Popüler Konu Verimli Rutin

Selamlar, kitap önerilerin o kadar iyi oldu ki şuanda, bugun yarın kitap siparişi vermem gerek. Geçen ay senin önerin üzerine 5 sevgi dili kitabını bitirdim ve bana çok fayda sagladıgını düşünüyorum. Vakit bulursam bu kitaptan elde ettiğim farkındalığı buraya da yazarım bir ara. Milimalizm adına; derle topla rahatla, milimalizm-anlamlı bir yaşam ve milimalizm-geriye kalan hersey kitaplarını okudum fakat 3ü de tam geçmedi bana sanırım:KK43: konu hakkında bilinçlendiğim ve kısmen hafiflediğim doğru fakat tam olarak benimsemem zaman alacak. At kurtul ferahla kitabını da sen önermişken okuyabilirim aslında. Ayrıca öfke dansı kitabı da ilgimi çekti, edinebilirim. Önerilerin için teşekkür ederim🤗
Minimalizm ile ilgili uygulama üzerine kitap arıyorsan önerilerim Derle Topla RahatlaAz ile Mutlu Olmak, Sade ve Hayata Yer Aç kitapları olur. Ayrıca Minimalist Ebeveynlik kitabından da çok faydalandım ben.

Minimalizm felsefesi ile ilgileniyorsan İstif Çağı ve Dijital Minimalizm kitaplarını tavsiye ederim. İkisini de baya kafa açıcı buldum.

Öfke Dansı ve Beni Duyuyor musun ise şiddetle tavsiye olunur:)

canım Ben kendim de şunu farkettim bir şeyden ben %100 vazgeçtiğim zaman o şeyi daha çok istiyorum talep ediyorum. O süre veya dayanma noktasının bittiği zaman daha fazla yiyorum Buda malum daha fazla zarar veriyor.
Bunu şekerde başarabiliyorum çok şükür ama tatlı vs de şeker kullanımı maalesef olmadan olmuyor ya da ben alternatifini bulamadım henüz .umarım şekeri de beyaz unu da hayatımızdan tamamen çıkardığımız günler gelir
Aynen, kısıtlanma hissi bana da iyi gelmiyor. Senin diyet nasıl gidiyor? Spor yapıyor musun?

Ben de karantina günlerinde evde oldugum zananların rutini paylaşayım. Ben haftada 1 gun eşim 3-4gun ise gidiyor, diğer gunler evden calışıyoruz.
08.00 kızlar uyanıyor, bana müsade ederlerse bi yarım saat 45 dakka daha uyuyorum(1 yıl once birisi bugunlerin geleceğini söylese inanamazdım:)
09.00-10.30 arası birlikte kahvaltı yapıyoruz. Kahvaltı sonrası robot süpürgeyi oda oda çalıştırıyorum, bir taraftan da mutfagı toparlıyorum. (Haftada 2 kez tüm odaları siliyoruz)
10.30 günlük planımı yapıyorum.
10.30-12.00 işyeri ile ilgili evraklarımı kontrol edip işlerimi organize ediyorum. Bu arada kızlar birlikte oyun oymayıp puzzle yapıyorlar.
12.00-12.20kızlar ile YouTube videosu aracılığı ile spor yapıyoruz.
12.30-13.00 arası kızlar çizgifilm/video izleyip birseyler atıştırıyorlar.
13.00 da öğle uykusuna gidiyoruz, artık kaçta uyurlarsa:)
13.00-15.00 arası uyutma/uyuma/uyanma sürecinde geçiyor. Toplam 1-1,5 saat arası uyuyorlar. Ben de bu arada kendime bi filtre kahve yapıp kitap okuyorum yada nette araştırmam gereken bir konu varsa onu araştırıyorum.
15.00-15.30 öğle yemeklerini yediriyorum.
15.30-17.00 arası birlikte muzik eşliğinde oyun oynuyoruz, kitap okuyoruz, bazen mutfak etkinliği yapıyoruz bazen camasırları katlıyoruz. Bayılıyorlar ev işlerinde görev almaya:) bazen onları daha sakin aktivitelere alıştırıp (boyama,puzzle gibi) yanlarından kaçıyorum, sistemden evraklarımı kontrol ediyorum sakin iseler ing çalışıp kitap okuyorum.
17.00-18.00 arası akşam yemeğini yapıyorum.
18.00-19.30 arası eşim geliyor yemek yiyoruz, onları başbaşa bırakıp duşa gidiyorum.
20.15-21.00 arası meyve-kuruyemiş seansı ile ailecek kutu oyunları oynuyoruz.
21.00-21.30 arası kızların takviyeleri, pijamaları, diş-wc süreçleri yürütülüp uykuya gidiyorlar. Uyutma sırası kimde ise diğer ebeveyn çay demleyip izlenecek film&konuşulacak konuyu buluyor:)
22.00-24.00 arası birlikte vakit geçiriyoruz.

Madem evdeyim bu sureci daha iyi değerlendireyim diyorum ama ikizler daha 4 yasında bile değiller herseye yetişmek zor oluyor, ben de kasmıyorum artık anın tadını cıkarmaya calışıyorum. Umarım bugunler cabuk gecer de daha keyifli hayatlarımıza doneriz biran once.

KARANTİNADA NE YAPABİLİRİZ?

Sağlıklı Yaşam

Karantina, Evde olanlar için sağlıklı yaşam sürecine başlamak ve sürdürmek için iyi bir fırsat olabilir. Benim için sağlıklı yaşam beslenme, egzersiz ve takviyeler olmak üzere 3 başlıktan oluşuyor.

Sağlıklı Beslenme: Bildiğiniz üzere bir sürü beslenme çeşidi var. Bunlardan kendinize uygun olanları denemek ve uygulamak için karantina günlerini kullanabilirsiniz. Ben günde iki öğün besleniyorum. He iki öğünümün arasında 8 saat olmasına dikkat ediyorum. Genel olarak Karatay Diyetine uygun besleniyorum ancak daha çok sebze ve baklagil ağırlıklı beslenmeyi tercih ediyorum. Et tüketimim son derece az. Balık, tavuk ve sakatat yemiyorum. Bu hafta itibariyle kilo verme konusunda çaba harcamaya başlayacağım. Karatay Diyetinin yasaklar listesine uyum sağlamaya çalışacağımç

Egzersiz: Karantina süreci evde egzersiz yapmak için de zaman yarattı. Youtube’da Yoga için “Yoga with Adrian” veya Elvin Levinler’in “Yeni Başlayanlar İçin Yoga” videolarını tavsiye edebilrim. Ayrıca Reyhan Oksay’ın egzersiz kanalını beğeniyorum.

Takviyeler: Güneşe çıkmadığımız için D vitamini takviyesi almayı ve çocuklara vermeyi lütfen ihmal etmeyelim. Aynı şekilde omega-3’ü çocuklar ve kendimiz için kullanmaya dikkat edelim.

Mümkün Olduğunca İyi Annelik

Çocuklar ile evde sürekli birlikte olmak gerçekten zor ancak, bu süreç beraber vakit geçirmek için de uygun bir zaman dilimi.

İpek 21 aylık oldu. Beraber kitap okuyoruz. Puzzle ve lego yapmaktan hoşlanıyor. “30 Milyon Kelime” kitabında 0-2 yaş grubu ile sürekli konuşmak gerektiği, konuşurken matematik kavramlarının kullanılmasının da çocukların gelişimi için oldukça faydalı olduğu söyleniyordu. Ben İpek’e kitap okurken, kitaptaki görsel hakkında, boyutu (uzun-kısa, küçük-büyük), şekli (daire-kare-üçgen), sayısı veya rengi hakkında mutlaka birşeyler söylemeye çalışıyorum. Lego ve puzzle yaparken de zorlandığında müdahale etmemek için gayret sarf ediyorum.

Ela ise 7 yaşına girmek üzere. Okuldaki online dersler ve ödevleri haricinde her gün bize bir kitap okumasını sağlamaya çalışıyorum. Akşamları yatmadan önce de ben ona kitap okuyorum. Kitap bittiğinde, “Sence niye öyle davranmış?” “Daha farklı ne yapabilirdi, yapsaydı sonuç ne olurdu?” “Sen olsaydın ne yapadın?” “Bu kitap bize ne anlatmaya çalışıyor?” gibi sorular soruyorum. Kendi başına ya da kardeşi ile oyun oynamayı tercih ediyor. Beraber bazen kutu oyunu oynuyoruz. “Tik Tak Bom” diye bir oyun almıştım. Oldukça keyifli, tavsiye ederim.

Düzenli ve Sade Bir Ev

Bu madde bu süreçte hem kolay hem de zor:) Kendi eşyalarımız, çocukların küçülenleri vs. gibi ayıklama süreçlerine giriş yapabiliriz. Ben evde epey düzenleme yaptım. Kızlardan fırsat bulursam görselleri paylaşacağım.

İyi Görünmek

Evde cilt bakımı, maske yapmak gibi işlere vakit ayırmak için de güzel bir zaman dilimi olduğunu düşünüyorum.

Verimli İs Hayatı

Bu ara iş ile ilgili tavrım günü kurtarmak şeklindeJ Bu maddeyi geçebiliriz. Ancak ileride yapmak istediğimiz için kafa yormak, plan yapmak için güzel bir fırsat bence. Ben todoist programında “Günün Birinde” diye bir klasör oluşturdum. “Okunacak kitaplar”, “İzlenecek filmler”,”Gezilecek Yerler”, “Kendi İşim” ve “Hayalimdeki Ev” gibi alt kategoriler ekledim. Hayal kurarken aklıma gelenleri, ilgili alana mutlaka o an kaydetmeye çalışıyorum.

Para Yönetimi

Avm’ler kapandı. Online alışverişe kargocu arkadaşların perişanlığına katkı sağlamamak için ara veriyorum. Dolayısıya sene başında başlayıp devamını getiremediğim “Alışveriş Yapmadığım Yıl” denemesini “Alışveriş Yapmadığım Ay”a çevirip, Nisan ayının kalan kısmı ve Mayıs ayında gıda dışında alışveriş yapmamaya karar verdim. Bugün itibariyle başlayacağım.

Ben de karantina günlerinde evde oldugum zananların rutini paylaşayım. Ben haftada 1 gun eşim 3-4gun ise gidiyor, diğer gunler evden calışıyoruz.
08.00 kızlar uyanıyor, bana müsade ederlerse bi yarım saat 45 dakka daha uyuyorum(1 yıl once birisi bugunlerin geleceğini söylese inanamazdım:)
09.00-10.30 arası birlikte kahvaltı yapıyoruz. Kahvaltı sonrası robot süpürgeyi oda oda çalıştırıyorum, bir taraftan da mutfagı toparlıyorum. (Haftada 2 kez tüm odaları siliyoruz)
10.30 günlük planımı yapıyorum.
10.30-12.00 işyeri ile ilgili evraklarımı kontrol edip işlerimi organize ediyorum. Bu arada kızlar birlikte oyun oymayıp puzzle yapıyorlar.
12.00-12.20kızlar ile YouTube videosu aracılığı ile spor yapıyoruz.
12.30-13.00 arası kızlar çizgifilm/video izleyip birseyler atıştırıyorlar.
13.00 da öğle uykusuna gidiyoruz, artık kaçta uyurlarsa:)
13.00-15.00 arası uyutma/uyuma/uyanma sürecinde geçiyor. Toplam 1-1,5 saat arası uyuyorlar. Ben de bu arada kendime bi filtre kahve yapıp kitap okuyorum yada nette araştırmam gereken bir konu varsa onu araştırıyorum.
15.00-15.30 öğle yemeklerini yediriyorum.
15.30-17.00 arası birlikte muzik eşliğinde oyun oynuyoruz, kitap okuyoruz, bazen mutfak etkinliği yapıyoruz bazen camasırları katlıyoruz. Bayılıyorlar ev işlerinde görev almaya:) bazen onları daha sakin aktivitelere alıştırıp (boyama,puzzle gibi) yanlarından kaçıyorum, sistemden evraklarımı kontrol ediyorum sakin iseler ing çalışıp kitap okuyorum.
17.00-18.00 arası akşam yemeğini yapıyorum.
18.00-19.30 arası eşim geliyor yemek yiyoruz, onları başbaşa bırakıp duşa gidiyorum.
20.15-21.00 arası meyve-kuruyemiş seansı ile ailecek kutu oyunları oynuyoruz.
21.00-21.30 arası kızların takviyeleri, pijamaları, diş-wc süreçleri yürütülüp uykuya gidiyorlar. Uyutma sırası kimde ise diğer ebeveyn çay demleyip izlenecek film&konuşulacak konuyu buluyor:)
22.00-24.00 arası birlikte vakit geçiriyoruz.

Madem evdeyim bu sureci daha iyi değerlendireyim diyorum ama ikizler daha 4 yasında bile değiller herseye yetişmek zor oluyor, ben de kasmıyorum artık anın tadını cıkarmaya calışıyorum. Umarım bugunler cabuk gecer de daha keyifli hayatlarımıza doneriz biran once.
Kızların ikiz olması büyük avantaj. Oyun arkadaşına ihtiyaçları olmuyor.

683
Aynen, kısıtlanma hissi bana da iyi gelmiyor. Senin diyet nasıl gidiyor? Spor yapıyor musun?
diyetim güzel gidiyor. Yeni bir beslenme uzmanı ile çalışıyoruz. Kendisi diğer diyetisyenime göre daha kontrolcü: daha esnek menüler ve alternatif tariflerle destekliyor beni. Gün içerisinde de mutlaka bilgilendirme istiyor. İnanır msn henüz bi hafta olmadan 1.5 kg bile gitti: diyetisyenimle

spor her akşam9da lesli ve pilates yapıyorum.
İnanılmaz iyi hissediyoeum
Ancak sorunum şu iki karnımda inanılmaz çatlaklar var . Geçer mi ne yapmalıyım bilemiyorum. Belki göbek eriyince azalır azalsın lütfen

benim oplum da 45 aylık🌸

legolar,dikkat güçlendirme setleri, ve kitaplar çok faydalı..

Kitap okuyor musunuz?
Oğlun nelerden hoşlanıyor?
çok hareketli zıplamalı oyunlar mı seviyor yoksa masa başı etkinlikler mi? Polis itfaiye gibi araçlar meslekler mi?

Oğlum sabah sekiz gibi uyanıyor ben o saatte işe gelmiş oluyorum ve 12’de çıkıyorum sekizden 12’ye kadar babasıyla kahvaltı yapıyorlar ardından çizgi film saati yapıyor iki çizgi film izliyor- sonra odasında babasıyla koşturmalı veya kendi bireysel oyuncaklarıyla oynuyor ardından 12’de ben geliyorum:: yine ben yemek yiyene kadar oralarda oynuyor/ Ve bizim Öğretmencilik saatimiz başlıyor o derse hep geç kalıyor😬 nedense böyle yapması çok hoşuna gidiyor..1 saat kadar böyle vakit geçiriyoruz/ sonrasında uyuyor yaklaşık 1,5 saat. Uyanınca da bir şeyler yiyor. koşturmalı oyunları yeniden başlıyoruz: Haftada 3.04 gün de köye bahçeye gidiyoruz orada çamurda toprakta taşta oynuyor- patates maydanoz gibi ürünler ekiyorus:bakımını yapıyoruz.
Akşam yemeğini yiyoruz ayrıca etkinlik yapıyoruz veya kalan iki çizgi film hakkını izliyor... Günümüz böyle geçiyor çok şükür..

mesela benim olduğum kitap okumayı çok seviyor ; legolar hoplamalı zıplamalı poliscilik hırsızcılık..
günde 1 saat öğretmencilik Evcili adı altında zihinsel beceri geliştirme kitaplarından aktivite yapıyoruz oda nasıl mesela dikkat matematik kavramlar çizgi gibi alan kitaplar var sırayla kitaplardan etkinlik yapıyoruz mesela iki kitaptan etkinlik yaptıktan sonra güya zil çalıyor ve biz tenefüse çıkıyoruz oyun saatine başlıyoruz benim pilates topunu birimize atıyoruz üstünde Zıplıyoruz: Yakalamaç oynuyoruz adına tekrar zil çalıyor oğlum çalıyor tekrar diğer kitaba geçiyoruz..
Mesela çizgi çalışması yaparken çok sıkılıyor ve çok zorlandığını söylüyor o yüzden şöyle yapıyoruz// önce sayıların rakamların ve çizgilerin üzerinden polis motor var legodan onunla geçiyoruz hadi diyorum oğlum sen polissin çok dikkatli geçmen lazım kaza yapmaman gerekiyor falan diye böyle; onu iştaha getirecek şeyler söylüyorum önce motosikletle yapıyor ardından da kalemle yapıyor.. Böyle çok eğleniyor...
..
rhouse kidz in İngilizce seç kitapları var : onlardan kitabı okuyarak etkinlik yapıyoruz ama tüm sanırım böyle oyunla ve dokunabileceği materyallerle etkinlik hazırlamam gerekiyor öyle daha iyi algılayabiliyor çünkü..
...
genelde böyle geçiyor günler...
Herkese mutlu saglıklı günler diliyorum.
Sevgili @ sahihuban öncelikle ayrıntılı cevap verdiğin için teşekkür ederim. Biz eşimle birlikte öğretmeniz şuan memleketimizde olduğumuz için normal düzeninin dışında bir rutinimiz var.
Ama sizinki kadar düzenli değil çünkğ kendi evimiz dışında rutin saglamamız daha zormuş. Oğlum genelde 8 9civarında uyanıyor bu süreçte bende devamlı evde olduğum için hep birlikte kahvaltı yapıyoruz. Sonra müstakil bir evde olduğumuz için bahçeye çıkıp taş kumla oynuyoruz. Sonra eve gelip küçük bir halası var onunla koşturmacı zıplamacalı oyunlar oynuyorlar. Uyku rutini biraz farklı oğluumun normalde kreşte düzenli uyuyordu haftasonları uyumak istemiyordu. Burada ise bazen çok direniyor uyumuyor bazense uyuyor. Öğle uykusunu bırakma aşamasında sanırım. Daha sonra arabaları ile oynuyoruz dediğiniz gibi dikkat geliştirme seti var ona birlikte bakıyoruz. Ama çok ilgisini çekmiyor çabuk ilgisi dağlıyor. Bu arada oğlum çok aşırı hareketli bir çocuk ve dikkatini çok yoğunlaştıramayan bir çocuk. dikkat eksikliği ve hiperaktivite problemi olduğu düşünüyorum. Tanı koymak için erken olduğunu söylediler. Bu süreç bitince tekrar bir yardım almaya çalışacağım. O uüzden hoplamalı zıplamalı tırmanmalı şeyleri çok seviyor. Kitap okumayı seviyor okumamdan çok resimleri hakkında konuşmayı seviyor.
Bende ilkokul öğretmeniyim henüz çizgi çalışmaları yapmaaya başlamadık çünkü ilgisi henüz çok yok bende biraz daha zaman tanımak istedim.
İngilizce konusunda da sizi okuduktan sonra sipariş verdim heyecanlıyım denemeye başlayacağım inşallah.
Matematiğe ilgisi var sayıları kavramları seviyor.
Oğlum konuşmasının oturması da biraz geç oldu yeni yeni cümle kurup aktif konuşuyor.
Bizde durum böyle tekrar teşekür ederim sahihuban.

Hanımlar merhaba,

Bir süredir yazamadım. İpek telefonumu yere atınca klavyenin bir kısmı yazmamaya başladı. Dün tamire verdim bakalım. Umarım hallolur. Bugün işe geldim bir yazayım dedim:)

Geçen hafta pazartesi günü sitede yürüyüşe çıkmıştım, telefonumu da İpek'in elinden kurtaramayınca evde bıraktım. Ela, ben yürüyüşteyken bakıcı abladan sütlü kahve istemiş, abla da soğuk süte kahve karıştırıp vermiş. Annem bunu ısıtıyordu, ben böyle içmem diyince de kızıma sütü kaynatıp vermiş. Ela'da içereken bacağına dökmüş. Sağ bacağının dizden aşağısı yanmış maalesef.

Yanık bizim en korktuğumuz bu nedenle evde en fazla önlemi aldığımız konu. Ocağın çevresi metal bir koruyucu ile çevrili, çocuklar tava, çaydanlık gibi şeylere ulaşamasın diye. Ancak ne kadar tedbir alınırsa alınsın bazen olacakların önüne geçilemiyor. Abla böyle bir şeyi nasıl yaptı anlayamıyorum. 7 senedir bizimle, Ela'ya bir kere bile sıcak birşey vermemişizdir. Yemekleri bile ılık koyuyoruz tabağına.

Eve gelince çocuk doktoruna bacağının fotoğrafını gönderdim. Ne yapalım diye sordum. Hastaneye gitmeyin dedi. Evde pansuman ve krem ile tedavi etmeye çalışıyoruz. Biraz sürecek gibi görünüyor.

Sevgili @ sahihuban öncelikle ayrıntılı cevap verdiğin için teşekkür ederim. Biz eşimle birlikte öğretmeniz şuan memleketimizde olduğumuz için normal düzeninin dışında bir rutinimiz var.
Ama sizinki kadar düzenli değil çünkğ kendi evimiz dışında rutin saglamamız daha zormuş. Oğlum genelde 8 9civarında uyanıyor bu süreçte bende devamlı evde olduğum için hep birlikte kahvaltı yapıyoruz. Sonra müstakil bir evde olduğumuz için bahçeye çıkıp taş kumla oynuyoruz. Sonra eve gelip küçük bir halası var onunla koşturmacı zıplamacalı oyunlar oynuyorlar. Uyku rutini biraz farklı oğluumun normalde kreşte düzenli uyuyordu haftasonları uyumak istemiyordu. Burada ise bazen çok direniyor uyumuyor bazense uyuyor. Öğle uykusunu bırakma aşamasında sanırım. Daha sonra arabaları ile oynuyoruz dediğiniz gibi dikkat geliştirme seti var ona birlikte bakıyoruz. Ama çok ilgisini çekmiyor çabuk ilgisi dağlıyor. Bu arada oğlum çok aşırı hareketli bir çocuk ve dikkatini çok yoğunlaştıramayan bir çocuk. dikkat eksikliği ve hiperaktivite problemi olduğu düşünüyorum. Tanı koymak için erken olduğunu söylediler. Bu süreç bitince tekrar bir yardım almaya çalışacağım. O uüzden hoplamalı zıplamalı tırmanmalı şeyleri çok seviyor. Kitap okumayı seviyor okumamdan çok resimleri hakkında konuşmayı seviyor.
Bende ilkokul öğretmeniyim henüz çizgi çalışmaları yapmaaya başlamadık çünkü ilgisi henüz çok yok bende biraz daha zaman tanımak istedim.
İngilizce konusunda da sizi okuduktan sonra sipariş verdim heyecanlıyım denemeye başlayacağım inşallah.
Oğlum konuşmasının oturması da biraz geç oldu yeni yeni cümle kurup aktif konuşuyor.

öğretmenim şu süreçte siz evdesiniz
İlgisini bir şeye çekmek o yönde ilgisinin devam etmesini sağlamak ciddi emek istiyor..
İnanın benim oğlumu görseniz harektler bu yaş grubunda normal sanırım..
——Limonkids in yayınlarıno ayrıca önerebilirim

Hanımlar merhaba,

Bir süredir yazamadım. İpek telefonumu yere atınca klavyenin bir kısmı yazmamaya başladı. Dün tamire verdim bakalım. Umarım hallolur. Bugün işe geldim bir yazayım dedim:)

Geçen hafta pazartesi günü sitede yürüyüşe çıkmıştım, telefonumu da İpek'in elinden kurtaramayınca evde bıraktım. Ela, ben yürüyüşteyken bakıcı abladan sütlü kahve istemiş, abla da soğuk süte kahve karıştırıp vermiş. Annem bunu ısıtıyordu, ben böyle içmem diyince de kızıma sütü kaynatıp vermiş. Ela'da içereken bacağına dökmüş. Sağ bacağının dizden aşağısı yanmış maalesef.

Yanık bizim en korktuğumuz bu nedenle evde en fazla önlemi aldığımız konu. Ocağın çevresi metal bir koruyucu ile çevrili, çocuklar tava, çaydanlık gibi şeylere ulaşamasın diye. Ancak ne kadar tedbir alınırsa alınsın bazen olacakların önüne geçilemiyor. Abla böyle bir şeyi nasıl yaptı anlayamıyorum. 7 senedir bizimle, Ela'ya bir kere bile sıcak birşey vermemişizdir. Yemekleri bile ılık koyuyoruz tabağına.

Eve gelince çocuk doktoruna bacağının fotoğrafını gönderdim. Ne yapalım diye sordum. Hastaneye gitmeyin dedi. Evde pansuman ve krem ile tedavi etmeye çalışıyoruz. Biraz sürecek gibi görünüyor.
Çok geçmiş olsun çok üzüldüm :KK43:

Oğlunuz kaç yaşında acaba? Benim de çocuklarım var da. Yapilan etkinlikleri takip etmek açısından soruyorum Mavikus_ Mavikus_

Hanımlar merhaba,

Geçmiş olsun elecda elecda . Rabbim daha beterinden korusun.

elecda elecda canım çok geçmiş olsun
Şimdi ne durumda
derecesi yayıldığı alan?
Çok üzüldüm
Benim de oğlumun koluna çay dökülmüştü tedavi görmüştük. Bilirim acısını . Allah kolaylık versib

elecda elecda canım çok geçmiş olsun
Şimdi ne durumda
derecesi yayıldığı alan?
Çok üzüldüm
Benim de oğlumun koluna çay dökülmüştü tedavi görmüştük. Bilirim acısını . Allah kolaylık versib
Çok teşekkür ederim canım. Dizinden bileğine kadar olan alanda 3 adet ceviz büyüklüğünde yara oluştu. Derecesini söylemedi doktor. Antibiyotikli krem ile pansuman yapıyoruz.

Hanımlar merhaba,

Sevgili elecda çok geçmiş olsun Rabbim şifasını versin inşallah. Benimde çok korktuğum bişeydir yanık oğlum çok hareketli birde.

öğretmenim şu süreçte siz evdesiniz
İlgisini bir şeye çekmek o yönde ilgisinin devam etmesini sağlamak ciddi emek istiyor..
İnanın benim oğlumu görseniz harektler bu yaş grubunda normal sanırım..
——Limonkids in yayınlarıno ayrıca önerebilirim
Teşekkür edeim sahihuban inceledim limonkidsi elimizdeki etkinlikler bitince almayı düşünüyorum inşallah. Daha çok ilgisini çekmeye çalışıyorum umarırım başarırım.
Adeda yayıncılık da güzel ben dikkat geliştirme setini aldım begendim inceleyebilirsiniz.

Back