• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

Merhaba,
Hepimiz birbirimizden öğreniyoruz:KK200: ,benim tavsiye verecek bir yetkinliğim yok sadece kendi bedenimden deneyimimden yola çıkarak çok araştırarak ürün kullanıp beslendiğimden belki faydam dokunur dedim hepsi bu, teşekkür ederim.:KK8:
Çok KISA yazdım aşağıya :halay:

Bir günüm beslenme ve takviye anlamında şöyle geçiyor;
(Markalar ürün içeriği ve mümkün mertebe katkısız olmaları nedeniyle seçtiğim markalar onları özelden paylaşırım isterseniz çünkü yasak diye hatırlıyorum forum kurallarında :)
Yalnız şunu yazacağım insanlık namına :))yüksek fiyatlardan dolayı alternatif olarak vefa grubu hepsinin muadilini çıkardı çok uygun fiyatlara incelemedim ama sanırım onlara geçeceğim.

Sabah
Zerdeçal hin.cev.yağı ve çok az ing.karbonatından hazırladığım diş macunu ile ağız temizliği

*soğuk sıkım zyağı yaklaşık 1 ymk kaşığı(şişeden diktiğim için miktar yok :))
*1 çay kaşığı organik hindistan cev yağı
*1 su bardağı ılık suya org elma sirkesi 1 ymk kaşığı
*1tatlı kaşığı zerdeçal zencefil karabiber zeytinyağı karışımı

*6 adet spirulina
(bu bir yosun çeşidi günde 6-12 tablet arası alınabiliyor vücudu toksinlerden ağır metallerden arındırıyor,aynı zamanda protein de barındırıyor bu yosunun doğal içeriği ,yani hayvansal ürün kullanmayanlar için de faydalı,kullandığım ürün yerli değil pasifik okyanusundan hiçbir ısıl işlem görmeden gelen tablet derken sadece yosunun sıkıştırılmış hali bir katkı maddesi olmayan Türkiye pazarında satılan bir ürün)

*D3 1000 IU Damla
(Z.Yağı içinde,FDA onaylı,BHA,gluten,koruyucu,tatlandırıcı,şeker,renklendirici ve kimyasal katkı içermiyor)

*DK2 (1 adet)
(OMEGA3,VİT D VE MK-7 içeren Trigliserid formda,İFOS onaylı)

*Omega 3 (2 adet)
(Astaksantin ektresi de içeriyor,trigliserid formda,İFOS onaylı, EPA 680 DHA 470)

*B12
(Metilkobalamin formda,ağızda dağılan tablet)

*Q10
(omega3 ve Ubiquinol içerikli)

içine 1 kaşık org hin cev yağı katılmış org filtre kahve 1 fincan

Gün içinde 1 çay kaşığı ingiliz karbonatı veya limon sıkılmış sudan 2-3 lt arası
Türk kahvesi içeceksem ö. önce içiyorum.

Kahvaltı ve Öğle yemeği yemiyorum.(Herkesin fikrine saygı duyarım benim doğrum böyle :))

Saat 15.30 ile 16.00 arası:
*Sabah içtiğim zerdeçallı karışımdan üzerine dökülmüş 1 avokado(şekersiz ve yüksek oranda protein,yağ içeriyor)
(çekirdeklerini de suda filizlendiriyorum toprağa ekeceğim)
*1 küçük kase taze yaban mersini yoksa organik ybn mersini suyu (şekersiz ,diğerleri şekerli olduğu için bu iki meyve dışında meyve tüketmiyorum en zorunlu alternatif yeşil elma)
*yiyeceklerle beraber ayda 1 hafta uyguladığım 10 milyar farklı bakteri içeren probiyotik takviyesi(gluten,şeker vs içermiyor)
*yeşiller(ıspanak-pazı-brüksel lah-enginar-bamya-kabak çiğ veya buharda)
*sarımsak turşusu(24 ay karanlıkta himalaya tuzu ve org sirkede bekletilmiş siyahlaşmışı en faydalısı)
*sınırsız yeşil ve siyah zeytin
*en son Magnezyum (demir çinko magnezyum 3 ünden birini alacaksam aynı gün hepsini almıyorum-demirin yükseği tehlikeli tahlilsiz düzenli kullanmamak ve demiri mutlaka c vitamini ile almak lazım-mış :))

Akşam
Kekik çayı

BİTTİ :KK9:Okuma sabrını gösterenlere teşekkür ederim.
bunları kendinmi oluşturdun.

İyi Görünmek

Benim için iyi görünmek, kendi kriterlerime göre iyi görünmek anlamına geliyor. Moda diye, başkasında güzel duruyor diye aldığım ve sonra kullanmadığım tonla kıyafetten kurtulmam epey zamanımı aldı. Artık nasıl görünmek istediğimi biliyorum.

İlk kez "Sade" kitabını okurken, kendi tarzım, bana yakışan renkler gibi konulara hiç kafa yormadığımı fark ettim. Önce renk analizine gittim. Soğuk ve canlı renklerin bana yakıştığını öğrendim. Sarı içeren tüm renklerden uzak durmam gerekiyordu. Bu analiz benim çok işime yaradı. Artık mağaza gezerken gözüm direkt bana yakışan renklere odaklanıyor. Diğerlerini görmüyorum bile.

Sonraki aşama tarzımı belirlemek oldu. Öncelikle aklıma gelen sıfatları tek tek yazdım. Pinterestten kombinlere baktım. Beğendiğim kombinlerin fotoğraflarını kaydettim ve bir süre sonra hepsini açıp, bu kombinlerde neleri beğendiğimi yazdım. "Ben rahat, sade, uyumlu, üstüme tam olan kıyafetlerden hoşlanıyorum. Dikkat çeken, dekoltesi olan, eskitilmiş, pullu, zımbalı ve karışık desenli kıyafetlerin içinde kendimi iyi hissetmiyorum." Bu cümleyi kurabilmek epey vaktimi aldı:))

Ben 1.74 boyunda, 65 kilo beyaz tenli ve siyah saçlı bir kadınım. İş yerimde kıyafet konusunda kurallar yok. Dolayısıyla iş için ayrı kıyafetlere ihtiyacım yok.Tarzımı ve neyi isteyip neyi istemediği belirledikten sonra dolabımda elemelere başladım. Kendim için kıyafet bazında ayrıntıları belirledim:

Üstler: Tercihim V yeya U yaka, olmadı bisiklet yaka. Boğazlı üstlerden hoşlanmıyorum. Çok kısa veya çok uzun olmamalı. Dar ya da bol olmamalı.

Altlar: Her türlü pantolonu (boru paça,ispanyol, boyfriend vs) denedikten sonra, kesin olarak biliyorum ki ben orta/normal bel, bilekte biten ve üzerime tam oturan pantolon seviyorum. Düşük ya da yüksek bel içerisinde rahat hissetmiyorum. Aynı şekilde uzun paçalar da beni rahatsız ediyor. Yıkanmış ya da eskitilmiş pantolon sevmiyorum. Şort ve kısa etek sevmiyorum. Aynı şekilde, bütün moda bloglarında "dolabın olmazsa olmaz parçası" olarak kabul edilen kalem etek kesinlikle bana uygun değil:)

Elbise ve Tulumlar: Bu kategori, giymekten en çok hoşlandığım kıyafet grubunu oluşturuyor. Ben uzun etek ve tulum giymeyi çok seviyorum. Boyumun uzun olmasının bu konuda avantajı var.

Dış giyim: Trençkottan hiç hoşlanmıyorum:) Belin biraz altında biten montlar tercihim. Aynı şekilde kaban da bana göre değil.

Ayakkabı: Çok mecbur kalmadıkça topuklu ayakkabı giymem:) Düz ve rahat ayakkabılardan hoşlanıyorum.

Takı: Günlük olarak, bir çift küpe, tektaş yüzük ve kolye kulanıyorum. Özel günler için inci bir takımım var. Gri bileklik ve küpeyi de arasıra kullanıyorum.

Görselleri aşağıya ekliyorum. yatağın üzerine serip fotoğrafladığım için buruşuk çıktılar biraz:)

Yaz sezonu için 3 gömlek, 3 tişört, 4 pantolon, bir tulum ve 3 elbisem var. Özel günlerde giymek için 2 kıyafetim var. Dış giyim olarak 2 montum, 2 ayakkabım ve bir çantam var. Hepsini ekliyorum.

Elecda çok faydalı bir paylaşım olmuş. Ellerine sağlık.
21 parça baya minimalist bir rakam. Bende aşağı yukarı kullandığım parçaları sayarsam. Sayamadı.
Üst: En çok 3-4 tshirt ve 3-4 gömlek-ince yazlık bluzları kullanıyorum ama arada sırada kullandığım çok parça var.
Alt: Açık mavi kot, lacivert kot, Gri kot, Gri kumaş pantolon, Camel stretch pantolon, Açık pembe stretch pantolon lacivert 2 adet kumaş pantolon, 1 krem kumaş pantolon, bebe mavisi İspanyol paça pantolon derken iş çığrından çıkıyor ((: Etekleri saymadık daha bir de
Dış Giyim: Trençkot ve rüzgarlık kullanıyorum bende senin aksine diz boyu ürünleri çok severek kullanıyorum dış giyimde. Özellikle rüzgarlık çoğu zaman benimle.
Elbise: Elbise de bende uzun elbiseleri tercih ediyorum 4 tane uzun elbisem var severek giyiyorum yıllardır. diz boyu elbiselerimde var baya ama artık çok kullanmadığımı fark ediyorum onları.
Ayakkabı: Ayakkabıda ve çantada sorunum yok hiç bir zaman düşkün değildim. 1 açık gri spor ayakkabı 1 beyaz spor ayakkabı 1 sandalet var. En çok kullandıklarım bunlar yaz için. Bir tane dolgu topuk sandalet alabilirim, bazen boy istiyor kombinler en son atmıştım eskidi diye, yenisine ihtiyaç duyduğumu fark ettim. Birde benim işyerinde acil durum topuklusu var. Hemen onu giyiyorum ters bir durumda.
Bende saatleri değişik takmayı seviyorum, 5 saatim var, 1 tektaş, 2 alyansım var onun dışında inci bir takım ve yapraklardan oluşan hoş bir altın setim var ama kullanmıyorum pek bir de safir yüzüğüm var tek. Birikim olsun hem de takarım diye gümüş ve roze rengi kalın-spor 2 bilezik almıştım ama katlanamadım birkaç kere ancak taktım.

Benim sormak istediği ara sıra giysen de sevdiğin ürünler yok mu hiç? Ben mesela yılda 1-2 kez mavi İspanyol paça pantolunumu kombinlerim ama cidden severim de. Çok giyilecek bir kombin değil ama giydiğimde de hoşuma gidiyor. Sanıyorum bu yüzden sadeleşemiyorum bu konuda 1-2 kez de olsa o hoşuma giden ürünü kullanıyorum diye atmıyorum.

ahahahahahah :rolleyes: tabi anlatırım :)
Karın ve midemde uzun bir süredir yediğimle bağlantılı olmayan bir şişkinlik var.Bir estetik cerraha gittim(adı bende kalsın) onu hergün şükürle anıyorum, ben doğum da yapmadım ama karın kasım yine de yırtılmış olabilir mi yoksa yağ mı sizce dedim.
Çözümü nedir dedim.
Candida dedi.Bağırsaklarda bulunan milyarlarca bakteriden biri kötü olanlarından ,zamanla birçok etkenle ama özellikle meyve şekeri dahil şekerle ve karbonhidratla beslenip vücutta aşırı derecede çoğalıp birçok hastalığın temel nedeni olduğu daha 2 3 yıl önce araştırmalarda ortaya çıkmış.Bana bir site referans gösterdi thecandidadiet.com oradan beslenmem için, 2 ay sonra rahatlamaya başlayacaksın fakat uzun bir süreç dedi.Örneğini gördünüz mü çok katı bir beslenme dedim.Tabii ki dedi.
Zaten Candida varken ona bağlı bu şişkinlikle çözüm olarak size karın germe de yapsam,kaslarda gevşeklik varsa onları da diksem yoğun bakımlık olursunuz akciğere baskı yapar daralttığımız yer ,uyandığınız anda nefes alamazsınız böyle bir vaka yaşandı diye daha detaylı teknik bir açıklama yaptı.
Ben zaten yıllardır oldukça dikkatli besleniyordum ailemin evinde dahi şeker ekmek paketli gıdalar kullanılmazdı,evlendikten sonra eşimin de ailesinin aynı özellikleri olması sebebiyle o da şeker karbonhidrat paketli ürün kullanmadığından rahatça devam ettim,fakat bunlara rağmen bu başıma gelmiş.
Sonrasında Gastroentorolojiye gideyim de bi testi yapılsın dedim ama devlet hastanelerinde kesin tanı konulacak test yapılmıyormuş.Gaita testi varmış sadece ki o da tanıları ayıramıyor bi ssorun olduğunu çıkarabiliyor sadece.

Yalnız günde bir kere beslenmemin referans aldığım site ile bir ilgisi yok,yaptığım su veya açlık oruçlarının da yok,onlar tıp makaleleri sağlık yazıları vs okumalarım sonucu bedenin sağlığı için edindiğim bir alışkanlık.

17 nisan da genel bir test yaptırdım tüm değerlerim çok iyi ve bu beslenme sayesinde saçlarım çoğaldı ve canlandı cildim çok güzelleşti en en önemlisi de 6 aydır küçülmediği için dr un ameliyat istediği tek yumurtalıktaki 2 adet kocaman kistlerim yokolmuş dr da inanamadı.

İşte en özeti böyle :) Hap olsa çok iyi olacak şaka bi yana ama herkes kullansa,yürüyüşe çıkıyorum adım başı restaurant,cafe,simitçi :) Evde işim kolay da dışarda aç kalıyorum en çok ta 1 tl lik kıçı kırık makarnayı özledim,ama hepsine dibine kadar değdi :)):KK9:

Tatilde ne halt edeceğim bilmiyorum :)
Sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim,sevgiler
sorumun cevabını yazmışsınız.şimdi gördüm

mia ne güzel hayalin var.ikinci çocuğu nezamana düşünüyorsun .
bu arada minimallerin çoğu burdaymış :KK53:

Eşim evin kredisi bittiğinde yani 15 ay sonra olsun diyor.
Bense azcık kendime çalışayım hep borç ödedim biraz birikim ve tatil hayallerim var.

ayrıca özel hastane ve bazı isteklerim var :)

En az 3 yıl sonra olsun istiyorum :)

elecda elecda vestiyere takmış gibi görünüyorum biliyorum ama benimki de düzgün olsun istiyorum 😂 senin vestiyere nasıl askı takılıyor özel mi yaptırdın? Yoksa askıların mı özel? Ben de askı için demir takalım dedim eşime ama askıyı ölçtük olmuyor 🤷‍♀️
Canım biz evi aldığımızda vestiyer içindeydi ve askı asmak için demir boru vardı. Ben sadece içine beyaz askı aldım.

Eşim evin kredisi bittiğinde yani 15 ay sonra olsun diyor.
Bense azcık kendime çalışayım hep borç ödedim biraz birikim ve tatil hayallerim var.

ayrıca özel hastane ve bazı isteklerim var :)

En az 3 yıl sonra olsun istiyorum :)
varmış daha o zaman

Elecda çok faydalı bir paylaşım olmuş. Ellerine sağlık.
21 parça baya minimalist bir rakam. Bende aşağı yukarı kullandığım parçaları sayarsam. Sayamadı.
Üst: En çok 3-4 tshirt ve 3-4 gömlek-ince yazlık bluzları kullanıyorum ama arada sırada kullandığım çok parça var.
Alt: Açık mavi kot, lacivert kot, Gri kot, Gri kumaş pantolon, Camel stretch pantolon, Açık pembe stretch pantolon lacivert 2 adet kumaş pantolon, 1 krem kumaş pantolon, bebe mavisi İspanyol paça pantolon derken iş çığrından çıkıyor (:-) Etekleri saymadık daha bir de
Dış Giyim: Trençkot ve rüzgarlık kullanıyorum bende senin aksine diz boyu ürünleri çok severek kullanıyorum dış giyimde. Özellikle rüzgarlık çoğu zaman benimle.
Elbise: Elbise de bende uzun elbiseleri tercih ediyorum 4 tane uzun elbisem var severek giyiyorum yıllardır. diz boyu elbiselerimde var baya ama artık çok kullanmadığımı fark ediyorum onları.
Ayakkabı: Ayakkabıda ve çantada sorunum yok hiç bir zaman düşkün değildim. 1 açık gri spor ayakkabı 1 beyaz spor ayakkabı 1 sandalet var. En çok kullandıklarım bunlar yaz için. Bir tane dolgu topuk sandalet alabilirim, bazen boy istiyor kombinler en son atmıştım eskidi diye, yenisine ihtiyaç duyduğumu fark ettim. Birde benim işyerinde acil durum topuklusu var. Hemen onu giyiyorum ters bir durumda.
Bende saatleri değişik takmayı seviyorum, 5 saatim var, 1 tektaş, 2 alyansım var onun dışında inci bir takım ve yapraklardan oluşan hoş bir altın setim var ama kullanmıyorum pek bir de safir yüzüğüm var tek. Birikim olsun hem de takarım diye gümüş ve roze rengi kalın-spor 2 bilezik almıştım ama katlanamadım birkaç kere ancak taktım.

Benim sormak istediği ara sıra giysen de sevdiğin ürünler yok mu hiç? Ben mesela yılda 1-2 kez mavi İspanyol paça pantolunumu kombinlerim ama cidden severim de. Çok giyilecek bir kombin değil ama giydiğimde de hoşuma gidiyor. Sanıyorum bu yüzden sadeleşemiyorum bu konuda 1-2 kez de olsa o hoşuma giden ürünü kullanıyorum diye atmıyorum.
Benim ara sıra giydiğim ürünler yok ancak olsaydı onları asla elimden çıkarmazdım. Minimalizmde rakamlara takılmamak lazım. Herkesin ihtiyaç duyduğu eşya sayısı farklıdır. Önemli olan o eşyanın seni mutlu edip etmediği. Yılda bir kez de giysen, o kıyafet seni mutlu ediyorsa mutlaka kalmalı.
Yazlık sandalete benim de ihtiyacım var. Beyaz bir sandaletim vardı. 3 yıl kullandım. Geçen yaz sonu çöpe gitti. Bu sene benzer bir ürüne ihtiyacım var.
Bir tane saatim var. Hamilelikten önce severek kullanıyordum ama artık takamıyorum. Niye böyle oldu bilmiyorum.
Kendimi bildim bileli sarı veya rose takı takamam. Meğerse yakışmıyormuş, ondan elim gitmiyormuş:))

genel çaplı baştan başlayıp ara ara atlayıp çoğu yerde favorilere ekleyip günümeze yetişmiş bulunuyorum.herkese teşekkür etmek istiyorum.çok faydalı bilgilerle karşılaştım.ufkum açıldı.
Tekrar hoş geldin o zaman:)

Günaydın Hanımlar,

Sabah kahvaltımı yaptım. Ela’nın okuluna kadar yürüdüm. Arabayı aldım ve işe geldim. Ramazan ayının en sevdiğim taraflarından biri, devletten kimsenin arayıp sormaması:))
Benim için rutin işlerimi yaptığım, ekstra denetim, eğitim vs olmadığı bir ay oluyor.

Kaizen S Kaizen S Benim 15 yillik etegim, pantolonum var. Giymekten gayet mutluyum. Herkes minimalizmi kendi kosullarina uydurabilir bence.
Benim en buyuk sikintim evde giydigim kiyafetler. Ilk evlendigim zaman yatili misafir cok olurdu, o yuzden ev kiyafeti cok almisim. Simdiki aklim olsa almazdim zaten. Icinde kendimi iyi hissetmedigim giysileri eleyerek bayagi sadelestim. Uzuuuuun zamandir alisveris yapmiyorum. Minimalizmle cimrilik arasindaki ince cizgideyim, bilin bakalim ne taraftayim :KK71: :KK71: :KK71:

Canım biz evi aldığımızda vestiyer içindeydi ve askı asmak için demir boru vardı. Ben sadece içine beyaz askı aldım.
Anladım canım teşekkür ederim. Bizimki çok derin değil. Çok dağılıyor askıyla çok güzel olmuş🥰

Tavsiye
Oytun Erbaş Tedx
Otizmden Öğrendiklerim
Deneyim
Kararlarımızı Nasıl Alıyoruz?
Bu üç videosunu seyrettim. Ben kendisini çok beğendim. Umarım siz de seversiniz.

Ben de kendisini özlem denizmen'in haftasonu yaptığı programda dinlemiştim
Esprili bilgili ve de oldukça minimal
Tavsiyelerini de izleyeceğim

5 yıl sonrasını hayal etmiştim :)
o hayaller bende var:)
çünkü müstakil bahçeli bir evde oturuyorum.:)
yerimden memnunum..
üst katimda kayınvalidem oturuyor
evime geldiğimde ilk olarak bahçede piknik yapmışım mangalla..
bahçede ekmek firini vardi yıkıldı. garaj yaptık. iki arabamiz var bizim biri kendimiz biri kayınpederimiz.
ekmek firini koyde yapmayi düşünüyoruz bu fikri kayınpederime sölemem lazim:)
biz bahçede ne varsa ekiyoruz domates biberkaralahana :)vişne erik ayva elma şeftali ceviz hurma agacimiz var Çok şükür:)

o hayaller bende var:)
çünkü müstakil bahçeli bir evde oturuyorum.:)
yerimden memnunum..
üst katimda kayınvalidem oturuyor
evime geldiğimde ilk olarak bahçede piknik yapmışım mangalla..
bahçede ekmek firini vardi yıkıldı. garaj yaptık. iki arabamiz var bizim biri kendimiz biri kayınpederimiz.
ekmek firini koyde yapmayi düşünüyoruz bu fikri kayınpederime sölemem lazim:)
biz bahçede ne varsa ekiyoruz domates biberkaralahana :)vişne erik ayva elma şeftali ceviz hurma agacimiz var Çok şükür:)

Bizim komşularla ortak yerimiz var azda olsa yeşillik yetiyor.
piknik yerimizde var.

Bahçeli ev güzel oluyor yazları

Back