• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

Selamlar Hanımlar,

Digital minimalizm kitabınım önerdiği 30 günlük detoks programını bugün itibariyle uygulamaya karar verdim. Telefonumdaki bütün uygulamaları sileceğim. KK’ya da giriş yapmayacağım. Sadece whatsapp kalacak.1 Şubat’ta, Ocak ayı alışverişsiz ve telefonsuz nasıl geçmiş detaylı paylaşacağım.

Hepinize güzel bir yıl dilerim. :KK200:

elecdam şu an ben de o kitaba başladım.
bitince bende uygulayacağım inşaallah ...

Uzun zamandır almayı planladığımız soğuk buhar makinası sonunda geldi. Bu gece ilk defa kullanacağız. Ankaranın kuru havası geceleri bizi zorluyor. Sabahları boğazımız kuru burnumuz tıkalı kalkıyoruz sürekli. Özellikle kızlar da öksürük falan da var. Geceleri odalarımızda bu makinayı dönüşümlü çalıştırarak sorunu biraz hafifletmeyi amaçlıyoruz. Zaman ayarı falan var marım işe yarar. Fayda görür isek sizlere de detaylı yazacağım.
merhaba arkadasım 5.5 aylık oglum var buhar makınası alıcaz bu hafta içi insAllah da siz aldıgınızdan memnunmusunuz hangi marka

Selamlar Hanımlar,

Bugün itibariyle 37+0 oldum ve işgörememezlik raporu başvurumu yaptım. Hastane kontrolleri haftada bire düştü. Nst başladı. Yolun sonuna doğru yaklaşıyoruz. :anneadayı:

Bugünden itibaren evdeyim. Gerçi bu ay işyerinde yapmam gereken bazı işler izne ayrılmadan bitmedi. Bu nedenle biraz evden çalışmam gerekecek. Evde bebekten önceki tahmini 3 hafta için yeni bir rutin planlasam iyi olacak sanırım:kahve:

Dün internetten okumayı planladığım bazı kitapların siparişini verdim. Kızım doğana kadar kitaplara ağırlık vermek niyetindeyim. Romanlara artık para vermeyi düşünmüyorum. Birkaç kişiden okumayı istediğim romanları ödünç aldım. Çok etkilenirsem, kütüphanemde olsun diye satın alırım. Onun haricinde ya arkadaşlardan ya da kütüphaneden şeklinde devam edeceğim.

Geçen gün “hayatınıhafiflet”in “Kitaplarda Minimalizm” adlı videosunu izledim. Tam da arkadaşımdan istediğim romanların dışında, aklımda olmayan kitapları da alıp getirdiğim güne denk geldi video. Kullandığı “Okur obezliği” tanımı dikkatimi çekti. Hakikaten amaçsız bir şekilde okumak, insanın zihnini kalabalıklaştıran bir şey.

Ben de mevcut amaçlarım doğrultusundaki bir kitap alışverişi yapmaya karar verdim. Aldığım kitapları, ilgili amaçların altına yazıyorum. Okudukça “Ben bu kitaptan ne öğrendim” şeklinde özet çıkararak paylaşmaya çalışacağım.

Mümkün Olduğunca İyi Annelik
Korkma İyi Bir Annesin
Otuz Milyon Kelime
Işığın Yolu
Minimalist Ebeveynlik

Düzenli ve Sade Bir Ev
Minimalizm-Anlamlı Bir Yaşam
Azla Mutlu Olmak
Basit ve Mutlu Yaşam
Günlük Ritueller

İyi Görünmek

Kendi Stilini Yarat

Para Yönetimi

Zengin Baba Yoksul Baba

Hayatınıhafiflet e baktım , sosyal medyaya veda etmiş
Bir de para dedektifi mi yazmıştın önceki sayfaya ( hemen de unutuyorum 🤦‍♀️ ) o da yok , isim değiştirmiş olabilir

Selamlar,

Kaç gündür yazmaya niyetleniyorum, bir türlü olmuyor. Şimdi İpek uyurken, Ela’da çizgi film seyrederken bir selam vereyim istedim.

Emzir, alt değiştir, uyut döngüsü içerisinde yuvarlanıp gidiyoruz:)) Ela kardeşine sevgi dolu yaklaşıyor ancak bize karşı son derece hırçın. Elimizden geldiğince soğukkanlı olmaya çalışıyoruz.

Doğal içerikli pişik kremi ve banyo sabunu arayışındayım. Hastaneden bepantol ve bioderma abc jel verdiler. Şu an onları kullanıyorum ancak içim rahat değil. Önerebileceğiniz ürün varsa çok sevinirim. Bir de aranızda zeytinyağını pişik önleyici olarak kullanan oldu mu?

Soruna ben 🤚 demek istiyorum , yaklaşık 2 yıl sonra 🤣

merhaba arkadasım 5.5 aylık oglum var buhar makınası alıcaz bu hafta içi insAllah da siz aldıgınızdan memnunmusunuz hangi marka
Merhaba, kusura bakma gördüm ama ancak cevap yazabildim. Bizim ki loobex soguk buhar makinası. Odanın nemini olcuyor, zaman ayarlı istenilen nem seviyesine gelince kapanıyor, saat ayarı falan kurulaniliyor otomatik baslama için. Biz yatmadan kızların odasında çalıştırıyoruz, 50-55 nem seviyesi bandına gelince de kapatıyoruz. Su haznesi geniş, oda küçük kapıyıda aralayınca çok sürmüyor odayı nemlendirmesi. Şimdilik memnunuz, ama yeni kullanıyoruz onun altını cizmek isterim. Tecrube ettikçe fikirlerimizde değişiklik olabilir.

Merhaba, kusura bakma gördüm ama ancak cevap yazabildim. Bizim ki loobex soguk buhar makinası. Odanın nemini olcuyor, zaman ayarlı istenilen nem seviyesine gelince kapanıyor, saat ayarı falan kurulaniliyor otomatik baslama için. Biz yatmadan kızların odasında çalıştırıyoruz, 50-55 nem seviyesi bandına gelince de kapatıyoruz. Su haznesi geniş, oda küçük kapıyıda aralayınca çok sürmüyor odayı nemlendirmesi. Şimdilik memnunuz, ama yeni kullanıyoruz onun altını cizmek isterim. Tecrube ettikçe fikirlerimizde değişiklik olabilir.
Hava nemlendiriciler ile arasındaki fark nedir? Bende bir dönem kuzenimden kalma tefalin soguk buhar Makinesi vardı yeni sıfır filtre aldım ve kullanmaya başladım. Ancak o dönem bademciklerim full dolu kalkardım kendime gelemezdim hiç. Sonra dikkat ettim soguk buhar makinesini kullandığım zaman bademciklerim coşuyordu🙈 aslında evde bizim de ihtiyacımız var merkezi sistem ev ve akşamları sıcak oluyor haliyle de kuru hava.

çok tesekkur ederim biz de dün weevel markası aldık bahsettıgınız ozellikler onda da varmıs ıns memnun kalırız bız de

Hava nemlendiriciler ile arasındaki fark nedir? Bende bir dönem kuzenimden kalma tefalin soguk buhar Makinesi vardı yeni sıfır filtre aldım ve kullanmaya başladım. Ancak o dönem bademciklerim full dolu kalkardım kendime gelemezdim hiç. Sonra dikkat ettim soguk buhar makinesini kullandığım zaman bademciklerim coşuyordu🙈 aslında evde bizim de ihtiyacımız var merkezi sistem ev ve akşamları sıcak oluyor haliyle de kuru hava.
Aynı amaca hizmet ediyor aslında havayı nemlendiren cihazlar temelde 2 çeşit. Biri soğuk buhar üflüyor diğeri sıcak buhar. Kettle mantığı. Biz soğuk buharı neden terch ettik; sıcak buhar daha eski teknoloji, suyu ısıtma süreci dolayısıyla daha çok enerji sarfiyatı var ve daha fazla risk barındırıyor. Cocuk odasında calısacağı için sıcak su buharını tercih etmedik, Allah korusun bi çarpma sarsıntı durumunda yanma riski var. Biz de şimdilik bi şikayet oluşmadı belki vucudun alışma süreci vardır, gece boyunca mı calıştırdın acaba?

Aynı amaca hizmet ediyor aslında havayı nemlendiren cihazlar temelde 2 çeşit. Biri soğuk buhar üflüyor diğeri sıcak buhar. Kettle mantığı. Biz soğuk buharı neden terch ettik; sıcak buhar daha eski teknoloji, suyu ısıtma süreci dolayısıyla daha çok enerji sarfiyatı var ve daha fazla risk barındırıyor. Cocuk odasında calısacağı için sıcak su buharını tercih etmedik, Allah korusun bi çarpma sarsıntı durumunda yanma riski var. Biz de şimdilik bi şikayet oluşmadı belki vucudun alışma süreci vardır, gece boyunca mı calıştırdın acaba?
Bendeki de soguk buhar yapıyordu kaldırdık attık, şimdi annemin deposunda duruyor. Ben filtrelerden huylanmıştım mantar bakteri her türlü canlı ürer diye. Gece çoğunlukla açık oluyordu. Belki de ben kullanmasını bilemedim🙄

Bendeki de soguk buhar yapıyordu kaldırdık attık, şimdi annemin deposunda duruyor. Ben filtrelerden huylanmıştım mantar bakteri her türlü canlı ürer diye. Gece çoğunlukla açık oluyordu. Belki de ben kullanmasını bilemedim🙄
Kışın evin havası kuru oluyor baya nemlendirmek gerekli zaten. Bakteri üretecek kadar nemli kalamaz diye düşünüyorum, en azından bizim kullandığımız koşullarda:) Biz de gece boyunca calışmıyor, kızlar uyumadan odada acıyorum actıgımda odanın nem seviyesi 30larda oluyor 55e ayarlıyorum max 3 saat falan çalışıyor sanırım çok net takip etmedim.

Benim oğlum sürekli hasta oluyordu. Buhar makinası almak istedik. Doktorumuza sorduk. Önermedi. İstanbul zaten nem oranı yüksek bir şehir, her gün sabah akşam evi karşılıklı camları açarak 10 dakika havalandırmak yeterli olur. buhar makinaları astıma da sebebiyet verebilir deyince vazgeçtik. Ama yatak odasına plastik petek suluğu takıyorum.

merhaba arkadaşlar

uzun zaman oldu okumayalı, bir ara 3 aylık birikeni okumuştum. şöyle boş bir vaktimde biriken 4 ayı okumam gerekiyor. sondan girmek istemiyorum. içerikler çok dolu, sindire sindire okumak gerekiyor.

The Black The Black buralarda mısın, okuyorsan bana döner misin. bir ay olmuş sen de girmeyeli.
Merhaba, uzun süredir girmiyorum yeni gördüm. Yazdım sana. İyi kalpli ,iyilik timsali sevgili SertSessiz SertSessiz

Hayatımda istediğim düzeni bir turlu olusturamiyorum. Burası bana yine yardımcı olacak. Geriye dönük okumalıyım tıpkı senin gibi. elecda elecda sevgiler 💕 çok çok faydalanacagim yine. İyi ki varsın.

ben chapters markayı sevdim
içeriği exra ürünleri ve dış kabını yıllarca kullanabilme olanağı sonraki yıllar iç kısmını alıyosun sadece
+ sosyal yardımları olan bir marka.

200-300 küsür TL mi bu ajanda 🙄 Mia- Mia-

Geçen yıl 180 tl ön satış ücreti sonra 200 küsürlere çıktı.bu yıl 300 tl olmuş Oooo alamam artık :KK57:

3 yıl önce 75 liraya aldığımı hatırlıyorum. çok da kullanamadım. herhangi bir defter de iş görür.
benim aldığım da isime özel tasarlanan miya ajandaydı.

3 yıl önce 75 liraya aldığımı hatırlıyorum. çok da kullanamadım. herhangi bir defter de iş görür.
benim aldığım da isime özel tasarlanan miya ajandaydı.

Aynen bu yıl kişisel ajanda tutmuyorum zaten.
iş yeri içinde ajandam var hediye geldi firmalardan.

günaydın :)
nasılsınız yoldaşlarım..

pek sessiz buralar. :) elecda elecda digital minimalizm kitabıyla birlikte bir ay ara vermişti, süreç nasıl ilerliyor çok merak ediyorum :) ben de bitirdim kitabı , özetini çıakrıp uygulama için harekete geçeceğim inşaallah :)
kitap inanılmaz güzel .

aralık ayı içerisinde kalıcı değiişim günlüğü * isimli bir defter tutmaya başlamıştım. kendimi analiz etmek , davranışlarımı alışkanlıklara dönüştürmek ve değiştirmek istediklerimi değiştirmek için başladığım bu yolculukta epey yol kat ettim ...
....
ekran sürem de baya azalma oldu.
instagrama gün içerisinde 15-25 dk arası vakit geçiriyoruö zaten facebook yok, twitter a girmiyorum :)

-ailemle daha nitelikli vakit geçiriyorum
-gönüllü boş zamanlarla kendimi dinliyorum
- her iş acayip şekilde yetişiyor :)

**ayrıca projemde son aşamadayım : çok az kalıd :) inşaallah bitecek :)

**tayinimiz istanbul a çıktı : maltepe :) istanbulda yaşam hakkında tecrübelerinizi tavsiyelerini bekliyorm :)

günaydın :)
nasılsınız yoldaşlarım..

pek sessiz buralar. :) elecda elecda digital minimalizm kitabıyla birlikte bir ay ara vermişti, süreç nasıl ilerliyor çok merak ediyorum :) ben de bitirdim kitabı , özetini çıakrıp uygulama için harekete geçeceğim inşaallah :)
kitap inanılmaz güzel .

aralık ayı içerisinde kalıcı değiişim günlüğü * isimli bir defter tutmaya başlamıştım. kendimi analiz etmek , davranışlarımı alışkanlıklara dönüştürmek ve değiştirmek istediklerimi değiştirmek için başladığım bu yolculukta epey yol kat ettim ...
....
ekran sürem de baya azalma oldu.
instagrama gün içerisinde 15-25 dk arası vakit geçiriyoruö zaten facebook yok, twitter a girmiyorum :)

-ailemle daha nitelikli vakit geçiriyorum
-gönüllü boş zamanlarla kendimi dinliyorum
- her iş acayip şekilde yetişiyor :)

**ayrıca projemde son aşamadayım : çok az kalıd :) inşaallah bitecek :)

**tayinimiz istanbul a çıktı : maltepe :) istanbulda yaşam hakkında tecrübelerinizi tavsiyelerini bekliyorm :)
Merhaba canım;

Kalıcı değişim günlüğü nasıl bir şey acaba? Nasıl bir yol izliyorsun? Benim günlük koşuşturmam daha çok o gün olan olaylara göre değişiyor. En basitinden sabah erken kalkmak için kızımın güzel şekilde uyuması ve beni serbest bırakması gerekiyor. Bazen 6 da kalkıp 7.30'a kadar kızımı uyutmak için çaba harcıyorum. O kadar erken kalkıp son dakikada koştur koştur hazırlanmak beni tüm gün etkiliyor.

Merhaba canım;

Kalıcı değişim günlüğü nasıl bir şey acaba? Nasıl bir yol izliyorsun? Benim günlük koşuşturmam daha çok o gün olan olaylara göre değişiyor. En basitinden sabah erken kalkmak için kızımın güzel şekilde uyuması ve beni serbest bırakması gerekiyor. Bazen 6 da kalkıp 7.30'a kadar kızımı uyutmak için çaba harcıyorum. O kadar erken kalkıp son dakikada koştur koştur hazırlanmak beni tüm gün etkiliyor.

Kalıcı değişim günlüğü ' nde edinmek istediğim alışkanlıkları, değiştirmek istediğim özellikleri, değişimleri kaydederek, kalıcı bir düzen oluşturmaya çabalıyorum.
mesela:
namazları ezan okunur okunmaz kılmak niyetim , hedefim
nasıl bir yol izlemem gerekir' i düşündüm kaydettim. mesela ezan okununca veya okunmadan hemen önce abdest almak, dua etmek gibi

ve her gün *1.gün*
defteri elime 09.00 da aldıysam
09.00 itibariyle hiç ekrana bakmadım,
projemde ilerleme kaydettim.
namazımı kıldım gibi bildirim yapıyor o an içimden gelenleri yazıyorum

gün içinde kendimi kontrol etmiş oluyorum böylece.
içimden geçenleri kafamda dönüp dolaşanları yazmak inanılmaz rahtalatıyor beni.
ve 17.gündeyim, çok şey değişti.
değişimin çizelgesini oluşturacağım.
----
peki sizin kızınız 6 da uyanınca neden uyutmaya çalışıyorsunuz. uyansa oyun falan oynamıyor mu? kaç yaşında*
bir de neden düzenli uyumuyor onu çözmek gerekiyor sanırım kardeşim .
18 aylık olup memeden kesene kadar hem çalıştım hem gece boyu 20 kez uyandım yaşadım bu durumu
çok çok zor

Kalıcı değişim günlüğü ' nde edinmek istediğim alışkanlıkları, değiştirmek istediğim özellikleri, değişimleri kaydederek, kalıcı bir düzen oluşturmaya çabalıyorum.
mesela:
namazları ezan okunur okunmaz kılmak niyetim , hedefim
nasıl bir yol izlemem gerekir' i düşündüm kaydettim. mesela ezan okununca veya okunmadan hemen önce abdest almak, dua etmek gibi

ve her gün *1.gün*
defteri elime 09.00 da aldıysam
09.00 itibariyle hiç ekrana bakmadım,
projemde ilerleme kaydettim.
namazımı kıldım gibi bildirim yapıyor o an içimden gelenleri yazıyorum

gün içinde kendimi kontrol etmiş oluyorum böylece.
içimden geçenleri kafamda dönüp dolaşanları yazmak inanılmaz rahtalatıyor beni.
ve 17.gündeyim, çok şey değişti.
değişimin çizelgesini oluşturacağım.
----
peki sizin kızınız 6 da uyanınca neden uyutmaya çalışıyorsunuz. uyansa oyun falan oynamıyor mu? kaç yaşında*
bir de neden düzenli uyumuyor onu çözmek gerekiyor sanırım kardeşim .
18 aylık olup memeden kesene kadar hem çalıştım hem gece boyu 20 kez uyandım yaşadım bu durumu
çok çok zor
Çok güzel ilerlemiş günlüğün, tebrik ederim canım.
Günlük yapacaklarını yazmak yerine kafanda belirlediği şeylerde aldığı yolu yazmak daha motive edici olabilir.

Saat 6 da kızım kalktığında gözleri kapalı oluyor. Ama uyutup yerine yatırırken ağlamaya başlıyor. İlginç bir şekilde ben onu uyutup işe gitmek için çıkınca 9-10'a kadar uyuyor.

Annelik zor meslek :) Kızım 15 aylık. Tüm gün emmediği için gece emzirmesini kesmedim. İşe giderken uykusuz ama içim rahat şekilde oluyorum. :)

Back