamak
-kitap okumak
- oğlumla hergün en az bir aktivite yapmak
-hergün kahve keyfi yapmak 🙈
-faydalı ya da motive edici videolar izlemek
-hergün WC-lavabo yıkamak
-yatakları düzeltmek

Kazanmak istediğim alışkanlıklar:
-günde en az 2 lt su içmek
-günde 15 dk da olsa spor yapmak
-ekmek yemeyi azaltmak 🙈
-sosyal medya kullanımını azaltmak

Biz bu yaz bizim ufaklıkla deniz tatili yaptık. Virüs olduğu için bungalov tarzı bir otel tercih ettik, bebekle gir çık kolay oldu. Bir de bebek kolluğu (myminibeybi) almıştım elecda kesinlikle tavsiye ederim. Bebeğim kendi yüzdü, biz ayrı yüzdük çok keyifliydi.

Yavaş yavaş tüm şehirleri gezmek istiyorum. Mesela Ankaradan Sinop hem yakın hem de gezilecek çok güzel yerleri var, bir haftasonunu ya da 23 nisan gibi resmi bir tatili bağlasam adı konacak. Bebek küçükken böyle yakın şehirleri bitirmek kolay olur diye düşünüyorum.
Ankarada mı yaşayorsun? Selime güzelyurt civarı( genelde kapadokya göreme ve nevşehirden ibaret kabul edildiği için az bilinir); ıhlara vadisi(gezmek çok yorucudur ama bence dünyada eşsiz) ; tarihe meraklı iseniz hattuşa-yazılıkaya bölgesi ( hitit yazıtları orada oylece durur ama çoğumuz hititleri bilmeden aynı donem medeniyeti mısırı ziyaret etmenin hayalini kurarız:) ); kayseride gevher nesibe şifahanesi; konyada karatay ve ince minareli medreseler, çocuklara bonus kelebekler vadisi; eskişehirde tabiki devrim arabası, lületaşı ve cam sanatları müzesi; tokatda ballıca mağarası(yanılmıyorsam birkaç yıl önce unesco listesine girdi) ; safranboluda bilinenlerin dışında tokatlı kanyonu, bulak mağarası, su kemeri; doğa gezilerine meraklı iseniz düzcede aktaş şelalesi; boluda abant-gölcükten önce tabiki yedigöller:)
Yani ankara çevresi deyince günübirlik, birgün konaklamalı güzel rotalar bunlar. Özellikle de bi temadan yola çıkarak oluşturulduğunda rotalar tadından yenmez:)
Kusura bakma gezi konusu geçince dayanamadım, direk daldım konuya🤭 ah şu pandemi günleri bi geçse de dönsek eski keyifli gezilerimize. Bende buyıl içinde yeşil pasaporta hakkazanıyorum artık🥳 çok heyecanlıyım, umarım sağlıkla kullanmak nasip olur.

ALIŞKANLIKLARIM:
-Sabah akşam diş fırçalama+ sabah hafif makyaj, akşam makyajı en basit haliyle temizlemek
-akşam yatmadan ve sabah evden çıkmadan etrafı toparlamak( özellikle mutfağın/tezgahın dağınıklıgı çok rahatsız eder)
-serviste gidip gelirken kitap okumak/dinlemek
-sabah işyerinde işlerim nekadar acil olsada ilk iş kendime filtre kahve demlemek
-iş yerinde günü/işleri planlamak
KAZANMAK İSTEDİĞİM ALIŞKANLIKLAR
-kızların ve kendimin vitamin ve takviyelerinde gün atlamamak
-gunluk 2,5lt su içmek
-akşam 8den sonra birsey yememek( bazen yatana kadar atıştırıyorum, kilom fazla değil ama iyi hissetmiyorum kendimi)
-hayatını kontrol etmeyi bırakmak, daha esnek yaşamaya açık olmak (bu bi alışkanlık değil komple bakış açısı oldu:)

Ankarada mı yaşayorsun? Selime güzelyurt civarı( genelde kapadokya göreme ve nevşehirden ibaret kabul edildiği için az bilinir); ıhlara vadisi(gezmek çok yorucudur ama bence dünyada eşsiz) ; tarihe meraklı iseniz hattuşa-yazılıkaya bölgesi ( hitit yazıtları orada oylece durur ama çoğumuz hititleri bilmeden aynı donem medeniyeti mısırı ziyaret etmenin hayalini kurarız:) ); kayseride gevher nesibe şifahanesi; konyada karatay ve ince minareli medreseler, çocuklara bonus kelebekler vadisi; eskişehirde tabiki devrim arabası, lületaşı ve cam sanatları müzesi; tokatda ballıca mağarası(yanılmıyorsam birkaç yıl önce unesco listesine girdi) ; safranboluda bilinenlerin dışında tokatlı kanyonu, bulak mağarası, su kemeri; doğa gezilerine meraklı iseniz düzcede aktaş şelalesi; boluda abant-gölcükten önce tabiki yedigöller:)
Yani ankara çevresi deyince günübirlik, birgün konaklamalı güzel rotalar bunlar. Özellikle de bi temadan yola çıkarak oluşturulduğunda rotalar tadından yenmez:)
Kusura bakma gezi konusu geçince dayanamadım, direk daldım konuya🤭 ah şu pandemi günleri bi geçse de dönsek eski keyifli gezilerimize. Bende buyıl içinde yeşil pasaporta hakkazanıyorum artık🥳 çok heyecanlıyım, umarım sağlıkla kullanmak nasip olur.
Merhaba canım. Görüşemedik epeydir.
Yazdıklarından ıhlara vadisi safranbolu ve eskişehir gördüklerimizden.
Nemrut istiyorum karadeniz özellikle ordudan başlayıp belki sondan çıkmak. Birde dibimizde gürleyik şelalesi varmış orayı görmek istiyorum.
Şu önceden yer ve bilet halletme işini yapamıyorum eşim karşı çıkıyor çünkü: (
He birde uçakla vana gidip kahvaltı edip dönmek🙂
Gönderdim evrene bekliyorum🙃

Merhaba canım. Görüşemedik epeydir.
Yazdıklarından ıhlara vadisi safranbolu ve eskişehir gördüklerimizden.
Nemrut istiyorum karadeniz özellikle ordudan başlayıp belki sondan çıkmak. Birde dibimizde gürleyik şelalesi varmış orayı görmek istiyorum.
Şu önceden yer ve bilet halletme işini yapamıyorum eşim karşı çıkıyor çünkü: (
He birde uçakla vana gidip kahvaltı edip dönmek🙂
Gönderdim evrene bekliyorum🙃
Selam canım evet görüşemedik bayadır nasılsın? Minik büyümüştür🥰 Ankara ya yakın deyince en yakın yerlerden ilk etkileyici bulduklarım bunlar. Aslında onemli olan gezmeye niyetli olmak, o olunca insan vakit ve nakit olarak olmazları olduruyor😅 şu pandemi durumu geçse bahsettiğin uçakla vana gidip gelmek falan okadar basit ki. Ben gaziantep gurme turunu, Şanlıurfa-harran civarını dediğin şekilde kısacık zamanda yaptım. Karadenizi tam da dediğin gibi 2019 yazında ordudan girip batumdan çıkarak tamamladık. 9 gun sürdü, 3 yaşında 2 çocukla baya iyi geçti. Populer duraklar uzungöl, ayder hayal kırıklığına uğrattı fakat pokut ve sal yaylaları, Machael, artvinin doğası.. rizede yediğiniz sütlaç ve kavurma.. ahh ahh😂 çok anımız birikti, ara ara kızlarla harita çalışıp yaptığımız tatillerden anları konuşuyoruz, hatıralarında yer etsin diye🥰 türkiye içinde baya yol aldık biz, ben de hersey normale dönünce ilk olarak nemrut, ani harabeleri, ishakpaşa sarayı ve göbeklitepeyi görmek istiyorum 🙏

Selam canım evet görüşemedik bayadır nasılsın? Minik büyümüştür🥰 Ankara ya yakın deyince en yakın yerlerden ilk etkileyici bulduklarım bunlar. Aslında onemli olan gezmeye niyetli olmak, o olunca insan vakit ve nakit olarak olmazları olduruyor😅 şu pandemi durumu geçse bahsettiğin uçakla vana gidip gelmek falan okadar basit ki. Ben gaziantep gurme turunu, Şanlıurfa-harran civarını dediğin şekilde kısacık zamanda yaptım. Karadenizi tam da dediğin gibi 2019 yazında ordudan girip batumdan çıkarak tamamladık. 9 gun sürdü, 3 yaşında 2 çocukla baya iyi geçti. Populer duraklar uzungöl, ayder hayal kırıklığına uğrattı fakat pokut ve sal yaylaları, Machael, artvinin doğası.. rizede yediğiniz sütlaç ve kavurma.. ahh ahh😂 çok anımız birikti, ara ara kızlarla harita çalışıp yaptığımız tatillerden anları konuşuyoruz, hatıralarında yer etsin diye🥰 türkiye içinde baya yol aldık biz, ben de hersey normale dönünce ilk olarak nemrut, ani harabeleri, ishakpaşa sarayı ve göbeklitepeyi görmek istiyorum 🙏
İyiyiz şükür uğraşıyoruz canım🙂
Ezgi büyüdü valla 10 şubatta yaşına giriyor🥰
Çocuklara beraber iyi gezmişsiniz oraları bravo.
İnşallah diğer yerleri de görüyoruz amiin:)

Selamlar hanımlar,

kişisel gelişimle ilgili kitapları yazıları roman gibi okuyup sorgulamadığım için gelişemiyorum sanırım :KK48:
şimdi soruyu düşünüyorummmm...
-Var olan alışkanlıklarımdan bana iyi gelen ne? diye düşünürken tam bir alışkanlığımın olmadığını üzülerek fark ediyorum, düzenli olmasa da yapmaya çalıştığım şeyler var:
1)mutfağı düzenli bırakmaya çalıştığım için ertesi güne iş yüküm azalıyor, iş yapmak gözümde büyümüyor.
2)youtube'da Tülay kök, beyhan budak vs videolarını izlemek farkındalığımı arttırıyor, kendimi geliştirmeye motive oluyorum.
3)spor yaptığım günler kendimi daha iyi hissediyorum
4)sağlıklı beslendiğim günler kendimi daha iyi hissediyorum, bol paketli gıda sonrası yaşadığım pişmanlığı hatırlıyorum.
5)günlük plan yapmak hayatımı çok kolaylaiştırıyor. yapacaklarımı bir kağıda yazıp yaptıkça üstünü çizmek çok motive ediyor.

-Hangi alışkanlıkları eklemek istiyorum?
1)ibadetlerimi eksiksiz yapıp o huzuru hissetmek istiyorum
2)daha düzenli biri olmayı öğrenmek istiyorum, ev işlerini gözümde büyütmeden pratikçe yapmak istiyorum
3)telefona bakma süremi kısıtlarsam günlerimi daha verimli geçireceğimi düşünüyorum
4)paketli gıdaları tamamen hayatımdan çıkarıp sağlıklı beslenip bu sayede kilo kontrolümü de yapmak istiyorum

Sizin önerdiğiniz cilt bakım ürünlerini de araştırdım teşekkür ederim.
Cilt tipim karma. Burun çevrem aşırı yağlı ve gözeneklerim açık onun için simya evinin yağları bana uymadı
İşte tüm gün maske taktığım için sivilceler oluşuyor
Covid öncesi düzenli cilt bakımı yaptırıyordum evde onun etkisini yaratamadım.
Hafta sonu yasakları bitince cilt bakımı yaptırmaya devam etmenin hayalini kuruyorum.
Marttan beri kuaföre bile gitmedim kahküllerimi kendim kesiyorum ve kahkül olunca kaş görünmüyor.

Kastil sabun denemedim henüz.
Rutin oturtmak için öneriniz var mıdır?
Önce şundan başla dediğiniz
Hani ilk etapta hızlı etki görüp onun beğenisiyle kendimi motive edeceğim şeyler
Aslında yardımcı olmaktan kastım cilt ürünleri tavsiyesi değil, cilt bakımı rutini oluşturabilmekti.

Benim sabahları diş fırçalama ve su içme alışkanlığım vardı. Her ikisini de düşünmeden otomatik olarak yapıyordum ancak cilt bakımı aklıma gelirse yaptığım birşeydi. Yaş ilerledikçe cildimin desteğe ihtiyacı olduğunu fark ettim.

Alışkanlıkların Gücü kitabında, yeni bir alışkanlık edinmek istediğinizde, hali hazırda takip ettiğiniz alışkanlıkların arasına bu yeni alışkanlık eklendiğinde, daha sürdürülebilir olduğu yazıyordu. Bu yönteme sandviç metodu deniyor ve ben de işe yaradı.

Öncelikle sabah uyandığımda tuvalet ve yüz yıkamanın ardından diş fırçalamaya geçiyordum. Yüz yıkamadan hemen sonra yüzüme fısfısla tonik sıkıp, dişimi fırçalamaya, fırçalama işi bittikten sonra da hızlıca krem sürüp su içmeye gitmeye başladım.

Uzun bir süre sadece tonik ve nemlendirici olarak devam ettim. Ardından göz altı kremi ekledim. Akşam diş fırçalama seansına da yüzümü sabun ve fırça ile temizlemeyi ekledim.

Peeling, maske gibi işlere hiç girmedim, benim şartlarımda sürdürebilir olmadığını biliyorum çünkü.

Cilt tipine uygun olan her ürün, düzenli kullanıldığında sonuç getirecektir.

Kolluk tavsiyesi için teşekkür ederim, yazın ihtiyacım olacak❤️

Ben kızlarla bir çocuk dostu otelde tatil yapıp, arada eşimle başbaşa şehirleri gezmek istiyorum. Yöresel yemekleri yemek, doğa yürüyüşü, müze gezisi gibi işlerde analık vazifesi üstlenmek istemiyorum 😁

Niyetimiz bu yaz iki gün 1 gece olacak şekilde Sinop’u görmek bizim de. Özellikle Gerze’nin çok güzel olduğunu duydum.

Alışkanlıklarım:
-sabah uyanır uyanmaz akşam yatmadan diş fırçalamak
-kitap okumak
- oğlumla hergün en az bir aktivite yapmak
-hergün kahve keyfi yapmak 🙈
-faydalı ya da motive edici videolar izlemek
-hergün WC-lavabo yıkamak
-yatakları düzeltmek

Kazanmak istediğim alışkanlıklar:
-günde en az 2 lt su içmek
-günde 15 dk da olsa spor yapmak
-ekmek yemeyi azaltmak 🙈
-sosyal medya kullanımını azaltmak
İşveç’liler günlük kahve molalarına fika adını veriyor ve bunu çok önemsiyorlar. Her gün kahve keyfi yapmak, günlük motivasyona önemli katkı sağlıyor. Ben de işyerinde yapıyorum bunu. Saat 14:00 benim türk kahvesi saatimdir ve benimle çalışan herkes bunu bilir:) Kahvemi içerken dünya yansa müdahale etmem öyle söyleyeyim:)

Su için 2 tane 1 litrelik su şişesini mutfak tezgahına koyman, günlük hedefini sana hatırlatmak için faydalı olacaktır. Ben sabahtan masama 2 lt su koyup, akşam işten çıkana kadar içiyorum. Gözünün önünde olunca insan içmeye mecbur hissediyor kendini.

Ekmek ve sosyal medya için ölçülebilir hedef koyman faydalı olur. Önecelikle gün içinde kaç ekmek yediğini ve ne kadar süreyi sosyal medayada geçirdiğini yazıp, her gün bir önceki günden daha az olacak şekilde hedef koyabilirsin. 1 dakika daha az da olsa olur. Bebek adımları, ciddi kısıtlamalara ve birden azaltmalara göre her zaman daha fazla katlı sağlar.

X