- 18 Temmuz 2008
- 699
- 2.204
- 638
- 44
Kesinlikle okumalısın. Ben hala öğrendiklerimi sindirip, gündelik hayatımıza nasıl uygulayacağımızı düşünüyorum. Sonuç sayfasını çok beğendim. Ekliyorum.Günaydınlar,
Bu kitabı okumak isterim. Çok sağol tavsiye için.
Çocuklar büyüdükçe didişmeleri artıyormuş: (
1 yaş ara ile kız(10 yaş) ve erkek(11 yaş) çocuk bir arada bayağı zor olan anlar yaşanıyor.
Bazen kendimi yetersiz hissediyorum o anlarda. Acaba yeterince kardeş sevgisi konduramadım mı yüreklerine diye düşünüyorum.
Uzaktan izliyorum genelde, arada müdahalelerim oluyor. Her müdahale sonrası "sen o'nun tarafındasın" sözünü duymaktan yoruldum. Mümkün oldukça uzak duruyorum. Kendileri halletsin istiyorum ama ikisi de konuları sakız gibi uzatıyorlar, biri sussa konu kapanacak ama o biri hiçbiri olmak istemiyor: (
Allahtan merhametliler de hemen küslükleri bitiyor: ) Ergenliklerinde ne yapacağım bilmiyorum: )
İkisini de odasından çıkarmasam mı: ))) Minimum iletişim , minimum stres : )
Hakkınızda hayırlısı olsun.
Umarım sadeleşme süreci sonrası daha da refahlarsın.
Hayırlı olsun. Bence işi bırakıp İstanbul’a gitmemekle doğru karar verdin. Umarım eşin bir an önce tayin işini halleder de eski düzeninize kavuşursunuz.
@binhuzunluhaz yukarıda paylaştığım kısım senin işini çözer diye düşünüyorum. Kitap, çocuklar arasında uzayan ve bir türlü çözülemeyen sorunlar için bir toplantı yapılmasını ve yukarıda belirtilen adımların uygulanmasını tavsiye ediyor. Böyle bir toplantı yaparsanız taraf tutmakla suçlanma problemi ortadan kalkar ve problemlerini kendileri çözebilirler diye düşünüyorum.
Aslında hepimiz gibi çocukların da ihtiyaç duyduğu şey, duygu ve düşüncülerinin kabul görmesi sanırım. Sadece anlaşılmayı istiyorlar.Bunu deneyeceğim.
Ve farkettım ki çocuklar büyüdükçe bire bir vakit geçirmeyi daha çok istiyorlar. Özellikle baba figürüne daha çok ihtiyaç duyuyorlar, belki kendilerini güvende hissetmek istedikleri içindir, bilemiyorum.
Mesela geçen akşam oğlum çok gergindi, hatta o kadar öfkeliydi ki (neye kızdığını şu an hatırlayamıyorum) , bir türlü sakinleşmedi. Ben de online derste idim.
Dersi bıraktım, hadi birlikte yürüyelim, dondurma da yer hava alırız dedim. Bir saat dolandık anne oğul. Muhabbetine hayran oldum. "Sosyal medya kapatılması hakkında ne düşünüyorsun" diye sordu: ) Resmen büyümüş. Ve ben farketmemişim. Hala çocuk gibi davranıyorum ona. Eve geldikten sonra rahatlamıştı. Neye kızdığını/öfkelendiğini bile unuttu.
Çocuk psikolojisi okumayı çok isterdim...
ISte buSelamlar Hanımlar,
Yorucu bir hafta sonunda sonra Pazartesi
ev sevdiğim güne dönüştü:)
Pazartesi günlerini öğlene kadar, acil bir iş yoksa sakin geçirmeye gayret ediyorum. Haftalık iş ve özel hayat planlamalarımı yapıyorum.Az önce diyetisyenin verdiği listeye göre haftalık yemek planımı yaptım.
Diyeyisyene başladığımdan beri iki ara öğün ve öğle yemeğini evden getiriyorum. Hepsini sabah tartarak hazırlıyorum. Benim için uğraştırıcı olmakla birlikte, şimdilik sürdürülebilir görünüyor.
Cumartesi diyetisyen kontrolüm vardı. 2 kg yağdan vermişim. Ödül öğünü olarak gidip istediğini yiyebilirsin dedi. Epey bir süre neyi daha çok yemek istediğimi düşündüm. Sonunda salçalı spagetti’ye karar verdim:))
Hedeflediğimiz yağ miktarını verene kadar spor yok dedi ki buna çok sevindim. Bu ara İpek’in uyku problemi tavan yaptığı için kendimi çok yorgun hissediyorum.
Bedenimle ilgili gelmek istediğim noktaya “Böl-Parçala-Yönet” sistemini kullanarak gelmeye karar verdim. Adım adım gideceğim yani.
Öncelikle kilo verilecek. Ardından fizik tedavi doktoru ile görüşeceğim. Sonra da sitenin spor salonunda çalışan eğitmen ile görüşeceğim. Omurgamda bir sıkıntı yoksa, güçlendirmeye yönelik; varsa daha kötüye gitmesini önlemeye yönelik bir egzersiz programı oluşturmasını talep edeceğim.
Bu Cumartesi de Tunalı’da dürüm falan yiyeyim diyorum:)ISte busalcali makarna demek tercih. Benim de pandemi donemi aldigim tum kilo yag idi ondan kurtuldum. Tabi cikista Yarim kokoreci gomdum Mutfak tartisi Cok ise yariyor. Benim normalde tezgah ustunde kalabaliklarim yoktur sade kullanirim. Ama o mutfak tartisi hep bulunur.
Hani buzluga kis icin sebze koyuyoruz ya. Benim o sebzelerim hep gram gram bellidir. Tarti Cok is goruyor.Bu Cumartesi de Tunalı’da dürüm falan yiyeyim diyorum:)
Ben de tezgah üstünde hiç bir şey bulundurmuyorum normalde. Ama şimdi mutfak tartısı var. Daha önce kullanmamıştım ancak epey bir süre kullanırım gibi görünüyor.
Selamlar Hanımlar,
Dün akşam benim için bir devrin sonuydu. İpek’i emzirmeyi bıraktım. Bu ay iki yaşını dolduruyor. Ağustos ayında da yeni bakıcı işe başlayacağı için iki büyük değişiklik aynı zamana denk gelmesin diye dün akşam bıraktım.
Uyuymadan önce emziriyordum. Yine istedi tabi. Ben de “Büyüdüğün için süt bitti. Artık sarılarak uyuyacağız. Hadi sarılalım” dedim. Birkaç kez tekrarladı, ben de cevabımı tekrarladım. Sonra sarıldık ve uyudu.
Sabah da istedi ve epey ağladı. Sakin kalmaya çalışarak aynı cevabı verdim. Bu sırada yine sürekli sarıldım. Biraz sakinleyince de dikkatini dağıtmak için çizgi film açtım.
Birkaç gün uğraşırım diye tahmin ediyorum.
Bittiği için hem biraz buruğum hem de kendimi özgürleşmiş hissediyorum:)
İyi fikirmiş bu:)Hani buzluga kis icin sebze koyuyoruz ya. Benim o sebzelerim hep gram gram bellidir. Tarti Cok is goruyor.
Çok teşekkür ederim canımMerhaba tebrik ederim bir devir kapanmış gerçekten.
Ben de bir kaç ay sonra benzer şeyleri yaşayacağım. Gece emzirmeyi bıraktım aynı yöntemle. Günde 3 kere emiyor şu an. Sonra ikiye düşer sonra bir sonra da biter sanırım 2 yaş civarı.
Bakıcının değişmesine üzüldüm, umarım yeni hanımla da çok iyi olur her şey.
Ben de yakında Ankara'dan taşınacağım. Gittiğim yerde bakıcı mı kreş mi ikilemindeyim.
Ağustos ortası gibi görünüyor. Bazı kararlar aldım, bu defa her bir eşyayı düşünerek, ihtiyaca göre değerlendireceğim ve çok sistemli taşınacağım :)Çok teşekkür ederim canım
Ne zaman taşınacaksın?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?