Popüler Konu Verimli Rutin

Planlarını ben de bekliyorum
Birikimin gayet iyi görünüyor güle güle kullan
Yemekleri önceden yapmak mı? Tarifsiz mutluluk
 
Tekrar merhaba, şuraya günlük, haftalık,aylık hedef listelerimi bırakayım bana da itici güç olsun Aslında bunların cogunu düzenli yapıyorum yine de listelemek iyi olacaktır. Gidisata gore 3ayda uzerinden gecip guncelleme yapacagım. Alışverişsixlik kararı mı haftalık olarak belirledim, 2-3ay devam edeceğim, bunda zincir kırılabilir fakat en azında 3ayda kac haftayı alışveriş yapmadım diye tikledim onu görmüş olurum. Daha önce yazmıştım; gıda,saglık,kültürel ve gezi harcamaları dışında alışveriş yapmamayı deneyeceğim.
Netleştirip Yıllık hedefleri de belirlemek istiyorum; yılda 1 kez yurtdışına çıkmak, 1 sosyal sorumluluk projesine katılmak, zekat dışında düzenli yardımları artırmak gibi fikirlerim var fakat henuz bebek asamasındalar
 

Eklentiler

  • FDBBAF63-20FA-4393-B4B8-FAE3B5FF90A8.jpeg
    209,2 KB · Görüntüleme: 176
Selamlar Hanımlar,
Bugün eve çalıştım:)) Dün 2 kg köftelik kıyma almıştım. Yarım kilosundan sulu köfte, kalanından da normal köfte yapıp buzluğa koydum. B black cat tupper tavsiyesi için tekrar teşekkür ederim. 7’li buzluk seti almıştım, bir de 4’lü alacağım. Baya işimi gördüler. Bu ay haşhaşlı mercimekli börek ve sigara böreği sarıp atmak istiyorum buzluğa. Bir de elmalı kurabiye ve sarmasını çok sevdiğim bir dükkan var. Oradan alıp buzluğa koyacağım. Misafirler için çeşit olur. İki çocukla dışarı çıkmak baya atraksiyonlu bir aktivite olduğundan evde sosyalleşmeyi tercih ediyorum artık:))
 
Teşekkür ederim kuzu aradım görüştüm
Yüzyüze görüşmemiz gerekiyor imiş
Mart gibic İstanbul a gidince gitmek istiyorum
Bir seferlik güzel bir yatırım bence. Benim bütün alışveriş algımı düzenledi. Sadece kıyafet değil, takı, makyaj malzemesi seçimlerini de belirliyor. Ben hiç sarı takı takamazdım, bende bir sıkıntı var diye düşünürdüm, meğerse sarı yakışmıyormuş bana:))
 
Güle güle kullan canım. :)
 
Böyle yazınca kendinle bir sözleşme imzalamış gibi hissediyorum ben. Aklımdakine bahane bulmak kolay da yazılı hale gelen bir işi halletmek zorundayım gibi geliyor.
 
Güzel olmuş canım. Acaba sabah ve akşam rutini kısımlarını açıklayabilir misin? Ben onların detaylarında takılıyorum da :)
 
Gönderilen mesajlarda bir problem oluyor galiba.
 
Kolay gelsin, afiyet olsun ben de buzluğa sürekli bişeyler koyarım kesinlikle hayatı kolaylaştırıyor
 
Benim de 4 taksitten oluşan bir borcum var bankaya 4 taksit yerine iki iki ödeyip bitirmeyi planlıyorum eşim pek yanaşmadı, ama azcık sıkışsak bile ödeyebileceğimiz bir miktar, herhangi bir borç olunca benim canım sıkılıyor ya yavaş yavaş ödeyip sıkışmamak mı(normal ihtiyaçlarda sıkışmayız diye düşünüyorum gerçi sadece daha az alışveriş ve gezme daha çok düşünerek harcama olur) yoksa böyle erken bitirmek mi mantıklı
 
Güzel olmuş canım. Acaba sabah ve akşam rutini kısımlarını açıklayabilir misin? Ben onların detaylarında takılıyorum da :)
Teşekkür ederimÇok yogun içerikler değil benimkiler daha çok kişisel temizlik üzerine:) sabah; makyaj, diş fırcalama,deodorant; aksam; yüz fırçalama, diş fırcalama,duş, klozet temizliği gibi.
 
Köfte olayını eskiden çok yapıyordum, çok pratik gercekten. Bir ara bende elmalı tart, pişecek borek ve sıgara böreği koyuyordum, sonra çat kapı pek gelen olmayınca taze yapmaya basladım. Bu haftasonu geçsin (mini bir tatil yapacagız, aylık rutine bir tik) haftaya pazara arkadasları kahvaltıya cagıracagım; 7yetişken 4cocuk olacagız. Çeşitler hemen hemen aklımda, boreğide aksamdan yapayım sabah pişireyim diyorum.
 
Çok merak ettim ya siz böyle konuşunca :)
Sorular falan mı soruyor yoksa direk tenine renkleri mi koyuyor sadece
 
Çok teşekkür ederim cevabınız için aslında önceden gördüm ama ancak cevap yazabildim uygulamaya çalışacağım işle ilgili yazdıklarınız işimi çok kolaylaştıracak diye düşünüyorum
 
DİJİTAL MİNİMALİZM-Cal NEWPORT

Okuduğum en iyi kişisel gelişim kitaplarından biriydi. Altını çize çize okudum ve çok faydalandım. Çevirisini de oldukça başarılı buldum.

Yazar, MIT’de doktorasını tamamlamış, şu an Georgetown Üniversitesi bilgisayar bilimleri bölümünde doçent olarak çalışıyor. Yani dijital dünyadan geçimini sağlayan, sektörün içinden bir insan. Bu durum benim gözümde fikirlerini daha değerli kılıyor. Yazarın “Pürdikkat” adında bir kitabı daha var. Onu da aldım. En kısa zamanda okuyacağım.

Öncelikle dijital minimalizmin “ne olmadığı” ile başlayalım. Dijital Minimalizm, internet çağının yeniliklerini reddeden bir felsefe değildir.

Dijital Minimalizm, çevrimiçi vaktinizi değer verdiğiniz şeylere faydası dokunan az sayıdaki faaliyete odaklı halde geçirmenizi ve geri kalan her şeye gönül rahatlığı ile sırt çevirmenizi öngören bir kullanım felsefesine sahip olmak anlamına gelir. Sadece hangi teknolojinin kullanılacağı değil, bunların da nasıl kullanılacağının net bir şekilde belirlenmesi gerekiyor.

Neden Dijital Minimlizm?

Pek çok insan, akıllı telefonları modern hayatın getirdikleri ile başa çıkmak için kullanıyor. Kaybolmuş, yalnız ve bir şeyleri kaçırıyormuş gibi hissetmemek için bunlara tuunuyorlar. Ancak sosyal medya kullanımı arttıkça, çevrimdışı faaliyetlere ayrılan zaman azalır ve bu eksikliğin olumsuz sonuçları da ağırlaşmaya başlar. Yani sosyal medyayı çok yoğun kullanan insanların yalnız ve mutsuz hissetme ihtimali artar.

Yıllar içinde iş ile hayat arasındaki sınırlar esnedikçe, işlerimiz daha zahmetli hale geldi ve geleneksel yapılar zayıfladı. Bu yüzden çok fazla sayıda insan yüksek kalieti boş zaman faaliyetlerinden mahrum kaldı. Bu durumun yarattığı boşluğu “dijital gürültü” sayesinde görmezden gelebiliyoruz. Mesaiden, aileden ve uykudan arta kalan zamanda vakit geçirmek artık çok kola. Akıllı telefonu elinize alıp, amaçsızca aşağı doğru kaydırıp bir şeylere tıklayarak kendinizden geçiyoruz. Bu durumun farkına vararak hayattaki en önemli varlığınız olan zamanınızı sizin için önemli faaliyetlere yatırmaya başladığınızda kendinizi çok daha güçlü ve iyi hissedeceksiniz.

Dijital Temizlik

Hangi teknolojilerin işinize yaradığını tespit edebilmek için en iyi yolu dijital temizlik yapmak yani 30 günlük bir dijital mola vermek. Sürecin adımları şu şekilde:

Birinci Adım Teknoloji Kuralları Belirleme: Bu adımda hangi teknolojileri “zorunlu değil” kategorisine alacağınızı belirlemek gerekiyor. Mesajlaşma uygulamaları, oyunlar, sosyal medya, netflix zorunlu olmayan uygulamalar kategorisinde sayılabilir. İş e-postaları zorunlu mesela.

Burada ayrım yaparken şuna dikkat etmek gerekiyor: Birşeyin “kolaylık” sağlaması “elzem” olduğu anlamına gelmez. Büyük ölçüde zorunlu olmayan fakat yine de çok işe yarayacak bir kaç özelliğe sahip teknolojiler için kendinize “kullanım şartları” koyun. Bu şartlar sayesinde belli bir teknolojiyi ne zaman ve nasıl kullanacağınızı belirleyebilir ve sınırsız erişime sahip olmaktansa sadece elzem olduğu durumlarda kullanabilirsiniz. Kullanım şartlarını yazılı hale getirip her gün göreceğiniz bir yere koymak önemli.

İkinci Adım 30 Günlük Mola: Teknoloji kurallarınızı belirledikten sonra 30 gün boyunca bu kurallara riayet edeceksiniz. İlk başlarda zihninizin sahip olduğu oyalanma ve eğlenme beklentileri karşılanmaz hale geleceği için huzursuzluk hissetmeniz çok normal. Yapmanız gereken, eliniz oyalanma amacı ile telefona gittiği zamanlarda, ilginizi çeken başka bir faaliyete yönelmek. Kitap okumak, not yazmak, örgü örmek gibi bir sürü şey olabilir.

Aslında takıntılı telefon kullanımını biraz kazırsanız, altından iyi düzenlenmemiş serbast zamanların yarattığı boşluğun çıktığını görebilirsiniz.

Üçüncü Adım: Teknolojinin Geri Dönüşü

Dijital temizlik sonunda yeniden hayatınıza dahil edeceğiniz zorunlu olmayan teknolojilerin şu standartları karşılaması gerekiyor.

  • Gönülden değer verdiğiniz bir şeye hizmet ediyor mu?
  • Değer verdiğim bu şeyin hizmetindeki teknolojiyi kullanmanın en iyi yolu bu mu?
  • Hayatınızdaki rolü, ne zaman ve nasıl kullanacağınızı belirleyen kullanım şartları ile sınırlı mı?
Gönüllü Yalnızlık (Solitude): Bu kavramı oldukça ilgi çekici buldum. Ben kendi başına vakit geçirmeyi seven biriyim ancak genelde bu vakitlerde ya bir şeyler okur, izler veya dinlerim.

Gönüllü yalnızlık kavramı, her gün düzenli olarak sadece kendi zihnimizin düşünceleri ile başbaşa kalma anlamına geliyor. Başka zihinlerin girdileri yani film, kitap, müzik vs olmadan, başkalarından gelen bilgilere tepki vermeyi bırkaıp, nerede olursanız olun, sadece kendi düşünce ve deneyimlerinize odaklanmanmayı gerektirir. İnsanın devreleri sürekli bağlantı halinde olacak şekilde bağlanmamıştır. Bağlantı kurmak yanlış bir şey değil, fakat bunu düzenli yalnızlık dozları ile dengelemezseniz, bağlantı kurmanın faydalarını da baltalarsınız.

Gönüllü Yalnızlık vakitleri için yöntemler şu şekilde:

  • Telefonunuzu evde bırakın: Her gün telefonunuzdan biraz ayrı vakit geçirmeye çalışın.
  • Uzun yürüyüşlere çıkın
  • Kendinize mektup yazın
 

Bu konuda şuanda hangi aşamadasın sevgili elecda
 


Ben genç kızlıktan kadınlığa geçtiğimden beri ( değişik bir tabir oldu :) ) bu kalemlerin hiçbirini almıyorum. 10 yıllık çizmelerimi giyiyorum ( maşaAllah ) .
Sadece geçen kış oğlumu Uludağ ve Kartepe’ye götüreceğim için kar botu almıştım.

1 çantam var , düğünde de işe giderken de doğada da onu kullanıyorum ancak iyice eskiyince yeni 1 tane alıyorum .

Makyaj yapmıyorum

Parfümüm yok 1 tane kaliteli olsun isterdim

7. Maddenin aynısı bizde de var . Tek farkla şirket hattı ve telefon yok .

Şuan Spor ayakkabısına ihtiyacım var
Salomon koşu ayakkabısı almak istiyordum , netten baktığımda 400 küsürdü , Meşhur Cuma indirimlerini bekleyeyim 300 küsür olur derken 500 küsür oldu o tarihte . Ondan sonra da 600 küsür . Onu da alamadım .. Daha da düşmez sanırım
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…