Planlarını ben de bekliyorumMerhaba herkese: )
Etkili ailelerin 7 alışkanlığı kitabı nı merak ettim, bir ara okumak isterim, ınsallah kütüphanede vardır: )
Şu an elimde saatleri ayarlama enstitüsü var, çok çok güzel. Sevdim her satırını.
Bugün ekstradan çalıştığım yerden 4500 TL geldi hesabıma. Kredi kartımı ödedim. Arayıp limitini düşürelim dedim 4500 TL kadar. Sanırım düşündüğümden erken bitireceğim kart borcunu. 5000 TL borcu kaldı, o da taksitler halinde.
Bu ay gün sırası da bende. 10 çeyrek gelecek, dokunmayı düşünmüyorum, 3 tam altına çevirip kenara atacağım ıns.
Yemeklerimi haftada 3 gün akşamdan yapmayı planladım. Böylece işten gittiğimde hemen yemek yapmaya başlamıyorum. Dün çok iyi geldi, hazırdı yemeklerim. Kızımla ödev-test yapma-kitap okuma ile ilgilendim sadece.
Bu akşam içinde yemeğim hazır. Çok sevdim bu telaşsız hallerimi: )
Uzun zamandır kendi üzerimde de değiştirmeye çalıştığım bir durum vardı. Sanırım çalışmalarım başarılı oluyor.
İnsanlarla hoşuma gitmeyen durumlarda konuşmam gerekirse, hemen geriliyor ve söyleyeceklerimi unutup sonradan "bunu neden demedim ki" diye söyleniyordum kendime.
Bu durumumla ilgili çok şey okudum, ayna karşısında denemelerim oldu. Ve çok şükür ki artık gayet sakin ve soğukkanlı tüm hoşuma gitmeyen, bana ters gelen konuları karşımdakine aktarıp, onu dinleyebiliyorum. Aklımdaki tüm cümleleri sarfetmiş ve hiçbir pişmanlık duymadan, karşımdakini de kırmadan dökmeden konuyu tartışabilir hale geldim.
Cumartesi günü hiç akılda yokken test edildi ani gelişen bir ortamda:))) Kendimle gurur duygum.
Uzun zamandır sakinlik ve telaşsız yaşamak üzerine çalışıyordum. Oluyormuş, bunu anladım.
Aralık 2019 ayında, 2020 yılı için planladıklarımı, yapmak istediklerimi, hayal ettiklerimi yazacağım... Başlıklar halinde buraya da yazarım ınsallah.
Teşekkür ederim kuzu aradım görüştümOya Komar canım
Bir seferlik güzel bir yatırım bence. Benim bütün alışveriş algımı düzenledi. Sadece kıyafet değil, takı, makyaj malzemesi seçimlerini de belirliyor. Ben hiç sarı takı takamazdım, bende bir sıkıntı var diye düşünürdüm, meğerse sarı yakışmıyormuş bana:))Teşekkür ederim kuzu aradım görüştüm
Yüzyüze görüşmemiz gerekiyor imiş
Mart gibic İstanbul a gidince gitmek istiyorum
Güle güle kullan canım. :)Selamlar Hanımlar,
Bugün eve çalıştım:)) Dün 2 kg köftelik kıyma almıştım. Yarım kilosundan sulu köfte, kalanından da normal köfte yapıp buzluğa koydum. B black cat tupper tavsiyesi için tekrar teşekkür ederim. 7’li buzluk seti almıştım, bir de 4’lü alacağım. Baya işimi gördüler. Bu ay haşhaşlı mercimekli börek ve sigara böreği sarıp atmak istiyorum buzluğa. Bir de elmalı kurabiye ve sarmasını çok sevdiğim bir dükkan var. Oradan alıp buzluğa koyacağım. Misafirler için çeşit olur. İki çocukla dışarı çıkmak baya atraksiyonlu bir aktivite olduğundan evde sosyalleşmeyi tercih ediyorum artık:))
Böyle yazınca kendinle bir sözleşme imzalamış gibi hissediyorum ben. Aklımdakine bahane bulmak kolay da yazılı hale gelen bir işi halletmek zorundayım gibi geliyor.Tekrar merhaba, şuraya günlük, haftalık,aylık hedef listelerimi bırakayım bana da itici güç olsunAslında bunların cogunu düzenli yapıyorum yine de listelemek iyi olacaktır. Gidisata gore 3ayda uzerinden gecip guncelleme yapacagım. Alışverişsixlik kararı mı haftalık olarak belirledim, 2-3ay devam edeceğim, bunda zincir kırılabilir fakat en azında 3ayda kac haftayı alışveriş yapmadım diye tikledim onu görmüş olurum. Daha önce yazmıştım; gıda,saglık,kültürel ve gezi harcamaları dışında alışveriş yapmamayı deneyeceğim.
Netleştirip Yıllık hedefleri de belirlemek istiyorum; yılda 1 kez yurtdışına çıkmak, 1 sosyal sorumluluk projesine katılmak, zekat dışında düzenli yardımları artırmak gibi fikirlerim var fakat henuz bebek asamasındalar
Güzel olmuş canım. Acaba sabah ve akşam rutini kısımlarını açıklayabilir misin? Ben onların detaylarında takılıyorum da :)Tekrar merhaba, şuraya günlük, haftalık,aylık hedef listelerimi bırakayım bana da itici güç olsunAslında bunların cogunu düzenli yapıyorum yine de listelemek iyi olacaktır. Gidisata gore 3ayda uzerinden gecip guncelleme yapacagım. Alışverişsixlik kararı mı haftalık olarak belirledim, 2-3ay devam edeceğim, bunda zincir kırılabilir fakat en azında 3ayda kac haftayı alışveriş yapmadım diye tikledim onu görmüş olurum. Daha önce yazmıştım; gıda,saglık,kültürel ve gezi harcamaları dışında alışveriş yapmamayı deneyeceğim.
Netleştirip Yıllık hedefleri de belirlemek istiyorum; yılda 1 kez yurtdışına çıkmak, 1 sosyal sorumluluk projesine katılmak, zekat dışında düzenli yardımları artırmak gibi fikirlerim var fakat henuz bebek asamasındalar
Kolay gelsin, afiyet olsun ben de buzluğa sürekli bişeyler koyarım kesinlikle hayatı kolaylaştırıyorSelamlar Hanımlar,
Bugün eve çalıştım:)) Dün 2 kg köftelik kıyma almıştım. Yarım kilosundan sulu köfte, kalanından da normal köfte yapıp buzluğa koydum. B black cat tupper tavsiyesi için tekrar teşekkür ederim. 7’li buzluk seti almıştım, bir de 4’lü alacağım. Baya işimi gördüler. Bu ay haşhaşlı mercimekli börek ve sigara böreği sarıp atmak istiyorum buzluğa. Bir de elmalı kurabiye ve sarmasını çok sevdiğim bir dükkan var. Oradan alıp buzluğa koyacağım. Misafirler için çeşit olur. İki çocukla dışarı çıkmak baya atraksiyonlu bir aktivite olduğundan evde sosyalleşmeyi tercih ediyorum artık:))
Teşekkür ederimGüzel olmuş canım. Acaba sabah ve akşam rutini kısımlarını açıklayabilir misin? Ben onların detaylarında takılıyorum da :)
Köfte olayını eskiden çok yapıyordum, çok pratik gercekten. Bir ara bende elmalı tart, pişecek borek ve sıgara böreği koyuyordum, sonra çat kapı pek gelen olmayınca taze yapmaya basladım. Bu haftasonu geçsin (mini bir tatil yapacagız, aylık rutine bir tikSelamlar Hanımlar,
Çok merak ettim ya siz böyle konuşunca :)Bir seferlik güzel bir yatırım bence. Benim bütün alışveriş algımı düzenledi. Sadece kıyafet değil, takı, makyaj malzemesi seçimlerini de belirliyor. Ben hiç sarı takı takamazdım, bende bir sıkıntı var diye düşünürdüm, meğerse sarı yakışmıyormuş bana:))
Uzun zamandır sakinlik ve telaşsız yaşamak üzerine çalışıyordum. Oluyormuş, bunu anladım.
Çok teşekkür ederim cevabınız için aslında önceden gördüm ama ancak cevap yazabildim uygulamaya çalışacağım işle ilgili yazdıklarınız işimi çok kolaylaştıracak diye düşünüyorumÖncelikle hoş geldiniz
Konu maddelerinize istinaden tavsiyelerimi yazmak istiyorum.
1. İş: Yaptığınız bütün işleri, önem sıralaması olmadan bir kağıda listeleyin. Aklınıza geldikçe bu listeyi güncelleyin. Bu işleri yapmadığınız taktirde ne olur sorusunu her bir kalem işe sorduktan sonra cevapları karşılarına yazın. Majör probleme sebep olacak işleri bir kağıda, minör probleme neden olacakları da başka bir kağıda yazın. Kalanlar, ufak tefek sıkıntı yaratacak işler olacaktır.
2020 İş Planını excelde hazırlayıp, major ve minör işleri kabataslak yerleştirin. Her ayın son iş günü bir sonraki ayı planlayın. Aylık planınız haftalık formatta olsun.
Günlük plan yaparken sabahtan o gün yapmanız gereken bütün işleri listeleyip, 4 gruba ayırın. Sabah ilk iş acil ve önemli işleri halledin. Öğle arasından hemen önce acil ve önemsizleri aradan çıkarın. Öğleden sonra en uzun vakti “Acil Olmayan Önemli İşler” e ayırın. Her gün düzenli olarak bunu yaparsanız bir süre sonra acil ve önemli işiniz kalmaz veya çok azalır, böylece rahat edersiniz. Akşam çıkmadan da önemsiz ve acil olmayan işlerden yapabildiğiniz kadarını yapın. Sabah okula bir yarım saat erken gelip, bu süreyi planlamaya ayırırsanız faydalı olacağını düşünüyorum.
2. Ev: Yatmadan evi sadece siz değil, ailecek toplayın. Her iki çocuğunuz da kendi dağınıklığını toplayabilir. Küçüğe büyük bir sepet verin, oyuncaklarını toplasın. Büyük için farklı kategorideki oyuncakları muhafaza edebileceği ayrı kutular alın. Her ikisinin de düzen alışkanlığı kazanması için fırsat bu durum. Ayrıca eşiniz de çalışsın. Mesela bizim evde 20:00-20:30 arası ev toplama saati. Benzer bir uygulama yapabilirsiniz.
Tek tek renkleri deniyor. Soru da soruyor tabi.Çok merak ettim ya siz böyle konuşunca :)
Sorular falan mı soruyor yoksa direk tenine renkleri mi koyuyor sadece
Çok teşekkürler canım. Çocuk karşısında sakin durabilmek benim en çok mücadele ettiğim konulardan biri.
Çok sinirleniyorum bazen içim komple öfkeyle doluyor. Benim derdim bu duyguyu davranışa dökmeden analiz edebilmek. Kendimdeki bu duygunun kaynağına ulaşabilmek. Hangi konularda daha çok öfkelendiğimi tespit edebilirsem kendi yaralarıma ulaşabilirim. Bu yaralara ulaşabilirsem de tedavi edebilirim.
Para Harcamadığım Kalemler
1. Kıyafet: Sadeleşme sürecimi tamamladığımdan beri kıyafet almadım. Eskime durumu hariç yeni bir kıyafet almayı düşünmüyorum.
2. Ayakkabı: Kış sezonu için bir siyah bir kahverengi bilekten botum, bir tane de dize kadar çizmem var. Bu sezon benim için yeterli.
3. Çanta: Kış sezonu için 1 siyah 1 lacivert çantam bir de haftasonu için gri sırt çantam var. Gayet yeterli.
4. Aksesuar: Bir tane saatim var. Bir tane çelik bilekliğin Bir tane tek taş yüzüğüm var. 3 çiftte küpem:)) Bunlar benim bütün kıyafetlerime uyuyor. Üniforma gibi kullanıyorum.
5. Kozmetik ve Parfüm: Çok severek kullandığım bir parfümüm var. Kaliteli bir parfüm olmakla birlikte az kullanıyorum. Uzun süre gidiyor.
Kozmetik ürün olarak kapatıcı, rimel, kaş kalemi, aydunlatıcı ve ruj kullanıyorum. Ruj hariç diğer ürünler birer tane. Bittikçe alıyorum. Ruj bir tane mürdüm bir tane de bordo olmak üzere iki tane var.
6. Mont-Palto: Bir siyah bir lacivert mont, bir tane deri mont bir tane de kaşe paltom var. Yüz yıllarca alışveriş yapmayacağım bir kalem bu.
7. Teknoloji: Evde tv yayını yok, internet yok. Telefonum i phone-7 ve şirket tarafından verildi. Kendim almazdım. Evde bilgisayar da yok. Fotoğraf makinesi mp3 playet gibi ürünlerin hiç biri yok. Herşey için telefonumu kullanıyorum. Hattım da şirket hattı, ücreti şirket tarafından karşılanıyor.
8. Ev Eşyası & Ev Aksesuarları: Sadeleşme süreci nedeniyle zaten evde kullanılmayan hiç bir eşyamız yok. Duvarlara bir iki tablo almak istiyorum ama henüz içime sinen birşey bulamadım.
Mutfakta 12 kişilik yemek takımı, 12 su bardağı, 12 çay bardağı, 12 kahve fincanı ve 12 kişilik çatal kaşık takımı var:)) Başka da ihtiyacım yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?