Popüler Konu Verimli Rutin

TEMMUZ AYI PLANLAMALARI

Sağlıklı Yaşam:
Geçen ay diyetisyene gitmeye karar vermiştim ancak Eskişehir seyahatine gidecek olmamız nedeniyle vazgeçtim. Dün diyetisyen ile ilk randevum vardı. Bugün verdiği programa göre beslenmeye başladım. Diyetisyenin verdiği listeye ve zamanlara uygun bir şekilde beslenmek, bu ayın sağlıklı yaşam hedefi.

Mümkün Olduğunca İyi Annelik: Ela’nın okulda öğrendiklerini unutmaması için, bunaltmayacak bir çalışma programı hazırlamak istiyorum. Bir İngilizce, bir İspanyolca çizgi film, bir kitap okuma, günlük yazma ve bir sayfalık matematik egzersizi olacak şekilde bir planlama yapacağım.

Düzenli ve Sade Bir Ev: Eskişehir’den dönünce oda oda tüm evi gözden geçirip, fazlalıklardan kurtuldum ve eksikleri listeledim. Geçen hafta camlar silindi. Dün koltuk, sandalye ve yataklar yıkandı. Çağırdığım firma halı ve perdeleri götürdü. Pazartesi teslim edecekler. İkea’dan almam gereken ürünler var. Onların siparişini verip, evi son haline getirmek istiyorum.

İyi Görünmek: Yüz bakım ürünlerim bitti. Simya evi’nin Moisture& Calm serisini aldım. İlk kez deneyeceğim. Yulaf sabunu, tonik, serum ve nemlendirici içeriyor. Bu ay her sabah ve akşam aksatmadan kullanmayı hedefliyorum.

Verimli İş Hayatı: Temmuz ayında ilk 6 ayın detaylı kontrollerini yapmak istiyorum.

Para Yönetimi: Maaşım yattı. Aylık ödemeleri yaptım. 10 gr altın aldım ve 200 lira “Kendimi Şımartma Kumbara”ma yatırım yaptım. Bu ayın hedefi, aylık harcama tutarınını geçmemek.

Kişisel Gelişim

- İzlenecekler:
Temmuz ayında her hafta bir film seyretmek istiyorum. Mümkün olursa Çarşamba akşamlarını film akşamı yapacağım. Bu hafta 7 Yaşam’ı seyrettim. Çok güzel bir filmdi. Kesinlikle tavsiye ederim.

İşte Öğle Arası Seyredilecekler: Bebekler / Benim Hikayem-Michelle Obama’nın Hayatı

Çarşamba Sinema Kuşağı: Kör Nokta / Pad Man / Lucy / Pk -Film

- Okunacaklar: Her ay bir roman, bir kişisel gelişim ve bir pedagoji kitabı okumaya gayret ediyorum. Bu aya iki tane pedagoji kitabı ekledim.

Yeşil Peri Gecesi-Roman

Kendinizi Yönetmek- Kişisel Gelişim

Konuş ki Dinlesin Dinle ki Konuşsun-Pedagoji

Kardeş Rekabeti-Pedagoji

Selamlar herkese,

Her hafta temizliğe yardıma gelen bayan çocuk için tedaviye başlayınca işi bıraktı.
Bir iki eskiden gelen tanıdıklara sorunca, her günleri dolu olduğundan gelemiyorlar.

Kaldım mı bir başıma...

Hafta içi çalışınca, hafta sonu 1 günü temizliğe ve ütüye ayırırsam kendimize hiç vakit kalmayacak.
Bir süre birisi ile anlaşmayı düşünmüyorum, sakince bu süreci planlamak istiyorum.

Robot süpürgeyi almak için bir fırsat olabilir benim için: )

Eğer ki acele etmeden temizliği yapmayı alışkanlık haline getirirsem bir süre böyle sürdüreceğim. Bakalım ne olacak.
Ben de temzilik için kadın almayacağım artık. Abla Temmuz sonu ayrılacak, Ağustos'un ilk haftası robot süpürge siparişi vereceğim. Süpür-sili makine halledince banyolar ve toz çok vakit almaz diye düşünüyorum.

Çamaşır ve Bulaşık Makinesi günlük çalışıyor. Ütünün bir kısmını eşim halledecek, gömlekleri ütüye vereceğiz.
Bence bir günü temizlik ve ütüye ayırmak yerine işleri günlere bölmek ve evdekilere de sorumluluk paylaştırmak daha mantıklı.

bir anlık bir düşünce gelip oturuyor zihnime.
“ bırak işi , eşinle birlikte İstanbul da yeni bir düzen, yeni bir yaşam kur” diyor..hem de çok kararlı bir şekilde..
...
Her açıdan düşünüyorum.
...hayallerimi, isteklerimi ve ihtiyaçlarımı düşünüyorum:::
Oğlumu eşimi nasıl bir gelecek istediğimi...
Şu an aylık 3bin tl maaşla çalışıyorum.
Yarı zamanlı olarak.
oğlum ilkokula başlayana kadar, bu böyle.
Sonrasında tam güne geçmek bile istemiyorum.
Yoğun çalışıp yorgunlukla ama cebimde satın alma özgürlüğü ile yaşamak var. Dar zamana sahip olsak da.. peki özgürlük satın alabilmek mi demek. Yoksa en az şeye ihtiyaç duymak mı, özgürlük.sade sakin bir yaşam mı, yetinme bilerek.. yoksa varsa yoksa almak mı?

ah sorular deli sorular..

:::

Diyorum ki bir de ; 1 yıl sabret, tam gün çalış bir yılda 60bin birikim yap. Sonra zirvede bırak.
çocuk gelişimi okuyorum, istediğin bir işin peşinde koş.
::
Sonra bir de ölüm var..
Değer mi diyorum, bu yoğunluğa.
Eşim çalışıyor peki ya maddi açıdan çok zorluk yaşayacağımnbir gün gelirse..
Ah deli sorular
..
iş hayatında 7. Yılım bitti.
birikimimi toplasam 15bin tldir.
Deneyime , anılara kıymet verdim.
Para tutmadım..
Bazı zamanlar acaba mı desem de böyle geçti
zaman..
Zengin mi oldum? Hayır.
tek gelirle istanbul da geçim olur ama nasıl olur?
Yine geldiler ard arda sorular..

.::
arkadaşlarım

Kızlar sizi merakla ve ciddi izler ve takip ediyorum fakat birkaç aydır Hamilelik için uğraş verdim bir sonuç alamadım.
tekrar aranızda olmak isterim.
Hepiniz harika fikirlere sahipsiniz.
Lutfen moralinizi bozmayin mutlaka bir zamani vardir asla pes De etmeyin ve mucadeleye devam edin. Ben ediyorsam herkes edebilir. Huniyi taktım tavayı siyiracam 😆

Haziran da esnek mesaiden tam Zamanli mesaiye gecince ay nasil bitti anlamadim hic. Ben de tekrar diyetisyene basladim ilginc ki hep verdigim kilo yagdan oluyor ama odem
oldugu icin tartida eksiyi goremiyorum. Elecda araba isini naptiniz? Merak ettim.
Ben de diyetisyene başladım. 3 gündür listeye uygun hareket ediyorum. Hadi bakalım:)
Araba işini yıl sonuna erteledik. Piyasaya sıfır araçlar girerse ikinci el piyasası saçmalaktan vazgeçer diye düşündük. Duruma göre sıfır araç bakabiliriz.

Ben de temzilik için kadın almayacağım artık. Abla Temmuz sonu ayrılacak, Ağustos'un ilk haftası robot süpürge siparişi vereceğim. Süpür-sili makine halledince banyolar ve toz çok vakit almaz diye düşünüyorum.

Çamaşır ve Bulaşık Makinesi günlük çalışıyor. Ütünün bir kısmını eşim halledecek, gömlekleri ütüye vereceğiz.
Bence bir günü temizlik ve ütüye ayırmak yerine işleri günlere bölmek ve evdekilere de sorumluluk paylaştırmak daha mantıklı.
Merhaba elecda elecda
Bir süredir takip edemiyorum burayı; eskiden her gün severek okurdum. Yeniden okuyor, çok keyif alıyor ve faydalanıyorum. Her şey için teşekkürler ❤
Robot süpürge gerçekten işleri öyle kolaylaştırıyor ki şaşırıp kalıyorum. Toz bile olmuyor ev her gün çalıştırınca. Temizlikçiye verilecek ücret cepte kalınca insanın keşfetmek için daha çok maddi kaynağı oluyor. Biz daha sık gezebiliyoruz örneğin.
Bir kaç gündür doğaya daha saygılı bir yaşam sürdürebilmek adına hem daha minimal hem de çöpsüz yaşama geçişe dair adımlar atıyorum ve bu süreç bana çok iyi hissettiriyor. Gıda atıklarını kompost yapma konusunda önerebileceğiniz bir şeyler var mı? Şimdiden teşekkürler 💐

Merhaba elecda elecda
Bir süredir takip edemiyorum burayı; eskiden her gün severek okurdum. Yeniden okuyor, çok keyif alıyor ve faydalanıyorum. Her şey için teşekkürler ❤
Robot süpürge gerçekten işleri öyle kolaylaştırıyor ki şaşırıp kalıyorum. Toz bile olmuyor ev her gün çalıştırınca. Temizlikçiye verilecek ücret cepte kalınca insanın keşfetmek için daha çok maddi kaynağı oluyor. Biz daha sık gezebiliyoruz örneğin.
Bir kaç gündür doğaya daha saygılı bir yaşam sürdürebilmek adına hem daha minimal hem de çöpsüz yaşama geçişe dair adımlar atıyorum ve bu süreç bana çok iyi hissettiriyor. Gıda atıklarını kompost yapma konusunda önerebileceğiniz bir şeyler var mı? Şimdiden teşekkürler 💐
Merhaba
Tekrar hoş geldin:KK200:

Bakıcı ablamız ayrıldığında alacağım ben de robot süpürgeyi. Bir aksilik olmazsa Ağustos’ta alırım. Evi süpürmek çok vakit alan bir iş. Ben de vaktimi buna harcamak istemiyorum. Robot süpürgeye vereceğim parayı kendi zamanımı satın almak olarak görüyorum.

Kompost ile konusu ile turkisiminimalizm ve zehirsizev sayfaları paylaşım yapmıştı diye hatırlıyorum.

Hanımlar günaydın

Temmuz ayı planlamalarını yapmıştım. Bu ay 3 odak hedef belirledim. Bu hedeflerin takibini de defter üzerinden, bir çeşit zincir kırma metodu ile yapmaya karar verdim. Defter görsellerini ekliyorum.

Hepinize verimli bir hafta diliyorum.:anne:

Eklentiler

• B7B3BB14-D395-4B2D-93A1-84D21493DB0F.jpeg
    B7B3BB14-D395-4B2D-93A1-84D21493DB0F.jpeg
    136,8 KB · Görüntüleme: 211
  • 378A702A-89C6-4E94-8E58-14CA479FBC71.jpeg
    378A702A-89C6-4E94-8E58-14CA479FBC71.jpeg
    113,3 KB · Görüntüleme: 204
Merhaba
Tekrar hoş geldin:KK200:

Bakıcı ablamız ayrıldığında alacağım ben de robot süpürgeyi. Bir aksilik olmazsa Ağustos’ta alırım. Evi süpürmek çok vakit alan bir iş. Ben de vaktimi buna harcamak istemiyorum. Robot süpürgeye vereceğim parayı kendi zamanımı satın almak olarak görüyorum.

Kompost ile konusu ile turkisiminimalizm ve zehirsizev sayfaları paylaşım yapmıştı diye hatırlıyorum.

Evet, en önemli şey vaktimiz aslında ❤ bu hesapların eski gönderilerini bir inceleyeyim. Teşekkür ederim 💐

Hanımlar günaydın

Temmuz ayı planlamalarını yapmıştım. Bu ay 3 odak hedef belirledim. Bu hedeflerin takibini de defter üzerinden, bir çeşit zincir kırma metodu ile yapmaya karar verdim. Defter görsellerini ekliyorum.

Hepinize verimli bir hafta diliyorum.:anne:

Selamlar,

Deftere yazma işini bir türlü rutine oturtamadım. Seni bu konuda takdir ediyorum.
Barış Özcan videosunda izlemiştim zincir kırma metodunu. Uygulamak için bir hedef bulmak gerekiyor...
Sen bulmuşsun ne güzel...

Selamlar,

Deftere yazma işini bir türlü rutine oturtamadım. Seni bu konuda takdir ediyorum.
Barış Özcan videosunda izlemiştim zincir kırma metodunu. Uygulamak için bir hedef bulmak gerekiyor...
Sen bulmuşsun ne güzel...
Ben de bu şekilde ve detayda deftere ilk kez yazdım. Kişisel bakım, para ve annelik işleri ile ilgili hedef kolayca bulabilirsin bence.

Ben de bu şekilde ve detayda deftere ilk kez yazdım. Kişisel bakım, para ve annelik işleri ile ilgili hedef kolayca bulabilirsin bence.
[/QUOTE]

Eski yazılara gittim, bir ara bullet journal şeklinde yapmaya başlamıştım ama sürdürülebilir olmadı.

Senden az çok bakarak bir şekle sokabilirim aslında. Deneyeceğim.

Eski yazılara gittim, bir ara bullet journal şeklinde yapmaya başlamıştım ama sürdürülebilir olmadı.

[/QUOTE]
Ben de bullet journal’ı sürdüremedim. Her ay o kadar yaz çiz zır geldi:)
Temizlik işini naptın?

Temizlik işini naptın?
[/QUOTE]

Günaydın,

Temizlik için biri ile çalışmayacağım bir süre. Karar verdim.

Tek sıkıntım çok yorulursam belim filan çok ağrıyor. Kendimi hırpalamadan temizlik yapmayı deneyeceğim. Hepsini cumartesi gününe sığdırmak yerine, hafta içi 4 den sonra mesela çamaşır faslını bitirmek, balkonu düzenlemek, mutfak dolap kapaklarını silmek vs gibi işleri halletmek istiyorum.

Onun dışında ayda belki de 45 günde bir belki birini çağırırım balkon camı vs için.

Şirkette iken robot süpürgeyi çalıştıracağım günlerin hayalini kuruyorum: )

Şu an banyo tadilatım hala bitmedi, bu hafta sonu biterse derin bir temizliği bir iki bayan ile yada temizlik şirketleri ile halledersem süper olacak.

Temizlik işini naptın?

Günaydın,

Temizlik için biri ile çalışmayacağım bir süre. Karar verdim.

Tek sıkıntım çok yorulursam belim filan çok ağrıyor. Kendimi hırpalamadan temizlik yapmayı deneyeceğim. Hepsini cumartesi gününe sığdırmak yerine, hafta içi 4 den sonra mesela çamaşır faslını bitirmek, balkonu düzenlemek, mutfak dolap kapaklarını silmek vs gibi işleri halletmek istiyorum.

Onun dışında ayda belki de 45 günde bir belki birini çağırırım balkon camı vs için.

Şirkette iken robot süpürgeyi çalıştıracağım günlerin hayalini kuruyorum: )

Şu an banyo tadilatım hala bitmedi, bu hafta sonu biterse derin bir temizliği bir iki bayan ile yada temizlik şirketleri ile halledersem süper olacak.
[/QUOTE]
Tadilattan sonra evi iyice temizletip sonrasında düzenli takip etmek bence de çok iyi olur. Cam için ben de iki ayda bir şirket çağıracağım. 1,5 saatte bütün camları silip gittiler. Bizim camların dışındaki korkuluklar da cam:işsiz: Onları da sildiler.150 lira ödedim.

Back