• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

Herkese günaydın, geçmiş bayramınızı kutlarım. İnsallah gönlünüze göre geçmiştir.

Telefonumdan instagram uygulamasını kaldırdım. Baktım engel olamıyorum, evde telefon elımde fazlaca duruyor. Çözüm olarak bunu buldum: ) Şimdi rahatım çok şükür. Aklımdan da çıktı. Garip bir rahatlama hissi verdi bana: )
Katmerinsevisi diye bir kullanıcıyı nasıl takip ederim diye düşündüm sadece. Düşünsenize 800 küsür takip ettiğim kişiden sadece aklıma takılan bu oldu.

Bayram için kendimize bin lira ayırmıştık ve sadece 200 kaldı. Doya doya harcadık çocuklarla. Dün de babalar günü yemeğine çıkardık eşimi: ) Bir tane de kitap aldık hediye, çok sevindi.
Çocukların ıstedıgı oyuncağı aldık. Lol bebek ne pahalı ve gereksiz bir oyuncakmış. Ama kızım istedi, bayram diye ses etmedim, oyuncak hakkını bundan yana kullandı: ( Kalan paralarını da yarım altına çevirdim bugün.

Tedx konuşmalarını çok seviyorum, her videoda biraz daha farkındalığım artıyor. Kaç senedir izliyorum. Dönüp dönüp izlediğim videolar çok var. Tavsiye ederim ben de.

Katmer..
adı değişmiş sanırım bulamadım

Benim ilk 16 hafta sürekli kusmakla geçti. Sadece kraker ve leblebi ile beslendim. Çok kötü bir dönemdi. 16. haftafan sonra ise genelde şöyle beslendim:

Kahvaltı- 08:00: 2 adet haşlanmış yumurta, beyaz peynir, siyah zeytin, ceviz, domates, biber, salatalık

Öğlen Yemeği-12:30 Çorba, Ana Yemek, Salata

Ara öğün-15:30 1 Elma, 1 avuç ceviz

Akşam Yemeği 19:00 Çorba, Ana Yemek, Salata, Yoğurt

Öğlen yemeğini işyerinde yiyorum. Pilav, makarna genelde almıyorum. Canım isterse de az alıyorum. Tavuk yemiyorum. Tavuk çıktığı günler sandviç yapıyorum. Tatlıyı da genelde almadım. Ekmek zaten yemiyorum.

Sadece Pazar günü sabah kahvaltısında tava böreği, simit, krep vs. hamurlu birşeyler tüketiyorum. Canım ne istiyorsa onu yiyorum.

Akşam yemeğinden sonra yatana kadar hiçbir şey yemiyorum. Beni rahatsız ediyor ve reflüyü arttırıyor.

Hamileliği 3-5 kilo ile tamamlamak süper birşeydir
Ben 30’a yakın almıştım 🙈
Doğumda şu kadarını verdim diyenler oluyor diye , kendim ne kadar vereceğimi çok merak edip bir ameliyathaneye girmeden bir de ilk yürümeye başladığımda tartıldığımda birebir aynı kiloda olduğumu görmek ayrı bir vurgun olmuştu bana 🤦‍♀️

elecda elecda 16. Haftada kaç kiloydun

Merhaba arkadaşlar blackout perdelerden hepsiburadan sipariş verdim ama verme sebebim camdan gelen soğuyu kesmesi faydasını gören var mı

Benim aklımda şöyle bir plan var:

Haziran-Aralık döneminde kötü borç diye tabir edilen ihtiyaç kredilerimden bitirip, ihtiyaç dışı alışveriş yapmamaya gayret edeceğim.

Ocak ayı ikramiyemi TL olarak acil durum parası şeklinde vadesiz hesapta tutacağım. Ocak ayı maaşımdan bu iki krediye ödediğim miktarı, sanki krediler devam ediyormuş gibi kenara ayıracağım. Biraz dolar, biraz Euro, biraz altın (fiziki de olabilir) biraz da hisse senedi almayı düşünüyorum.

Hisse senetlerinden de çok riskli olmayan, büyük kurumsal şirketlere yatırım yapacağım. Deneme-yanılma şeklinde ilerlemeyi düşünüyorum. Yani bir hisse senedi için şu rakama gelince satacağım gibi bir hedef belirlerken, diğeri için yıl sonu satacağım şeklinde hedef koyacağım. Her biri için kar-zarar durumunu görerek ileride daha mantıklı yatırımlar yapabilirim diye düşünüyorum. İlk etapta BIST 30 şirketlerine az ve gözden çıkarılabilir miktarlarda yatırım yapmakta fayda var bence.

2019 da hisse senedi alıp sattın mı
Kar zar durumun ne oldu
Hisse senedi nereden alınıyor
BIST 30 ne demek 🙈
Altından daha mı çok getirisi oluyor

2020 de ben de bin TL lik alsam mı diye düşündüm .

Selamlar Hanımlar,

Haziran ayı ihtiyaç dışı birşey almama deneyini tamamlamış bulunmaktayım :KK52: Bence başarılı bir deneyim oldu. Kitap ve çocuk konusunda zaafım olduğunu fark ettim. Yeni çıkan yetişkin ve çocuk kitapları beni epey zorladı. :bicak:Ama almadım:KK49: Geçen ay için 2000 liralık bir harcama bütçesi ayırdım ve telefonumdaki uygulamaya harcadığın her kuruşu not ettim. Ay sonu değerlendirmesini yaptım. Ne planlamışım ne harcamışım şeklinde.

Temmuz ayı bütçesini de insagram’de takip ettiğim tasarruf deneyleri’nin formatında oluşturdum. Oluşturduğu bütçenin ekran fotoğrafını fikir olması açısından ekliyorum.

Bu ay için 2800 lira ayırdım, zira kızıma çadır sözüm vardı. Çadırın da siparişini insagram’den verdim. Umarım güzel bir ürün gelir. Sipariş verdiğim ürünün fotoğrafını ekliyorum. Ayrıca halılar yıkamaya verilecek.

Sevgiler :KK200:

İnsta da tasarruf deneylerini aradım , isim değişikliği var sanırım . Yeni adı ne elecda elecda

Etiketlerden o sayfa bu sayfa dolaşırken sayı frekanslarına denk geldim .

Bilinç kullanımlarında sayı frekanslarından bahsedilmiş .

Mesela çalışmayan tüm cihazlar için 4-4-4 Sekansı gibi

İçinizde böyle bir şeyi deneyimleyen var mı ? Gerçekten işe yarıyor mu

Herkese günaydın kardeşlerim...

Dün itibariyle yeni ve somut adımlar attım.
hedeflerim için 2020 yılına girmeyi beklemeyip hemen yola koyulmaya karar verdim ve başladım

daha az ekran için ortalama günlük 1 saatlik hedef koydum. ve dün bu hedefimi başarıyla gerçekleştirdim.

namazlarımım ezan okunur okunmaz veya yakın vakitte kılmaya çaba gösterdim ve hamd olsun başardım.

her açıktığımı hissettiğimde önce su içtim , bekledim, yeniden su içtim. ve diyetime birebir uydum.

para yönetiminde ise, hedefim en az şeye ihtiyac duyararak tüketimi ve harcamayı minimum a indirmek.
bu konuda dün şöyle bir adım attım; alışveriş için markete gittiğimizde dr dan ajanda bakmak istedim ve incelmelerde bulundum. Ancak elimde yeterince defter bulunduğu ve kendim bunları tasarlayabileceğime inandığım için satın almadım. Ancak yeğenim için uygun bir defter gördüm tam alacakken , henüz geçenlerde defter aldığımı hatırladım. Düzenli kullanarak bititrirse ancak o zaman alacağım yenisini.
ayrıca günlerdir canım salep, kahve istiyordu. Dün gsm operatörümün ücretsiz kahve uygulamasından kahve içmeye hak kazandım, birkaç dergi indirerek. öyle güzel geldi ki .. hem de şekersiz :)

....

Dün öğlenden köye geldik annemlere ve burada kaldık. Odun sobasının başından kaleme alıyorum duygularımı.
Çocukluğumda olduğu gibi sobanın alev sesleri ve zama zaman yansıyan ateş turuncularının gölgesinde bu kez yüksek lisans projeme çalışıyorum. ..
çok yıllar geçti.. çok şey değişti..
değişmeyen birkaç şey, çalışma isteğim, yazmayı çok sevmem ve birkaç şey daha...

herkese selam ederim : sevgilerimmle..
--sahihuban

2019 da hisse senedi alıp sattın mı
Kar zar durumun ne oldu
Hisse senedi nereden alınıyor
BIST 30 ne demek 🙈
Altından daha mı çok getirisi oluyor

2020 de ben de bin TL lik alsam mı diye düşündüm .
Merhaba elecdaya sormuşsun ama ben de cevaplayabilirim.
Hisse alım satımı yapıyorum, bu konuda profesyonel destek alıyorum. Karım endeksin oldukça üzerinde. Altından fazla kazandım bu surede fakat bunda bi kesinlik yok, olsa herkes altın alır demi☺️ Fakat genel olarak yatırımı cesitlendirmek adına borsa hissen varken elinde dolarda tutmak izlenen bir yontem. Bist 30; borsada işlem goren ve işlem hacmi yüksek ilk 30 hisse. 1000 tl ile denenebilir tabi ki fakat o parayı gozdem cıkarmış olmalısın. Kolay bi iş değil çunku borsa için bilanço okumayı bilmek lazım, ciddi mesai harcıyor insanlar bu işe. Surekli kazandıran bi durum olmaz yani.

Merhaba elecdaya sormuşsun ama ben de cevaplayabilirim.
Hisse alım satımı yapıyorum, bu konuda profesyonel destek alıyorum. Karım endeksin oldukça üzerinde. Altından fazla kazandım bu surede fakat bunda bi kesinlik yok, olsa herkes altın alır demi☺️ Fakat genel olarak yatırımı cesitlendirmek adına borsa hissen varken elinde dolarda tutmak izlenen bir yontem. Bist 30; borsada işlem goren ve işlem hacmi yüksek ilk 30 hisse. 1000 tl ile denenebilir tabi ki fakat o parayı gozdem cıkarmış olmalısın. Kolay bi iş değil çunku borsa için bilanço okumayı bilmek lazım, ciddi mesai harcıyor insanlar bu işe. Surekli kazandıran bi durum olmaz yani.

@benden00 teşekkürler açıklama için , profesyonel yardımı ne sıklıkla alıyorsun ve ne kadar ödüyorsun ?
Bist30’un hangisi olduğu hisse senedinin alındığı yerde ( banka mı onu da bilmiyorum 🙈 ) yazıyor mu ?

M muhendiseylul ya kusura bakma, sen bana çocuk kitap isimleri sormuştun. Bilgisayardaki listeden yazayım demiştim unutmuşum :( Şimdi yazıyorum umarım işine yarar. Bunlar bizim diğer kitapların arasında en sık okuduklarımız.
  • Mutlu Su Aygırı İş Bankası Kültür yayınları
  • Şu Yaramaz Tavşanlar İş Bankası Kültür yayınları
  • Aç Tırtıl Mavi Bulut (Eric Carle)
  • Eski Ev Yeni Ev ODTÜ YAYINCILIK
  • Ama Ben Saçlarımı Seviyorum Timaş Çocuk
  • Ayı ve Arılar Kırmızı Kedi Yayınları (Koray Avcı Çakman)
  • Üç Kedi Bir Dilek Yapı kredi Yayınları (Sara Şahinkanat)
  • Babamın Battaniyesi Yapı kredi Yayınları (Sara Şahinkanat)
  • Üç Kedi Bir Canavar (Sara Şahinkanat)
  • Annemin Çantası (Sara Şahinkanat)
  • Değnek Adam İş Bankası Kültür yayınları
  • Kısa Kulaklı Tavşancık Yapı kredi Yayınları
  • Huysuz Uğurböceği Kuraldışı Çocuk (Eric Carle)
  • Utangaç Ayı Monti İş Bankası Kültür yayınları
  • İyi Yürekli Dev Memo İş Bankası Kültür yayınları
  • Karganın Eskici Dükkanı Kırmızı Kedi Yayınları (Koray Avcı Çakman)
  • Kirpi ve Balonları Kırmızı Kedi Yayınları (Koray Avcı Çakman)
  • Dalgın Yumyum Masallar Timaş Çocuk
  • Cimi, Cici ve Kıpır Masallar Timaş Çocuk

Merhaba elecda elecda
Senin yazılarından not ettik sanırım ekonomiyle ilgili iki kitap not etmişim : Babil’in en Zengin adamı , Zengin baba yoksul baba
Bunları alıp okumaya karar verdim, 2020yılında biraz birikim yapmak istiyorum ev veya ikinci araba için, neler tavsiye edersin bu konuda neye yatırmak daha karlı olur?

değişimin 4. gününden bildiriyorum...

- ekransız da yaşayabiliyor muşum:

- düzenli hayat çoğu şeyi kolaylaştırıyor.

- daha naif olmak çabalamak insan ilişkilerini geliştiriyor.

- kendi hayatıma odaklandım, iç huzurum da aile saadetimde ciddi gelişmeler söz konusu

* projemin ilk kısmını henüz bitiremedim.
son kontrollerim kaldı inşaallah

* iş yerinde işlerim düzende bekleyen işim yok şükür

* kitap okumaya henüz başlamadım çünkü projemden başımı kaldıramıyorum. sayısız makale tez okuyorum.

* proje bitince , bir şükür etkinliği yapacağım inşaalalh :)
zira inanılmaz stres sebebi. süremde azaldı

neyse inşaallah başaracağım .
sabırla özveriyle..inşaallah

M muhendiseylul ya kusura bakma, sen bana çocuk kitap isimleri sormuştun. Bilgisayardaki listeden yazayım demiştim unutmuşum :KK43: Şimdi yazıyorum umarım işine yarar. Bunlar bizim diğer kitapların arasında en sık okuduklarımız.
  • Mutlu Su Aygırı İş Bankası Kültür yayınları
  • Şu Yaramaz Tavşanlar İş Bankası Kültür yayınları
  • Aç Tırtıl Mavi Bulut (Eric Carle)
  • Eski Ev Yeni Ev ODTÜ YAYINCILIK
  • Ama Ben Saçlarımı Seviyorum Timaş Çocuk
  • Ayı ve Arılar Kırmızı Kedi Yayınları (Koray Avcı Çakman)
  • Üç Kedi Bir Dilek Yapı kredi Yayınları (Sara Şahinkanat)
  • Babamın Battaniyesi Yapı kredi Yayınları (Sara Şahinkanat)
  • Üç Kedi Bir Canavar (Sara Şahinkanat)
  • Annemin Çantası (Sara Şahinkanat)
  • Değnek Adam İş Bankası Kültür yayınları
  • Kısa Kulaklı Tavşancık Yapı kredi Yayınları
  • Huysuz Uğurböceği Kuraldışı Çocuk (Eric Carle)
  • Utangaç Ayı Monti İş Bankası Kültür yayınları
  • İyi Yürekli Dev Memo İş Bankası Kültür yayınları
  • Karganın Eskici Dükkanı Kırmızı Kedi Yayınları (Koray Avcı Çakman)
  • Kirpi ve Balonları Kırmızı Kedi Yayınları (Koray Avcı Çakman)
  • Dalgın Yumyum Masallar Timaş Çocuk
  • Cimi, Cici ve Kıpır Masallar Timaş Çocuk
Yok canım ne kusuru, çok teşekkür ederim :KK68: Not aldım ben de olmayanları

Bugun kitapevine beğendiğim ajandayı almaya gittim fakat aradığım flora desen bitmiş diğeribi de ben beğenmedim. Keskin color’ın haftalık bir ajandası.içeriği bana uygungibi gelmişti; içerisinde ay ay

M muhendiseylul elecda elecda Bende size ogluma yeni aldıgım felsefi kitap setini önermek istiyorum Peter H. Reynolds'ın bütün kitaplar bir harika..
5 yaşındaki oglumla kitaplarda okuduklarımız üzerine çok güzel sohbet ettik ve sorular sordu? Hem düşünmeye,sorgulmaya, hemde yeni şeyler ögrenmeye teşvik ediyor.

Çocugumla birlikte, saf, temiz duygularımı, çocuklugumun masumiyetini yaşadıkça daha da mutlu oluyorum..Benim favorim mutlu hayalperest oldu.Hayalleri ile büyüyen cocuklara, yetişkinlerin hayal kurmayı unutmadıgı bir cocukluguyla

img-7646.jpg

Son düzenleme:
Bugun kitapevine beğendiğim ajandayı almaya gittim fakat aradığım flora desen bitmiş diğeribi de ben beğenmedim. Keskin color’ın haftalık bir ajandası.içeriği bana uygungibi gelmişti; içerisinde ay ay
duzelleme, haftalık ve kısa sekilde gunluk kısmı vardı. O ayın bütçesi gelir-gider-borç sayfası da yapmışlar.
Haftalık ajanda kullanıp duzeninden memnun olanlar markasını paylasabilir mi?

M muhendiseylul elecda elecda Bende size ogluma yeni aldıgım felsefi kitap setini önermek istiyorum Peter H. Reynolds'ın bütün kitaplar bir harika..
5 yaşındaki oglumla kitaplarda okuduklarımız üzerine çok güzel sohbet ettik ve sorular sordu? Hem düşünmeye,sorgulmaya, hemde yeni şeyler ögrenmeye teşvik ediyor.

Çocugumla birlikte, saf, temiz duygularımı, çocuklugumun masumiyetini yaşadıkça daha da mutlu oluyorum..Benim favorim mutlu hayalperest oldu.Hayalleri ile büyüyen cocuklara, yetişkinlerin hayal kurmayı unutmadıgı bir cocukluguyla

Eki Görüntüle 2571045
Çok teşekkürler canım, kitapları not aldım inceleyeceğim

Selamlar Hanımlar,

Digital minimalizm kitabınım önerdiği 30 günlük detoks programını bugün itibariyle uygulamaya karar verdim. Telefonumdaki bütün uygulamaları sileceğim. KK’ya da giriş yapmayacağım. Sadece whatsapp kalacak.1 Şubat’ta, Ocak ayı alışverişsiz ve telefonsuz nasıl geçmiş detaylı paylaşacağım.

Hepinize güzel bir yıl dilerim. :KK200:

E electra hanim sizi ara ara okuyorum...Çok güzel paylaşımlarınız var.. Tebrik ediyorum

Merhaba, son zamanlarda yapılan bütün kitap tavsiyeleri çok güzeldi, bende bir şey sormak istedim
Bilenleriniz vardır, adım adım kutu seti var yıllık abonelik, hiç deneyen var mı içeriğini beğendiniz mi
Ya da bunun benzeri düzenli olarak yapılabilecek set aboneliği aldınız mı daha önce, önerebileceğiniz bir şey var mı :KK66:

Dikkat Güçlendirme seti aldım ben cooook memnunum.

2 yaştan başlıyor aslında ama bazı etkinlikler 1.5 yaşından itibaren olur

Back