Popüler Konu Verimli Rutin

Sayfayı baştan okursanız günlük plan oluşturmak için güzel bilgiler bulacağınızı düşünüyorum.

Bütün sayfaları ve mesajları okudum kafamda bir şeyler var aslında
Ama hayata geçirmede sıkıntılar yaşıyorum

Canım senin tam olarak neye ihtiyacın var? Nasıl bir zihin açılması bekliyorsun?

Canım plan yapmakta zorlanıyorum
Ev ve iş özellikle iş hayatım iş yerinde yapmam gereken işleri unutuyorum işten kastım evrak işleri
Ben öğretmenim ders planlarında sıkıntı yok , konular için hazırlığımı genelde evde yapıyorum
fakat bizim sürekli pano düzenlememiz projelerin evrak işlerini hazırlamamız lazım ama okuldaki süremiz çok kısıtlı teneffüsler 5 dk iş çıkışında hemen kızıma almaya gidiyorum
Yani o işleri yapacak zaman yaratmam lazım
Ayrıca evde bir ayıklama işlemi yapmam lazım
İşler için yardımcım yok
Yemeklerimi genelde planlıyorum
Yani günlük rutinler oluşturmada sıkıntılar yaşıyorum ve cidden yardıma ihtiyacım var

Arkadaşlar ben de fikir danışmak istiyorum. Üzerimde öyle bir ağırlık var ki içimden hiç.birşey yapmak gelmiyor. Yıllardır böyleyim. Bazen atak geliyor herşeyi yapıyorum ama sonra yine eski halime dönüyorum... Herşey zor geliyor. :KK43:
İlk sayfaları okuyup bi gayret işlerimi yapıyorum ama sonra bırakıyorum yine. :KK43:
Mesela ingilizcemi geliştirmek istiyorum. Eskiden çeviriler yapardım artık bununla ilgili bişey gelmiyor içimden. Ama özümde istiyorum.
Okumak istediğim kitaplar var ama kitabı açınca afakanlar basıyor. :KK43:
Ama beni en çok etkileyen evin rutin işlerini çok aksatıyorum :KK43:

25 dakika kuralını uygulayabilirsin. telefonunun alarmını 25 dakika sonrasına kurup o süre boyunca bütün evi toplayabilirsin. sonra kendine bir kahve yap, ödüllendir. eve bir bak aciliyeti olan iş nedir? evi süpürmek mi, banyoyu temizlemek mi? en acil olanı nedir? onun için bir 25 dakika daha . günlük 50 dakika içinde ev derli toplu hale getirilir.

her seferinde kendine küçük bir ödül koyabilirsin. kendine vereceğin ödülleri de öncesinde düşünebilirsin. örneğin elecda da bahsetmiş yabancı dizi izleyerek hem İngilizceni geliştirebilir hem de güzel zaman geçirebilirsin. şahsen benim için yabancı dizi izlemek kendim için düzenli yaptığım nadir şeylerden.

bu arada zamanının çoğu evde geçiyorsa gün içinde kendine dışarı çıkacak durumlar yaratabilirsin. hareket etmek, yürüyüş yapmak üzerindeki ataleti kaldıracaktır. arabaya dolmuşa vs binmeden sadece evin çevresiyle sınırlı bir yürüyüş bile çok iyi gelir. bu arada evden çıkarken varsa sokak hayvanları için de bir şeyler götürebilirsin. başka canların hayatına dokunmak bize de çok iyi gelir.

25 dakika kuralını uygulayabilirsin. telefonunun alarmını 25 dakika sonrasına kurup o süre boyunca bütün evi toplayabilirsin. sonra kendine bir kahve yap, ödüllendir. eve bir bak aciliyeti olan iş nedir? evi süpürmek mi, banyoyu temizlemek mi? en acil olanı nedir? onun için bir 25 dakika daha . günlük 50 dakika içinde ev derli toplu hale getirilir.

her seferinde kendine küçük bir ödül koyabilirsin. kendine vereceğin ödülleri de öncesinde düşünebilirsin. örneğin elecda da bahsetmiş yabancı dizi izleyerek hem İngilizceni geliştirebilir hem de güzel zaman geçirebilirsin. şahsen benim için yabancı dizi izlemek kendim için düzenli yaptığım nadir şeylerden.

bu arada zamanının çoğu evde geçiyorsa gün içinde kendine dışarı çıkacak durumlar yaratabilirsin. hareket etmek, yürüyüş yapmak üzerindeki ataleti kaldıracaktır. arabaya dolmuşa vs binmeden sadece evin çevresiyle sınırlı bir yürüyüş bile çok iyi gelir. bu arada evden çıkarken varsa sokak hayvanları için de bir şeyler götürebilirsin. başka canların hayatına dokunmak bize de çok iyi gelir.
Çok sağol canım... Son zamanlarda burdan okudum ben de saat kurup yapıyorum işlerimi. Ama bazen kalkıp saat kurup başlayasım bile gelmiyor.
Dizi zaten sadece yabancı dizileri izliyorum. Türk dizi sevmiyorum. Balkonumda 3 tane kedi evi var. Zemin katta oturduğum için çıkıp otel gibi kullanıyorlar...:-) gerçekten çok iyi geliyor insana.
benim en büyük sorunum uykusuzluk. Çocuklar gece hiç uyutmuyor... Zaten mizacımda tembellik var bi de uykusuz kalınca daha zor oluyor.
BDV de açılan bir konuda kişisel ataleti yenmek diye kitap gördüm. Onu bi deneyeceğim. Üzerimdeki ataletten kurtulup alıp başlayabilirsem faydası olur inşallah :)

Günaydın elecda elecda geçmiş olsun yeni gördüm. Ben de toz zencefil ve balı karışım yapıp yutuyorum bir küçük top şeklinde, iyi geliyor gribe. İlaç kullanmayı sevmiyorum hiç :KK43:

Güne Başlarken

Güne iki ayağım bir pabuca girmiş başlamak yerine sakin ve huzurlu olmayı hedefliyorum. Sakin bir sabah ritüeli için 07:00’de kalkmış olmam gerekiyor. Bunun önündeki en önemli engel ise alarmın “ertele” düğmesi. Ne zaman o erteleme düğmesine basarak kendimi 5 dakikalık anlamsız uykularla avutursam o günüm yorgun ve keyifsiz geçiyor. Koşturmalı ve gergin bir sabah yaşıyorum ve bu durum tüm güne yansıyor.

Bedenimiz kendi isteğiyle uyanacağı zaman vücut ısısını ona göre dengeliyor ve uykuyu hafifletiyor ancak alarmla uyandığımızda bu doğal yolu sabote etmiş oluyoruz. Bir de üzerine erteleme düğmesine bastığımızda bedenimize kalkmasına gerek olmadığı mesajını veriyoruz, bu da o güne başlamak için bedenen ve ruhen kendimizi hazır hissetmemizi daha da imkansız kılıyor. Erteleme sayısı arttıkça beden ve beyin iyice karışıyor. “Kalkıyor muyuz yoksa uykuya mı dönüyoruz?” İşte bu karmaşa tüm gününüzü etkiliyor. O yüzden “ertele” düğmesini bir an önce hayatımdan çıkarmaya karar verdim. Benim için günün ilk hedefi “ertlele” düğmesine basmadan 07:00’de kalkmak.

Kalktıktan sonra öncelikle dişlerimi ve dilimi fırçalıyorum. Gece boyunca ağzımda biriken bakterilerin, sindirim sistemine girmesini engellemek amacı ile yapıyorum bunu. Dilimi diş fırçası ile fırçalıyorum. Florür içermeyen bir diş macunu kullanıyorum. Dil fırçası daha önce kullanmadım. Bu ay alıp denemeyi düşünüyorum.

Ağız temizliğinden sonra, mutfağa gidip koca bir bardak ılık suyun içerisine limon sıkıp, yavaş yavaş içiyorum. Sindirim sistemim temizlensin ve rahatlasın, güne yavaştan bir başlangıç yapsın diye. Daha sonra kahvaltıyı hazırlamaya başlıyorum. Karatay kahvaltısı yapmaya gayret ediyorum. Sabah kahvaltımızda haşlanmış yumurta veya tereyağında omlet, peynir, zeytin, ceviz, mevsim yaz ise domates ve salatalık, kış ise havuç bulunuyor. Kahvaltı bitiminde 1 tatlı kaşığı soğuk sıkım zeytinyağının içerisine D3+K2 damlasından damlatıp içiyorum. Bunun amacı bu vitaminlerin yağda çözünüyor olması ve her sabah içilen zeytinyağının kabızlığı önlüyor olması.

tam benim ihtiyacım olan konularmış yaaaa, sabah 6:30 da alarm çalıyor kalkana kadar saat bazen 7 yi buluyor yani genelde demek istedim :)))))) işe giderken yolum uzun. ve eve geç gidiyorum bazen zaman yetiremiyorumm.

Bütün sayfaları ve mesajları okudum kafamda bir şeyler var aslında
Ama hayata geçirmede sıkıntılar yaşıyorum

Canım plan yapmakta zorlanıyorum
Ev ve iş özellikle iş hayatım iş yerinde yapmam gereken işleri unutuyorum işten kastım evrak işleri
Ben öğretmenim ders planlarında sıkıntı yok , konular için hazırlığımı genelde evde yapıyorum
fakat bizim sürekli pano düzenlememiz projelerin evrak işlerini hazırlamamız lazım ama okuldaki süremiz çok kısıtlı teneffüsler 5 dk iş çıkışında hemen kızıma almaya gidiyorum
Yani o işleri yapacak zaman yaratmam lazım
Ayrıca evde bir ayıklama işlemi yapmam lazım
İşler için yardımcım yok
Yemeklerimi genelde planlıyorum
Yani günlük rutinler oluşturmada sıkıntılar yaşıyorum ve cidden yardıma ihtiyacım var
Canım anladığım kadarıyla pano düzenleme ve proje evrak işini sabahtan derse girmeden yapman gerekiyor. Bu şekilde biz zaman dilimi yaratabilirsin. Evdeki temizlik için de her gün bir oda şeklinde planlama yapmanın faydalı olacağını düşünüyorum. Yani akşamları yarım saat temizlik, yarım saat te evrak işleri gibi planlamak iyi olabilir.

tam benim ihtiyacım olan konularmış yaaaa, sabah 6:30 da alarm çalıyor kalkana kadar saat bazen 7 yi buluyor yani genelde demek istedim :)))))) işe giderken yolum uzun. ve eve geç gidiyorum bazen zaman yetiremiyorumm.
Alarmı ertlemememek gerçekten çok faydalı oluyor.

Merhaba arkadaşlar,

Ben de verimli duzenli bir hayat yasamak istiyorum. Başladım program yapmaya ama hep yorgunum. İşten 12 de çıkıyorum. Saat 12.30 da evdeyim. O saatten sonra kolum bile kalkmıyor. Yemeğimi zor pişiriyorum.

Böyle çok enerjik, her işe yetişen , hicbir şeye üsenmeyen biri olmak istiyorum.

Bi hemşire arkadaş var. Nöbetten çıkar o uykusuz haliyle evini temizler, pasta böreğini yapar, misafirlerini ağırlar, bakımlı ve güzeldir vb... Özeniyorum hep ama benim neden enerjim bu kadar az anlamıyorum. Dönemsel mi acaba diyorum. Geçen senelerde hiç böyle değildim ben

Canım anladığım kadarıyla pano düzenleme ve proje evrak işini sabahtan derse girmeden yapman gerekiyor. Bu şekilde biz zaman dilimi yaratabilirsin. Evdeki temizlik için de her gün bir oda şeklinde planlama yapmanın faydalı olacağını düşünüyorum. Yani akşamları yarım saat temizlik, yarım saat te evrak işleri gibi planlamak iyi olabilir.
Canım sabah yapamam yani 6.15 ye kalkıyorum kahvaltı hazırla çocukları uyandır giydir olmuşa git derken saat 07.15 oluyor okul zaten 07.30 da ders başlıyor bazen gittiğimde okul açılmamış bile oluyor.
Ama bir boşluk bulmam lazım
Evde de aslında normal temizlikten ziyade ayıklama yapmam lazım yapamadıkca bunalıyorum
Dediğin gibi oda oda dolap dolap yapmam lazım
Hep yarısını yapıyorum sonra gerisi kalıyor
Mesela çocukların küçüklerini ayıklamam lazım
Oyuncakların ayıklanması lazım
Pc deki dosyaları düzenlemem lazım
Bunları kafamda nasıl ne şekilde ve ne zaman yapacağımı belirlemem lazım
O belirlemeyi yaparsan işler zaten hallolacak
Teşekkür ederim

günaydın elecda elecda umarım çabuk atlatırsın ben hasta olacağımı hissettiğim an hemen bir nane limon kaynatırım balla ya da sade içerim mideme biraz dokunsa da grip vs engeller. tavsiye ederim.
benim de bugünlerde işlerim çok yoğun kendimi 2-3 gün verebildim iyi çalıştım 2-3 gündür ise çalışamıyorum. sebebi ise aklıma çalışmam gereken sınav geliyor "onu ne zaman çalışacağım bu işler ne zaman bitecek bıktım" diyerek ikisini de yapmıyor olmam. neyse bugün sabah işlerimi halledip öğleden sonra ders çalışayım diye bir sistem deneyeyim bakalım iyi olacak mı :)

Merhaba arkadaşlar,

Ben de verimli duzenli bir hayat yasamak istiyorum. Başladım program yapmaya ama hep yorgunum. İşten 12 de çıkıyorum. Saat 12.30 da evdeyim. O saatten sonra kolum bile kalkmıyor. Yemeğimi zor pişiriyorum.

Böyle çok enerjik, her işe yetişen , hicbir şeye üsenmeyen biri olmak istiyorum.

Bi hemşire arkadaş var. Nöbetten çıkar o uykusuz haliyle evini temizler, pasta böreğini yapar, misafirlerini ağırlar, bakımlı ve güzeldir vb... Özeniyorum hep ama benim neden enerjim bu kadar az anlamıyorum. Dönemsel mi acaba diyorum. Geçen senelerde hiç böyle değildim ben
D veya B12 eksikliği yorgunluk yapıyor. Bir baktırmanı tavsiye ederim.
Bence arkadaşının durumu da çok sağlıklı değil. Önemli olan mükemmel olmaya çalışmak değil dengeyi yakalayabilmek.

Allah kolaylık versin. Bu gün daha iyisindir inşallah.

elecda elecda çok geçmiş olsun. İnş daha ıyısındır.

Dün akşam mutfakta kullanmadığım tabak çanakları topladım, 3 poşet. Verdim gitti, mutluyum: )
Onları indir sil dolapları yerleştir, kendime yük...
Bugün düne göre daha iyiyim. Akşam erken yattım. İşe geldim. 2 gün sürmesi planlamaktadır denetim dün akşam bitti. Bugün rahat bir nefes alacağım.

X