Herkese iyi akşamlar sağlıklı günler
...
Yarım gün dahi olsa kamuda vatandaşa birebir hizmete devam ediyorum. Kendimizce tedbir alsak da açıkcası korkuyorum...
...
Şu günler sağlıkla geçsin ülkemde yine çiçekler açsın inşaallah
![Cherry blossom :cherry_blossom: 🌸](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f338.png)
![Cherry blossom :cherry_blossom: 🌸](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f338.png)
——
Eşim evde : home office çalışıyor şu süreçte-oğlumla o ilgileniyor -öğleden sonrada ailece evdeyiz.
-bahar temizliğini komple bitirdik-dip köşe tertemiz
-Kur an , meal, hadis okumalarımı ilerlettim
-kitap okumayı hızlandırdım/ online de olsa kitap tahliline devam ediyoruz grubumuzla
-diyete birebir uyuyorum, sanırım şu bir haftada 2 kg hafiflemii olacağım/ diyetisyenime hergün menümü yolluyorum (örnek olarak ekliyorum)
-kaza namazlarımı kılmaya gayret ediyorum
-oplumla ingilizce çalışmayı daha sistemli hale getirdik/ oyunlarla aktiviteyle çalışıyoruz
-oğlumla günde en az 5-6 kitap Okuyoruz/ çoğunu ezberledi (3.5 yaşında; en sevdiği oyuncaklar legoları ve kitapları)
Oğlu. İçin “zihinsel becerilerimi geliştiriyorum “ adı altında farklı kaynaklar sipariş ettim bekliyoruz
-# oğlumun kreşi kapşı olduğu ve tüm günü Evde geçirdiğimiz için alternatifleri arttıtmak durumunda kaldım- öğleye kadar babasıyla polis hırsızclk gibi bedensel ve hareketli oyunlar Oynuyor lar / öğlen2-3saat civarı uyuyor şükürler olsun: o sırada ben kendime vakit ayırıyorum; videolar filmler vb izliyorum
Akşamın yemeğini ocağa koyuyorum- her öğün yeni yemek hazırlıyorum- malım diyette olduğum için ben çok az tüketiyorum // sabah yumurta ceviz ve peynirin olduğu bir kahvaltı- öğlen et menü/ akşam sebze olaral besleniyoruz ailece.
—oğlum uyanınca da önce yemek ardından oyuna devam/ aktivitteleri etkinlikleri onu sıkmadan onun yönlendirmesiyle istediği süre kadar istediği şekilde yapıyoruz- amacım mutlu eğlenceli olsun: eğitim sadece bir araç şu an için.
Ayrıca :
İşe her gün aynı kıyafetle gidip geliyor; eve gelinceye girişte üzerimi değiştirip 70 derecede yıkıyorum/ şu evde kalma sürecinde birçok şeyi gözlemledim:
1. Tek tip giyinilebir, az eşya ile yaşanabilir hatta çantasız cüzdansız bile dışarı çıkklabilirmiş( örn fotoğraf ekleyeceğim)
2.avm lere gitmeden, kafelerde o marka kahve içmeden de mutlu olabiliyormuşuz( latte yapmayı öğrendim)
3.dert dediğimiz şeyler dert değilmiş: insanın gündemi birden bambaşka bir yere gidebilirmiş.
4.zaman çok kıymetli her anını aşırı verimli mutlu geçirmek gerekirmiş bir kez daha emin oldum
5. Para her zaman kenarda durmalı:
elecda
nın her daim dediği gibi finanssal özgürlüksağlanmalıymış
—-
Bu imtihanlar umarım nice farkındalık sağlar
...