How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Popüler Konu Verimli Rutin

Bir hastalık bahane etseniz misal çocuklardan birisinde bulaşıcı hastalık olsa el ayak ağız gibi onu şu durumda kabul etmenizin doğru olmayacağını deseniz. Ama arkadaşların gelmesine bir iki gün kala söyleseniz. Çoluk çocuk o kadar İnsan nasıl rahat edecekler? Ben anlayamıyorum gider misafirhane filan ayarlarım şahsen. Biliyorum bu dediğim etik değil ama kabul etsen kendini kötü hissedeceksin etmesen de ayrı kötü hissedeceksin. En güzeli geçeli bir bahane uydurarak geri çevirmek.
Benim akrabam olsa bir bahane ile geri çevirirdim ancak eşimin olunca sıkıntı oluyor. O gelsinler ne olacak gibi düşünüyor.

Selam elecda.
Bende herkese özenip en güzel yerlerden hediye almıştım.
ama kızıma gelenler baya kötüydü.

mesela ortanca ablam diğer yiğenine altın takıp beşikler alırken benim kızıma sadece kıyafet getirmişti.
düşün en yakınım.
kırıldım mı evet kırıldım.
ama ben yine duruşumu bozmam.
biz zaten çok uzak karakterlere sahip olduğumuz için.
bir kaç gün idare edilebilir.
Ablan çok ayıp etmiş gerçekten. Ben bu tarz şeylere önem veriyorum ve yaptıkları ayıbı sanki hiç yapmamışlar gibi davranma istemiyorum. Kendi akrabam olsa görüşmezdim. Ela’nın kreş arkadaşlarının anneleri İpek’in doğumuna geldiler ve hepsi ayrı ayrı gram getirmişlerdi. Onların getireceği altına ihtiyacımız yok ama eşimin kardeşi gibi olan birinin gözümüzün içine baka baka bu şekilde davranması beni rahatsız ediyor.

Benim akrabam olsa bir bahane ile geri çevirirdim ancak eşimin olunca sıkıntı oluyor. O gelsinler ne olacak gibi düşünüyor.
Eşin öyle düşünüyorsa o zaman bahane olmaz. Eğer sağlık vs gibi bi nedenle geliyorlarsa allah rızası için aldım der kabul ederim ama öyle dört dörtlük sofra menü hazırlık da yapmam malum biz de çocukluyuz idare edelim gibi davranırım. Uzak olunca insan önemsemiyor da Yakınlardan böyle özensizlik görünce çok gücüne gidiyor ve bir tepki göstermek istiyor

Ablan çok ayıp etmiş gerçekten. Ben bu tarz şeylere önem veriyorum ve yaptıkları ayıbı sanki hiç yapmamışlar gibi davranma istemiyorum. Kendi akrabam olsa görüşmezdim. Ela’nın kreş arkadaşlarının anneleri İpek’in doğumuna geldiler ve hepsi ayrı ayrı gram getirmişlerdi. Onların getireceği altına ihtiyacımız yok ama eşimin kardeşi gibi olan birinin gözümüzün içine baka baka bu şekilde davranması beni rahatsız ediyor.

Bende çok önem verirdim, sandığımdan daha farklı ilerledi bu hediye işleri :)
mesela büyük ablam düğünde bana künye taktı ama kocasının kardeşine bilezik taktılar
şimdi yiğenim evlenecek 1 yıl sonra benden bilezik takmamı bekliyor :)
ortanca ablam 100 euro takmıştı 200 tl bozdurmuştuk.
şimdi ev almış bende çeyrek alacağım aramızda borç kalmasın.

Bu işler den bende çıkamıyorum.
Hani söylesem 3 liralık hediyenin lafını yapıyor derler ama önemsenmemek burda mesele
o yüzden takılmıyorum.
beklentilerimi yüksek tutmuyorum :)

Eşin öyle düşünüyorsa o zaman bahane olmaz. Eğer sağlık vs gibi bi nedenle geliyorlarsa allah rızası için aldım der kabul ederim ama öyle dört dörtlük sofra menü hazırlık da yapmam malum biz de çocukluyuz idare edelim gibi davranırım. Uzak olunca insan önemsemiyor da Yakınlardan böyle özensizlik görünce çok gücüne gidiyor ve bir tepki göstermek istiyor
Yok sağlık değil, Polatlı’da iş ile ilgili bir görüşmesi varmış. Gelmişken bizde kalacaklarmış:işsiz:
Valla gücüme gitti. Doğumdan hemen sonra hasteneye geldiler. Ertesi gün eve çıktım. Eve geldikten 1 saat sonra tekrar geldiler. Sabahtan da gordiona gidip kendilerine alışveriş yapmışlar.

Bende çok önem verirdim, sandığımdan daha farklı ilerledi bu hediye işleri :)
mesela büyük ablam düğünde bana künye taktı ama kocasının kardeşine bilezik taktılar
şimdi yiğenim evlenecek 1 yıl sonra benden bilezik takmamı bekliyor :)
ortanca ablam 100 euro takmıştı 200 tl bozdurmuştuk.
şimdi ev almış bende çeyrek alacağım aramızda borç kalmasın.

Bu işler den bende çıkamıyorum.
Hani söylesem 3 liralık hediyenin lafını yapıyor derler ama önemsenmemek burda mesele
o yüzden takılmıyorum.
beklentilerimi yüksek tutmuyorum :)
Kesinlikle, önemsenmemek insanın canını sıkan.
Benim durum hepten karışık. Annem-babam vefat ettiği ve kardeşim de bekar olduğu için normalde annemlerin yapması gerekenleri bizim yapmamız gerekiyor.

Yok sağlık değil, Polatlı’da iş ile ilgili bir görüşmesi varmış. Gelmişken bizde kalacaklarmış:işsiz:
Valla gücüme gitti. Doğumdan hemen sonra hasteneye geldiler. Ertesi gün eve çıktım. Eve geldikten 1 saat sonra tekrar geldiler. Sabahtan da gordiona gidip kendilerine alışveriş yapmışlar.
İş bahane gezme şahane mottosu olacaktır. Yine Gordion, arcadium filan gezerler; akşama da direk yemeğe yatıya gelirler muhtemelen. Süreyi de demediler diyorsun hala hastalık bahanesi var bak kullanın bence:))

İş bahane gezme şahane mottosu olacaktır. Yine Gordion, arcadium filan gezerler; akşama da direk yemeğe yatıya gelirler muhtemelen. Süreyi de demediler diyorsun hala hastalık bahanesi var bak kullanın bence:))
Ben mi hasta taklidi yapsam acaba? Eşim de inanırsa kurtulabilirim aslında:KK45:

Kesinlikle, önemsenmemek insanın canını sıkan.
Benim durum hepten karışık. Annem-babam vefat ettiği ve kardeşim de bekar olduğu için normalde annemlerin yapması gerekenleri bizim yapmamız gerekiyor.

Aynen canım Allah kolaylık versin.
elecdam insanlık sende kalsın eşin hatrına.
gelsinler çok ilgilenme çocukları al parka git gez.

Selamlar,

Ben de bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Eşimin teyzesi ile amcası evlenmiş- her ikisi de vefat etti. iki oğulları var. Büyük olanın iki kızı var. Ela ile ikinci kızları arasında 4 ay var. Doğumda Ela’ya çeyrek takmışlardı. Onların kızı olunca biz de aynısını taktık. Ancak İpek doğduğunda 2 kez bebek görmeye gelip hiç bir şey takmadılar, kıyafet falan da getirmediler. Bana göre yapılan çok ayıp ancak eşimin kardeşi gibi olduğundan ve eşim de bu durumda kendini çok mahcup hissettiğinden fazla bir şey söylemedim.

Şimdi bu arkadaş haftaya Ankara’ya gelip biz de kalacakmış. Günü de belli değilmiş, gelince haber verirmiş:işsiz:

Birinci saygısızlığın üzerine, 2 çocuklu eve kafasına göre gelebileceğini düşünmesi beni rahatsız etti. Eşime habersiz gelmemesini, gelirse eve almayacağımı söylemek istiyorum ama bilemedim. Böyle yaparsam eşim de arada kalacak ama bu arkadaşın da bu şekilde davranamayacağını bir şekilde bildirmek lazım. Siz olsadınız nasıl davranırdınız?

Ben tahminen bir plan yapardım ufak bir seyahat yada arkadaşlarla gün filan: ) Yada yatılı anneme/arkadaşıma giderdim denk getirerek: )
Ama şu da var ki, Eşim/annem/kardeşim benim duruşumu-vereceğim tepkileri az çok bilir, eğer ki tavır aldığım biri ise karşı taraf, öyle teklif geldiğinde kabul etmez eşim.

Eşin sorun çıkarırsa bence kırma eşini, bir iki gün kendini yormadan umursamadan misafir et. Baktın uzuyor, o zaman çaresine bakarsınız.

Eşimin üç kardeşi var birisi evlendi ona nişanda yarım altın, düğünde 20 gr bilezik taktık. O da bize aynısını yapmıştı. Diğerleri küçük idi. Şimdi diğeri evleniyor nişanda yarım altın taktık, ama gelin hanıma da ekstra çeyrek taktırdılar. Şimdi düğün icin yine 20 gr bilezik yapacağız. Ama hak hukuk çok önemli onlara göre. Eğer öyle ise diğer kardeşe bir çeyrek az oldu. İçimden bir ses takacağın bileziği 18,5-19 gr filan tut diyor. Bir yandan da saçmalama kardeşi o neden eksik yapalım kötü olalım diyorum.

Eşimin üç kardeşi var birisi evlendi ona nişanda yarım altın, düğünde 20 gr bilezik taktık. O da bize aynısını yapmıştı. Diğerleri küçük idi. Şimdi diğeri evleniyor nişanda yarım altın taktık, ama gelin hanıma da ekstra çeyrek taktırdılar. Şimdi düğün icin yine 20 gr bilezik yapacağız. Ama hak hukuk çok önemli onlara göre. Eğer öyle ise diğer kardeşe bir çeyrek az oldu. İçimden bir ses takacağın bileziği 18,5-19 gr filan tut diyor. Bir yandan da saçmalama kardeşi o neden eksik yapalım kötü olalım diyorum.

Bu işler gerçekten çok ince meseleler.

Benim eşimde evin en küçüğü ve abisi ile yengesi bizden yaklaşık 20 yıl önce evlenmişler. Onun zamanı ile benim zamanım aynı değildi. Bana alınan yapılan çoğu şeyde tavırlandığını hissettim ama kendimi hiç bozmadım.
O da beni tanıdıkça sevdi, şimdi ablam gibi. Seviyorum onu.
Ama takı işleri-alınan eşyalar filan çok sorun oluyor kardeşler arasında.

Ben zamanın gerektirdiği ne ise o yapılmalı diye düşünüyorum. Her ailenın maddi durumu her an aynı olamıyor.

O yüzden çocuklarıma 10 tane bilezik yapmak istiyorum şimdiden eşit gramlı. Kızıma bir tane trabzon set isterim vermeyi. Ama gelin ne der bilmem: ) İşte ayrımcılık mutlaka oluyor sanırım: )
Bir de okutup birer ev verebilirsek ne mutlu bana.
Eşyalarına-aldıklarına hiç karışmak istemem. Çalışıp alıp ödesinler.

Süreyi de söylemediler.:işsiz:
Böyle zamanlarda kocamı boşayıp yatılı bakıcı alsam, hayat kalitem baya artar diye düşünüyorum :KK45:
yani ille hediye alınması değil sorun ben anladım seni.. kabul etmeyim diyorsan çocukların hastalığı bahanesinden ziyade başka bir mazeret bulmalısın :)

Ben mi hasta taklidi yapsam acaba? Eşim de inanırsa kurtulabilirim aslında:KK45:
hediye alınması yada alınmaması ,eşinizin kuzeniyle arasındaki kardeşlik bağını değiştirmeyeceği için bence hiç eşinizle gerilmeyin.

Ben tahminen bir plan yapardım ufak bir seyahat yada arkadaşlarla gün filan: ) Yada yatılı anneme/arkadaşıma giderdim denk getirerek: )
Ama şu da var ki, Eşim/annem/kardeşim benim duruşumu-vereceğim tepkileri az çok bilir, eğer ki tavır aldığım biri ise karşı taraf, öyle teklif geldiğinde kabul etmez eşim.

Eşin sorun çıkarırsa bence kırma eşini, bir iki gün kendini yormadan umursamadan misafir et. Baktın uzuyor, o zaman çaresine bakarsınız.
Tavrı sadece ben aldım sanırım:) Eşim neyse dedi geçti duruma. Kendi yakını olduğu için objektif olamıyor bence.
En iyisi dediğin gibi yapayım. Çok surat asmadan ama samimi de davranmadan ağırlayayım.

Çeyrek için emrivaki mi yapıldı?:KK57:

Bu işler gerçekten çok ince meseleler.

Benim eşimde evin en küçüğü ve abisi ile yengesi bizden yaklaşık 20 yıl önce evlenmişler. Onun zamanı ile benim zamanım aynı değildi. Bana alınan yapılan çoğu şeyde tavırlandığını hissettim ama kendimi hiç bozmadım.
O da beni tanıdıkça sevdi, şimdi ablam gibi. Seviyorum onu.
Ama takı işleri-alınan eşyalar filan çok sorun oluyor kardeşler arasında.

Ben zamanın gerektirdiği ne ise o yapılmalı diye düşünüyorum. Her ailenın maddi durumu her an aynı olamıyor.

O yüzden çocuklarıma 10 tane bilezik yapmak istiyorum şimdiden eşit gramlı. Kızıma bir tane trabzon set isterim vermeyi. Ama gelin ne der bilmem: ) İşte ayrımcılık mutlaka oluyor sanırım: )
Bir de okutup birer ev verebilirsek ne mutlu bana.
Eşyalarına-aldıklarına hiç karışmak istemem. Çalışıp alıp ödesinler.
Bizim burda bir teknisyen abi hem oğluna hem kızına aynı miktarda dolar verdi evlenirlerken. Bu parayla canınız ne istiyorsa onu yapın dedi. Ben hiç bir şeye karışmadan bu şekilde destek olmasını çok takdir etmiştim. Benzer şekilde davranabilmeyi isterim ben de.

hediye alınması yada alınmaması ,eşinizin kuzeniyle arasındaki kardeşlik bağını değiştirmeyeceği için bence hiç eşinizle gerilmeyin.
Eşimin bu konuda biraz tepki göstermesini
isterdim açıkçası. Benim kendi kardeşim yapsa aynı şeyi, gerekeni yapardım. Eşim örtbas edip, konuyu geçiştirmeyi tercih etti. Dediğiniz gibi boşa gerilmeye gerek yok.

Back