Popüler Konu Verimli Rutin

Günaydınlar,

Bu kitabı okumak isterim. Çok sağol tavsiye için.

Çocuklar büyüdükçe didişmeleri artıyormuş: (
1 yaş ara ile kız(10 yaş) ve erkek(11 yaş) çocuk bir arada bayağı zor olan anlar yaşanıyor.

Bazen kendimi yetersiz hissediyorum o anlarda. Acaba yeterince kardeş sevgisi konduramadım mı yüreklerine diye düşünüyorum.
Uzaktan izliyorum genelde, arada müdahalelerim oluyor. Her müdahale sonrası "sen o'nun tarafındasın" sözünü duymaktan yoruldum. Mümkün oldukça uzak duruyorum. Kendileri halletsin istiyorum ama ikisi de konuları sakız gibi uzatıyorlar, biri sussa konu kapanacak ama o biri hiçbiri olmak istemiyor: (

Allahtan merhametliler de hemen küslükleri bitiyor: ) Ergenliklerinde ne yapacağım bilmiyorum: )

İkisini de odasından çıkarmasam mı: ))) Minimum iletişim , minimum stres : )
 
Kesinlikle okumalısın. Ben hala öğrendiklerimi sindirip, gündelik hayatımıza nasıl uygulayacağımızı düşünüyorum. Sonuç sayfasını çok beğendim. Ekliyorum.
 

Eklentiler

  • A4DE55E0-EB36-4708-8EFE-EE1D90C9DECC.jpeg
    135,2 KB · Görüntüleme: 164
Çocukların Zor Bir Sorunu Çözmesine Nasıl Yardımcı Oluruz?

1. İlgili tarafları çağırarak bir toplantı düzenleyin ve toplantının amacını açıklayın

2. Herkes için geçerli kuralları açıklayın (Kimse konuşanın sözünü kesmeyecek)

3. Her çocuğun hislerini ve endişelerini yazın. Bunları çocuklara yüksek sesle okuyun ki onları doğru algıladığınızdan emin olun.

4. Birbirlerinin iddialarını çürütmek için her çocuğa zaman verin.

5. Herkesi mümkün olduğunca çözüm önermeye davet edin. Fikirleri değerlendirmeden önce bir kağıda yazın. Önce çocuklar konuşsun

6. Kabul edebileceğiniz çözümleri belirleyin. Eğer belirleyemezseniz “Anne ve baba olarak biz, sizlerin şikayetlerini çok ciddiye alıyoruz ve söyledikleriniz konusunda biraz düşünmek istiyoruz. Tartışmamıza yarın devam edelim” diyebilirsiniz.

7. Takip toplantısı yapın

Notlar: Hayatlarının farklı evrelerinde olan çocuklar için kardeşleriyle daha az zaman geçirmek daha iyi olabilir. Ayrı gezmeler, ayrı arkadaşlar, ayrı ilgi alanları, ayrı etkinlikler ve anne babayla özel olarak geçirilecek zamanlar onlara iyi gelebilir. Burada dikkat edilmesi gereken, bir çocukla başbaşa vakit geçirirken diğer çocuktan hiç bahsetmemektir.

Beraber bir aktivite yapmak isteyip, çocunluğun istediğini yapmaya karar verdiğinizde “ Çoğunluk kumsala gittiği için kumsala gidiyoruz ancak Ela nın gerçekten parka gitmeyi çok istediğini bilmenizi istiyorum” demek, kazananın hava atmasını engeller ve kaybedeni rahatlatır.
 
@binhuzunluhaz yukarıda paylaştığım kısım senin işini çözer diye düşünüyorum. Kitap, çocuklar arasında uzayan ve bir türlü çözülemeyen sorunlar için bir toplantı yapılmasını ve yukarıda belirtilen adımların uygulanmasını tavsiye ediyor. Böyle bir toplantı yaparsanız taraf tutmakla suçlanma problemi ortadan kalkar ve problemlerini kendileri çözebilirler diye düşünüyorum.
 
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Umarım sadeleşme süreci sonrası daha da refahlarsın.
Hayırlı olsun. Bence işi bırakıp İstanbul’a gitmemekle doğru karar verdin. Umarım eşin bir an önce tayin işini halleder de eski düzeninize kavuşursunuz.

Cevap verdiğiminiz ve iyi dileklerde bulunduğunuz için ikinize de teşekkür ederim. İyi ki varsınız.
 

Bunu deneyeceğim.

Ve farkettım ki çocuklar büyüdükçe bire bir vakit geçirmeyi daha çok istiyorlar. Özellikle baba figürüne daha çok ihtiyaç duyuyorlar, belki kendilerini güvende hissetmek istedikleri içindir, bilemiyorum.

Mesela geçen akşam oğlum çok gergindi, hatta o kadar öfkeliydi ki (neye kızdığını şu an hatırlayamıyorum) , bir türlü sakinleşmedi. Ben de online derste idim.
Dersi bıraktım, hadi birlikte yürüyelim, dondurma da yer hava alırız dedim. Bir saat dolandık anne oğul. Muhabbetine hayran oldum. "Sosyal medya kapatılması hakkında ne düşünüyorsun" diye sordu: ) Resmen büyümüş. Ve ben farketmemişim. Hala çocuk gibi davranıyorum ona. Eve geldikten sonra rahatlamıştı. Neye kızdığını/öfkelendiğini bile unuttu.

Çocuk psikolojisi okumayı çok isterdim...
 
Aslında hepimiz gibi çocukların da ihtiyaç duyduğu şey, duygu ve düşüncülerinin kabul görmesi sanırım. Sadece anlaşılmayı istiyorlar.

Sorunları onların yerine çözemeyeceğimizi ama koşulsuz şartsız onun yanında olduğumuzu, duygu ve düşüncelerine katılmasak ta saygı duyduğumuzu ve anladığımızı görmeye ihtiyaçları var.
 
Selamlar Hanımlar,

Yorucu bir hafta sonunda sonra Pazartesi
ev sevdiğim güne dönüştü:)

Pazartesi günlerini öğlene kadar, acil bir iş yoksa sakin geçirmeye gayret ediyorum. Haftalık iş ve özel hayat planlamalarımı yapıyorum.Az önce diyetisyenin verdiği listeye göre haftalık yemek planımı yaptım.

Diyeyisyene başladığımdan beri iki ara öğün ve öğle yemeğini evden getiriyorum. Hepsini sabah tartarak hazırlıyorum. Benim için uğraştırıcı olmakla birlikte, şimdilik sürdürülebilir görünüyor.

Cumartesi diyetisyen kontrolüm vardı. 2 kg yağdan vermişim. Ödül öğünü olarak gidip istediğini yiyebilirsin dedi. Epey bir süre neyi daha çok yemek istediğimi düşündüm. Sonunda salçalı spagetti’ye karar verdim:))

Hedeflediğimiz yağ miktarını verene kadar spor yok dedi ki buna çok sevindim. Bu ara İpek’in uyku problemi tavan yaptığı için kendimi çok yorgun hissediyorum.

Bedenimle ilgili gelmek istediğim noktaya “Böl-Parçala-Yönet” sistemini kullanarak gelmeye karar verdim. Adım adım gideceğim yani.

Öncelikle kilo verilecek. Ardından fizik tedavi doktoru ile görüşeceğim. Sonra da sitenin spor salonunda çalışan eğitmen ile görüşeceğim. Omurgamda bir sıkıntı yoksa, güçlendirmeye yönelik; varsa daha kötüye gitmesini önlemeye yönelik bir egzersiz programı oluşturmasını talep edeceğim.
 
ISte bu salcali makarna demek tercih. Benim de pandemi donemi aldigim tum kilo yag idi ondan kurtuldum. Tabi cikista Yarim kokoreci gomdum Mutfak tartisi Cok ise yariyor. Benim normalde tezgah ustunde kalabaliklarim yoktur sade kullanirim. Ama o mutfak tartisi hep bulunur.
 
Bu Cumartesi de Tunalı’da dürüm falan yiyeyim diyorum:)
Ben de tezgah üstünde hiç bir şey bulundurmuyorum normalde. Ama şimdi mutfak tartısı var. Daha önce kullanmamıştım ancak epey bir süre kullanırım gibi görünüyor.
 
Hani buzluga kis icin sebze koyuyoruz ya. Benim o sebzelerim hep gram gram bellidir. Tarti Cok is goruyor.
 

Merhaba tebrik ederim bir devir kapanmış gerçekten.
Ben de bir kaç ay sonra benzer şeyleri yaşayacağım. Gece emzirmeyi bıraktım aynı yöntemle. Günde 3 kere emiyor şu an. Sonra ikiye düşer sonra bir sonra da biter sanırım 2 yaş civarı.

Bakıcının değişmesine üzüldüm, umarım yeni hanımla da çok iyi olur her şey.

Ben de yakında Ankara'dan taşınacağım. Gittiğim yerde bakıcı mı kreş mi ikilemindeyim.
 
Çok teşekkür ederim canım
Ne zaman taşınacaksın?
 
Benim Hikayem-Michelle Obama (Belgesel)
Hikayen senin gücündür. Onu sahiplen ve paylaş. Hikayeni anlatabilmek için kırılganlığını göstermekten çekinme. Kırılganlığın seni güçlü kılar.

Kırılganlığın gücü için Brene Brown’nın Tedx konuşması ve Netflix’te yer alan “Cesarete Çağrı” adlı konuşmasını izlemenizi tavsiye ederim.
 
Yedi Yaşam ve Kör Nokta (İki Film)
İki filmi de çok beğendim. Kör Nokta, gerçek hayat hikayesinden uyarlanmış oldukça ilham verici bir filmdi. Yedi Yaşam ise konusu itibariyle hüzünlü olsa da benim her iki filmden aldığım mesaj aynı oldu.

“Başkalarının hayatına duyarlı ol ve başkalarının hayatını olumlu yönde değiştirme cesareti göster”
 
Yeşil Peri Gecesi-Ayfer Tunç (Roman)
Daha önce bu yazarın “Dünya Ağrısı” adlı romanını okumuştum ancak sıkılmıştım. Bu romanı ise beğenerek okudum. Peki ne öğrendim:

“Hayatımızı derinden etkileyecek felaketler ile karşılaşabiliriz. Bunu seçemeyiz ancak bu felaket karşısında nasıl davranacağımızı biz seçeriz.

Annelik, bu tarz durumlar durumlar karşısında kendin için değil, çocuğun için en iyisini seçmeyi gerektirir. İyi günde anne olmak kolaydır, önemli olan zor zamanlarda anne olmayı başarabilmektir.”
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…