• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

Çok sevindim. Böylece @binhuzunluhazle birlikte, 2020 yılında alışveriş yapmama kararı veren 3 kişi olduk. Yok mu arttıran:))

Ben de 2020 yılında okuyacağım kitapları aldım. Listeyi en kısa zamanda paylaşacağım. Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı, ciddi anlamda benim hayatıma katkıda bulunan bir kitap oldu. Umarım senin için de faydalı olur.
Ben de bu kitabı çok beğenmiştim. Aynı yazarın etkili ailelerin 7 alışkanlığı kitabı var onu okuyan var mı, diğer kitabın tekrarı gibi mi acaba yoksa okunması gereken bir kitap mı?

Tabi ki hatırladım. Hoş geldin:KK19:
Uzun zaman oldu. Neler yaptın bu süreçte?
Tavsiyen için çok teşekkür ederim. Aradığım ürün bu.

Hoşbuldum
Hatırlamana sevindim 😊
Rica ederim ne demek 😉

Özelden yazıyorum

Bu arada , bu sayfaya baktıktan sonra uzun süredir arayacağım yeri aradım ve harekete geçip bugün izlemeye gittim . Okullarla açıldı , çok geç kalsam da zararın neresinden dönülse kardır diyip haftaya başlamaya niyetlendim . Gidiş geliş zor olacak araç olmadığından , bakalım inşaAllah pes etmem amin 🤲

Ayrıca saç kurutma makinesi olarak ne kullanıyorsun ?
Bu yaşıma kadar zararlı olduğu için hiç kullanmadım
Ancak sabahları sitatik enerjiyi atmak için ( umarım yanlış yazmamışımdır ) sabahları duş almak 🚿 istiyorum , saçlarım ıslak çıkıp sinüzilt olmak istemiyorum

Son düzenleme:
Gardırop

Gardırobumuz hayatımızda en fazla yer kaplayan ve sadeleştirilmeye en çok ihtiyaç olan alanlardan biri. Ben kendi sadeleşme sürecimi adımlar ile detaylı bir şekilde paylaşmak istiyorum.

1. Tarzını Belirle: Benim bu işe başlamadan önce, beraber alışverişe çıktığım arkadaşın ya da satış elemanının gazına gelip hiç tarzım olmayan şeyleri aldığım ve bir kere bile kullanmadan vermişliğim çoktur. Bu nedenle gardırop karışıklığını önlemek için öncelikle kafa karışıklığına son vermem gerektiğini fark ettim.

Bir kağıt kalem alıp, kendimle ilgili aklıma gelen ilk sıfatları yazdım. Sonrasında nasıl bir gardırobum olsaydı hem rahat eder hem de tam istediğim gibi görünürüm sorusunun cevabını aradım ve tarzımı özetleyen bir kaç sıfat belirledim. Benim tarzım; sade, iddiadan uzak, uyumlu, rahat spor-klasik karışımı bir tarz. Ayrıca az ve şık aksesuar kullanmayı seviyorum. Tarzımı belirledikten sonra internette bu tarza uyan kombinleri, hoşuma giden parçaların ekran görüntülerini aldım.

2. Renk Analizi: Hangi renklerin bana yakıştığı ve hangilerini kesinlikle kullanmamam gerektiği konusundaki şüphelerimi gidermek üzere bir uzman ile görüştüm ve benim renk analizim yapıldı. Bunun için hizmet almadan , gün ışığında bir sandalyeye oturup, renklerin yüzünüze etkisini inceleyerek kendiniz de karar verebilirsiniz. İlkbahar Kadını, Yaz Kadını, Son Bahar Kadını ve Kış Kadını olmak üzere 4 ana kategori var. Yapılan renk analizine göre ben kış kadınıyım. Analiz sonucuna göre,Parlak/Net/Canlı/Soğuk/ mavi-pembe alt tonlu, koyu renkler bana yakışıyor. Solgun renklerden, sıcak (sarısı baskın) renklerden ve mat malzemelerden kaçınmam gerekiyor. Aksesuarlarda lame rengi kullanmam gerekiyor.

Bu uzamana gitmeyi istediğimi daha önce de söylediğimi hatırlıyorum , şuna ona bütçem yok . En kısa zamanda olmasını umuyorum 🤲😊

Okudukça sana sorular soracağım elecda elecda 🙈

Kış kadını olmak , kış renklerinin yani koyu renklerin yakışması anlamına mı geliyor ?

Ben kasım doğumluyum , ancak fotolarıma baktığımda en çok yaz fotolarındaki ışığımı seviyorum . Güneşi ışıklarının yüzümün özellikle de gözlerimin rengini çok daha güzel ortaya çıkardığını düşünüyorum . Bunlardan yola çıkarak uzman görüşmesi sonrası tecrübelerinle benim rengimin ne olduğunu söylemen mümkün mü

Şu anki yatak odamızın resmini yükledim.
Öncelikle boydan boya dolap yaptırdık. Bir önceki dolabın üstünü temizlemek epey zor olduğu için yeni dolap tavana sıfırlandı.
Dolabımız 4 kapılı. İkisi bana, ikisi eşime ait. Benim iki kapı arasındaki ray sistemi kendi içinde hareket ediyor. Eşiminki de öyle. Dolayısıyla sabahları birbirimizi bekleme durumu ortadan kalktı.
Şifonyer kullanmak istemediğim için dolabımın içinde toplam 10 adet çekmece bulunuyor.
En üst iki raf, depolama alanı. Kışlıklar, nevresimler vs. şeklinde kutular oluşturdum ve bunları dolabın en üst kısmında muhafaza ediyorum.
Baza ise yerden biraz yüksek, kenar çıkıntıları olmayan, komidinleri kendine bağlı, dolayısıyla köşe içermeyen bir yatak.
Perdeleri otellerde kullanılan karartmalı perdelerden seçtim. Perdeyi gün içerisinde çekince oda zifiri karanlık oluyor. Benim gibi ışıkta uyuyamayanlar için iyi bir çözüm oldu.
Tül, düz beyaz, halı bu resimde çıkmamış ama onu da desensiz tercih ettim.
Perdeciden rica ettim. Perdenin kumaşından runner kestirdim. Yatak örtüsü sevmediğim için bu runner'ı kullanıyorum.
Nevresimde de desen sevmiyorum. Dün beyaz nevresim tercih ediyorum.
Yatak odasında sevdiğim tarz otel odası görünümü.
Şu an eksik olarak 2 tane abajur, 2 adet runner ile uyumlu kırlent ve yatak başının üstüne tabloya ihtiyacım var. Henüz içime sinen birşey bulamadım. Bulunca bu 3 eksiği de tamamlayacağım.

Karartmalı perdeyi nereden aldın
2 yıl önce bir kaç yere “otel perdesi” diye baktığımda satmıyorlardı .
Sonrasında gittiğim otellerin bazısında da çok kalın duran perdelerin bir kaç katlı kumaştan birleştirilerek oluşturulduğunu gördüm .
Tek kat olup zifiri karanlık oluşturan perdeye ihtiyacım var oğlum için

Sonrasında gittiğim otellerin bazısında da çok kalın duran perdelerin bir kaç katlı kumaştan birleştirilerek oluşturulduğunu gördüm .
Merhaba elecda görene kadar ben cevaplayayım. Kızların odasına siyah blackout stor perde yaptırmıştım(internetten). Gece indiriyorum cok karanlık oluyor gündüz uykusunda yarıya indiriyorum loş oluyor(gündüz uykusunun gece gibi zifiri karanlık olmaması gerektiğini cocugun gece gunduz farkını ogrenmesi acısından onemli oldugunu okumuştum) kolay temizleniyor, tul yada fon perde kadar da toz toplamıyor, memnunum.

Merhaba,
Biz gece perdesi diyoruz :) Biz 6 yıl kadar önce bir perdeciden sormuştuk. gündüz uykusu için içeriyi karanlık gösteren bir perde istiyoruz diye. Sütlü kahve renginde bir perde dikti bize. Işık geçirmiyor. Çekince baya karartıyor içeriyi. Gece mesaisi olan eşlerin gündüz uykusu içinde iyi olur.

benben00 benben00
S sonay906
cevaplar için teşekkürler
Stor perde sevmiyorum
Işık geçirmeyen perdeleri biliyorum onları da sevmiyorum 🙈
Ben baya baya otel perdesi seviyorum ama onlardan görmemiştim o ara , sonra da hiç bakmadım
Bu arada oğlum 6,5 yaşında ( güzel ömrü olsun )
Gündüz uykusu yok yani , bebekken bile yoktu 🤦‍♀️

Hoş buldum cevabını görünce de çok mutlu oldum bazı insanları tanımadan da bi mesajlarıyla mutlu olabilmek:KK200::KK200::KK200:
Kesinlikle bu konu kafamı kurcalıyor şuan bi anlık heves mi yoksa bu sadelik ve yaşam tarzını istiyor muyum diye, herhangi bir kitap okumadım bu konuda bana önce hangi kitabı/kitapları tavsiye edersen hemen almak istiyorum, Derle, topla, rahatla kitabını ilk fırsatta alacaktım ama senin tavsiye sırana göre gitmek istiyorum 🤗
Bunun dışında youtubedan ve bi çok siteden bu konuyla ilgili çok fazla materyal inceledim ama kitap okumayı çok severim ve mutlaka bu konuda da okumam gerektiğini biliyorum
😍
Bu aralar evden gidecek baya eşya kolisi hazırladım, evin tamamında bunu uygulayıp sizlere yazmak istiyorum. Kendim hiç kullanmadığım ama başkalarının işine yarayacak sıfır denginde neler neler çıktı. Eşime razı olursan bunları ihtiyacı olan birilerine verelim dedim o da çok sevindi kendisi de kendi şahsi eşyalarını ve kıyafetlerini ayıklayacak ama ne zaman yapar bilmiyorum sözünü verdi en azından :KK71:

Şimdi evimi görmelisin taşınıyor gibiyim bazalar koltuklar tüm dolaplar elden geçiyor...

Ama senin dediğin gibi sonra ne yaptm demekten ya da bunu sürdüremememektsn korkmuyor değilim.
Kendimi bulmak istiyorum bugün dolabı bi açtım yüzlerce kıyafet her sene elerim bi kısmını veririm ama sürekli alışveriş yapınca azalmadan artmış bakalım beni nasıl bi süreç bekliyor 🤗
Öncelikle Ege Erim ve Begüm Başoğlu’nun beraber yazdıkları “Sade” kitabı ile Francine Jay’in “Azla Mutlu Olmak” kitaplarını okumanı tavsiye ederim. Amaca yönelik kitaplar ikisi de. Marie Kondo’nun kitabında çok fazla laf kalabalığı var. Son kitabı “At Kurtul Ferahla”yı aldım ben. Onu bir okuyayım ona göre Marie Kondo’yu tekrar konuşalım:)

Ekte turkisimimimalizm’in “Evdeki eşyalara sorulacak sorular” ve “Alışveriş yaparken sorulacak sorular” görsellerini ekliyorum. Takıldığın noktalarda istediğin kadar soru sormaktan çekinme lütfen :KK200:

Eklentiler

• BFC8767F-E5E1-4265-9DF9-3C678EA07287.png
    BFC8767F-E5E1-4265-9DF9-3C678EA07287.png
    521,7 KB · Görüntüleme: 178
  • FE918910-A2FB-4788-9B88-EE0764444E54.png
    FE918910-A2FB-4788-9B88-EE0764444E54.png
    413,3 KB · Görüntüleme: 169
Herkese merhaba, yine çok güzel paylaşımlar olmuş. elecda elecda senden esinlenerek zincir kırma dosyamı oluşturdum. Gecen yılda cok niyetlenmiştim ama yeterince üzerine düşemedim. Günlük Hedeflerim şimdilik; hergun 10dk kitap okuma(faZlasını da yapabilirim belki), her gun 30.dk ing çalışmak, hergun vitaminleri almış olmak, Sabah ve aksam kişisel temizlik rutinleri. Aslında ufaktan alışverişsizlik kararı da aldım gibi fakat 2020de alışveriş yapmayacagım soylevi benim için ütopik şuan🙈 fakat bunu onunızdeki 2ay için deneyeceğim; gıda, gezi ve kültürel faaliyet dışında giyim, teknoloji, dekorasyon harcaması yapmama kararı aldım. (Birsüredir dekorasyon konusuna takmış durumdaydım, ev için biraz harcama yaptım dekorasyon sitelerinden uzak durmam gerek artık) oturdugumuz evi alma gibi bi planımız var, o gerceklesirse tadilat işlerine gireceğiz zaten.
Bunları bi a4 kagıda hazırladım, günlük rutini evde sürekli göreceğim bir yere asacağım. Bir kaç gune haftalık ve aylık hedef/rutinlerimi de oluşturacağım; haftalık çamaşır,banyo temizliği, aylık gezi planları cam silme vb. Bakalım hepsini oluşturduğumda fotoğraf eklerim, heyecanlıyım çok!
Bence günlük hedefler çok güzel:KK19:
Hazırladığın rutinleri buradan da paylaşabilirsen hepimiz için faydalı olur. Özellikle gezi planlarından kopya çekebilirim:)

Herkese merhabalar
Bende uzun süredir okuyorum ara ara sizleri çok beğenerek takip ediyorum
Bende yaşamıma yeni düzenlemeler getirmek istiyorum daha kaliteli bir yaşam sürmek en temel amacım
Kendimden bahsedecek olursam 28 yaşındayım Nevşehir de yaşıyorum buraya yeni geldik bu sene öncesinde Urfa da yaşıyorduk orada Eltim ve kaynım vardı aramız da çok iyiydi çok güzel arkadaşlıklar edinmiştim 7 yıl kaldık şimdi ise çok yalnız hissediyorum buraya gelme sebebimiz ise oğlumun okula başlamış olması 4.5 yaşında tam zamanlı anaokuluna gidiyor kızım ise 2.5 yaşında yani iki çocuğum var annem bizde kalıyor ve küçüğüme annem ben evimize 40 km bi ilçede çalışıyorum her gün 7.30 da evden çıkıyorum 5.00 gibi giriyorum değiştirmek istediğim şeyleri şöyle bir yazayım benim için de önerileriniz olursa çok sevinirim
İş : Rehber öğretmenim çok kalabalık bir okulda tek çalışıyorum kafamı kaşımaya vaktim yok çoğu zaman işlerim yetişmiyor ve enerjim bu durumdan ötürü baya tükeniyor burada yapabildiğim en iyi şey ertelememek yine de yetişmiyor ama elimden geleni yapmaya çalışıyorum yine de aksamalar hep kafama takılıyor ve beni mutsuz ediyor

Ev : Evde annem olduğu için genelde ev işlerini annem yapıyor yemekleri falan da annem yapar o konuda rahatım sadece ev iki çocuk olunca inanılmaz dağılıyor dağınıklık da beni çok rahatsız ediyor her gün geldiğimde ve yatmadan evi toplamak diye karar aldım ama yorgunluktan bazen yetişemeyebiliyorum ve ev dağınık olursa zihnim de çok dağınık oluyor

Çocuklar : Akşamları oğlumla okula yönelik bir aktivete yapıyoruz kızım da bu esnada resim falan yapıyor karalıyor desem daha doğru sonra hep birlikte oyun oynuyoruz Oyunperest diye bir kitabımız var oyunları ordan seçiyoruz evdeki eşyalarla eğlenebileceğimiz bir oyun kitabı çocuğu olanlara tavsiye edebilirim sonra meyve yeme falan oluyor burada kontrol etmek istediğim nokta telefon vermeyi hiç istemesem de telefonla çok fazla zaman geçiriyorlar oğlum istediğimde geri alabiliyorum ama kızım çok fazla tutturuyor ve ağlıyor bu da beni çok geriyor sonrasında da kitap okuyup uyutuyorum burada çocuklarla kaliteli zaman geçiremezsem çok kötü hissediyorum çözümü de her gün oyun oynamakta buldum ve çocuklar üzerinde çok güzel etkileri oldu

Kendime ayırdığım zaman : Yatmadan meditasyon yapmaya çalışıyorum üç gün spora gidiyorum bazen evde de yapıyorum günlük kitap okumayı istiyorum bazen okuyabiliyorum galiba bu kadar

Eşimle geçirdiğim zaman :Haftada bir birlikte dışarda vakit geçiriyoruz

Para:İşte asıl mesele burada başlıyor tam borçlar bitmişti ki şehir değiştirince evimizi sattık para çar çur olmasın diye yeni bir ev aldık ama üzerine bi 120000 koymamız gerekti başka eksikler falan da çıktı derken şimdi ödediğimiz hem 120000 ev kredisi hem de 40000 ihtiyaç kredisi var
Aylık 3800 eve 1500 de ihtiyaç a ödüyoruz 420 lira düzenli şahsi harcamam var 700 lirada çocuğun okulu bunlar düzenli ödemelerimiz eve aylık ortalama 10 000 giriyor hep tasarruf yapmak istesem de bi türlü başaramıyorum gerekli şeyler dışındaki harcamalarım genelde dışarda yemek ve çocuklarla gittiğimiz oyun alanları dışarı çıktık mı en az 200 lira gidiyor kredi kartı borcumuz yok sizden aslında bu noktada yardım istiyorum
Evi pek sevmiyorum eğer haftasonu dışarı çıkmazsam bunalmış hissediyorum çıkarsam da çok para harcıyoruz bunu nasıl dengelerim bilmiyorum market falan da çok fazla tutuyor sanki bunlara bir düzenleme getirmem lazım ama nerden başlayacağım bilemiyorum çok uzun yazdım galiba hakkınızı helal edin bende günlük girip yazmak istiyorum
Öncelikle hoş geldiniz:KK50:
Konu maddelerinize istinaden tavsiyelerimi yazmak istiyorum.

1. İş: Yaptığınız bütün işleri, önem sıralaması olmadan bir kağıda listeleyin. Aklınıza geldikçe bu listeyi güncelleyin. Bu işleri yapmadığınız taktirde ne olur sorusunu her bir kalem işe sorduktan sonra cevapları karşılarına yazın. Majör probleme sebep olacak işleri bir kağıda, minör probleme neden olacakları da başka bir kağıda yazın. Kalanlar, ufak tefek sıkıntı yaratacak işler olacaktır.

2020 İş Planını excelde hazırlayıp, major ve minör işleri kabataslak yerleştirin. Her ayın son iş günü bir sonraki ayı planlayın. Aylık planınız haftalık formatta olsun.

Günlük plan yaparken sabahtan o gün yapmanız gereken bütün işleri listeleyip, 4 gruba ayırın. Sabah ilk iş acil ve önemli işleri halledin. Öğle arasından hemen önce acil ve önemsizleri aradan çıkarın. Öğleden sonra en uzun vakti “Acil Olmayan Önemli İşler” e ayırın. Her gün düzenli olarak bunu yaparsanız bir süre sonra acil ve önemli işiniz kalmaz veya çok azalır, böylece rahat edersiniz. Akşam çıkmadan da önemsiz ve acil olmayan işlerden yapabildiğiniz kadarını yapın. Sabah okula bir yarım saat erken gelip, bu süreyi planlamaya ayırırsanız faydalı olacağını düşünüyorum.

2. Ev: Yatmadan evi sadece siz değil, ailecek toplayın. Her iki çocuğunuz da kendi dağınıklığını toplayabilir. Küçüğe büyük bir sepet verin, oyuncaklarını toplasın. Büyük için farklı kategorideki oyuncakları muhafaza edebileceği ayrı kutular alın. Her ikisinin de düzen alışkanlığı kazanması için fırsat bu durum. Ayrıca eşiniz de çalışsın. Mesela bizim evde 20:00-20:30 arası ev toplama saati. Benzer bir uygulama yapabilirsiniz.

Hoşbuldum
Hatırlamana sevindim 😊
Rica ederim ne demek 😉

Özelden yazıyorum

Bu arada , bu sayfaya baktıktan sonra uzun süredir arayacağım yeri aradım ve harekete geçip bugün izlemeye gittim . Okullarla açıldı , çok geç kalsam da zararın neresinden dönülse kardır diyip haftaya başlamaya niyetlendim . Gidiş geliş zor olacak araç olmadığından , bakalım inşaAllah pes etmem amin 🤲

Ayrıca saç kurutma makinesi olarak ne kullanıyorsun ?
Bu yaşıma kadar zararlı olduğu için hiç kullanmadım
Ancak sabahları sitatik enerjiyi atmak için ( umarım yanlış yazmamışımdır ) sabahları duş almak 🚿 istiyorum , saçlarım ıslak çıkıp sinüzilt olmak istemiyorum
Saç kurutma makinesini kuaförümde aldım ve çok memnunum. Normal makinelere göre epey kuvvetli. Kuaför malzemeleri satan yerlerde de bulabilirsin.

Bu uzamana gitmeyi istediğimi daha önce de söylediğimi hatırlıyorum , şuna ona bütçem yok . En kısa zamanda olmasını umuyorum 🤲😊

Kış kadını olmak , kış renklerinin yani koyu renklerin yakışması anlamına mı geliyor ?

Ben kasım doğumluyum , ancak fotolarıma baktığımda en çok yaz fotolarındaki ışığımı seviyorum . Güneşi ışıklarının yüzümün özellikle de gözlerimin rengini çok daha güzel ortaya çıkardığını düşünüyorum . Bunlardan yola çıkarak uzman görüşmesi sonrası tecrübelerinle benim rengimin ne olduğunu söylemen mümkün mü
Kış kadını soğuk ve mavi alt tonu olan kış renklerinin yakışması anlamına geliyor. Online hizmet verenler varmış ya da kendi rengini belirlemek ile ilgili videolar da var diye duydum. Mevsimlere göre 4 ana grup var.

Önce soğuk mu sıcak mı alt tonun diye anlamak için altın tonunda ve gümüş tonunda iki kumaşı boynuna tutup başlıyorsun. Saçlar boyalı ise yanıltmamak için kapalı olmalı.

Perdecilerde blackout özellikli perde diye satılıyor.

Merhaba herkese: )

Etkili ailelerin 7 alışkanlığı kitabı nı merak ettim, bir ara okumak isterim, ınsallah kütüphanede vardır: )

Şu an elimde saatleri ayarlama enstitüsü var, çok çok güzel. Sevdim her satırını.

Bugün ekstradan çalıştığım yerden 4500 TL geldi hesabıma. Kredi kartımı ödedim. Arayıp limitini düşürelim dedim 4500 TL kadar. Sanırım düşündüğümden erken bitireceğim kart borcunu. 5000 TL borcu kaldı, o da taksitler halinde.
Bu ay gün sırası da bende. 10 çeyrek gelecek, dokunmayı düşünmüyorum, 3 tam altına çevirip kenara atacağım ıns.

Yemeklerimi haftada 3 gün akşamdan yapmayı planladım. Böylece işten gittiğimde hemen yemek yapmaya başlamıyorum. Dün çok iyi geldi, hazırdı yemeklerim. Kızımla ödev-test yapma-kitap okuma ile ilgilendim sadece.
Bu akşam içinde yemeğim hazır. Çok sevdim bu telaşsız hallerimi: )

Uzun zamandır kendi üzerimde de değiştirmeye çalıştığım bir durum vardı. Sanırım çalışmalarım başarılı oluyor.
İnsanlarla hoşuma gitmeyen durumlarda konuşmam gerekirse, hemen geriliyor ve söyleyeceklerimi unutup sonradan "bunu neden demedim ki" diye söyleniyordum kendime.
Bu durumumla ilgili çok şey okudum, ayna karşısında denemelerim oldu. Ve çok şükür ki artık gayet sakin ve soğukkanlı tüm hoşuma gitmeyen, bana ters gelen konuları karşımdakine aktarıp, onu dinleyebiliyorum. Aklımdaki tüm cümleleri sarfetmiş ve hiçbir pişmanlık duymadan, karşımdakini de kırmadan dökmeden konuyu tartışabilir hale geldim.
Cumartesi günü hiç akılda yokken test edildi ani gelişen bir ortamda:))) Kendimle gurur duygum.

Uzun zamandır sakinlik ve telaşsız yaşamak üzerine çalışıyordum. Oluyormuş, bunu anladım.

Aralık 2019 ayında, 2020 yılı için planladıklarımı, yapmak istediklerimi, hayal ettiklerimi yazacağım... Başlıklar halinde buraya da yazarım ınsallah.

Forum içerisinde bununla ilgili bir yazı okudum. Sen aklıma geldin. Gerçi birçok sayfada aynı tür yazılara rastlamak mümkün ama dolaba yeni parçalar almadan önce biraz araştırma iyi gider :) Adresi aşağıda:

Öncelikle Ege Erim ve Begüm Başoğlu’nun beraber yazdıkları “Sade” kitabı ile Francine Jay’in “Azla Mutlu Olmak” kitaplarını okumanı tavsiye ederim. Amaca yönelik kitaplar ikisi de. Marie Kondo’nun kitabında çok fazla laf kalabalığı var. Son kitabı “At Kurtul Ferahla”yı aldım ben. Onu bir okuyayım ona göre Marie Kondo’yu tekrar konuşalım:)

Ekte turkisimimimalizm’in “Evdeki eşyalara sorulacak sorular” ve “Alışveriş yaparken sorulacak sorular” görsellerini ekliyorum. Takıldığın noktalarda istediğin kadar soru sormaktan çekinme lütfen :KK200:
:KK200: çok teşekkür ederim bu iki kitabı da sepetime ekledim haftaya elimde olur inşaallah kitaplarım🤗
Bu hafta kendi dolabımdan 30 parça kıyafet ayrdm, mutfaktan da 50 parçaya yakın eşya koliledim ve iki ayakkabı 3 çanta bir cüzdan haftasonu yeni sahiplerine doğru yola çıkacak bunlar, oğlumun kıyafetlerini hep sakladım kıyamadm kimseye vermeye ama ilk fırsatta ordan da bi eleme yapacağım. Bu hafta diğer bir hedefim ise garanti belgeleri evraklar vs vs gibi ıvır zıvırı ayıklamak olacak
elecda elecda bugün attığın iki görselden de yola çıkarak ben de ayıkladığım şeylere şu soruları sordum
1-En son ne zaman kullandım?
2-En yakın ne zaman kullanma ihtimalim var?
3-İhtiyaç duyarsam yenisini alabilir miyim?
Bu minvalde ayıklamak çok kolay oldu doğrusu ve hafidlediğimi düşünüyorum:KK68:

Back