Günaydın, ben de
sabah rutinimi yazayım bugün
-sabah kızların uyanması ile kalkıyoruz. Erken uyudukları için erken kalkarlar.
-ben kızları kreş için hazırlarken eşim giyinir, kahvaltılıkları çıkarır birşeyler arıştırır.(ramazan dolayısıyla bu kısmı es geçiyoruz)
-kızlar kahvaltılarını kreşte yapıyorlar, 8.30a doğru eşimle çıkıyorlar, eşim onları okula bırakıp işe devam ediyor.
-ben de etrafı toparlayıp üzerimi giyiyorum, yetişirse bulaşık makinasını bosaltıyorum. Normalde bana çok vakit kalmıyor hemen kahvaltı yapıp cıkmam gerekiyor ama ramazanda kahvaltı yapmadıgım için biraz ev işine vakit kalıyor. Örneğin bugun sabah üzerimi giyindikten sonra dün makinadan çıkan çamasırları yerleştirdim, aksamın yemeğini ayarlayıp buzluktan malzeme cıkarttım.
-iş eve yakın dolmuşla geçiyorum, bu ara kahvesiz gune basladıgım için çok zor ayılıyorum.
Akşam rutinimiz de şu şekilde;
-17.30 gibi kızları okuldan alıyorum, kreş eve yakın yürüyerek eve geçiyoruz. Yol boyu o gun neler yaptıgımızı konuşuyoruz. Yolda gordugumuz hersey sohbet konusu olabilir; çiçek, köpek, bazen yerde gordüğü sıradan bir taş
Başlangıçta okulla ilgili konuşmayı pek tercih etmiyorlardı sonra ben onlara sormadan kendim anlatmaya basladım neler yaptıgımı. Şuan ilk onlar soruyor sen ‘bugun iş’te naptın anlat bakalım’diye
sonrada onlar anlatmaya başlıyor. Hoşuma gitmeyen birseyden bahsettilerse bu durumu diğerine sorarak teyid etmeye çalışıyorum, bazen neresi gerçek neredi hayal unsuru karışabiliyor çünkü
-eve girince herkes montunu ve ayakkabısını çıkarıp yerine koyuyor. Üzerlerindeki çıkarıp kirlilere atıyoruz ev kıyafetlerimizi giyiyoruz.
-yemeğimiz varsa yapılmış, oyun oynayarak eşimi bekliyoruz. Yemek yoksa ve kızlarda huzursuzlanmıyorsa yemek işine girişiyorum ben, onlar da bazen salon mutfak arası eşya taşıyorlar bazen oyuncakları ile oynuyorlar bazen yanımda kalıp mutfak karıştırıyorlar.
-Eşim gelince yemeğe oturuyoruz hemen saat 19.00 gibi. Yemeği bazen kendileri yiyor bazen biz destek oluyoruz.
-Yemek sonrası eşim yada ben birimiz mutfagı topluyor diğeri kızlarla ikgileniyor.
-mutfaktaki iş bitince hava güzelse hazırlanıp yürüyüşe çıkıyoruz, değilse kızlarla puzzle tarzı oyunlar oynuyoruz.
-Yürüyüş esnasında ya bir çocuk parkına uğruyoruz ya da marketten alacaklarımız varsa alışverişimizi yapıyoruz. Tabi bu sırada birer süt dilimi tüketebiliyorlar( aslında bu yasa kadar seker ve çikolata yemişleri yok ama bu süt dilimini yeni tüketmeye başladılar, alışkanlıga dönüşmediği sürece fazla kısıtlamak istemiyorum)
-eve döndüğümüzde saat 20.30u buluyor. Eller yuzler yıkanıp pijama giyiyoruz, kitabımızı okuyup o gun uyutma sırası kimde ise o kızları uykuya götürüyor. Genelde 2100-2130 arasında uyuyorlar. Diğerimiz çayı demleyip dinleniyor.
-bu ara ramazandan kaynaklı pek verimli geçmiyor. Pc den ilgimizi cekecek videolar izliyoruz(dün elecdanın tavsiye ettiği videoları izledik:) ) bazen de gülmek için avrupa yakası.
Şimdilik yazabildiklerim bu kadar çok da uzun olmuş