Popüler Konu Verimli Rutin

elecda elecda S Spizella başınız sağolsun Allah sizlere evlatlarınıza/ sevdiklerinize uzun hayırlı ömürler versin.
ben akrabalarımla minimum görüşüyorum. kendime yapılan davranışlar-anneme-babama yapılan davranışları ben unutamıyorum ve açıkçası gittiğimde görüşsem de uzaktayken aklıma dahi gelmiyorlar. bana saygısız sevgisiz davrananlar işe girdikten sonra aramaya başladılar ancak ben aramıyorum hiç birini.
diğer taraftan ablam düğünümde vs yanımda yardımcı olmadı misafir gibi geldi. o yüzden kırgınlığım var ama bana ne zaman ihtiyacı olsa yardım ederim utansın diye ve gönlüm elvermez onun gibi yapmaya.
Benim kız kardeşim de benim evlilik, taşınma, doğum ve annemin, babamın hastalıkları döneminde pek yardımcı olmadı. Şimdilik bana ihtiyacı olmadı, bekar çünkü. Ama ileride ihtiyaç duyduğunda yardımcı olurum sanırım. O kırgınlık bende de var.

Kısas yerine, kendime ne yapılmasını istediysem onu yaparak hareket etmek bana ve karşımdakine fayda sağladı. Bir de böyle deneyin belki süpriz sonuçlar ile karşılaşırsınız demek için yazdım .
Çok güzel tespit kesinlikle katılıyorum, başınız sağolsun mekanları cennet olsun inş
Çok teşekkürler canım :KK50:

Öncelikle çok geçmiş olsun.
Vize sonuçları açıklandı umarım notların iyidir.
Ben de yönetim bölümü okuduğum için muhasebe, iktisat, işletme vb dersler aldım, alıyorum, muhasebeyi sevmedim ama geçtim geçen sene. Sana da başarılar.

Ben kızım kışın hasta olmasın, ateşlenmesin, bağışıklığı güçlensin diye beeo arı ürünleri sitesinden propolis aldım fakat tadı çok yoğun, baskın, keskin ve acı olduğu için maalesef kızıma içiremiyorum. Gerçekten doğal propolis içmek çok zor, petrol gibi. Ama şifa işte... Kefire, süte, ayrana, bala, meyve suyuna vb kattım ama hiçbirinde başaramadık. 3 haftadır uğraşıyorum. O kullanmazsa ben kullanacağım yoksa boşuna para vermiş olacağım. Tabi kızımın kullanmasını canı gönülden istiyorum.
Canım aöf'de geçip kalma nasıl oluyor? Vizelerde notlarım 60-80 arasında. Herhangi bir harf notu yok gibi duruyor.

Canım aöf'de geçip kalma nasıl oluyor? Vizelerde notlarım 60-80 arasında. Herhangi bir harf notu yok gibi duruyor.

Canım not aralığı bu. Finallerden sonra harf notu belli olacak. Finallerde ocakta.

Vize notu %30, final ise %70 oranında ekleniyor ortalamaya.

Eklentiler

• IMG_20171206_200634.jpg
    IMG_20171206_200634.jpg
    53,1 KB · Görüntüleme: 218
Merhabalar

Uzun süredir siteye girmiyordum ( yaklaşık okullar açıldığından beri )

Girince elecda elecda ilk seni arattım , ortak bir kafa yapımız olduğu için neler yaptığını merak ettim , bu başlığı gördüm , çok güzel bir konu olmuş , tam okuyamadım , inşaAllah en kısa sürede okumak istiyorum.

Baya yeni katılan olmuş ya da isim değiştiren .
O yüzden biraz kendimden bahsetmek istiyorum :

Öncelikle hayatımı 3'e bölüp izâh etmeye çalışayım.
1. Evlenene kadar
2. Evlilikten bu Eylül ayına kadar
3. Eylül ayından bu zaman kadar

1. Evrede , gayet düzenli tertipli aradığım eşyamı kıyafetimi aklınıza ne geliyorsa anında bulan biriydim , hatta bir keresinde diploma belge nom lazım olmuştu , annemi aramıştım , tarifimle bir sürü önemli eşyanın / dosyanın içinden bir kaç saniyede bulup söylemişti .
Küçük yaşta kendime ait gardırobum olmuştu , ondan önce kıyafetlerimiz ayrı olsa da ablamla aynı dolabı kullanıyorduk , ikimizin gardırobu gelince o hemen yerleştirmeye başladı , bense bir kaç gün bekledim , beklerken kafamda neyi nereye nasıl koyacağım düşüncesi vardı , onu kafamda oturtunca yerleştirdim ve çok kısa sürede çok düzgün bir şekilde halletmiş oldum.
Kıyafet düzenleme yerleştirme katlama şeklim şuanlarda meşhur olan marie kondo gibi ve ben bunu '90'lı yılların başında yapmıştım .
Kendimi bildim bileli gardırobum o düzen içerisindedir , o yüzden kesinlikle dağılma olmaz . Hatta yazlık kışlık kaldırmam , çünkü dolabımın bir tarafında yazlıklar , diğer tarafında kışlıklar durur .

Düzenli spor yapıp kişisel gelişim kurslarına gidiyordum .

Hayatımın 2. Evresimde ise ; ne yazık ki düzenden eser kalmamıştı , her anlamda bir kaos vardı , evde aradığımı bulamama sıkıntısı vardı .

6 yıl boyunca hiç spor yapamadım , kişisel gelişim kırslarına gidemedim . Hamileyken 30 kiloya yakın aldım ve 5 yıldır o kilolarla yaşadım.

3. Evrede yani son 3 aylık süreçte ise ; ilk önce adı oturma odası olan ancak bnm sadece temizlemek için girdiğim odayı son kez temizleyip tüm odalardaki çekmecelerdeki orada buradaki ne kadar fazla eşya varsa hepsini o odaya kaldırdım ve kapısını kapattım .
2016 nisan ayında aynı şeyi kv nin verdiklerine yapmıştım , verdiği ne kadar şey varsa hepsini ona iade etmiştim .
Annemin çeyizimde bol bol alıp bnm kullanmadıklarımı da anneme vermiştim
Kıyafetlerimden ya da farklı eşyalardan da ihtiyaç sahiplerine vermiştim , o zaman evde böyle bir eşya arınması yapmıştım , ama ev düzensizdi , şöyle ki eş kişisi kitap sevmediği ve görmek bile istemediği için tüm kitaplarımı çekmecelere dolaplara vitrine kısacası evin her yerinde bulduğum her yere tıkmıştım ve yine aradığımı bulamıyordum bu düzensizlik ise bnm gibi düzen müptelası birini çileden çıkarıyordu .

Neyse ki tüm fazlalıkları oturma odasına koyunca kitaplığımı salona koydum , kitaplarımı kategori şeklin yerleştirdim , hangi alanla ilgili hangi kitaba bakmak istersem , onca kitabın arasından şıp diye bulabilecek pozisyondayım ve bu durum beni çok mutlu ediyor .

Bu hafta yüzmeye başladım
Ondan bir kaç hafta önce fitness a başladım
Ondam bir kaç hafta önce de kişisel gelişim kurslarından birine başladım
6 yıl sonra ilk defa eski kendim olmaya başladım
Şükürler olsun Rabbime .. İnşaAllah daim olur ..

Kendimle ilgili sakladığım şeyler :
1. İlkokuldan itibaren tüm karnelerim takdir belgelerim , zaten tamamı 1 şeffaf dosya kaplıyor
2. Baskı şeklindeki fotoğraflarım
3. Gitmiş olduğum tüm kurslar , seminerler , atölyeler vb. almış olduğum sertifikalar ve katılım belgeleri
4. Kazanmış olduğum madalyalarım

Çocuğumla ilgili sakladığım şeyler :
1. Ultrason görüntüleri
2. Tüm ayakkabıları
3. Basılı basısız fotoğrafları
4. Günlüğü
5. Çocuğumun doğumunda , 40 mevlidinde , diş buğdayında , 1. yaşında giydiğim kıyafetler . 2. 3. ve 4. yaşında diktirdiğim kıyafetler .. ( ileride çocuğum baba olduğunda aynı kıyafetlerle gelinimin ve torunumun da fotoğraflarının olmasını istiyorum , inşaAllah müstakbel gelinim de bir 5 dk.lığına giyinip fotoğraf çekilmeyi kabul eder ) , aynı düşüncelerle oğlumun kıyafetlerinden de bazılarını saklıyorum.
6. Gittiğimiz yerlerdeki alışveriş fişleri , otobüs ve uçak biletleri , müze - ören yeri biletleri vb. gibi

Kesinlikle almadığım şeyler:
Kimyasal ve katkı maddeli olan hiçbirşeyi almıyorum.
Cif çamaşır suyu parlatıcı yumuşatıcı şampuan saç kremi losyon makyaj malzemeleri kozmetik ürünler marketlerden abur cubur , tavuk , margarin , içecek , naylon karışımı kıyafet , züccaciye ürünleri , biblo , dekoratif eşyalar , tekstil ürünleri , gereksiz kıyafet - aksesuar - ayakkabı - çanta vb gibi aklınıza gelebilecek hiç birşeyi almıyorum.

Aldığım ve kullandığım şeyler :
Temizlik için ; sirke limon tuzu karbonat arap sabunu , zeytinyağlı sabun.
Datçadan bal
Çanakkaleden zeytin , zeytinyağı , sabun
Bilecikten bakliyat , ceviz , pekmez
Trabzondan tereyağı
Vakıf taşdelen cam damacana , bazen de aytaç su
İtimat'tan peynirlerimi
Kuruyemişlerimi eskiden malatya pazarından alırdım, malum olaylarda ismi geçince oradan almamaya başladım , aracıyla kendi ürünlerini satan birisi var , ondan ..
Pasta alacaksam ceviz ağacı'ndan
Tatlı alacaksam emiroğlu'ndan
Su böreği alacaksam aslı börek'ten alırım

Pazara hiç gitmiyorum, pazarın olduğu gün evimizin yanındaki yerel market halk günü yapıyor , hem de çok sarış yaptığı için o gün kamyon kamyon ürünler geliyor taze oluyor , meyve sebze ihtiyacımı oradan alıyorum .

Islak mendil , kağıt havlu bimden alıyorum .
İç çamaşırlarının iyi olduğunu duymuştum , geçen gün alt iç çamaşırı aldım , kumaşı pamuklu memnun kaldım..

Banyo sonrası , vücuduma sirke dökerim, saçlarımı tahta tarakla tararım ve saç kurutma makinesi , düzleştirici , fön makinesi kullanmam.

Özellikle ayakkabıya önem veririm , kaliteli alırım uzun yıllar giyinirim ..

Günlük için ; 2 çantam vardı. Kırmızı ve lacivert. Geçenlerde bir tane siyah hediye geldi , 3 çantam oldu . 1 tane de siyah abiye çantam var .

Kıyafet uzun süredir almıyorum, aldığımda direk kombinli alırdım. Oğluma da ne alsam direk kombinli alırım. Bu her gün giyinirken çok işe yarıyor .
Bu arada hem kendi hem oğlumun ne giyeceğini akşamdan kafamda belirliyorum . Oldu ki belirlemenişsem , sabah lavaboda hemen belirliyorum . Her konuda olduğu gibi bu konuda da biraz zaman avcısıyım , boşa geçirecek vaktim yok diye düşünürüm , ona ayıracağım fazla vakite kitap okurum diye düşünürüm . İzlemeyenleriniz varsa "zaman avcıları" diye bir belgesel çekmişler , tavsiye ederim . Bende onların herbirinden biraz biraz var ☺️

Şimdilik bu kadar yazayım

İlk sayfaya döndüm , okudukça fikirlerimi yazmak istiyorum

10 dakika ara kısmıyla ilgili
Ben lise dönemindeyapıyordum ( ortaokul da olabilir , ortaokul ve liseyi aynı okulda okuduğum için tam başlangıç kısmını kestiremiyorum , 5. sınıftan sonra anadolu lisesi sınavına girenler kimler ? Yaşıtlarımı göreyim :halay: ) .

Okurken: Saat başında derse oturup 45 geçe bırakır , 15 dk da da su içer birşeyler atıştırır camdan ya da balkondan bakar tuvalete giderdim

İş yaparken de 55 dk iş 5 dk mola , o 5 dk yine su , tuvalet , derin nefes alıp verme ve rahatşama şeklinde geçer.

Kitap okurken de aynı yöntem çok etkili ..

Ben böyle bir yöntemin varlığını bilmeden kendi kendime bu yöntemi bulup geliştirmiştim , aklın yolu bir :KK9:

elecda elecda
Bunun neye faydası var ?

1 kase yoğurdun içine 1 çay kaşığı keten tohumu ve 1 avuç kadar çiğ fıstık atarak

Çiğ fıstık ve keten tohumunu aktardan mı alıyorsun ?

Çizgi filmleri telefona nasıl indiriyorsun ? Hiç denemedim bilmiyorum

Çizgi film olarak bir sıkıntısını görmediklerim şunlar ;
Rafadan tayfa
Yusuf'un dünyası
Niloya
4*4'lü
Canım kardeşim
Doru ( ben beğendim oğlum beğenmedi )
Marsupilami ( doğada olması hasebiyle benim farovim )
Oyuncak araba tayo ( tam ismini bilemedim )

Kayu ( yazılışını bilmiyorum ) itfaiyeci sam ve pepeyi asla beğenmedim.

Bizim evde de tv yok

Yaşar kuru feysbuk sayfasını ve kitaplarını
Sıtkı aslanhanın videolarını öneririm

Son düzenleme:
Geçme notu aslında 50 ama çan eğrisi ile 30
Harf notu ise finaller açıklanınca belli oluyor, dd ile geçiliyor diye biliyorum, f li olunca kalınıyor aynı örgündeki gibi.
Notların gayet iyi bence geçersin:))

Dönem sonu ders notu da şöyle hesaplanıyor:

Vizenin %30'u + Finalin %70'i=Sonuç(Harf)

Dönem sonu not ortalaması da dersin kredisiyle çarpılıp hesaplanıyor, 2.00'ın altı olmadıkça sınıf geçiliyor.

elecda elecda
Bunun neye faydası var ?

1 kase yoğurdun içine 1 çay kaşığı keten tohumu ve 1 avuç kadar çiğ fıstık atarak

Çiğ fıstık ve keten tohumunu aktardan mı alıyorsun ?

Çizgi filmleri telefona nasıl indiriyorsun ? Hiç denemedim bilmiyorum

Çizgi film olarak bir sıkıntısını görmediklerim şunlar ;
Rafadan tayfa
Yusuf'un dünyası
Niloya
4*4'lü
Canım kardeşim
Doru ( ben beğendim oğlum beğenmedi )
Marsupilami ( doğada olması hasebiyle benim farovim )
Oyuncak araba tayo ( tam ismini bilemedim )

Kayu ( yazılışını bilmiyorum ) itfaiyeci sam ve pepeyi asla beğenmedim.

Bizim evde de tv yok

Yaşar kuru feysbuk sayfasını ve kitaplarını
Sıtkı aslanhanın videolarını öneririm
Öncelikle hoş geldin :KK50: Epeydir yoktun merak etmeye başlamıştım.
Öğle yemeği yemediğim için saat 15:00 gibi acıkıyorum. Çiğ yer fıstığı insanı çok tok tutan, oldukça da değerli bir kuruyemiş. Yoğurt ile karıştırıp yiyince beni akşam yemeğine kadar tok tutuyor. Ketentohumunu önemli bir Omega-3 kaynağı olması nedeniyle ekliyorum.
Çiğ fıstığı Cevihane'den alıyorum. Kargo ile geliyor. Keten tohumunu ise İpek Hanım Çiftliğinden almıştım.

Çizgi filmler için yöntemim şu şekilde. Benim telefonum i-phone. YouTube'da beğendiğim bir çizgi filmi dowload programı ile bilgisayara indiriyorum. Telefonumda Documents diye bir program yüklü. Bilgisayara indirdiğim çizgi filmi, i tunes üzerinden telefonumdaki Documents programına yüklüyorum.

Söylediğin çizgi filmlerde sıkıntı yok. Kayuyu biz seviyoruz. Hatta Kayunun annesi gibi sürekli sakin kalmaya çalışıyorum. Olmak istediğim kadın Kayunun annesi:KK48:
Diğer önerilerine bakayım. Tavsiye için çok teşekkür ederim. Selamlar

Geçme notu aslında 50 ama çan eğrisi ile 30
Harf notu ise finaller açıklanınca belli oluyor, dd ile geçiliyor diye biliyorum, f li olunca kalınıyor aynı örgündeki gibi.
Notların gayet iyi bence geçersin:))

Dönem sonu ders notu da şöyle hesaplanıyor:

Vizenin %30'u + Finalin %70'i=Sonuç(Harf)

Dönem sonu not ortalaması da dersin kredisiyle çarpılıp hesaplanıyor, 2.00'ın altı olmadıkça sınıf geçiliyor.
Çok teşekkürler canım. Kayıt olduktan sonra nasıl geçiliyor konusunu bir öğrenseymişim iyiymiş:KK45:

Benim kız kardeşim de benim evlilik, taşınma, doğum ve annemin, babamın hastalıkları döneminde pek yardımcı olmadı. Şimdilik bana ihtiyacı olmadı, bekar çünkü. Ama ileride ihtiyaç duyduğunda yardımcı olurum sanırım. O kırgınlık bende de var.
senden ne kadar küçük kardeşin bilmiyorum da küçükler yaşamadığı için bazı şeyleri daha geç öğrenebiliyorlar. ben mesela ablamın her anında yanındaydım ama bana "düğün makyajım hiç güzel olmamış o gün neden müdahale etmedin" diye sordu bir gün. ama ben daha göz kalemi bile sürmemiş bir insandım kendime anlamıyordum ki makyajdan..
kendi düğününden 4 yıl sonra benim düğünüm olduğunda akşam düğünüme katıldı sadece. ben ondan bir yıl önce doğum yaptım ve ona ne öğrendiysem hala yardımcı olmaya çalışırım.. Allaha havale etmek ve herkesin kendi kalbinin ekmeğini yiyeceğini düşünmek vicdanımı rahatlatıyor.

Arkadaşlar ger gün boyle bir mutfağa uyanıyorum. Mutfağım bu kadar küçük. Buzdolabım ayakkabılığin yan tarafında yani düşünün. Her gün 2 öğün yemek hazırlıyorum. İsten alelacele gelip öğlen yemeği yapıyorum. Aksam da 6 gibi yemek yapmaya başlıyorum ama bu mutfağı bi yoluna koyamadım. Artik ağlama noktasına geldim. Bulaşık makinesi boş olunca her şey yok güzel ama ya doluysa ? Makineyi çalıştır bitmesini bekle sonra boşaltana kadar mutfak arap saçına donuyor.

Siz nasıl yapıyorsunuz ? Kitap gibi bir mutfağım olsun istiyorum. Bu harabede yemek pişirmek çok zor :KK43:

Eklentiler

• IMG-20171207-WA0012.jpeg
    IMG-20171207-WA0012.jpeg
    34,7 KB · Görüntüleme: 660
C
Arkadaşlar ger gün boyle bir mutfağa uyanıyorum. Mutfağım bu kadar küçük. Buzdolabım ayakkabılığin yan tarafında yani düşünün. Her gün 2 öğün yemek hazırlıyorum. İsten alelacele gelip öğlen yemeği yapıyorum. Aksam da 6 gibi yemek yapmaya başlıyorum ama bu mutfağı bi yoluna koyamadım. Artik ağlama noktasına geldim. Bulaşık makinesi boş olunca her şey yok güzel ama ya doluysa ? Makineyi çalıştır bitmesini bekle sonra boşaltana kadar mutfak arap saçına donuyor.

Siz nasıl yapıyorsunuz ? Kitap gibi bir mutfağım olsun istiyorum. Bu harabede yemek pişirmek çok zor :KK43:
Canım böyle bir mutfağa uyanmamak için akşam toparlanan gerekiyor. Bulaşık makinesini de yatarken çalıştır.

Öğlede okuldan geldiğinde de boşalt.

Öğle yemeği yaptığında makineyi hemen doldur. Çalıştırmayacak kadar azsa akşam yemeğini de bekle. Yani düzenini böyle kur bence.

Eşin öğle yemeğine geliyor mu? Bence günde bir kez yemek yap ve hem öğle hem akşam aynı yemeği yiyin.

Ya da akşam yap. Ertesi gün öğlede akşamın yemeğini yiyin ve akşama yeni yap.

Ya da hergün mutlaka çorba yap. Öğleyi çorba ile geçirin akşam da çorbaya ek olarak birşey yap. Yani yine günde bir kez yemek yapmakla uğraş.

msf2407 msf2407 nin yazdıklarına ek olarak: bulaşıklık tezgahta çok ve gereksiz yer işgal ediyor bence. bulaşık makinesi nasıl olsa kullanıyorsunuz, elde yıkadığınız bir şey olursa da hemen kurulayıp yerine kaldırabilirsiniz. bulaşıklığı kaldırırsanız kullanabileceğiniz daha çok alan kalacaktır. şahsen benim tezgahta sadece su ve ketıl var, başka hiç bir şey yok.

C

Canım böyle bir mutfağa uyanmamak için akşam toparlanan gerekiyor. Bulaşık makinesini de yatarken çalıştır.

Öğlede okuldan geldiğinde de boşalt.

Öğle yemeği yaptığında makineyi hemen doldur. Çalıştırmayacak kadar azsa akşam yemeğini de bekle. Yani düzenini böyle kur bence.

Eşin öğle yemeğine geliyor mu? Bence günde bir kez yemek yap ve hem öğle hem akşam aynı yemeği yiyin.

Ya da akşam yap. Ertesi gün öğlede akşamın yemeğini yiyin ve akşama yeni yap.

Ya da hergün mutlaka çorba yap. Öğleyi çorba ile geçirin akşam da çorbaya ek olarak birşey yap. Yani yine günde bir kez yemek yapmakla uğraş.

Evet canım esim öğlen yemeğine geliyor. Öğlen sıcak kahvaltı türü yapıyoruz. Menemen fırında patates börek falan hazırlıyorum. Aksam da ana yemek yapıyorum. Bizde yemekler günlük oluyor canım. Ertesi güne kalınca yenmiyor maalesef. Direk kedi köpeğe veriyorum. Mutfakta çok vakit geçirince çok dağılıyor.

Aksam çok yorgun oluyorum yemekten sonra. Kolum bile kalkmıyor toplamaya.

O düzeni bir türlü tutturamıyorum.

msf2407 msf2407 nin yazdıklarına ek olarak: bulaşıklık tezgahta çok ve gereksiz yer işgal ediyor bence. bulaşık makinesi nasıl olsa kullanıyorsunuz, elde yıkadığınız bir şey olursa da hemen kurulayıp yerine kaldırabilirsiniz. bulaşıklığı kaldırırsanız kullanabileceğiniz daha çok alan kalacaktır. şahsen benim tezgahta sadece su ve ketıl var, başka hiç bir şey yok.

evet bulasikligi kaldırmaya karar verdim. O zaman daha düzenli görünür. Bi de haftada bir o bulasıklığı yıkamakla vakit kaybediyorum.

ben bu işi çooook uzun süre aynı senin gibi götürdüm
son 2 aydır ancak düzene sokabildim.

gece tüm bulaşıkları dolduruyorum
ya yatmadan çalıştırıyorum
ya da sabah evden çıkarken çalıştırıyorum
eve geldiğimde yemek yapmaya başlamadan bulaşık makinesini boşaltıyorum
ortalıkta kalan kirli var ise onları yerleştirip kendime alan açarak başlıyorum yemek yapmaya
yemekten hemen sonra kirli bulaşıkları doğrudan makineye koyuyorum
önceleri lavaboda bırakırdım

X