Merhabalar
Uzun süredir siteye girmiyordum ( yaklaşık okullar açıldığından beri )
Girince
elecda ilk seni arattım , ortak bir kafa yapımız olduğu için neler yaptığını merak ettim , bu başlığı gördüm , çok güzel bir konu olmuş , tam okuyamadım , inşaAllah en kısa sürede okumak istiyorum.
Baya yeni katılan olmuş ya da isim değiştiren .
O yüzden biraz kendimden bahsetmek istiyorum :
Öncelikle hayatımı 3'e bölüp izâh etmeye çalışayım.
1. Evlenene kadar
2. Evlilikten bu Eylül ayına kadar
3. Eylül ayından bu zaman kadar
1. Evrede , gayet düzenli tertipli aradığım eşyamı kıyafetimi aklınıza ne geliyorsa anında bulan biriydim , hatta bir keresinde diploma belge nom lazım olmuştu , annemi aramıştım , tarifimle bir sürü önemli eşyanın / dosyanın içinden bir kaç saniyede bulup söylemişti .
Küçük yaşta kendime ait gardırobum olmuştu , ondan önce kıyafetlerimiz ayrı olsa da ablamla aynı dolabı kullanıyorduk , ikimizin gardırobu gelince o hemen yerleştirmeye başladı , bense bir kaç gün bekledim , beklerken kafamda neyi nereye nasıl koyacağım düşüncesi vardı , onu kafamda oturtunca yerleştirdim ve çok kısa sürede çok düzgün bir şekilde halletmiş oldum.
Kıyafet düzenleme yerleştirme katlama şeklim şuanlarda meşhur olan marie kondo gibi ve ben bunu '90'lı yılların başında yapmıştım .
Kendimi bildim bileli gardırobum o düzen içerisindedir , o yüzden kesinlikle dağılma olmaz . Hatta yazlık kışlık kaldırmam , çünkü dolabımın bir tarafında yazlıklar , diğer tarafında kışlıklar durur .
Düzenli spor yapıp kişisel gelişim kurslarına gidiyordum .
Hayatımın 2. Evresimde ise ; ne yazık ki düzenden eser kalmamıştı , her anlamda bir kaos vardı , evde aradığımı bulamama sıkıntısı vardı .
6 yıl boyunca hiç spor yapamadım , kişisel gelişim kırslarına gidemedim . Hamileyken 30 kiloya yakın aldım ve 5 yıldır o kilolarla yaşadım.
3. Evrede yani son 3 aylık süreçte ise ; ilk önce adı oturma odası olan ancak bnm sadece temizlemek için girdiğim odayı son kez temizleyip tüm odalardaki çekmecelerdeki orada buradaki ne kadar fazla eşya varsa hepsini o odaya kaldırdım ve kapısını kapattım .
2016 nisan ayında aynı şeyi kv nin verdiklerine yapmıştım , verdiği ne kadar şey varsa hepsini ona iade etmiştim .
Annemin çeyizimde bol bol alıp bnm kullanmadıklarımı da anneme vermiştim
Kıyafetlerimden ya da farklı eşyalardan da ihtiyaç sahiplerine vermiştim , o zaman evde böyle bir eşya arınması yapmıştım , ama ev düzensizdi , şöyle ki eş kişisi kitap sevmediği ve görmek bile istemediği için tüm kitaplarımı çekmecelere dolaplara vitrine kısacası evin her yerinde bulduğum her yere tıkmıştım ve yine aradığımı bulamıyordum bu düzensizlik ise bnm gibi düzen müptelası birini çileden çıkarıyordu .
Neyse ki tüm fazlalıkları oturma odasına koyunca kitaplığımı salona koydum , kitaplarımı kategori şeklin yerleştirdim , hangi alanla ilgili hangi kitaba bakmak istersem , onca kitabın arasından şıp diye bulabilecek pozisyondayım ve bu durum beni çok mutlu ediyor .
Bu hafta yüzmeye başladım
Ondan bir kaç hafta önce fitness a başladım
Ondam bir kaç hafta önce de kişisel gelişim kurslarından birine başladım
6 yıl sonra ilk defa eski kendim olmaya başladım
Şükürler olsun Rabbime .. İnşaAllah daim olur ..
Kendimle ilgili sakladığım şeyler :
1. İlkokuldan itibaren tüm karnelerim takdir belgelerim , zaten tamamı 1 şeffaf dosya kaplıyor
2. Baskı şeklindeki fotoğraflarım
3. Gitmiş olduğum tüm kurslar , seminerler , atölyeler vb. almış olduğum sertifikalar ve katılım belgeleri
4. Kazanmış olduğum madalyalarım
Çocuğumla ilgili sakladığım şeyler :
1. Ultrason görüntüleri
2. Tüm ayakkabıları
3. Basılı basısız fotoğrafları
4. Günlüğü
5. Çocuğumun doğumunda , 40 mevlidinde , diş buğdayında , 1. yaşında giydiğim kıyafetler . 2. 3. ve 4. yaşında diktirdiğim kıyafetler .. ( ileride çocuğum baba olduğunda aynı kıyafetlerle gelinimin ve torunumun da fotoğraflarının olmasını istiyorum , inşaAllah müstakbel gelinim de bir 5 dk.lığına giyinip fotoğraf çekilmeyi kabul eder ) , aynı düşüncelerle oğlumun kıyafetlerinden de bazılarını saklıyorum.
6. Gittiğimiz yerlerdeki alışveriş fişleri , otobüs ve uçak biletleri , müze - ören yeri biletleri vb. gibi
Kesinlikle almadığım şeyler:
Kimyasal ve katkı maddeli olan hiçbirşeyi almıyorum.
Cif çamaşır suyu parlatıcı yumuşatıcı şampuan saç kremi losyon makyaj malzemeleri kozmetik ürünler marketlerden abur cubur , tavuk , margarin , içecek , naylon karışımı kıyafet , züccaciye ürünleri , biblo , dekoratif eşyalar , tekstil ürünleri , gereksiz kıyafet - aksesuar - ayakkabı - çanta vb gibi aklınıza gelebilecek hiç birşeyi almıyorum.
Aldığım ve kullandığım şeyler :
Temizlik için ; sirke limon tuzu karbonat arap sabunu , zeytinyağlı sabun.
Datçadan bal
Çanakkaleden zeytin , zeytinyağı , sabun
Bilecikten bakliyat , ceviz , pekmez
Trabzondan tereyağı
Vakıf taşdelen cam damacana , bazen de aytaç su
İtimat'tan peynirlerimi
Kuruyemişlerimi eskiden malatya pazarından alırdım, malum olaylarda ismi geçince oradan almamaya başladım , aracıyla kendi ürünlerini satan birisi var , ondan ..
Pasta alacaksam ceviz ağacı'ndan
Tatlı alacaksam emiroğlu'ndan
Su böreği alacaksam aslı börek'ten alırım
Pazara hiç gitmiyorum, pazarın olduğu gün evimizin yanındaki yerel market halk günü yapıyor , hem de çok sarış yaptığı için o gün kamyon kamyon ürünler geliyor taze oluyor , meyve sebze ihtiyacımı oradan alıyorum .
Islak mendil , kağıt havlu bimden alıyorum .
İç çamaşırlarının iyi olduğunu duymuştum , geçen gün alt iç çamaşırı aldım , kumaşı pamuklu memnun kaldım..
Banyo sonrası , vücuduma sirke dökerim, saçlarımı tahta tarakla tararım ve saç kurutma makinesi , düzleştirici , fön makinesi kullanmam.
Özellikle ayakkabıya önem veririm , kaliteli alırım uzun yıllar giyinirim ..
Günlük için ; 2 çantam vardı. Kırmızı ve lacivert. Geçenlerde bir tane siyah hediye geldi , 3 çantam oldu . 1 tane de siyah abiye çantam var .
Kıyafet uzun süredir almıyorum, aldığımda direk kombinli alırdım. Oğluma da ne alsam direk kombinli alırım. Bu her gün giyinirken çok işe yarıyor .
Bu arada hem kendi hem oğlumun ne giyeceğini akşamdan kafamda belirliyorum . Oldu ki belirlemenişsem , sabah lavaboda hemen belirliyorum . Her konuda olduğu gibi bu konuda da biraz zaman avcısıyım , boşa geçirecek vaktim yok diye düşünürüm , ona ayıracağım fazla vakite kitap okurum diye düşünürüm . İzlemeyenleriniz varsa "zaman avcıları" diye bir belgesel çekmişler , tavsiye ederim . Bende onların herbirinden biraz biraz var
Şimdilik bu kadar yazayım