Popüler Konu Verimli Rutin

Selam daha önce bu topiğe bir süre katılmıştım, yine geldim 🙋‍♀️ Pandemi vs derken olan düzenim iyice şaştı, hem onu toparlarım, hem de biraz pozitif düşünceye ihtiyacım var, burdan depolarım dedim 😊

Kendimi kısaca tanıtayım; 30 yaşındayım, 8 aylık bir oğlum var, şu an ücretsiz izindeyim, Ankara'da yaşıyorum.
Tekrar hoş geldiniz :KK200:

Merhaba hoşbulduk😊
Yanındayken televizyon hiç açmıyoruz, hatta telefona bakıyorsak kamufle edip bakıyoruz. Ama tabi görüntülü aramalar mecburen bol bol hayatımızda.
Ev düzeni konusunda virüsten önce herşey çok iyiydi. Temizlik için yardımcı geliyordu ve istediğimiz zaman rahatlıkla yemeğe çıkıyorduk ya da sipariş veriyorduk. Virüsün başladığı ilk günden itibaren herşeyi ben yapmaya başladım. Marketten gelenleri dezenfekte etmezsem içim rahat değil. Şu sıralar bebeğim sürünmeye başladı, temizlik yapmak iyice önem kazandı. Bir de bahçeli ve dubleks bir evde yaşıyorum, bebeği kucakla aşağı in yukarı çık derken çok yoruluyorum. Eşim bebek bakımında yardımcı ama temizlik ve yemek kısmında pek değil. Yani yardım etse de bu süreklilik kazanmıyor, hep rica etmem gerekiyor.
Buralarda takılırsam hem kabaca bir düzenim oluşur dedim, hem de akşamları hergün kendime kalan 2 saati daha doyurucu geçirebilirim.
Ev düzeni konusunda benim de yeni bir yapılanmaya geçmem gerekiyor. Mevcut bakıcı ablamız bütün evi çeviriyordu. Yeni gelen sadece yemek yapacak. Ev işini minimum sürede bitirmek benim için önemli. Beraber bir rutin oluşturmaya çalışalım.

Günaydın,
Bizim abla sadece çocuğa bakar :) ne yemek (çok darda kalır yapamazsak 2 haftada 1 belki bir çorba, yada makarna yapabilir) nede temizlik. Biz eşimle beraber yaparız. Zaten her işi anında yapınca iş olmuyor. Bizim tezgaha bulaşık konmaz mesela. Anında 1 tane bardakta olsa yıkanır . Çamaşır kurutmada çıkar çıkmaz katlanır vs.
Çok nadir temizliğe birini alırız. Ütü işimiz çok olmaz. Eşim halleder.
Günlük ev işleri planınızı detaylı yazabilir misin? Süpürme-Silme-Banyolar gibi işleri hangi periyotta yapıyorsunuz? Sabah işe gitmeden mi akşam gelince mi hallediyorsunuz?

Günaydın Hanımlar,

Dün yeni bakıcı ablanın evine gittik. Ailesi ile tanıştık. Temiz ve düzgün insanlar. Asgari Ücret+Sigorta şeklinde anlaştık. Bir doktor kontrolü varmış. Bir aksilik çıkmazsa Temmuz ortası gibi başlayacak. Diğer ablamızın sigortası da 7 ay daha devam edecek, toplu ödeme yapamıyormuşuz. Bizim aylık giderler yükseldi bu nedenle. Araba işi de belli olduktan sonra yıllık ve aylık bütçeyi revize etmem gerekiyor.

Temmuz’da halıları, koltukları,yatakları ve perdeleri yıkatmayı düşünüyorum. İnternetten hepsini yapan bir yer buldum. Bir de camlar için birini çağıracağım. Kadınlara hiç bulaşmadan temizlik şirketi çağırsam iyi olur sanki. Ana temizlik bu şekilde hallolursa günlük çamaşır-bulaşık-süpürme ve banyo işleri kalıyor.

İpek süpürgeden çok korkuyor, bu nedenle abla İpek’in öğle uykusunda evi süpürüyordu. Şimdi bu düzen iptal olacak.

İşten gelince yemek yiyip parka iniyoruz. Robot süpürge alıp, biz parktayken süpürme-silme işlerini halletse, kızlar yattıktan sonra kalan işleri eşimle halletsek diye düşünüyorum.

Günaydın Hanımlar,

Dün yeni bakıcı ablanın evine gittik. Ailesi ile tanıştık. Temiz ve düzgün insanlar. Asgari Ücret+Sigorta şeklinde anlaştık. Bir doktor kontrolü varmış. Bir aksilik çıkmazsa Temmuz ortası gibi başlayacak. Diğer ablamızın sigortası da 7 ay daha devam edecek, toplu ödeme yapamıyormuşuz. Bizim aylık giderler yükseldi bu nedenle. Araba işi de belli olduktan sonra yıllık ve aylık bütçeyi revize etmem gerekiyor.

Temmuz’da halıları, koltukları,yatakları ve perdeleri yıkatmayı düşünüyorum. İnternetten hepsini yapan bir yer buldum. Bir de camlar için birini çağıracağım. Kadınlara hiç bulaşmadan temizlik şirketi çağırsam iyi olur sanki. Ana temizlik bu şekilde hallolursa günlük çamaşır-bulaşık-süpürme ve banyo işleri kalıyor.

İpek süpürgeden çok korkuyor, bu nedenle abla İpek’in öğle uykusunda evi süpürüyordu. Şimdi bu düzen iptal olacak.

İşten gelince yemek yiyip parka iniyoruz. Robot süpürge alıp, biz parktayken süpürme-silme işlerini halletse, kızlar yattıktan sonra kalan işleri eşimle halletsek diye düşünüyorum.

Çok sevindim bakıcı işini çözmene. İşin rastgitsin insallah.

Selamlar herkese,

Bizim de ev düzen işi bayağı bozuldu.
Salon salonluktan çıktı: ) Ödevini alan salon masasında kendini buluyor, ben bile çalışmalarımı orada yapar oldum: ))

Yardımcı bayan gelmiyor, gecen gün aradım, hala başlamamış ve düşünmüyormuş başlamayı: ((

Bu süreçte eşim süpürdü ben sildim derken idare ettik ama çok zor. Ki hafta sonları evden çıkmadığımız halde zorlandım. Şimdi bu sıcaklarda evde de durmak istemiyoruz, özelikle çocuklar hiç istemiyor. Dışarı çıkarsak da ev işleri kalıyor.

Hafta içi ancak yemek ve derle topla ile geçiyor.

Nasıl bir yol ilerleyeceğim hiç bilmiyorum, tüm tavsiyelere açığım.

Düzensizliğin beni yorduğunu, bunalttığını hissettim bu süreçte.
Alışkanlıklardan kolay vazgeçilmiyor ama biraz daha esnek olmak istiyorum sanırım: )

Selamlar herkese,

Bizim de ev düzen işi bayağı bozuldu.
Salon salonluktan çıktı: ) Ödevini alan salon masasında kendini buluyor, ben bile çalışmalarımı orada yapar oldum: ))

Yardımcı bayan gelmiyor, gecen gün aradım, hala başlamamış ve düşünmüyormuş başlamayı: ((

Bu süreçte eşim süpürdü ben sildim derken idare ettik ama çok zor. Ki hafta sonları evden çıkmadığımız halde zorlandım. Şimdi bu sıcaklarda evde de durmak istemiyoruz, özelikle çocuklar hiç istemiyor. Dışarı çıkarsak da ev işleri kalıyor.

Hafta içi ancak yemek ve derle topla ile geçiyor.

Nasıl bir yol ilerleyeceğim hiç bilmiyorum, tüm tavsiyelere açığım.

Düzensizliğin beni yorduğunu, bunalttığını hissettim bu süreçte.
Alışkanlıklardan kolay vazgeçilmiyor ama biraz daha esnek olmak istiyorum sanırım: )
Beraber robot süpürge alalım bence:)
Düzensizlik beni de çok yoruyor. Evin temiz ve düzenli olmasını istiyorum ancak ev işleri ile uzun süreli uğraşmak istemiyorum. Günlük bir sistem kurmamız gerekiyor.
Bir süre kadın istemiyorum. Aynı anda iki yabancı kadını bünyem kaldırmayacak zira:)

Günlük ev işleri planınızı detaylı yazabilir misin? Süpürme-Silme-Banyolar gibi işleri hangi periyotta yapıyorsunuz? Sabah işe gitmeden mi akşam gelince mi hallediyorsunuz?
Bizim ev sadedir. Şöyle ki duvarda tek resim, tek süs eşyası tek çiçek yoktur (çiçekler balkonda) Salon ara hol mutfak hariç yerde halı yoktur. Onlarda kolay süpürülebilenlerden. Süpürme genelde haftada 2 kez, ihtiyaç halinde 3, 4. Oda 10 dakika sürer. Peşimden eşim yada ben vileda ile geçeriz.
Akşam 5 te evdeyim. yemek işinde çok çeşit aramayız. Çok zamanımızı alan işler değil. Çıkan İşleri anında yapıyoruz. Banyo wc haftada bir çamaşır suyuyla yıkarım. Yolluklarını elime geçtikçe yıkar sererim. Öyle belli gün belli iş planlamamız yoktur. Şu gün şu yemek, şu gün şu iş diye düşünmeyiz. Kafamızı meşgul ettirmeyiz. O gün içinde anlık yaparız. O yüzden ev % 90 düzenlidir. Önceden plan yapmak bana göre değil. Mesela az önce saat 4 te beni alın ormanlık alana süt almaya gidelim dedim. Oğlumun 2 arkadaşını da alabiliriz. Orda oynarlar 2 saat Ama daha arayıp annelerine söylemem. o saatde ararım. Geçerken alırız vs. Bu saatde arayıp oraya gitmeye mecbur hissetmek bile beni rahatsız eder :) Çok karışık oldu. Bilmiyorum anlatabildim mi :)

Ev düzeni konusunda benim de yeni bir yapılanmaya geçmem gerekiyor. Mevcut bakıcı ablamız bütün evi çeviriyordu. Yeni gelen sadece yemek yapacak. Ev işini minimum sürede bitirmek benim için önemli. Beraber bir rutin oluşturmaya çalışalım.
Merhaba hoşbuldum elecda 💕
Ben tüm işi aynı gün yapayım sonra rahat edeyim mantığında biriydim, bu düşünceden vazgeçmem lazım. Her güne az az işler koyup bir günü de süpürüp silme yapmayı planlıyorum. Virüs olayı beni çok geriyor, normalleştik deyince hemen normale dönemedim. O yüzden halıları yıkatma işini bile bekletiyorum şimdilik.

Önceki bakıcı abla sizin için ne büyük bir nimetmiş meğerse. Hem ev işi hem çocuk bakımı çok zor gerçekten.

Bizim ev sadedir. Şöyle ki duvarda tek resim, tek süs eşyası tek çiçek yoktur (çiçekler balkonda) Salon ara hol mutfak hariç yerde halı yoktur. Onlarda kolay süpürülebilenlerden. Süpürme genelde haftada 2 kez, ihtiyaç halinde 3, 4. Oda 10 dakika sürer. Peşimden eşim yada ben vileda ile geçeriz.
Akşam 5 te evdeyim. yemek işinde çok çeşit aramayız. Çok zamanımızı alan işler değil. Çıkan İşleri anında yapıyoruz. Banyo wc haftada bir çamaşır suyuyla yıkarım. Yolluklarını elime geçtikçe yıkar sererim. Öyle belli gün belli iş planlamamız yoktur. Şu gün şu yemek, şu gün şu iş diye düşünmeyiz. Kafamızı meşgul ettirmeyiz. O gün içinde anlık yaparız. O yüzden ev % 90 düzenlidir. Önceden plan yapmak bana göre değil. Mesela az önce saat 4 te beni alın ormanlık alana süt almaya gidelim dedim. Oğlumun 2 arkadaşını da alabiliriz. Orda oynarlar 2 saat Ama daha arayıp annelerine söylemem. o saatde ararım. Geçerken alırız vs. Bu saatde arayıp oraya gitmeye mecbur hissetmek bile beni rahatsız eder :) Çok karışık oldu. Bilmiyorum anlatabildim mi :)
Anladım, sizinki düzensiz bir düzen olmuş ama belli ki iş görüyor:) Ben gün planı yapmazsam kendimi kaybolmuş gibi hissediyorum.

Merhaba hoşbuldum elecda 💕
Ben tüm işi aynı gün yapayım sonra rahat edeyim mantığında biriydim, bu düşünceden vazgeçmem lazım. Her güne az az işler koyup bir günü de süpürüp silme yapmayı planlıyorum. Virüs olayı beni çok geriyor, normalleştik deyince hemen normale dönemedim. O yüzden halıları yıkatma işini bile bekletiyorum şimdilik.

Önceki bakıcı abla sizin için ne büyük bir nimetmiş meğerse. Hem ev işi hem çocuk bakımı çok zor gerçekten.
Aslında çalışmayan bütün anneler evi ve çocuğu eş zamanlı çevirebiliyor. Kesinlikle zor ama yapılabilir.
Ben de normalde Mayısta yıkatırdım halıları, Temmuza sarkıttım virüsten dolayı. Kirlendiler beni rahatsız ediyor.

D6E138C0-5873-40B6-84FA-F17A96215F74.png

Aslında çalışmayan bütün anneler evi ve çocuğu eş zamanlı çevirebiliyor. Kesinlikle zor ama yapılabilir.
Ben de normalde Mayısta yıkatırdım halıları, Temmuza sarkıttım virüsten dolayı. Kirlendiler beni rahatsız ediyor.
Bence hiç bekletmeyin. Verin yıkansın. Ben 1 ay oldu yıkattım. yılda 2/ 3 defa yıkatıyorum. Koltukların içinde eve gelip koca makine ile yıkayıp gidiyorlar. Zebra perdeleride de söküp götürüyorlar yıkayıp getirip takıyorlar. Halının cinsine göre fiyat veriyorlar. biri m2 si 10 tl diğeri 6 tl ye yıkanıyor. Ama zebraları hiç hatırlamıyorum. Koltuklarıda unuttum. 230 muydu acaba. Aklımda hiç tutamıyorum bu fiyat olaylarını :(

Bence hiç bekletmeyin. Verin yıkansın. Ben 1 ay oldu yıkattım. yılda 2/ 3 defa yıkatıyorum. Koltukların içinde eve gelip koca makine ile yıkayıp gidiyorlar. Zebra perdeleride de söküp götürüyorlar yıkayıp getirip takıyorlar. Halının cinsine göre fiyat veriyorlar. biri m2 si 10 tl diğeri 6 tl ye yıkanıyor. Ama zebraları hiç hatırlamıyorum. Koltuklarıda unuttum. 230 muydu acaba. Aklımda hiç tutamıyorum bu fiyat olaylarını :KK43:
Ben ilk kez koltuk ve yatak yıkatacağım. Eve gelip makine ile yıkıyorlarmış. Fon perdeleri de daha önce kuru temizlemeye vermiştim. Bu sefer götürüp yıkasınlar diyorum.

Sirken kazasız araç yok:işsiz:
Bir tane golf vardı ciddi bir sıkıntısı olmayan 2017 1.6 DSG 202.000 istiyorlar.
Volvo’ya da uğradık. 2017 V40’a 212.000 istiyorlar.
Biz 150.000’i geçmeyelim demiştik ama sanırım bulamayacağız.
Her şey çok uçmuş. Ben de sahibinden de bakıyorum.

elecda elecda ablanın sigortasını yatırmaya devam edeceksiniz ya belki abla da evin temizliğini yapmaya devam eder. 15 günde bir gelse evi derleyip toplasa olmaz mı? Yeni iki kişiyi bünyeniz kaldırmaz dediniz bu geçiş sürecini bu şekilde atlatabilirsiniz.

Back