Popüler Konu Verimli Rutin

Selamlar Hanımlar,

Bugün yeni bakıcı ablamız işe başladı. Bu nedenle bu hafta izinliyim. Hazır izin almışken sağlık kontrollerimi aradan çıkarayım dedim.

Yarın, kadın doğum ve genel cerrahiye gideceğim. Cuma günü de fizik tedavi ve kan tahliline gitmeyi planlıyorum. Önümüzdeki hafta da cildiyeye randevum var.

Temmuz ayında 3 hedefe odaklanarak, günlük takip yapmıştım. Onların sonuçlarını ekte paylaşıyorum. Diyet listesine uymak ve cilt bakımı konusunda iyi iş çıkardım. Ela’nın gece rutini bazen aksadı. Ancak elimden geldiğince aksatmamak için çabaladım.

Ayrıca ay başında okumak ve izlemek istediklerim ile ilgili son durumu da ekliyorum. “Konuş ki Dinlesin, Dinle ki Konuşsun” kitabı hariç hedeflediğim kitapları okudum ve seyretmek istediklerimi izledim.

Eklentiler

• 75B22C97-7B44-42B6-BCD4-49F8EE35A08E.jpeg
    75B22C97-7B44-42B6-BCD4-49F8EE35A08E.jpeg
    137,1 KB · Görüntüleme: 174
  • A1067389-244A-4329-A59D-36021E677D4F.jpeg
    A1067389-244A-4329-A59D-36021E677D4F.jpeg
    128,9 KB · Görüntüleme: 176
  • 4DD0490B-E402-4707-8344-C5C1D1F5BB7C.jpeg
    4DD0490B-E402-4707-8344-C5C1D1F5BB7C.jpeg
    100,9 KB · Görüntüleme: 183
Ağustos ayında okumak ve izlemek istediklerim ise ekte.

Eklentiler

• 910E0F1A-DBE0-49FD-A4BB-03FC5608756F.jpeg
    910E0F1A-DBE0-49FD-A4BB-03FC5608756F.jpeg
    89,8 KB · Görüntüleme: 185
  • 64D10195-7517-46FF-9506-E1A901C12E80.png
    64D10195-7517-46FF-9506-E1A901C12E80.png
    294,9 KB · Görüntüleme: 141
Ağustosun 5i gelmiş çatmış bile. Şu sıralar zamanın geçiciliği ve hızı hakkında düşünüp duruyorum. Verimli zaman nitelikli kaliteli zaman deyimlerinin hayatımdaki rollerini irdeliyorum. Bugün var olup yarın hayatta olamayacağımız gerçeği insanı titretip kendine getiriyor.
-
Eşim artık istanbulda: bir süre sorumluluklarım bihayli fazla yaşayacağım. Uzun zamandır çoğu işleri eşim hallettiği için biraz zorlanabilirüm diye düşünüyorum. O sebeple daha programlı ilerlemek niyetindeyim.
Bugün yeni bir ay planı yapacağım nasipse

*Dün iş çıkışı kırtasiyeye uğrayıp oğlum için yeni dönem ev okulu ihtiyaç listesini tamamladım. 127tl harcadım
*bir kg bal satıp 50tl kazanç sağladım ( k babamın balları- torununa birikim olsun diye)
*benim ve eşimin birer kredi kartımız var- benim toplam borcum 370tl. Eşimin kartı da bende kalmış. Harcama yapmıyoruz. Nakit alışveriş yapmak inanılmaz bereketli.
*bu ay birikim adına ne yapabilirim diye düşünüyorum ancak bu ay farklı kurum ve kişilere yardım yapmak niyetindeyim. Ağaç dikimi/ katarak ameliyatı gibi
*bayram sebebiyle ailelerimize hediyeler aldık totalde 650 tl harcadık
*kurbanlık için 2400tl harcadık
*yeni evin eksikleri için de 1000tl harcadık
—-
bugün de market alışverişi yapacağım tahmini 300tl harcarım.
ayrıca atlet ihtiyacım var.
....
*bu ay yeni bir diyetisyen ile online diyet programına başlıyorum 200 tl. Aylık giderim olacak.
*oğlumun babasından uzun süre ayrı kalması ve bu süreci sağlıklı şekilde atlatabilmek için bir pedagog araştırıp destek alacağım.
* bu ay cilt bakımı için randevu alacağım. Cildime haksızlık ediyor bi buçuk aydır hiç bakmıyorum.

...

Şimdi toparlanma vakti..

Ağustosun 5i gelmiş çatmış bile. Şu sıralar zamanın geçiciliği ve hızı hakkında düşünüp duruyorum. Verimli zaman nitelikli kaliteli zaman deyimlerinin hayatımdaki rollerini irdeliyorum. Bugün var olup yarın hayatta olamayacağımız gerçeği insanı titretip kendine getiriyor.
-
Eşim artık istanbulda: bir süre sorumluluklarım bihayli fazla yaşayacağım. Uzun zamandır çoğu işleri eşim hallettiği için biraz zorlanabilirüm diye düşünüyorum. O sebeple daha programlı ilerlemek niyetindeyim.
Bugün yeni bir ay planı yapacağım nasipse

*Dün iş çıkışı kırtasiyeye uğrayıp oğlum için yeni dönem ev okulu ihtiyaç listesini tamamladım. 127tl harcadım
*bir kg bal satıp 50tl kazanç sağladım ( k babamın balları- torununa birikim olsun diye)
*benim ve eşimin birer kredi kartımız var- benim toplam borcum 370tl. Eşimin kartı da bende kalmış. Harcama yapmıyoruz. Nakit alışveriş yapmak inanılmaz bereketli.
*bu ay birikim adına ne yapabilirim diye düşünüyorum ancak bu ay farklı kurum ve kişilere yardım yapmak niyetindeyim. Ağaç dikimi/ katarak ameliyatı gibi
*bayram sebebiyle ailelerimize hediyeler aldık totalde 650 tl harcadık
*kurbanlık için 2400tl harcadık
*yeni evin eksikleri için de 1000tl harcadık
—-
bugün de market alışverişi yapacağım tahmini 300tl harcarım.
ayrıca atlet ihtiyacım var.
....
*bu ay yeni bir diyetisyen ile online diyet programına başlıyorum 200 tl. Aylık giderim olacak.
*oğlumun babasından uzun süre ayrı kalması ve bu süreci sağlıklı şekilde atlatabilmek için bir pedagog araştırıp destek alacağım.
* bu ay cilt bakımı için randevu alacağım. Cildime haksızlık ediyor bi buçuk aydır hiç bakmıyorum.

...

Şimdi toparlanma vakti..
Ne güzel anlatıyorsun. Okumak gerçekten keyifli. Herşeyin üstesinden kolayca gelebilecek bir yapıda olduğun belli. içini ferah tut. Sevgiler :)

Selamlar Hanımlar,

Geçen hafta yeni bakıcı ablamız ve İpek ile birlikte evdeydim. Bu nedenle paylaşım yapma fırsatı bulamadım. Nihayet bugün işe geldim.

Yeni bakıcı ablamız ev işi yapmayacak, sadece yemek olarak anlaştık. Bu nedenle evde bir temizlik rutini oluşturmaya çalışıyoruz.

Akşam yemeğinden sonra mutfağı toplayıp, bulaşıkları makineye koyup çalıştırıyorum. Evi toplayıp, robot süpürgeyi çalıştırıyor ve parka gidiyoruz. Tüm evi süpürüp silmesi 70 dakika sürüyor. İşi bittiğinde eve dönüyoruz.

Makine her gün çalışacak. Bir gün sadece süpürme, diğer gün halıları kaldırıp, süpürme ve silme şeklinde ilerleyeceğiz.

Akşamları cilt bakımımı yaptıktan sonra banyoyu temizleyip, çöpü alıp çıkıyorum. Evde iki banyo var. Tezgah, lavabo ve ayna silme işini her akşam yatmadan önce şeklinde planladım. Pazar günleri kızları yıkadıktan sonra ise tüm banyo temizliği yapacağım.

Cumartesi günleri diyetisyen çıkışı evin haftalık alışverişini yapıyorum. Eve gelince de önce buzdolabını boşaltıp, siliyor sonra malzemeleri yıkayıp yerleştiriyorum.

Toz yüzeyi evde az, Çarşamba ve Pazar günleri toz alacağım.

Camlar için ayda bir veya iki ayda bir şirket gelecek.

elecda elecda cımın listesinden esaretin bedelini izledim bugün. Uzun zamandır film izlemediğimi ve izlerken be kadar keyif aldığımı hatırladım.
Bunu daha sık yapmaya karar verdim.
....
Yeni eve yerleştim %95😂 ve alışıyorum. Artık korkmadan uyuyabiliyorum.
....
Eşimsiz işleri halledebilmeye de başladım şükür. İki katı yorulsam çabalasam da çok şükür başarabiliyorum.
...
Bu hafta finallerim var ve iki gündür çalışmaya başladım. Oğlumdan bana müsade etmesini istiyorum o da anlayışla yaklaşabiliyor😎
....
Geçen hafta itibariyle haftada 1 gün ev işlerine yardımcı almaya başladım. Yarım gün gelecek ve ev süpürme silme , banyolar ve balkonları yıkayacak. Ortalığı toparlayacak.

....
yeni diyetisyenimle 4.günümüz, şimdiden değilimin farkındayım. Kendimi zinde ve dinç hissediyorum.10 kg fazlam var, artık sabitlenmek istiyorum.
...
Haftaiçi 12.00-12.45 arası spor salonunda hocayla pilates ve alet çalışıyoruz. Yakın arkadaşımla ve öğle arasında gittiğimiz için zaman hızlı ve verimli ilerliyor.
...
Yarın genel kan tahlili verece
Akşam üzeri oğlumla parka iniyoruz. O arkadaşları ile oynarken ben de 1 saat oturup okuma yapabiliyor, dinleniyorum.
...

bugün yapılacaklar
. Ev süpür sil lavabo yıka
. Mutfağı topla - bul. Makinesini aç
. Yarın öğlen için yemek yap- yanında işe götür
. Pedagogla görüşeceğin konuların taslağını oluştur
. Eksiklerin listesini yap
. Bir final dersini bitir

iki tane uzun tunik ihtiyacım var ve bütçe: 300 tl en fazla

Merhaba😊

İzniniz olursa konunuzu takip etmeye niyetlendim. Ara ara okuyordum zaten. Yeniden baştan sona okuyup feyz almak, bende bir rutin oluşturmak dileğindeyim.

Kendimden bahsedeyim; 30 yaşında 4 senelik evliyim. Çalışıyorum. Evlat sahibi olmaya çalışırken ömrümü tamamen boşa harcadığımı farkediyorum bu ara. Hiç bir şey yapmıyorum, ne bir hobim ne bir amacım var. Bu düzeni bozmak dileğindeyim artık. Hayat geçiyor, ben olduğum yerde sayıyorum. Ne acı..

Merhaba😊

İzniniz olursa konunuzu takip etmeye niyetlendim. Ara ara okuyordum zaten. Yeniden baştan sona okuyup feyz almak, bende bir rutin oluşturmak dileğindeyim.

Kendimden bahsedeyim; 30 yaşında 4 senelik evliyim. Çalışıyorum. Evlat sahibi olmaya çalışırken ömrümü tamamen boşa harcadığımı farkediyorum bu ara. Hiç bir şey yapmıyorum, ne bir hobim ne bir amacım var. Bu düzeni bozmak dileğindeyim artık. Hayat geçiyor, ben olduğum yerde sayıyorum. Ne acı..
Öncelikle hoş geldiniz :KK50:

Bence şu an çocuk sahibi olmamanız, size önemli bir gelişim fırsatı veriyor. Çocuk insan hayatının tamamını kapsayan ve zaman kontolünü yitirmesine sebep olan bir canlı:)

Hangi konularda kendinizi geliştirmek istediğinizi buraya detayları ile yazabilrseniz elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız.

Selamlar Hanımlar,

Dün sabah evden kendimi zor attığım için yanıma kitabımı almayı unutmuşum. Öyle olunca, bu ay izlemeyi planladığım "El Pepe-Yüce Bir Yaşam" belgeselini işe gelirken ve dönerken seyredip bitirdim. Günde 130 km yol gidip gelmenin faydaları:)

José Mujica Urugay'ın eski devlet başkanı. Kendisi ile henüz tanışmadıysanız You Tube'dan "Yaşamı Satın Alamazsınız. Uruguay Devlet Başkanı José Mujica'dan Anlamlı Konuşma" videosunu seyretmenizi tavsiye ederim. Video yaklaşık 1,5 dk sürüyor ancak her cümlesi o kadar önemli ki.

Belgeseli çok beğendim. Böyle bir insanı tanımış olmaktan çok keyif aldım.

Back