Popüler Konu Verimli Rutin

Bu arada fimleri öğle arasında her gün yarım saat olacak şekilde seyrediyorum. Yani bir filmi 4 tünde bitirebiliyorum:işsiz:

Kitapları da ağırlıklı olarak işe gidiş ve gelişte okuyorum.

Bizim evde kitap okumak ve film seyretmek hala mümkün değil:)
Ben de onu soracaktım. :) İşe gitmek bana iyi gelmişti ama pandemi sürecinde gidemediğimiz için yine günlerim sadece çocuk bakmak oyun oynamak ve ev işleri ile ilgilenerek geçti. İşe gitmek istiyorum derken tayin işi oldu ve bugün itibariyle işyerimden ayrıldım. Özleyeceğim burayı :(

Bu arada fimleri öğle arasında her gün yarım saat olacak şekilde seyrediyorum. Yani bir filmi 4 tünde bitirebiliyorum:işsiz:

Kitapları da ağırlıklı olarak işe gidiş ve gelişte okuyorum.

Bizim evde kitap okumak ve film seyretmek hala mümkün değil:)

Kendimi sorguladığım bir zamanda gördüm bu mesajını elecda, kızımla evdeyim aynı zamanda hamileyim
Hamileliğim ağır geçiyor, sorumluluklarımı yerine getiremediğim gibi kızıma da otomatik pilotta bir anne gibiyim. Kendim için yapmak istediklerimi de zaten yapamıyorum. Böyle böyle en azından bir kitaba gömülebilsem, kendimi bırakabilsem diye düşünüp dururken mesajın cevap gibi oldu.

Rutinim dışında bir süreç geçiriyorum. Hamileliğim sürpriz oldu, covid dönemi herbirimize sürpriz zaten. İnanılmaz bir yoğunluğun ardından sıfır sosyal destekle kalakalmanın bir normali aslında bu.

elecda elecda paylaşımların benim jeneratörüm gibi oluyor arkadaşım 💜 gerçekten nasıl teşekkür edeyim bilemiyorum, gönlündeki her şey ferah ferah yoluna çıksın.

Ağustos ortası gibi görünüyor. Bazı kararlar aldım, bu defa her bir eşyayı düşünerek, ihtiyaca göre değerlendireceğim ve çok sistemli taşınacağım :)
Taşınma sürecinde biri olarak; ciddi temizlik ve elden çıkarma işlemi yapıyorum. Ve bu müthiş rahatlatıcı. Onca eşya onca yük. Ne kadar çok tüketmişiz, satın almışız. Sonra da bu para nereye gidiyor? Bir dünya şey almışız.kullanışşız olan, beğenmediğim her bir nesneyi elden çıkarıyorum. Özellikle su bardağı takımı var ya en gereksizlerden, kadehler kullanılmıyor, onları da elden çıkarıyorum. Eşyalar, dergiler, kitaplar, kaşık çatallar derken ciddi bir elden geçirme yapmak taşınmanım güzel yanı🌸 varsa önerileriniz öğrenmek isterm. Zira ilk defa taşınıyorum hayatımda ve yeni bir ev için heyecanlıyım.

Taşınma sürecinde biri olarak; ciddi temizlik ve elden çıkarma işlemi yapıyorum. Ve bu müthiş rahatlatıcı. Onca eşya onca yük. Ne kadar çok tüketmişiz, satın almışız. Sonra da bu para nereye gidiyor? Bir dünya şey almışız.kullanışşız olan, beğenmediğim her bir nesneyi elden çıkarıyorum. Özellikle su bardağı takımı var ya en gereksizlerden, kadehler kullanılmıyor, onları da elden çıkarıyorum. Eşyalar, dergiler, kitaplar, kaşık çatallar derken ciddi bir elden geçirme yapmak taşınmanım güzel yanı🌸 varsa önerileriniz öğrenmek isterm. Zira ilk defa taşınıyorum hayatımda ve yeni bir ev için heyecanlıyım.
Bence çok iyi yerden başlamışsınız. Bu benim 8. Taşınmam olacak. 6. Taşınmamda 3+1 evden 1+1 e geçmiştim. Bu esnada o kadar çok şeyi elden çıkarttım ki.
Mutfak ve mefruşat (nevresim takımları, gereksiz onlarca havlular gibi şeyler) eleme yapmak için iyi bir başlangıç noktası.

Ne zaman taşınacaksınız? Ben kategoriler şeklinde elemeye başlıyorum. İsterseniz gün gün paylaşırım sizinle yaptıklarımı

Bence çok iyi yerden başlamışsınız. Bu benim 8. Taşınmam olacak. 6. Taşınmamda 3+1 evden 1+1 e geçmiştim. Bu esnada o kadar çok şeyi elden çıkarttım ki.
Mutfak ve mefruşat (nevresim takımları, gereksiz onlarca havlular gibi şeyler) eleme yapmak için iyi bir başlangıç noktası.

Ne zaman taşınacaksınız? Ben kategoriler şeklinde elemeye başlıyorum. İsterseniz gün gün paylaşırım sizinle yaptıklarımı
paylaşırsanız sevinirim
taşınma günümüz 27 /28 temmuz gibi görünüyor.
3+1 den 1+1 e taşınmak büyük cesaret ve iş yükü demek .. başarabilmişsiniz ne güzel

Kendimi sorguladığım bir zamanda gördüm bu mesajını elecda, kızımla evdeyim aynı zamanda hamileyim
Hamileliğim ağır geçiyor, sorumluluklarımı yerine getiremediğim gibi kızıma da otomatik pilotta bir anne gibiyim. Kendim için yapmak istediklerimi de zaten yapamıyorum. Böyle böyle en azından bir kitaba gömülebilsem, kendimi bırakabilsem diye düşünüp dururken mesajın cevap gibi oldu.

Rutinim dışında bir süreç geçiriyorum. Hamileliğim sürpriz oldu, covid dönemi herbirimize sürpriz zaten. İnanılmaz bir yoğunluğun ardından sıfır sosyal destekle kalakalmanın bir normali aslında bu.

elecda elecda paylaşımların benim jeneratörüm gibi oluyor arkadaşım 💜 gerçekten nasıl teşekkür edeyim bilemiyorum, gönlündeki her şey ferah ferah yoluna çıksın.
Hamilelik, lohusalık ve bebek bakımı rutinin dışında ve çok zorlu süreçler. Bu dönemlerde “Bugünler geçecek” düşüncesi ve herşeyi olduğu kadar yapabilmeyi kabul etmek, benim için faydalı olmuştu. Hala oluyor.

İpek 2 yaşına geldi ancak hale gece uykularında problem yaşıyoruz. Evde yüzüme iki krem sürebilmek için bile ekstra çaba sarf etmem gerekiyor. Bazen Ela ile ilgilenecek gücüm kalmıyor. Hafta sonu zaten ev işi ve çocuklar ile uğraşmaktan zihnen ve bedenen tükeniyorum.

Uykusuzluktan ve bu tempodan yoruldum. Geçmesini bekliyorum:)

Ben de onu soracaktım. :) İşe gitmek bana iyi gelmişti ama pandemi sürecinde gidemediğimiz için yine günlerim sadece çocuk bakmak oyun oynamak ve ev işleri ile ilgilenerek geçti. İşe gitmek istiyorum derken tayin işi oldu ve bugün itibariyle işyerimden ayrıldım. Özleyeceğim burayı :KK43:
Benim hafta sonlarım dediğin gibi geçiyor ve pazar akşamı pilim bitmiş oluyor. Küçük çocuğu olan anneler için çalışıyor olmak nimet bence:)

Selamlar Hanımlar,

Bu hafta Aamir Khan’nın Pk adlı filmini seyrettim. Çok eğlenceli ve keyifli bir filmdi. Şiddetle tavsiye ediyorum. Kendisinin “Dangal” filmini de seyretmiştim ve onu da çok beğenmiştim.

Bu filmden aklımda kalması gereken en önemli cümle şu: “Dünyada iki tanrı var. Biri insanları yaratan, diğeri de insanların yarattığı. Sizi yaratan tanrıya inanın, insanların yarattığına değil.”

Selamlar Hanımlar,

Bu hafta Aamir Khan’nın Pk adlı filmini seyrettim. Çok eğlenceli ve keyifli bir filmdi. Şiddetle tavsiye ediyorum. Kendisinin “Dangal” filmini de seyretmiştim ve onu da çok beğenmiştim.

Bu filmden aklımda kalması gereken en önemli cümle şu: “Dünyada iki tanrı var. Biri insanları yaratan, diğeri de insanların yarattığı. Sizi yaratan tanrıya inanın, insanların yarattığına değil.”

Benim de en sevdiğim filmlerden biridir PK
Bence de mesajı çok güzel

paylaşırsanız sevinirim
taşınma günümüz 27 /28 temmuz gibi görünüyor.
3+1 den 1+1 e taşınmak büyük cesaret ve iş yükü demek .. başarabilmişsiniz ne güzel

Süper daha zamanınız varmış. Ben bugün evrak dolabını temizledim.
Eleme yaparken kriterlerim:

- abonelik belgeleri (elektrik su internet gibi), aktif olmayanları atıyorum.

- faturalar ve garanti belgeleri (ödenmiş ve garantisi bitmiş ürünlerinkini atıyorum

- resmi işlerimle ilgili önemli belgeler (ayrıca bir klasörde tutuyorum

Burada atamadığım bi kategori var karne ve başarı belgelerim (tam 24 yıllık bir koleksiyon :))

Böylece bayağı azalttım dolap rahatladı.

Ben her bahar tüm odaları sırayla elden geçiriyorum. Sıra sıra gittiğim için kolay oluyor.
6 yıldır evliyim, bu sene artık bazı şeyler iyice yıprandı.Nevresim ve havluları eleyip yeniledim. Bu sene bebeğim olduğu için henüz mutfak ve kiler-depo olarak kullandığım odaya giremedim, sırada oralar var.
Mutfakta çay bardakları, tepsi, kesme tahtası ve tavaları değiştirmem gerek.
Bir de evde bebek için bir dizi güvenlik önlemleri almam gerek, bunun için bazı zımbırtılar alacağım ama en kullanışlı olanlar nelerdir? Kullananlar bana tavsiye verirse sevinirim. 😊 Mobilyaya yapıştırılan kauçuklardan aldım, oğlum değişik bir şey geldiğini anlayıp anında söküp attı. 🤓
Ev dubleks olduğu için merdiven girişine güvenlik kapısı taktık. Merdivenler fayans bu durum da beni korkutuyor. Sizce halı döşetmek mantıklı mı? Halıfleksler temiz olmadığı için bu durum da beni düşündürüyor.

Bir de tava için tavsiyeniz var mı ?
En sağlıklı döküm tava deniliyor ama çok ağır onu yıkamak bana zor geliyor. Bulaşık makinesinde yıkanabilen bir şey arıyorum.

Ben her bahar tüm odaları sırayla elden geçiriyorum. Sıra sıra gittiğim için kolay oluyor.
6 yıldır evliyim, bu sene artık bazı şeyler iyice yıprandı.Nevresim ve havluları eleyip yeniledim. Bu sene bebeğim olduğu için henüz mutfak ve kiler-depo olarak kullandığım odaya giremedim, sırada oralar var.
Mutfakta çay bardakları, tepsi, kesme tahtası ve tavaları değiştirmem gerek.
Bir de evde bebek için bir dizi güvenlik önlemleri almam gerek, bunun için bazı zımbırtılar alacağım ama en kullanışlı olanlar nelerdir? Kullananlar bana tavsiye verirse sevinirim. 😊 Mobilyaya yapıştırılan kauçuklardan aldım, oğlum değişik bir şey geldiğini anlayıp anında söküp attı. 🤓
Ev dubleks olduğu için merdiven girişine güvenlik kapısı taktık. Merdivenler fayans bu durum da beni korkutuyor. Sizce halı döşetmek mantıklı mı? Halıfleksler temiz olmadığı için bu durum da beni düşündürüyor.
Ayarlanabilir çocuk kilidi diye bir ürün var. Görselini ekliyorum. Bizim evde bir sürü yerde kullanıyoruz ve çok memnunum. Boyunu kendin ayarlıyorsun🦄.

Eklentiler

• 5921CED8-CD32-4759-B422-E2E2A954971E.jpeg
    5921CED8-CD32-4759-B422-E2E2A954971E.jpeg
    59,1 KB · Görüntüleme: 100
En sağlıklı döküm tava deniliyor ama çok ağır onu yıkamak bana zor geliyor. Bulaşık makinesinde yıkanabilen bir şey arıyorum.
Ben Tefalin tavalarını kullanıyorum. Ekteki üründen 3 boy aldım. Bulaşık makinesinde yıkıyorum. Tavalarda bence sağlıklı bir ürün yok, kızartma vs için ihtiyaç duyuyorum. Kızartma da sağlıklı olmadığı için teflon ile devam:)

Eklentiler

• 2689DAA3-66AD-4C2D-A12D-4A0D85BEB077.jpeg
    2689DAA3-66AD-4C2D-A12D-4A0D85BEB077.jpeg
    93,1 KB · Görüntüleme: 103
-Pandora- -Pandora- bizim iş yetimde merdivenler fayans olduğu için kaydırmaz şeritler yapıştırıldı. Yarın nereden temin edildiğini öğrenirim ve görseli gönderirim. Halıfleks bence de hiç sağlıklı değil.

Selamlar Hanımlar,

Dün diyetisyen kontrolüm vardı. 1,7 kg yağdan vermişim💪🏻

Diyetisyenden çıktıktan sonra kendimi direkt kebapçıya attım:) İçli köfte, lahmacun ve döner dürüm yedim:)) Garsonlar yeme performansıma epey şaşırmışlardır diye tahmin ediyorum:)

Bu ödül öğünü benim bu işi sürdürebilmem için gerçekten çok önemli. Haftaya İpek’in doğum günü. Ödül öğünümde börek, sarma, kısır ve pasta yemeyi düşünüyorum :kk77:

Bugün yine listeye göre ve gram gram tartarak yemeye devam:)

Elecda bakıcı işine çok sevindim, hersey düzene giriyor gibi. Bu durumda kaç ay devam edeceksin yeni bakıcıyla? Araç piyasası nolmuş oyle ya, umarım gönlüne gore bir araba bulursun.
Ben robot süpürge kullanıyorum uzun zamandır. Normal süpürge açmıyorum artık günlük çalışıyor, silme işi haftada 1 ya da 10gunde 1 yapıyorum artık cunku temiz çıkıyor silme suyu. Hangi modeli alırsan al seni çok rahatlatacağına eminim.
Merhaba robot süpürge için sorum olacaktı.
Elecda bakıcı işine çok sevindim, hersey düzene giriyor gibi. Bu durumda kaç ay devam edeceksin yeni bakıcıyla? Araç piyasası nolmuş oyle ya, umarım gönlüne gore bir araba bulursun.
Ben robot süpürge kullanıyorum uzun zamandır. Normal süpürge açmıyorum artık günlük çalışıyor, silme işi haftada 1 ya da 10gunde 1 yapıyorum artık cunku temiz çıkıyor silme suyu. Hangi modeli alırsan al seni çok rahatlatacağına eminim.
Merhaba robot süpürge için sorum olacaktı.mumkunse bana bilgi verebilir misiniz. Temizliği normal süpürge ile yapılan gibi temiz oluyor mu, bir de harcadığı elektrik çok fark etti ki

Merhaba robot süpürge için sorum olacaktı.

Merhaba robot süpürge için sorum olacaktı.mumkunse bana bilgi verebilir misiniz. Temizliği normal süpürge ile yapılan gibi temiz oluyor mu, bir de harcadığı elektrik çok fark etti ki
Yazdıklarım kesik geliyor malesef. Kusura bakmayın. Bilgi verirseniz çok sevinirim

Merhaba moneta seramik tava kullanıyorum, bir de cemin küçük sahanları var teflon. İşimi goruyorlar şimdilik.

Back