Popüler Konu Verimli Rutin

Unsuz Bir Ay Geçirmek

Unsuz yaşamda 15 günü tamamladık. Eşimle beraber başlamasaydık, muhtemelen şimdiye kadar çoktan bırakmıştım. Eşim de aynı şeyi söyledi. Kendimizi diğerine karşı sorumlu hissetmek bu sürece devam edebilmemizi sağladı.

Dün misafirlerimiz vardı. Onlara aldığım poğaça ve elmalı kurabiyeden eşim de ben de yemedik. Canım pek istemedi de aslında. Normalde iki poğaça, iki kurabiye kesin yerdim ben.

En çok özlediklerim simit, su böreği ve makarna. Aslında çok sevmediğimi fark ettiğim şeyler ise tost, pizza, kek, kurabiye ve poğaça. Bu ayrımı yapabilmek benim için iyi oldu çünkü bundan sonrasında kendime ayda bir gün izin vermeye, kalan zamanı yine unsuz geçirmeye karar verdim.

Bir çatal alıp, benim için yeterli diyebilen insanlardan değilim. Unlu yiyecekler konusunda da böyle bir insana dönüşebilmem pek mümkün görünmüyor. Bu nedenle, ara ara yesem olur durumu benim için geçerli değil. Ayın bir günü canımın istediğini, istediğim miktarlarda yiyip, tekrar sağlıklı beslenmeye dönmek benim için çok daha sürdürülebilir görünüyor.

15 günden öğrendiğim, beslenmemizin ne kadar unlu yiyeceklere bağlı olduğu ve dışarıda unsuz birşey yiyerek doymanın imkansıza yakın olduğu. Eşimle dışarı yemeğe gittiğimizde karışık ızgara dışında yiyecek birşey bulamadık. Bu nedenle evde yemeğe devam etmek çok daha mantıklı görünüyor.

Eskişehir beni epey zorlayacak gibi görünüyor. Eskişehir’e gidince yenilecekler şeklinde bir davranış paternim var. Köfte ekmek, Pino’da hamburger, Çi börek ve haşhaşlı gözleme yemeden dönersem kendimi eksik birşeyler yapmış gibi hissediyorum. Eğer Eskişehir’den bunları yemeden dönmeyi başarırsam, daha yıkılmam:)

Unsuz Bir Ay Geçirmek

Unsuz yaşamda 15 günü tamamladık. Eşimle beraber başlamasaydık, muhtemelen şimdiye kadar çoktan bırakmıştım. Eşim de aynı şeyi söyledi. Kendimizi diğerine karşı sorumlu hissetmek bu sürece devam edebilmemizi sağladı.

Dün misafirlerimiz vardı. Onlara aldığım poğaça ve elmalı kurabiyeden eşim de ben de yemedik. Canım pek istemedi de aslında. Normalde iki poğaça, iki kurabiye kesin yerdim ben.

En çok özlediklerim simit, su böreği ve makarna. Aslında çok sevmediğimi fark ettiğim şeyler ise tost, pizza, kek, kurabiye ve poğaça. Bu ayrımı yapabilmek benim için iyi oldu çünkü bundan sonrasında kendime ayda bir gün izin vermeye, kalan zamanı yine unsuz geçirmeye karar verdim.

Bir çatal alıp, benim için yeterli diyebilen insanlardan değilim. Unlu yiyecekler konusunda da böyle bir insana dönüşebilmem pek mümkün görünmüyor. Bu nedenle, ara ara yesem olur durumu benim için geçerli değil. Ayın bir günü canımın istediğini, istediğim miktarlarda yiyip, tekrar sağlıklı beslenmeye dönmek benim için çok daha sürdürülebilir görünüyor.

15 günden öğrendiğim, beslenmemizin ne kadar unlu yiyeceklere bağlı olduğu ve dışarıda unsuz birşey yiyerek doymanın imkansıza yakın olduğu. Eşimle dışarı yemeğe gittiğimizde karışık ızgara dışında yiyecek birşey bulamadık. Bu nedenle evde yemeğe devam etmek çok daha mantıklı görünüyor.

Eskişehir beni epey zorlayacak gibi görünüyor. Eskişehir’e gidince yenilecekler şeklinde bir davranış paternim var. Köfte ekmek, Pino’da hamburger, Çi börek ve haşhaşlı gözleme yemeden dönersem kendimi eksik birşeyler yapmış gibi hissediyorum. Eğer Eskişehir’den bunları yemeden dönmeyi başarırsam, daha yıkılmam:)

Hayirli geceler:)
Unsuz menülerinizden bi kac örnek varmi? Veya yazdiysaniz bu forum altinda kacinci sayfada?:)

Hayirli geceler:)
Unsuz menülerinizden bi kac örnek varmi? Veya yazdiysaniz bu forum altinda kacinci sayfada?:)
Ara ara haftalık menü paylaşıyorum ama unsuz olarak hiç yazmadım. Bu haftanınkini yazayım

Pzt: Sütlü Bulgur Çorbası-Kabak Yemeği-Kuru Börülce Salatası
Salı: İzmir Köfte- Bulgur Pilavı
Çrş: Fırında Kıymalı Karnabahar- Brokoli Salatası
Prş-Cuma Eskişehir’deyiz:)

Günaydın Hanımlar,

“Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı” kitabında kişisel etki alanını ve ilgi alanını doğru belirlemekten ve var olan enerjimizi etki alanımız içerisindeki işler için kullanmaktan bahseder. Biz kendi etki alanımız için gerekli tedbirleri alıp, süreci akışa bırakalım.

Basın ve sosyal medyanın yarattığı panik havası kaygı seviyemizi arttırıyor. Kendimizi ve ailemizi stresten korumak bizim sorumluluğumuz. İlgimizi virüse değil de hayat motivasyonumuzu arttıran konulara odaklamaya çalışalım.

Herkese iyi akşamlar,

Dün atm’den para çekmeye gittim. Yaşı 80’nin üzerinde bir amcanın atm’de debelendiğini gördüm. Kartı takıyor, tuşlara basıyor sonra geri çıkartıyordu. Yanına gidip yardım edeyim mi dedim. 100 lira kredi kartından avans çekecekmiş. Denediğimde “3 kere üst üste asgari tutarın altında ödeme yapıldığı için kart nakit avansa kapatılmıştır” yazıyordu.

Mahçup etmeyeyim diye kartta problem var, hafta sonu halledemezsiniz, parayı ben vereyim dedim. Bana bir sürü kızdı:)) Başka kart var mı diye sorunca başka bir bankanın kartını söyledi. Aldım amcayı arabaya, gittik diğer bankanın atmsine. Ben giriş yaptım, hesabında 41 kuruş var...

Öyle olunca tekrar para teklif ettim, yine kabul etmedi. Ben de kartlar karıştı, verin cüzdanı düzenleyeyim dedim, 200 lira sıkıştırdım içine.

Eve bırakmayı teklif ettim. Eve giderken cüzdandaki parayı fark etti. “Ben 100 lira koydum, diğeri sizin paranız herhalde, cüzdanın gözüne sıkışmış demekki” dedim. Önce inanmadı sonra ben 100 lira koydum diye ısrar edince sevindi. Diğer 100 lirayı da bana geri iade etti.

Tarif ettiği sitenin önüne götürünce “Beni niye eve getirdin, ben pazara gideceğim” dedi. Marketten alalım diye ısrar ettim ama kabul etmedi, beni otobüs durağına bırak diye ısrar etti. Bıraktım ben de durağa.

Amca bana dert oldu, dünden beri. Kredi kartının fotoğrafını çekmek aklıma gelmedi ancak adına soyadına baktım. Şimdi ben yarın bankaya gitsem, ad soyad bilgisi ile borcunu ödeyebilir miyim? Ödediğim gibi nakit avansa kart tekrar açılır mı yoksa başvuru mu yapması gerekir? Bilen var mı?

Bir de siteye gitsem, güvenlikle konuşsam, çoluğu çocuğu varsa onlarla irtibata geçsem diyorum ama haddimi aşmış olmak da istemiyorum. Napsam bilemedim. Siz olsanız ne yapardınız?
Gözlerim dolu dolu oldu okurken. O kadar iyi kalplisin ki eminim hiçbir karşılık beklemedin bunu yaparken ama Allah bunun karşılığını mutlaka gösterecektir sana. İyi ki sen ve senin gibiler var... İçim ısındı. Sıcacık oldu.

Günaydın Hanımlar,

“Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı” kitabında kişisel etki alanını ve ilgi alanını doğru belirlemekten ve var olan enerjimizi etki alanımız içerisindeki işler için kullanmaktan bahseder. Biz kendi etki alanımız için gerekli tedbirleri alıp, süreci akışa bırakalım.

Basın ve sosyal medyanın yarattığı panik havası kaygı seviyemizi arttırıyor. Kendimizi ve ailemizi stresten korumak bizim sorumluluğumuz. İlgimizi virüse değil de hayat motivasyonumuzu arttıran konulara odaklamaya çalışalım.
O kadar çok söylenti paylaşım duyuyor ve görüyoruz ki motivasyonumu yüksek tutmakta çok zorlanıyorum 😞

Gözlerim dolu dolu oldu okurken. O kadar iyi kalplisin ki eminim hiçbir karşılık beklemedin bunu yaparken ama Allah bunun karşılığını mutlaka gösterecektir sana. İyi ki sen ve senin gibiler var... İçim ısındı. Sıcacık oldu.
Çok teşekkür ederim canım ancak benim yerimde hanginiz olsa aynı şekilde davranırdı. Benzer insanlar bir şekilde birbirini buluyor bence.:KK200:

Selamlar Hanımlar,

Yarın itibariyle evden çalışmaya başlayacağız. Ben de işlerimi toparladım, eve götüreceklerimi ayarladım. Evde iki küçük çocukla nasıl çalışacağım hakkında en ufak bir fikrim olmamakla birlikte hayırlısı diyorum:)

Merhabalar

Okul yokken ve evden dısarı da çıkamıyorken, eve yardımcı almak yerine evi kendim temizlemeye karar verdim. 8 aylık bir kızım var ve gündüz uykusu neredeyse hiç yok. Haliyle işim zor. Ancak çok detaylı bir temizlik planladığım için kendim yapmam en doğrusu.

Tüm yapmam gerekenleri yazdım. Bunları ev işleri, kızımla ilgili yapmam gerekenler ve kişisel işlerim olaram grupladım
Yarın da tarihlere ayırmayı düşünüyorum. Öncelikle ev işleriyle başlıyorum.
Yapmam gerekenler şöyle

Mutfak dolaplarının düzeni ve temizliği​
Derin dondurucu ve buz dolabının düzeni ve temizliği​
Fırın temizliği​
Özensiz kullanımdan ötürü kararttığım tencere, tava, çaydanlık türü mutfak eşyalarının temizlenmesi ya da elden çıkarılması​
Perde, çamaşır,çarşaf hepsinin yıkanması ve ütülenmesi​
Okuma zevkimin değişmesinden ötürü çoğu liseden kalma kitapların elden çıkarılması ve kitaplık temizliği​
Dolap detoksu ve gardırop düzeni​
Genel temizlik​
Kapanış​
Böyle yazınca çok da zaman almaz sanıyor insan ama önceki gün 4 saat kadar fırınla uğraştım. Çalıştığım için sürekli üstünkörü temizlik yaptığım zaman sonuç böyle oluyor. Bu 15 günü iyi değerlendirip, evde beni rahatsız eden her şeyi temizleyip ya da atıp temiz bir başlangıç yapmak istiyorum. Umarım ilerleme kaydedebilirim.​

günaydın :)
bu hafta izin almama rağmen tüm izinler iptal edildiği için işe geldim. vatandaşla birebir işlem yaptığım için inanılmaz ürküyorum. saatin 12.00 olmasını bekliyorum, sonra evime eşime gitmek için can atıyorum. Allah ım kolaylık versin tüm sağlık çalışanlarına ve tüm işe gitmek durumunda olanlara.
malum devlet , yardımları arttırdı. o sebep çok kalabalık . vatandaş sokağa çıkma uyarılarını dinlemiyor bile.
.....

ev hayatı çok şükür güzel. evde olabilip sıkılanlar çok şanslı...
....

Hanımlar merhaba,

Dün Eskişehir'den döndük. Akşam eşim bakıcı ablayı aldı ve eve getirdi. Ela'nın okul, kendi sistemlerine epey bir ders yüklemiş. Günlük takip edilmesi gereken program da fazla. Bir kısmını yaptık ancak İpek ile birlikte durumu nasıl sürdürebileceğimizi bilemiyorum. Benim çalışmama da Ela'nın ders yapmasına da müsaade etmiyor bıdık:)

Eğer okulların açılması uzarsa, evimize yürüyüş mesafesinde 1+0 daireleri olan bir blok var. Oradan eşyalı daire kiralamayı planlıyorum. Günde birkaç saat kaçarım. İş yeri için yapmam gerekenleri yapar, kitap okur, bir şeyler seyrederim ki şu an evde hiç birini yapamıyorum. Sizin evde durumlar nasıl?

Selamlar Hanımlar,

Krizi fırsata çevirip, evi tekrar Konmari metodu ile kontrol edeyim ve düzenleyeyim dedim. Dün kendi kıyafetlerimi hallettim. Bugün de kızların kıyafetlerini döktüm. Küçülen ve kışlık olan kıyafetleri kaldırdım, çekmecelerin tamamını düzenledim.

Dün gidip herkesin duş süngerlerini ve diş fırçalarını yeniledim. Hepimize farklı renklerde el-yüz havlusu aldım. Bugün de tarak ve fırçaları ayıkladım. Herkes kendi tarağını belirledi.

Okullar uzatılmış 30 nisana. Acaba yaz tatili de kayar mı?
Babamız dönüşümlü işe gidiyor dün bugün evdeydi perşembe cuma gidecek.
Ebayla sınanıyoruz.
Stok konusunda bakliyat vs alındı biz zaten evden çıkmıyoruz. Doğum izninde olduğumdan şanslıyım.
Umarım bi an önce bitsin gitsin de biz de önümüzü görelim.

Ebayla sınanıyoruz.
Stok konusunda bakliyat vs alındı biz zaten evden çıkmıyoruz. Doğum izninde olduğumdan şanslıyım.

Bence yaza kadar okullar tatil olur. Yanı bu yıl okul olmaz diye düşünüyorum.
5.sınıfa giden kızım var ve o da EBA dan şikayetçi bazen. Bugün canlı yayında donmalar olmuş. Sağlıklı izleyeyememiş. Telafi edilir diye düşündüğümden rahatım açıkçası. Süreç çok yeni. Eksiklikler oluyor ister istemez.
Biz stok yapmadık. Evdekileri bitirmek amacım.
Evden çıkmıyorduk günlerdir. Bugün güneşe çıkardım evin önüne. Sakin bizim oturduğumuz yer ama tabii temkinliyiz ve biraz da tedirgin.
İnşaallah bir an önce hayırlısıyla biter.

Ebayla sınanıyoruz.
Bakalım süreç neyi gösterecek? Bizim okul da beni yedi:işsiz: Bu hafta için, 12 sayfa haftalık plan göndermişler. Her gün Türkçe, İngilizce, Hayat Bilgisi, Stem, Robotik ve İspanyolca video izleme ve ardından fasiküllerde belirtilen sayfaları yapma şeklinde bir program var. Ayrıca her gün kitap okuma ve dikte çalışması var.

Sabahtan beri eşimle dönüşümlü uğraştık günlük planla ama yine de yetiştiremedik. Eşim şimdi kendi işine oturabildi. Ben zaten evden çalışamıyorum şu an. Cuma günü ofise erken gidip geç çıkacağım ve bu hafta yapmam gereken işleri bitirmeye çalışacağım.

Bence yaza kadar okullar tatil olur. Yanı bu yıl okul olmaz diye düşünüyorum.
5.sınıfa giden kızım var ve o da EBA dan şikayetçi bazen. Bugün canlı yayında donmalar olmuş. Sağlıklı izleyeyememiş. Telafi edilir diye düşündüğümden rahatım açıkçası. Süreç çok yeni. Eksiklikler oluyor ister istemez.
Biz stok yapmadık. Evdekileri bitirmek amacım.
Evden çıkmıyorduk günlerdir. Bugün güneşe çıkardım evin önüne. Sakin bizim oturduğumuz yer ama tabii temkinliyiz ve biraz da tedirgin.
İnşaallah bir an önce hayırlısıyla biter.
Benim kızım da 5e gidiyor. Ben küçükle ilgilenirken ona pek vakit ayıramıyorum. Derste gözü yok pek.
Evet donma senkronize problemi vs. Uygulama daha sıkıntıydı ona öğretmenler zaman atamışlar öyle rahatlatmışlar.
10 dk ders 10 dk teneffüs bişiy anlaşılmıyor böyle, en azından yarım saat olabilirdi o zaman teneffüsü hakederlerdi:).
Umarım telafi edilebilir.
Annem şehir dışında gidebiliriz inşallah. Uzatılır, okul olmazsa.

Back