Popüler Konu Verimli Rutin

Selamlar Hanımlar,

Daha yeni oturabildim:işsiz:

Bildiğiz gibi ben evde yedek eşya, gıda bulundurmam. Bittikçe gider yenisini alırım. Ancak karantina süreci nedeniyle alışveriş periyodunu azaltmak gerekiyor. Bu nedenle eşim marketten toplu bir alışveriş yaptı. Un, çay, kahve, makarna, bakliyat, bebek bezi, ıslak mendil, maden suyu aldık. Kileri tekrar düzenleyip, aldıklarımızı yerleştirdik bugün.

Dün 4 çekmeceli derin dondurucu alıp kilere koyduk. Buzdolabım Liebherr marka ve çok memnunum. Bu nedenle derin dondurucuyu da aynı marka aldık. Bugün eşim kasap alışverişi yaptı. Et soteden kavurma yaptık. köfte yaptık ve derin dondurucuya koyduk. Tereyağı, mantı, içli köfte ve sigara böreği de koydum. Pazartesi günü de abla ile börek yapıp koyacağız. Acil durumlarda buradaki gıdaları kullanmayı planlıyorum.

Su arıtmayı araştırdım bugün. Yarın bir firma ile görüşeceğim. Olası bir sokağa çıkma yasağı durumunda su meselesinde sıkıntı yaşamak istemiyorum. İçme suyu olarak damacana su ile devam edeceğim ancak tedbir amaçlı arıtma taktırmayı düşünüyorum.

Ela’nın günlük online ders sayısı 5’e çıktı. Sabah 10:00’da başlıyor, 13:20’ye kadar sürüyor. Bir yandan iyi oldu, öğretmenleri sıra ile bağlanıp ders anlatıyor. Günün geri kalanında da biz ödev ile ilgileniyoruz.

Merhaba hanımlar

Geçtiğimiz haftanın bir değerlendirmesini yapmak istedim.

1. 2 haftadır diyet yapıyorum. Fena da gitmiyordu ancak son 2 gündür dikkat etmiyorum. Haliyle kilo vermiş olmama rağmen diyet meselesinin karşısına tik atamıyorum.
  2. Malum durumlar yüzünden eve yardımcı çağırmadım. Kızımla birlikte ev işleri de beni gerçekten yordu. Ya ona istediğim gibi öğün hazırlamadım ya da ev temizliği aksadı. Bunun da karşısına tik atamadım
  3. Takviyelerimi düzenli aldım.
  4. Kitaplarımı düzenli okudum.
  5. İzlemem gereken belgesel ve dizileri izledim.
  6. Kızım için dondurucuya atmam gerekenleri hazırladım.
  7. Evdeki fazlalıkların bir kısmından kurtuldum. Lise döneminde şimdiki bookstagramların yaptığı işi blog üzerinden yapıyordum. Haliyle ücretsiz bir sürü kitap geliyordu. Ancak şu anki okuma zevkimle tekrar okuyabileceğim ya da çocuğuma saklayacağım kitaplar değil. Basın numunesi olduğu için satmam da. Kütüphaneye bağışlamayı düşünüyorum. Kendi satın aldığım ve bence edebi değeri olmayan eski kitaplarımı da bir uygulama aracılığıyla elden çıkardım. Kazandığım parayı kenara koydum. Yeni kitaplar için kullanacagım.
Geçtiğimiz hafta benim için çok verimli değildi. Umarım bu hafta daha verimli geçer

Fotoğraflar nasıl güzel :KK200:
Productive’i kullanıyorsen değil mi? Ayrıca günlük yapılacak işler için Todoist çok güzel bir program. Ücretsiz versiyonu epey iş görüyor. Benim en sevdiğim kısmı bir gelen kutusu olması ve henüz tarihi netleşmeyen işleri yazabiliyor olmak.

Canım ŞUAN deneme sürümünü kullanıyorum senin önerinle ve inanılmaz faydalı bir uygulama ücretini hak ediyor bence..
——
Birçok alışkanlığı oturtabiliyorum böylece

Herkese günaydın arkadaşlarım nasılsınız nasıl gidiyor bu süreç ; birimize destek olalım paylaşımda bulunalım🌸

Nisan ayına hoş bulduk :) bu ay mübarek Ramazan ayına giriş yapacağız: içim kıpır kıpır... birkaç yıldır; Ramazan ayının manevi kıymetine uygun hazırlıklar yapmaya çabalıyorum . gerek yakın çevremize gerek ailemize tatlı sürprizler, hediyeler hazırlamaya gayret ediyorum. geçen yıl kahve ve hurma paketledim; hadislerden oluşan notlarla.. namazda okunan kısa surelerin yer aldığı kitapçık hediye ettik; gibi gibi.. bu yıl için yeni bir hazırlık niyetim Rabb im nasip eyles,in inşaallah :)

.....

Verimli Rutinlerim
-sabah erken kalk6.00
-diş fırçala
-1 koca bardak Limonlu su iç
-d vitamini takviyesi al
-propolis tüket
-Kuran ve meal oku
-hadislerle islam oku
-kitap oku
-sudoku çöz/zihnimi zorlmak inanılmaz açıcı
-cildini temizle
-egzersiz yap
-kuran sefeeberliği okumasını tamamla
-3kupa beyaz çay iç( gün içerisinde)
-2.5 lt su iç
-1günlük kaza namazı kıl
-kucaklaş(ailece)// günler geçip gidiyoe ve biz sevdiklerimize dokunamadan yaşlanıyoruz// sırf bu sebeple ekledim- çok da güzel oluyor
-tesbihat yap
-detaylı dua et
-sağlıklı yemek ye//3 öğün
-evi topla
-günü düşün günlük tut
-haftada 4 gün ing çalış
-Haftada 3gün tecvid çalış
-haftada 3kez ev süpür
-haftada3 kez Podcast’ dinle
-cuma günleri akraba aile araması yap( uzun zamandır aramadığım üni de yemekhane şefi bi amca vardı- hala ailece görüştüğüm- ona hal hatır ettim- çok mutlu oldu// çocukları olmadığı için artık bayramlarda onlara ziyarete gitmeye daha çok çabalamaya karar verdik//yollar uzak olsa da gönüller bir
-haftada bir gün tırnak ve ağda yap
-oğlumla günlük zihinsel beceri aktivitesi yap
-oplumla ing çalış
-oğlumla uyku öncesi diş fırçala-wc- pijama giy
-oplumla uyku öncesi kitap oku ve dua et// la ilahe illallah deyin
gibi...
Bunları normalde takip etmek zor ancak program inanılmaz kullanışlı. O sebep satın alacağım 🌸🌸

tik attıkça bi rahatlama zihinde bir başarma ce boşalma hissediyor insan ...
Tavsiyemdir..

elecda elecda teşekkür ederim yeniden
...
Ayrıca bugün 21 günlük şekersiz beslenmeye başladım süreci ve sonucu merak ediyorum çok heyecanlıyım

Herkese iyi günler arada yazıyorum forma ama paylaşımlarınızı çok beğeniyorum ve hepiniz çok yararlı seyler paylaşıyorsunuz teşekkür r edeim. Sahihuban Sahihuban oglunla yaptığın zihin geliltirici aktiviteler neler biraz bilgi verir misin acaba benim de bir oğlum var 40 aylık yapacak çok birşey bulamıyorum. Şimdiden teşekkür ederim ☺️

Canım ŞUAN deneme sürümünü kullanıyorum senin önerinle ve inanılmaz faydalı bir uygulama ücretini hak ediyor bence..
——
Birçok alışkanlığı oturtabiliyorum böylece
Beğenmene çok sevindim canım. Hem kontrol mekanizması olması hem de motivasyon açısından çok iyi bence de.

Herkese günaydın arkadaşlarım nasılsınız nasıl gidiyor bu süreç ; birimize destek olalım paylaşımda bulunalım🌸

Nisan ayına hoş bulduk :) bu ay mübarek Ramazan ayına giriş yapacağız: içim kıpır kıpır... birkaç yıldır; Ramazan ayının manevi kıymetine uygun hazırlıklar yapmaya çabalıyorum . gerek yakın çevremize gerek ailemize tatlı sürprizler, hediyeler hazırlamaya gayret ediyorum. geçen yıl kahve ve hurma paketledim; hadislerden oluşan notlarla.. namazda okunan kısa surelerin yer aldığı kitapçık hediye ettik; gibi gibi.. bu yıl için yeni bir hazırlık niyetim Rabb im nasip eyles,in inşaallah :)

.....
Ne güzel düşünmüşsün:KK200:

Selamlar Hanımlar,

Sabah 07:00’de İpek kuş ile kalktık. Küçük bir diş fırçası da ona almıştım. Beraber dişlerimizi fırçaladık. Ben kendi kremlerimi sürdüm. İpek’e de doktorun yazdığı bir kremi sürdüm. Yanakları çok kuruyor. Dişlerimizi fırçaladıktan sonra su içtik. Kalkınca su içmeye alıştırdım onu da:) Alt üst değişimi biraz oyun derken saat 08:00 oldu.

İpek’in kahvaltısını hazırladım, yedirdim. Vitaminlerini verdim. Sonra Ela’yı kaldırdım. İşlerini halletti, yatağını topladı. Kahvaltısını yaptı, vitaminlerini içti ve online derslerinin başına geçti. Nihayet saat 10:30’da kendim kahvaltı yapabildim.

Kahvaltı bittikten sonra arıtma cihazı firmasından geldiler ve arıtmayı taktılar. Yemeklere, sebze-meyve yıkamaya kullanacağım. İçme suyu olarak cam damacana devam. Çayı bir arıtma suyu ile demlerim eğer tadı iyiyse çay için de kullanabiliriz.

Şimdi İpek uyudu. Ben işyeri için çalıştım biraz. Bugün Ela’nın okula uğrayacağım. Bazı kitapları almamız gerekiyormuş. Oradan da çiftliğe uğrar dönerim.

Her gün birşeyler okumaya ve seyretmeye çalışıyorum. Uygun bir vakitte beğendiklerimi paylaşacağım.

Hepimiz için verimli bir hafta olmasını diliyorum.:KK200:

Verimli Rutinlerim
-sabah erken kalk6.00
-diş fırçala
-1 koca bardak Limonlu su iç
-d vitamini takviyesi al
-propolis tüket
-Kuran ve meal oku
-hadislerle islam oku
-kitap oku
-sudoku çöz/zihnimi zorlmak inanılmaz açıcı
-cildini temizle
-egzersiz yap
-kuran sefeeberliği okumasını tamamla
-3kupa beyaz çay iç( gün içerisinde)
-2.5 lt su iç
-1günlük kaza namazı kıl
-kucaklaş(ailece)// günler geçip gidiyoe ve biz sevdiklerimize dokunamadan yaşlanıyoruz// sırf bu sebeple ekledim- çok da güzel oluyor
-tesbihat yap
-detaylı dua et
-sağlıklı yemek ye//3 öğün
-evi topla
-günü düşün günlük tut
-haftada 4 gün ing çalış
-Haftada 3gün tecvid çalış
-haftada 3kez ev süpür
-haftada3 kez Podcast’ dinle
-cuma günleri akraba aile araması yap( uzun zamandır aramadığım üni de yemekhane şefi bi amca vardı- hala ailece görüştüğüm- ona hal hatır ettim- çok mutlu oldu// çocukları olmadığı için artık bayramlarda onlara ziyarete gitmeye daha çok çabalamaya karar verdik//yollar uzak olsa da gönüller bir
-haftada bir gün tırnak ve ağda yap
-oğlumla günlük zihinsel beceri aktivitesi yap
-oplumla ing çalış
-oğlumla uyku öncesi diş fırçala-wc- pijama giy
-oplumla uyku öncesi kitap oku ve dua et// la ilahe illallah deyin
gibi...
Bunları normalde takip etmek zor ancak program inanılmaz kullanışlı. O sebep satın alacağım 🌸🌸

tik attıkça bi rahatlama zihinde bir başarma ce boşalma hissediyor insan ...
Tavsiyemdir..

elecda elecda teşekkür ederim yeniden
...
Ayrıca bugün 21 günlük şekersiz beslenmeye başladım süreci ve sonucu merak ediyorum çok heyecanlıyım
Harika programın.
Ben de 3 öğün sağlıklı menünü merak ediyorum. Ben de emziriyorum ve sağlıklı şeyler yemek istiyorum. 3 öğün değil benim 6 7 öğün oluyor zira:)

Selamlar Hanımlar,

Sabah 07:00’de İpek kuş ile kalktık. Küçük bir diş fırçası da ona almıştım. Beraber dişlerimizi fırçaladık. Ben kendi kremlerimi sürdüm. İpek’e de doktorun yazdığı bir kremi sürdüm. Yanakları çok kuruyor. Dişlerimizi fırçaladıktan sonra su içtik. Kalkınca su içmeye alıştırdım onu da:) Alt üst değişimi biraz oyun derken saat 08:00 oldu.

İpek’in kahvaltısını hazırladım, yedirdim. Vitaminlerini verdim. Sonra Ela’yı kaldırdım. İşlerini halletti, yatağını topladı. Kahvaltısını yaptı, vitaminlerini içti ve online derslerinin başına geçti. Nihayet saat 10:30’da kendim kahvaltı yapabildim.

Kahvaltı bittikten sonra arıtma cihazı firmasından geldiler ve arıtmayı taktılar. Yemeklere, sebze-meyve yıkamaya kullanacağım. İçme suyu olarak cam damacana devam. Çayı bir arıtma suyu ile demlerim eğer tadı iyiyse çay için de kullanabiliriz.

Şimdi İpek uyudu. Ben işyeri için çalıştım biraz. Bugün Ela’nın okula uğrayacağım. Bazı kitapları almamız gerekiyormuş. Oradan da çiftliğe uğrar dönerim.

Her gün birşeyler okumaya ve seyretmeye çalışıyorum. Uygun bir vakitte beğendiklerimi paylaşacağım.

Hepimiz için verimli bir hafta olmasını diliyorum.:KK200:
Online ders yapıyorlardı sıkıntılı haberlerden dolayı ara verdiler toplantıdan sonra karar verilecekmiş. Sizin bağlantınız nasıl oluyodu acaba?

Harika programın.
Ben de 3 öğün sağlıklı menünü merak ediyorum. Ben de emziriyorum ve sağlıklı şeyler yemek istiyorum. 3 öğün değil benim 6 7 öğün oluyor zira:)

Kahvaltı

yumurta peynir bi dilim tam tahıllı ekmek 3-4zeytin

öplen et tavuk ya da balık ayranbir d ekmek

akşam sebze 1d ekmek ayran salata

gibi gibi 🌸

ara öğünlerle benimde6 öğün oluyor

Tabi sen emzirdiğin için kalori miktarın dha fazla olmalı

Kahvaltı

yumurta peynir bi dilim tam tahıllı ekmek 3-4zeytin

öplen et tavuk ya da balık ayranbir d ekmek

akşam sebze 1d ekmek ayran salata

gibi gibi 🌸

ara öğünlerle benimde6 öğün oluyor

Tabi sen emzirdiğin için kalori miktarın dha fazla olmalı
Afiyetler olsun :)

Herkese iyi günler arada yazıyorum forma ama paylaşımlarınızı çok beğeniyorum ve hepiniz çok yararlı seyler paylaşıyorsunuz teşekkür r edeim. Sahihuban Sahihuban oglunla yaptığın zihin geliltirici aktiviteler neler biraz bilgi verir misin acaba benim de bir oğlum var 40 aylık yapacak çok birşey bulamıyorum. Şimdiden teşekkür ederim ☺

benim oplum da 45 aylık🌸

legolar,dikkat güçlendirme setleri, ve kitaplar çok faydalı..

Kitap okuyor musunuz?
Oğlun nelerden hoşlanıyor?
çok hareketli zıplamalı oyunlar mı seviyor yoksa masa başı etkinlikler mi? Polis itfaiye gibi araçlar meslekler mi?

Oğlum sabah sekiz gibi uyanıyor ben o saatte işe gelmiş oluyorum ve 12’de çıkıyorum sekizden 12’ye kadar babasıyla kahvaltı yapıyorlar ardından çizgi film saati yapıyor iki çizgi film izliyor- sonra odasında babasıyla koşturmalı veya kendi bireysel oyuncaklarıyla oynuyor ardından 12’de ben geliyorum:: yine ben yemek yiyene kadar oralarda oynuyor/ Ve bizim Öğretmencilik saatimiz başlıyor o derse hep geç kalıyor😬 nedense böyle yapması çok hoşuna gidiyor..1 saat kadar böyle vakit geçiriyoruz/ sonrasında uyuyor yaklaşık 1,5 saat. Uyanınca da bir şeyler yiyor. koşturmalı oyunları yeniden başlıyoruz: Haftada 3.04 gün de köye bahçeye gidiyoruz orada çamurda toprakta taşta oynuyor- patates maydanoz gibi ürünler ekiyorus:bakımını yapıyoruz.
Akşam yemeğini yiyoruz ayrıca etkinlik yapıyoruz veya kalan iki çizgi film hakkını izliyor... Günümüz böyle geçiyor çok şükür..

mesela benim olduğum kitap okumayı çok seviyor ; legolar hoplamalı zıplamalı poliscilik hırsızcılık..
günde 1 saat öğretmencilik Evcili adı altında zihinsel beceri geliştirme kitaplarından aktivite yapıyoruz oda nasıl mesela dikkat matematik kavramlar çizgi gibi alan kitaplar var sırayla kitaplardan etkinlik yapıyoruz mesela iki kitaptan etkinlik yaptıktan sonra güya zil çalıyor ve biz tenefüse çıkıyoruz oyun saatine başlıyoruz benim pilates topunu birimize atıyoruz üstünde Zıplıyoruz: Yakalamaç oynuyoruz adına tekrar zil çalıyor oğlum çalıyor tekrar diğer kitaba geçiyoruz..
Mesela çizgi çalışması yaparken çok sıkılıyor ve çok zorlandığını söylüyor o yüzden şöyle yapıyoruz// önce sayıların rakamların ve çizgilerin üzerinden polis motor var legodan onunla geçiyoruz hadi diyorum oğlum sen polissin çok dikkatli geçmen lazım kaza yapmaman gerekiyor falan diye böyle; onu iştaha getirecek şeyler söylüyorum önce motosikletle yapıyor ardından da kalemle yapıyor.. Böyle çok eğleniyor...
..
rhouse kidz in İngilizce seç kitapları var : onlardan kitabı okuyarak etkinlik yapıyoruz ama tüm sanırım böyle oyunla ve dokunabileceği materyallerle etkinlik hazırlamam gerekiyor öyle daha iyi algılayabiliyor çünkü..
...
genelde böyle geçiyor günler...

merhabalar

dünyaca yaşanan tüm sıkıntılara rağmen, müdürün ısrarı nedeniyle, tam kadro iş yerine gelmeye devam ediyoruz. Üstelik mesai saatlerinde bile esneklik tanınmadan. önümüzdeki hafta izin yıllık izin koparabildim. bu arada iş yoğunluğumuz çok az, aynı işi haftada 1-2 gün gelerek yapabilecek durumdayım oysaki, anlayışsız ve insiyatif almaktan korkan insanlarla çalışmak zor oluyor gerçekten. Benim gibi devlet memur olan üst kat komşum karı koca haftalardır evdeler. neyse müdürüme sevgilerimi sunuyorum buradan...

Daha önce fırsat bulup okuyamadığım verimli rutine zaman ayırmama vesile oldu. önce 2020 ocak- şubat- mart aylarını okudum. daha sonra da aralık- kasım ve ekim aynı bitirdim. geriye dönük bir kaç ayım daha kaldı. Karışık okuduğum için azı yerleri unutmuş olabilirim, giderilmesi gereken meraklarım var :) şöyle ki;
- elecda elecda ocak ayında kan tahlili yaptıracağını yazmışsın. Acaba kullandığın vitamin takviyelerinin değerlerine etkisi oldu mu, olduysa en çok hangi vitamin işe yaramış?
- Ekim ayı sonu ve kasım ayı başlarında sizinle yaşamaya başlayan Boncuk Bey ile halen beraber misiniz, beyfendinin çocuklarla ilişikleri nasıl?
- Yine ekim ayında kafanızda oluşmaya başlayan Eskişehir'e yerleşme planınızda bir değişiklik gelişme var mı?
- Bir yerde nevresim takımı aldığınızı yazmıştınız, yine beyaz renk mi aldınız ve hangi marka
- Kırmızı et tüketimini azaltma kararı almışsınız, nasıl ilerliyor?
- Sıfır atık konusu sürekliliği oldu mu? Ben sadece geri dönüşümü ayırabiliyorum. evde yaşayan diğerlerinin atık çıkarma ve tüketme alışkanlığında bir değişiklik yapamıyorum, dolasıyla çok fazla atık çıkıyor. oğlum bu konuda biraz daha bana benzemeye başladı

Aslında soracağım çok konu vardı ama not almamışım.

(Bu arada sen ile başlayıp sizli konuşma ile devam etmişim.)

3 3gunlukdunya ben seni hatırladım, uzun zaman yoktun, bir ara aklıma bile gelmiştin, hayatında değişiklik yaptın sanırım, senin ve oğlun için hayırlı olsun. hoşgeldin

Sıra da eylül ayı var, ona da yarın geçerim. salgının bir an önce etkisini azaltmasını ve daha önce var olan ve şiddetinin daha fazla olduğu ekonomik krizin bir an önce son bulmasını temenni ediyorum.

Back