Konuştuk eşimle. Bugün arayıp haber vermeden gelmemeleri konusunda uyarmış. Bakalım haftaya yaşayıp göreceğiz:)Canım ben olaya söyle baktım. Benim evime en yakın akrabam da dahil önceden haber versede tarihi belli olmadan gelemez. Çünkü 2nizde calsyrsnz ve 2 tane evladnz var. Eşimle böyle bir konu acilmsken baştan konsrm ve bu olaylara karşı tavrımi belli ederim.( acil hastalık durumu haric)
Bu yerin bana cazip gelen tarafı İngilizce eğitiminden ziyade çiftlik ortamı olması, bahçe oyunları oynamaları ve İngilizcenin konuşuluyor olması. Amacım İngilizce eğitiminden ziyade okulda öğrendiği kadarını unutmaması.Canım okula gondrdgnzde kuruclri değil de sınıftaki öğretmenin eğitim geçmişini arastrn derim ben. Sayfayı incldm bende. Eşim native ing. Öğretmeni bu arada hassytm ondan.
Ayakkabılarını çok beğendim benim de tarzım. Bu arada aynı boydayız :)İlkbahar-yaz kreasyonum:)
Çok teşekkür ederim paylaşımınız çok değerli hemen favorilerime ekledim. Benim de ihtiyacım olacak bebekler büyüyor :)Ben kızlarımdaki süreçlerimi anlatayım müsadenle.
2'sinde de aynı yolu izledim.
Tam 3 yaşına girdikleri ayı tercih ettim ben çünkü artık belli bi olgunluğa erişmişlerdi.
Öncelikle çocuktan önce annenin bu döneme hazır olması gerekiyor bence.
1 hafta boyunca telkinlerle kendimi hazırladım rahatlattım.
Kızımın da altını değiştirdikçe 'çıkaralım artık bu bezi bak hep yara oluyo popon canın yanıyo hem abla oldun büyüdün 'falan diye kulağını doldurdum.
O hafta işten izin aldım sırf bu süreç için.
Cuma akşam işten eve gidince çekmecedeki bütün bezleri kaldırdım
Kendine bezimizin kalmadığını onun yerine ona çok güzel çocuk tuvaleti ve külotlar aldığımı söyledim.
Külodu ilk giydiğinde çok tuhaf oldu.Heyecanlandı.
Pazar günü akşama kadar 2 saatte bir sordum var mı diye yok anne deyip 10 dk sonra altına yaptı :)
8-10 tane külot feda ettik bu yolda.
Kaka yaptığında direk attım çünkü.
Tabi bu iki günde hiç dışarı çıkmadık hep evdeydik.
Geceleri de hiç bağlamadım ben kafası karışmasın diye.
Yatağına alez serdim ve yattıktan 2 saat sonra tuvalete götürdüm ve bir daha sabaha kadar ellemedim.
Pazartesi günü daha rahat geçti en azından her tuvalete gittiğimizde yaptı.
Çarşamba olduğunda tuvaletim geldi demeye başlamışlardı.
Tabi ortalama 2-3 hafta arada alta kaçırmaları oldu.
Bu süreç çok hasssas çocuklar için.
Altına yaptığında/kaçırdığında asla kızıp bağırmadan surat dahi asmadan 'olabilir annecim hadi değiştirelim bi dahakine söyle bana tamam mı ' dedim.
Ve çok şükür sorunsuz atlattık.
Öncelikle siz hazır olun kararlı davranın 2 gün çıkarıp sonra çarşıya çıkarken zorlanırım diye bağlamayın bezi.
O zaman çocuğun kafası karışıyor bezsiz yaşama adapte olamıyor.
Kolaylıklar diliyorum.
Ben hiç takılmazdım bu duruma. Belki durumu yoktur, ne bileyim bir nedeni vardır ya da yoktur. Size ve çocuklarınıza iyiyse, saygılı ve sevgi doluysa tamamdır benim fikrim bu yönde.Selamlar,
Ben de bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Eşimin teyzesi ile amcası evlenmiş- her ikisi de vefat etti. iki oğulları var. Büyük olanın iki kızı var. Ela ile ikinci kızları arasında 4 ay var. Doğumda Ela’ya çeyrek takmışlardı. Onların kızı olunca biz de aynısını taktık. Ancak İpek doğduğunda 2 kez bebek görmeye gelip hiç bir şey takmadılar, kıyafet falan da getirmediler. Bana göre yapılan çok ayıp ancak eşimin kardeşi gibi olduğundan ve eşim de bu durumda kendini çok mahcup hissettiğinden fazla bir şey söylemedim.
Şimdi bu arkadaş haftaya Ankara’ya gelip biz de kalacakmış. Günü de belli değilmiş, gelince haber verirmiş
Birinci saygısızlığın üzerine, 2 çocuklu eve kafasına göre gelebileceğini düşünmesi beni rahatsız etti. Eşime habersiz gelmemesini, gelirse eve almayacağımı söylemek istiyorum ama bilemedim. Böyle yaparsam eşim de arada kalacak ama bu arkadaşın da bu şekilde davranamayacağını bir şekilde bildirmek lazım. Siz olsadınız nasıl davranırdınız?
MerhabaAjandayı 4 ana bölüme ayırmanı tavsiye ederim. Birinci bölüm yıllık plan, ikincisi haftalık, üçüncüsü yapılacaklar dördüncüsü de notlar şeklinde. Kendi ajandamın yıllık ve haftalık bölümlerini ekliyorum. Kendin bu sayfaları aynı şekilde çizebilirsin.
Gelişmeleri paylaşır mısınız? Mesela neyi nasıl düzelttinizMerhabaelecda 15 gündür konunu keyifle takip ediyorum
459. Sayfadayım konun benim için dönüm noktası niteliğinde oldu
Bir ikizler burcu olarak fazla dağınık yaşıyormuşum
Eşimde Başak burcu olduğu için sürekli düzen ve temizlik ile ilgili büyük çatışmalar yaşıyorduk
Ama kendime bir çeki düzen verme zamanı gelmişte geçmiş
Allah senden razı olsun ki benim hayatıma dokunabildin
Bu yazında ki ajandanın markası modelini bilmek isterim
Verimli günler :)
Mesela evimde bir odam vardı köşe takımı var sadece oranın her önünden geçerken eşimle şiddetli bir kavga başlıyordu yıkanmış ama aşılmamış çamaşırlar asılmış ama toplanmamış çamaşırlar, salon toplu kalsın diye oraya götürülmüş eşyalar ile doluydu ve daha bir sürü saçma şeyle doluydu yığınla biriken ütüler ve ekstra kızımın kıyafetleri...Gelişmeleri paylaşır mısınız? Mesela neyi nasıl düzelttiniz
Teşekkür ederimMesela evimde bir odam vardı köşe takımı var sadece oranın her önünden geçerken eşimle şiddetli bir kavga başlıyordu yıkanmış ama aşılmamış çamaşırlar asılmış ama toplanmamış çamaşırlar, salon toplu kalsın diye oraya götürülmüş eşyalar ile doluydu ve daha bir sürü saçma şeyle doluydu yığınla biriken ütüler ve ekstra kızımın kıyafetleri...
Bu konuya başlarken ilk hedefim o odaydı öncelikle çamaşır biriktirmemem gerekiyor
Normal kirli sepetim dolup taşar anca yıkardım ve toparlanmadan askıdan alırdım.
Şimdi kirli sepetini boşalttım hepsi yıkandı tipik okurken sürekli ütü yaptım odam mis gibi oldu
Tabi eşim şok
Çekmece düzenlemelerim berbattı bişey alınca herşeyi bozardım şimdi baştan bir eleme yaptım
Ve alırken 1 dk fazla zaman harcayıp sürekli düzenli olmasını sağladım
Bunun gibi bir çok örnek var ara ara yazarım
Verimli günler
Teşekkür ederimben de hala bazı şeylere çözüm bulamadım da ondan merak ettim.
Ben de çamaşır ve bulaşıkla savaş halindeyim bitmiyorlar bitmiyorlar. Neyseki eşim katlar arada benim. Sen de koy eşinin önüne TV izlerken kavga edeceğine yardım etsin. Başak burcu titiz olur evi temizler diye duyardım hep yalan mıymış
Yine kurutma makinesi.. sanırım benim de son çarem o olacak.Benim kurtarıcım "kurutma makınesı" oldu. Yıka- kurut- sıcağı ile katla. Ütü derdim de bitti. Sadece eşimin gömlekleri ütüleniyor. Evin çamaşır tozu da bitti. DAha az tozlanıyor evde. Kışın özellikle sürekli çamaşır askısı odada açık oluyordu, bütün toz evin içinde idi. Şimdi çok rahatım ve çamaşır yıkama işim bir pazar günümü yada pazartesi ve salı akşamlarımı alıyor.
Teşekkür ederim. Ben de çok severek kullanıyorum.Ayakkabılarını çok beğendim benim de tarzım. Bu arada aynı boydayız :)
Durumları var canım. İnsanların doğum, düğün ve cenaze işlerinde özenli davranılması gerektiğini düşünüyorum. Daha önce hiç bu şekilde davranan da görmediğim için çok yadırgadım ben.Ben hiç takılmazdım bu duruma. Belki durumu yoktur, ne bileyim bir nedeni vardır ya da yoktur. Size ve çocuklarınıza iyiyse, saygılı ve sevgi doluysa tamamdır benim fikrim bu yönde.
Hoş geldinizMerhabaelecda 15 gündür konunu keyifle takip ediyorum
459. Sayfadayım konun benim için dönüm noktası niteliğinde oldu
Bir ikizler burcu olarak fazla dağınık yaşıyormuşum
Eşimde Başak burcu olduğu için sürekli düzen ve temizlik ile ilgili büyük çatışmalar yaşıyorduk
Ama kendime bir çeki düzen verme zamanı gelmişte geçmiş
Allah senden razı olsun ki benim hayatıma dokunabildin
Bu yazında ki ajandanın markası modelini bilmek isterim
Verimli günler :)
Sorduğun soruyu sen bir cevapla bakalım:))Gelişmeleri paylaşır mısınız? Mesela neyi nasıl düzelttiniz
Ben çözemedim ki hep dağınığımSorduğun soruyu sen bir cevapla bakalım:))
Çok benzer birşey yaptım:)) Eşime arattırdım ve habersiz gelmemeleri konusunda uyarmasını sağladım. Dediğin gibi gelince de evde olanı yesinler artıkelecda eşinin kuzeninin takı takmaması sacma olmuş, ben de bu konularda hakka dikkat etmek gerektiğini dusunurum. Boyle bir durumda, Şayet eşim reddettiğimizde mutsuz olacaksa gelmelerini kabul ederdim ama öyle kafalarına gore takılmalarına da izin vermezdim. Çocuklar üzerinde hastalık beyanı vermekten Cekinirdim ama Eşime arattırır ‘eşimin sehirdışına iş seyahatleri oluyor, gelmeden 2-3gun once haberlerşelim’ dedirttirirdim. 2 cocuklu calışan bi kadının evine cat kapı sehirdışından yatıya misafir mi olur yauu. Neyse gelince de çok agırlayacagım diye parcalanmazdım, yemeklerde falan dışardan takılırdım, arada da tatlı tatlı ayarımı verir rahatlardım
Bu kadar sayfa yazdık yahuBen çözemedim ki hep dağınığım
Hiç birini 4 çocuklu hayata uyarlayamıyorumBu kadar sayfa yazdık yahu
@binhuzunluhaz ın dediği gibi senin acilen kurutma makinesine ihtiyacın var. Koltuğu falan boşver acilen al.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?