• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

Müzik Tavsiyesi
Doğa İçin Çal-10

Doğa için çal, severek dinlediklerimizden, çocuklarıma türküleri öğrettim bu parçalarla: )

Umarım senin gibi kredi kartını çıkarırım bende. Her defasından niyetleniyorum , borcunu ödüyorum ama akabinde yine kullanıyorum. Sanırım kökten kapatmadan kurtulmuyor ınsan.

Google’a takviyelerim diye yazarsanız ilk çıkan woto dosyası.

En son kan tahlili yaptırdığımda demir ve B12 düşük çıkmıştı. Yeni tahlili Ocakta yaptıracağım. İşe yarayıp yaramadığı orada belli olur. Aynı şekilde kullanıyorum.
Siz kullanmaya başlayınca farkı hissettiyseniz işe yarıyordur diye düşünüyorum.Benimde bişeyler yapmam lazım,hayatım çok monoton,sıkıcı ve kendimi halsiz,yorgun hissediyorum çoğu zaman.Uykuyada doyamıyorum.çok baktırdım eksiklik varmı diye ama yok,çıkmıyor bişey.Denedim bi ara multivitamin oda işe yaramadı.Ondan sormuştum canım

Merhaba arkadaşlar neredeyse tüm sayfaları okudum, dün gece 4'te uyandım ve 7'ye kadar aralıksız yazılanları okudum sevgili elecda elecda ne kadar istifade ettim bilemezsin, çok teşekkürler paylaşımlar için. Bende kısaca(baya uzun oldu) bişeyler yazmak istiyorum :
Benim de verimli bir rutin olusturmam gerekiyor zira kendimi hem eve hem oğluma karşı verimsiz hissetmeye başladım ,tüm enerjim iş hayatımda tükenip gidiyor bu yoğunluk beni de yoruyor artık.Daha verimli bir zaman planlaması yapmam lazım ama kizlar hayat müşterek ve eşimle aynı işi yapıyoruz ben bi kaç topik takip ediyorum da bugün bunlar yapılacak derken evde "Kadın" herşeyi omuzlayan sırtlayan bir role bürünmüş,dogrusu ben de hergun bişeyler yapmak yerine haftasonu eşimle tüm işi yapayım diyorum bu seferde hafta boyu evde bi sürü iş birikiyor,çok yoruluyorum ve ev işi düzeni oturtamiyorum , yanlış mı düşünüyorum acaba bu konuda bana neler önerirsiniz.
İkinci olarak evde çok fazla eşyam var bu sene baya eledim ama henüz istediğim sadelikte değil. Belki de az eşya olunca çok yaşam olacak evimde bunun için çabalıyorum ve yaptıklarımı yazacağım.
Bir ajanda aldım günlük haftalık ve aylık planlarımı yazmaya başladım umarım başarılı olurum.
VE çevre anlamında da sadeleşmeye çalışıyorum gereksiz eşyalar gibi hayatımda olumlu anlamı olmayan insanları da hayatımdan çıkarmak istiyorum,
Öneri tavsiye yönlendirme her ne olursa her fikre açığım bu yolda bana arkadaş olur msnz???

Merhabalar🌸
Sayfayi kesfetmem ile birlikte hayatimda yapacagim duzenlemelerde guzel bir farkindalik olustu.
"Verimli rutin"e denk geldigim siralar yazin tam ortasiydi,lohusa kafasi yaşıyor ve akisina biraktigim hayatima da adapte olamiyordum.
İlk sayfalari okuyarak yavastan bir uyanis surecine girdim diyebilirim.

Duzenli spora basladim
Hamilelikte aldigim kilolarimi verdigimi gordukce motive oldum,kendimi iyi hissettirecek ev kiyafetleri edindim ve kullanmadigim deforme olmus ama hala dolabimda yer tutan esofmanlarimi evden uzaklastirdim
Spordan sonra dus rutini,agiz bakimima özen,cildime duzenli nemlendirici kullanmak
İyi görünmek adina harika adimlar oldu benim icin

Kamuda gorevliyim ve bu yil bebegimi daha rahat buyutebilmek icin izne ayrildim,'yalnizca ev hayati' ilk etapta cok karmasik gelse de yorucu olsa da yavaştan alisyorum galiba
bu konuda biraz daha planli hareket etmeye ve daha cok sadelesmeye ihtiyacim var☺

Annelik mevzuunda ise
İkinci kez anne oldum bu yil.
bana daha emniyetli hissettirdi daha rahat karsiladim sanki bu sureci.
daha tahammullu olmak adina emek sarfediyorum insallah basarili olacagim zira kardeşi kabullenme,surekli odak haline gelmek isteme konulari sabir gerektiriyor

Oncesinde asiri olmasa da duzenli kitap okuyan biri iken hayatimda en büyük bosluk bu hususta oldu sanirim,zaman uretemedim malesef.
belki kitap secimlerim yanlıştı dedim ve keyifle okumak istedigim listeme başlangıç yaptim bugun yeniden.

Maddi olarak ise,yaza kadar bir gelirim olmayacak ihtiyaç dışı alisveris yapmayarak şu an butcemize katki saglayabiliyorum yalnizca☺
Geçen yil birikimimizin uzerine bir miktar borclanarak aldigimiz evimize tasindik,ilk hedefte esimin gelirinden bu borcu kapatmak bulunuyor.

@elecda iyi ki varsin🧡
sayfaları henuz bitirdim,inanilmaz bir sekilde hayatima dokundugunu bilmeni istiyorum🌸

Sonradan bir katilim oluyor boyle belki ama,toplu bir okuma ile de topikteki tum arkadaslarin seruvenlerine yakın bir hakimiyet de kuruluyor,bakis acilarina butun bir gözle bakma imkani olusuyor,yani katki saglayan diger tum arkadaslar sizleri de ayri ayri taniyor sevgilerimi sunuyorum🤗

Son düzenleme:
Merhabalar🌸
Sayfayi kesfetmem ile birlikte hayatimda yapacagim duzenlemelerde guzel bir farkindalik olustu.
"Verimli rutin"e denk geldigim siralar yazin tam ortasiydi,lohusa kafasi yaşıyor ve akisina biraktigim hayatima da adapte olamiyordum.

Duzenli spora basladim
Hamilelikte aldigim kilolarimi verdigimi gordukce motive oldum,kendimi iyi hissettirecek ev kiyafetleri edindim ve kullanmadigim deforme olmus ama hala dolabimda yer tutan esofmanlarimi evden uzaklastirdim
Spordan sonra dus rutini,agiz bakimima özen,cildime duzenli nemlendirici kullanmak

Kamuda gorevliyim ve bu yil bebegimi daha rahat buyutebilmek icin izne ayrildim,'yalnizca ev hayati' ilk etapta cok karmasik gelse de yorucu olsa da yavaştan alisyorum galiba
bu konuda biraz daha planli hareket etmeye ve daha cok sadelesmeye ihtiyacim var☺

Annelik mevzuunda ise
daha tahammullu olmak adina emek sarfediyorum insallah basarili olacagim zira kardeşi kabullenme,surekli odak haline gelmek isteme konulari sabir gerektiriyor

Oncesinde asiri olmasa da duzenli kitap okuyan biri iken hayatimda en büyük bosluk bu hususta oldu sanirim,zaman uretemedim malesef.
belki kitap secimlerim yanlıştı dedim ve keyifle okumak istedigim listeme başlangıç yaptim bugun yeniden.

Maddi olarak ise,yaza kadar bir gelirim olmayacak ihtiyaç dışı alisveris yapmayarak şu an butcemize katki saglayabiliyorum yalnizca☺
Geçen yil birikimimizin uzerine bir miktar borclanarak aldigimiz evimize tasindik,ilk hedefte esimin gelirinden bu borcu kapatmak bulunuyor.

@elecda iyi ki varsin🧡
sayfaları henuz bitirdim,inanilmaz bir sekilde hayatima dokundugunu bilmeni istiyorum🌸

Sonradan bir katilim oluyor boyle belki ama,toplu bir okuma ile de topikteki tum arkadaslarin seruvenlerine yakın bir hakimiyet de kuruluyor,bakis acilarina butun bir gözle bakma imkani olusuyor,yani katki saglayan diger tum arkadaslar sizleri de ayri ayri taniyor sevgilerimi sunuyorum🤗
Hoşgeldin :) Biz de senin süreçlerinden faydalanmak isteriz. 2 çocuklu bir kadın olarak nasıl olacağını kestiremediğim bir yaşam biçimi sürüyorsun. İlerde 2. çocuk ihtimalinde bakacak kimse olmadığı için ben de işimden ayrılabilirim.

Bu nedenle oturttuğun rutin benim için faydalı olacaktır.

Merhabalar🌸

Duzenli spora basladim

Annelik mevzuunda ise

@elecda iyi ki varsin🧡

Hoşgeldin :)
Kardeş kıskançlığı konusunda aynı süreci yaşıyoruz sanırım. Yaş aralıkları ne kadar?
2. Çocuk düşünenler ilk bir kaç aydan sonra düzen çok güzel oturuyor lakin bu kardeş kıskançlığı mevzusu küçük tatlandıkça ilgi odağı oldukça katlanarak artıyor 🙈 denge kurmak bazen çok zor oluyor ama yine de çok keyifli bi süreç 😊

elecda elecda tam da yeni kitaplar araştırdığım bir dönemde, kitap önerilerine denk gelmem muhteşem oldu. son sayfalarda tavsiye ettiğin iki kitabı aldım. alışveriş yapmadığım yıl kitabını okudum ve ben de senin gibi onun deneyimlerinden faydalanmaya karar verdim. etkili insanların 7 alışkanlığı kitabını da aldım, okuduğumda onunla ilgili düşüncelerimi de belirtirim.
alışveriş yasağı yılında seninleyim. envanter çıkartmadım. onaylı liste vs oluşturmadım, hepsini biliyorum. uzun süredir ben de kendimi dinliyorum. kendimin mükemmel versiyonu için alışveriş yapmayacağım.

ayrıca almayı düşündüğün bazı kitaplar vardı, boşluk hissi vs. onların da siparişini verdim. benim de ilgimi cezbetti. yeterince kitap aldım, önümüzdeki yıl almayı düşünmüyorum.

SIFIR ATIK

Bugün sıfır atık meselesinden bahsedelim mi?

Minimalizm ile yolum 2015 yılı Aralık ayında kesişmişti. 4 yıldan beri, hayatımdaki fazlalıkları azaltmaya çabalıyorum. Giysiler ile başlayan süreç, tüm eve oradan ilişkilerime, yediğim içtiğime kadar uzandı. Şimdi de atıklarımı azaltmaya başlamak istiyorum. Her minimalistin yolunun eninde sonunda sıfır atık meselesi ile kesişeceğini düşünüyorum.

Geçen hafta türkişiminimalizm’in Ankara’da yaptığı “Minimalizm ve Sıfır Atık” atölyesine katıldım. Orada bahsedilen çözüm önerileri doğrultusunda bazı ürünler aldım. Kullanmaya başladıkça yorumlarımı paylaşacağım.

Aşağıda çözüm bulduğum ve bulamadığım atıkları detaylandıracağım.

Çözüm Bulduklarım

• Makyaj Temizleme Pamuğu: Ponped web sayfasında bambu makyaj temizleme pedi adlı bir ürün buldum. 2 adet sipariş verdim.
  • Günlük Ped: Günlük pedi bir ara bırakmaya niyetlendim ama rahatsız olup, tekrar kullanmaya başlamıştım. Ponped’de yıkanabilir günlük ped var. 6’lı set siparişi verdim.
  • Diş Fırçası: Cottonbee web sayfasından bambu diş fırçası siparişi verdim. Bir de yedek uç satın aldım.
  • Kulak Çubuğu: Kullanmayı bırakma kararı aldım.
  • Pet Şişe: Çok su tükettiğim için, dışarıda işim olduğunda mutlaka su satın alıyorum. Bunu önlemek için SuCo web sayfasından bir adet su şişesi siparişi verdim. Bu şişenin özelliği bitince katlanabilmesi ve ağırlığının çok az olması. Artık çantamda bu suluğu taşıyacağım.
  • Market Poşeti: Yanımda 1 adet, arabada ise 3 adet bez poşet bulunduruyorum.
  • Streç Film ve Buzdolabı Poşeti: İkisi de sık kullandığım ürüler. Bu ürünlerin yerine Cottonbee’den balmumu kumaş ve kese siparişi verdim. Keseyi ekmek için, kumaşları da buzdolabına koyacağım yiyecekler için kullanacağım.
  • Temizleyiciler: Yüzey temizleyici, klozet temizleyici, çamaşır ve bulaşık deterjanlarımı kendim yapacağım. Yüzey temizleyiciyi denedim. Gayet başarılı oldu. Diğerlerini henüz denemedim.
  • Alt Değiştirme Örtüsü: Kullan-at alt değişitirme örtüsü kullanıyordum. Ancak ikea’nın silinebilir ve leke tutamayan bir ürünü var. Oldukça pratik. Çok kirlenirse 15 dakikalık kıa programda yıkıyorum.
  • Selpak: Çantamda selpak taşıyorum. Onun yerine çocukluğumuzdaki gibi kumaş mendil taşımaya karar verdim ancak henüz bulamadım.
  • Fırın Kağıdı: Kullanıyordum ama bir zahmet tepsileri yıkarım artık. Zaten sadece misafir gelince pasta börek pişiyor.

Çözüm Bulamadıklarım

• Ped: Regl dönemleri için yıkanabilir bambu pedler ve menstrual cup var, ancak her iki ürünü de denemeye henüz kendimi hazır hissetmiyorum. Günlük pedleri bir kullanayım, sonra ilerleyen zamanlarda belki bu ürünleri denerim. Atölyeye katılan insanlar arasında her ikisini de deneyip memnun olan insanlar vardı.
  • Bebek Bezi: Yıkanabilir bebek bezleri var ancak benim bununla uğraşasım yok:)
  • Islak Mendil: İki küçük çocuk annesi olarak ıslak mendil elim ayağım gibi birşey. Kumaş mendiller ıslatılıp kullanılabilir ancak şu aşamada tamamen hayatımdan çıkarmam mümkün değil. Az kullanmaya çalışacağım.
  • Çöp Poşeti: Evden çıkan atığı tamamen sıfırlamam mümkün değil. Bu nedenle çöp poşeti kullanmaya devam etmem gerekiyor. Cook’un nişastadan yapılan çöp poşeti denk gelmedi. Bulursam alacağım.
  • Tuvalet Kağıdı: Bunda çözüm fazla kopartmamak olabilir. Bir de kullanılan ağartıcılar sıkıntılı. Carrefour’da ağartılmamış tuvalet kağıdı olduğu söylendi. Bulursam alacağım.
  • Havlu Peçete / Peçete: Her ikisini de düşünmeden kullandığımı fark ettim. Azaltmaya gayret edeceğim.

Slm elecda elecda nasılsın bilmem hatırladın mı

Aradığın bunların kadın versiyonu mu
Bu işini görürse 12 tanesi 20 TL imiş
Netten alışveriş yapmıyorum , yapsam ben de almayı düşündüm

Eklentiler

• 0908D34D-716E-47EF-9068-3F7B25AE34D8.jpeg
    0908D34D-716E-47EF-9068-3F7B25AE34D8.jpeg
    87,1 KB · Görüntüleme: 129
Doğa için çal, severek dinlediklerimizden, çocuklarıma türküleri öğrettim bu parçalarla: )

Umarım senin gibi kredi kartını çıkarırım bende. Her defasından niyetleniyorum , borcunu ödüyorum ama akabinde yine kullanıyorum. Sanırım kökten kapatmadan kurtulmuyor ınsan.
Ben de sürekli sıfırladım ama sonra başa sardım. Benim için kesin çözüm kapatmak oldu.

Merhaba arkadaşlar neredeyse tüm sayfaları okudum, dün gece 4'te uyandım ve 7'ye kadar aralıksız yazılanları okudum sevgili elecda elecda ne kadar istifade ettim bilemezsin, çok teşekkürler paylaşımlar için. Bende kısaca(baya uzun oldu) bişeyler yazmak istiyorum :
Benim de verimli bir rutin olusturmam gerekiyor zira kendimi hem eve hem oğluma karşı verimsiz hissetmeye başladım ,tüm enerjim iş hayatımda tükenip gidiyor bu yoğunluk beni de yoruyor artık.Daha verimli bir zaman planlaması yapmam lazım ama kizlar hayat müşterek ve eşimle aynı işi yapıyoruz ben bi kaç topik takip ediyorum da bugün bunlar yapılacak derken evde "Kadın" herşeyi omuzlayan sırtlayan bir role bürünmüş,dogrusu ben de hergun bişeyler yapmak yerine haftasonu eşimle tüm işi yapayım diyorum bu seferde hafta boyu evde bi sürü iş birikiyor,çok yoruluyorum ve ev işi düzeni oturtamiyorum , yanlış mı düşünüyorum acaba bu konuda bana neler önerirsiniz.
İkinci olarak evde çok fazla eşyam var bu sene baya eledim ama henüz istediğim sadelikte değil. Belki de az eşya olunca çok yaşam olacak evimde bunun için çabalıyorum ve yaptıklarımı yazacağım.
Bir ajanda aldım günlük haftalık ve aylık planlarımı yazmaya başladım umarım başarılı olurum.
VE çevre anlamında da sadeleşmeye çalışıyorum gereksiz eşyalar gibi hayatımda olumlu anlamı olmayan insanları da hayatımdan çıkarmak istiyorum,
Öneri tavsiye yönlendirme her ne olursa her fikre açığım bu yolda bana arkadaş olur msnz???
Merhaba,
Öncelikle hoş gledin :KK50:
Faydalı olabildiysem ne mutlu bana :KK200:

Ev işleri konusunda, eşlerin ikisi de çalışıyorsa ya beraber yapılması ya da yardımcı alınması gerektiğini düşünüyorum. Bütün işleri sırtlarsan bir süre sonra görevin haline dönüşüyor ve kıymetin de bilinmiyor.

Evin sadeleşmesi kesinlikle evin çekip çevirilmesine harcanan zamanı önemli ölçüde azaltıyor. Bir anda bir sürü koldan sadeleşmeye başlamak yerine öncelikle konu ile ilgili okuma yapıp, durumu içselleştirmenin faydalı olacağını düşünüyorum. Birden başlarsan çabuk yorulur bir süre sonra vazgeçersin. Durumu içselleştirip planlı olarak kademeli bir şekilde sadeleşirsen geriye dönme olasılığın azalır.

Merhabalar🌸

Duzenli spora basladim

Annelik mevzuunda ise

@elecda iyi ki varsin🧡

Güzel mesajınız için çok teşekkür ederim. Buraya yazma amacım tanımadığım birilerinde farkındalık yaratmak olduğu için böyle mesajlar alınca çok mutlu oluyorum. :KK200:

elecda elecda tam da yeni kitaplar araştırdığım bir dönemde, kitap önerilerine denk gelmem muhteşem oldu. son sayfalarda tavsiye ettiğin iki kitabı aldım. alışveriş yapmadığım yıl kitabını okudum ve ben de senin gibi onun deneyimlerinden faydalanmaya karar verdim. etkili insanların 7 alışkanlığı kitabını da aldım, okuduğumda onunla ilgili düşüncelerimi de belirtirim.
alışveriş yasağı yılında seninleyim. envanter çıkartmadım. onaylı liste vs oluşturmadım, hepsini biliyorum. uzun süredir ben de kendimi dinliyorum. kendimin mükemmel versiyonu için alışveriş yapmayacağım.

ayrıca almayı düşündüğün bazı kitaplar vardı, boşluk hissi vs. onların da siparişini verdim. benim de ilgimi cezbetti. yeterince kitap aldım, önümüzdeki yıl almayı düşünmüyorum.
Çok sevindim. Böylece @binhuzunluhazle birlikte, 2020 yılında alışveriş yapmama kararı veren 3 kişi olduk. Yok mu arttıran:))

Ben de 2020 yılında okuyacağım kitapları aldım. Listeyi en kısa zamanda paylaşacağım. Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı, ciddi anlamda benim hayatıma katkıda bulunan bir kitap oldu. Umarım senin için de faydalı olur.

Slm elecda elecda nasılsın bilmem hatırladın mı

Aradığın bunların kadın versiyonu mu
Bu işini görürse 12 tanesi 20 TL imiş
Netten alışveriş yapmıyorum , yapsam ben de almayı düşündüm
Tabi ki hatırladım. Hoş geldin:KK19:
Uzun zaman oldu. Neler yaptın bu süreçte?
Tavsiyen için çok teşekkür ederim. Aradığım ürün bu.

Merhaba,
Öncelikle hoş gledin :KK50:
Faydalı olabildiysem ne mutlu bana :KK200:

Ev işleri konusunda, eşlerin ikisi de çalışıyorsa ya beraber yapılması ya da yardımcı alınması gerektiğini düşünüyorum. Bütün işleri sırtlarsan bir süre sonra görevin haline dönüşüyor ve kıymetin de bilinmiyor.

Evin sadeleşmesi kesinlikle evin çekip çevirilmesine harcanan zamanı önemli ölçüde azaltıyor. Bir anda bir sürü koldan sadeleşmeye başlamak yerine öncelikle konu ile ilgili okuma yapıp, durumu içselleştirmenin faydalı olacağını düşünüyorum. Birden başlarsan çabuk yorulur bir süre sonra vazgeçersin. Durumu içselleştirip planlı olarak kademeli bir şekilde sadeleşirsen geriye dönme olasılığın azalır.
Hoş buldum cevabını görünce de çok mutlu oldum bazı insanları tanımadan da bi mesajlarıyla mutlu olabilmek:KK200::KK200::KK200:
Kesinlikle bu konu kafamı kurcalıyor şuan bi anlık heves mi yoksa bu sadelik ve yaşam tarzını istiyor muyum diye, herhangi bir kitap okumadım bu konuda bana önce hangi kitabı/kitapları tavsiye edersen hemen almak istiyorum, Derle, topla, rahatla kitabını ilk fırsatta alacaktım ama senin tavsiye sırana göre gitmek istiyorum 🤗
Bunun dışında youtubedan ve bi çok siteden bu konuyla ilgili çok fazla materyal inceledim ama kitap okumayı çok severim ve mutlaka bu konuda da okumam gerektiğini biliyorum
😍
Bu aralar evden gidecek baya eşya kolisi hazırladım, evin tamamında bunu uygulayıp sizlere yazmak istiyorum. Kendim hiç kullanmadığım ama başkalarının işine yarayacak sıfır denginde neler neler çıktı. Eşime razı olursan bunları ihtiyacı olan birilerine verelim dedim o da çok sevindi kendisi de kendi şahsi eşyalarını ve kıyafetlerini ayıklayacak ama ne zaman yapar bilmiyorum sözünü verdi en azından :KK71:

Şimdi evimi görmelisin taşınıyor gibiyim bazalar koltuklar tüm dolaplar elden geçiyor...

Ama senin dediğin gibi sonra ne yaptm demekten ya da bunu sürdüremememektsn korkmuyor değilim.
Kendimi bulmak istiyorum bugün dolabı bi açtım yüzlerce kıyafet her sene elerim bi kısmını veririm ama sürekli alışveriş yapınca azalmadan artmış bakalım beni nasıl bi süreç bekliyor 🤗

Çok sevindim. Böylece @binhuzunluhazle birlikte, 2020 yılında alışveriş yapmama kararı veren 3 kişi olduk. Yok mu arttıran:))

Ben de 2020 yılında okuyacağım kitapları aldım. Listeyi en kısa zamanda paylaşacağım. Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı, ciddi anlamda benim hayatıma katkıda bulunan bir kitap oldu. Umarım senin için de faydalı olur.
Bu kitabı ben de alacağım ve aranıza 4.olarak katılmak istiyorum, alışverişsiz bir yıl🤗kuşağa çok hoş geliyor

Herkese merhaba, yine çok güzel paylaşımlar olmuş. elecda elecda senden esinlenerek zincir kırma dosyamı oluşturdum. Gecen yılda cok niyetlenmiştim ama yeterince üzerine düşemedim. Günlük Hedeflerim şimdilik; hergun 10dk kitap okuma(faZlasını da yapabilirim belki), her gun 30.dk ing çalışmak, hergun vitaminleri almış olmak, Sabah ve aksam kişisel temizlik rutinleri. Aslında ufaktan alışverişsizlik kararı da aldım gibi fakat 2020de alışveriş yapmayacagım soylevi benim için ütopik şuan🙈 fakat bunu onunızdeki 2ay için deneyeceğim; gıda, gezi ve kültürel faaliyet dışında giyim, teknoloji, dekorasyon harcaması yapmama kararı aldım. (Birsüredir dekorasyon konusuna takmış durumdaydım, ev için biraz harcama yaptım dekorasyon sitelerinden uzak durmam gerek artık) oturdugumuz evi alma gibi bi planımız var, o gerceklesirse tadilat işlerine gireceğiz zaten.
Bunları bi a4 kagıda hazırladım, günlük rutini evde sürekli göreceğim bir yere asacağım. Bir kaç gune haftalık ve aylık hedef/rutinlerimi de oluşturacağım; haftalık çamaşır,banyo temizliği, aylık gezi planları cam silme vb. Bakalım hepsini oluşturduğumda fotoğraf eklerim, heyecanlıyım çok!

Herkese merhabalar
Bende uzun süredir okuyorum ara ara sizleri çok beğenerek takip ediyorum
Bende yaşamıma yeni düzenlemeler getirmek istiyorum daha kaliteli bir yaşam sürmek en temel amacım
Kendimden bahsedecek olursam 28 yaşındayım Nevşehir de yaşıyorum buraya yeni geldik bu sene öncesinde Urfa da yaşıyorduk orada Eltim ve kaynım vardı aramız da çok iyiydi çok güzel arkadaşlıklar edinmiştim 7 yıl kaldık şimdi ise çok yalnız hissediyorum buraya gelme sebebimiz ise oğlumun okula başlamış olması 4.5 yaşında tam zamanlı anaokuluna gidiyor kızım ise 2.5 yaşında yani iki çocuğum var annem bizde kalıyor ve küçüğüme annem ben evimize 40 km bi ilçede çalışıyorum her gün 7.30 da evden çıkıyorum 5.00 gibi giriyorum değiştirmek istediğim şeyleri şöyle bir yazayım benim için de önerileriniz olursa çok sevinirim
İş : Rehber öğretmenim çok kalabalık bir okulda tek çalışıyorum kafamı kaşımaya vaktim yok çoğu zaman işlerim yetişmiyor ve enerjim bu durumdan ötürü baya tükeniyor burada yapabildiğim en iyi şey ertelememek yine de yetişmiyor ama elimden geleni yapmaya çalışıyorum yine de aksamalar hep kafama takılıyor ve beni mutsuz ediyor

Ev : Evde annem olduğu için genelde ev işlerini annem yapıyor yemekleri falan da annem yapar o konuda rahatım sadece ev iki çocuk olunca inanılmaz dağılıyor dağınıklık da beni çok rahatsız ediyor her gün geldiğimde ve yatmadan evi toplamak diye karar aldım ama yorgunluktan bazen yetişemeyebiliyorum ve ev dağınık olursa zihnim de çok dağınık oluyor

Çocuklar : Akşamları oğlumla okula yönelik bir aktivete yapıyoruz kızım da bu esnada resim falan yapıyor karalıyor desem daha doğru sonra hep birlikte oyun oynuyoruz Oyunperest diye bir kitabımız var oyunları ordan seçiyoruz evdeki eşyalarla eğlenebileceğimiz bir oyun kitabı çocuğu olanlara tavsiye edebilirim sonra meyve yeme falan oluyor burada kontrol etmek istediğim nokta telefon vermeyi hiç istemesem de telefonla çok fazla zaman geçiriyorlar oğlum istediğimde geri alabiliyorum ama kızım çok fazla tutturuyor ve ağlıyor bu da beni çok geriyor sonrasında da kitap okuyup uyutuyorum burada çocuklarla kaliteli zaman geçiremezsem çok kötü hissediyorum çözümü de her gün oyun oynamakta buldum ve çocuklar üzerinde çok güzel etkileri oldu

Kendime ayırdığım zaman : Yatmadan meditasyon yapmaya çalışıyorum üç gün spora gidiyorum bazen evde de yapıyorum günlük kitap okumayı istiyorum bazen okuyabiliyorum galiba bu kadar

Eşimle geçirdiğim zaman :Haftada bir birlikte dışarda vakit geçiriyoruz

Para:İşte asıl mesele burada başlıyor tam borçlar bitmişti ki şehir değiştirince evimizi sattık para çar çur olmasın diye yeni bir ev aldık ama üzerine bi 120000 koymamız gerekti başka eksikler falan da çıktı derken şimdi ödediğimiz hem 120000 ev kredisi hem de 40000 ihtiyaç kredisi var
Aylık 3800 eve 1500 de ihtiyaç a ödüyoruz 420 lira düzenli şahsi harcamam var 700 lirada çocuğun okulu bunlar düzenli ödemelerimiz eve aylık ortalama 10 000 giriyor hep tasarruf yapmak istesem de bi türlü başaramıyorum gerekli şeyler dışındaki harcamalarım genelde dışarda yemek ve çocuklarla gittiğimiz oyun alanları dışarı çıktık mı en az 200 lira gidiyor kredi kartı borcumuz yok sizden aslında bu noktada yardım istiyorum
Evi pek sevmiyorum eğer haftasonu dışarı çıkmazsam bunalmış hissediyorum çıkarsam da çok para harcıyoruz bunu nasıl dengelerim bilmiyorum market falan da çok fazla tutuyor sanki bunlara bir düzenleme getirmem lazım ama nerden başlayacağım bilemiyorum çok uzun yazdım galiba hakkınızı helal edin bende günlük girip yazmak istiyorum

Back