• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

Çorba eve
İyi Görünmek

Benim için iyi görünmek, kendi kriterlerime göre iyi görünmek anlamına geliyor. Moda diye, başkasında güzel duruyor diye aldığım ve sonra kullanmadığım tonla kıyafetten kurtulmam epey zamanımı aldı. Artık nasıl görünmek istediğimi biliyorum.

İlk kez "Sade" kitabını okurken, kendi tarzım, bana yakışan renkler gibi konulara hiç kafa yormadığımı fark ettim. Önce renk analizine gittim. Soğuk ve canlı renklerin bana yakıştığını öğrendim. Sarı içeren tüm renklerden uzak durmam gerekiyordu. Bu analiz benim çok işime yaradı. Artık mağaza gezerken gözüm direkt bana yakışan renklere odaklanıyor. Diğerlerini görmüyorum bile.

Sonraki aşama tarzımı belirlemek oldu. Öncelikle aklıma gelen sıfatları tek tek yazdım. Pinterestten kombinlere baktım. Beğendiğim kombinlerin fotoğraflarını kaydettim ve bir süre sonra hepsini açıp, bu kombinlerde neleri beğendiğimi yazdım. "Ben rahat, sade, uyumlu, üstüme tam olan kıyafetlerden hoşlanıyorum. Dikkat çeken, dekoltesi olan, eskitilmiş, pullu, zımbalı ve karışık desenli kıyafetlerin içinde kendimi iyi hissetmiyorum." Bu cümleyi kurabilmek epey vaktimi aldı:))

Ben 1.74 boyunda, 65 kilo beyaz tenli ve siyah saçlı bir kadınım. İş yerimde kıyafet konusunda kurallar yok. Dolayısıyla iş için ayrı kıyafetlere ihtiyacım yok.Tarzımı ve neyi isteyip neyi istemediği belirledikten sonra dolabımda elemelere başladım. Kendim için kıyafet bazında ayrıntıları belirledim:

Üstler: Tercihim V yeya U yaka, olmadı bisiklet yaka. Boğazlı üstlerden hoşlanmıyorum. Çok kısa veya çok uzun olmamalı. Dar ya da bol olmamalı.

Altlar: Her türlü pantolonu (boru paça,ispanyol, boyfriend vs) denedikten sonra, kesin olarak biliyorum ki ben orta/normal bel, bilekte biten ve üzerime tam oturan pantolon seviyorum. Düşük ya da yüksek bel içerisinde rahat hissetmiyorum. Aynı şekilde uzun paçalar da beni rahatsız ediyor. Yıkanmış ya da eskitilmiş pantolon sevmiyorum. Şort ve kısa etek sevmiyorum. Aynı şekilde, bütün moda bloglarında "dolabın olmazsa olmaz parçası" olarak kabul edilen kalem etek kesinlikle bana uygun değil:)

Elbise ve Tulumlar: Bu kategori, giymekten en çok hoşlandığım kıyafet grubunu oluşturuyor. Ben uzun etek ve tulum giymeyi çok seviyorum. Boyumun uzun olmasının bu konuda avantajı var.

Dış giyim: Trençkottan hiç hoşlanmıyorum:) Belin biraz altında biten montlar tercihim. Aynı şekilde kaban da bana göre değil.

Ayakkabı: Çok mecbur kalmadıkça topuklu ayakkabı giymem:) Düz ve rahat ayakkabılardan hoşlanıyorum.

Takı: Günlük olarak, bir çift küpe, tektaş yüzük ve kolye kulanıyorum. Özel günler için inci bir takımım var. Gri bileklik ve küpeyi de arasıra kullanıyorum.

Görselleri aşağıya ekliyorum. yatağın üzerine serip fotoğrafladığım için buruşuk çıktılar biraz:)

Yaz sezonu için 3 gömlek, 3 tişört, 4 pantolon, bir tulum ve 3 elbisem var. Özel günlerde giymek için 2 kıyafetim var. Dış giyim olarak 2 montum, 2 ayakkabım ve bir çantam var. Hepsini ekliyorum.

Çok beğendim yazını.
Kendini bulmak gerçekten çok rahatlatıyor insanı.

Benzer tarzlardayız. Dikkat çekici giyinmeyi, allı pullu gösterişli kıyafetleri sevmiyorum.
Trençkot, kısa kot ceket ve deri kısa ceketim vazgeçilmez: )
bilekte biten kumaş pantolonların yakıştığını düşünüyorum. Yada kendimi rahat hissediyorum diyelim.
Düşük bel hiç giyemem, belim açıldı mı tedirginliği beni rahatsız eder: )
elbise 2 tane var ve yeterli benim için. Dört beş tane de gömlek tarzı üstüm var.
Dört tanede kumaş pantolan.
Bu yaz kıyafete ihtiyacım yok. Ama basic beyaz tişört belki alırım. Kullanışlı oluyor.

Giyim tarzımız çok benziyor gerçekten. Sarı kesinlikle eve katmadığım bir renk çocuklarda bile. Kalem etek ben de sevmiyorum. Çok tez canlıyım büyük adımlarla yürüyorum kalem etek aldım bir kere yürümek işkence:olamaz: uzun elbise çok severim ama şu sıralar göbeğimden dolayı hamile sanıyorlar giymiyorum :olamaz:
Ben sarı rengi ev dekorasyonun da seviyorum. Özellikle beyaz-sarı dekorasyon çok ferah geliyor gözüme. Ancak kıyafet seçiminde zaten kullanmazdım. Benim için asıl şok yağ yeşili ve kahverengi tonlarının bana yakışmadığını öğrenmek oldu. Çok kullanırdım eskiden.

Çorba eve

Çok beğendim yazını.
Kendini bulmak gerçekten çok rahatlatıyor insanı.

Benzer tarzlardayız. Dikkat çekici giyinmeyi, allı pullu gösterişli kıyafetleri sevmiyorum.
Trençkot, kısa kot ceket ve deri kısa ceketim vazgeçilmez: )
bilekte biten kumaş pantolonların yakıştığını düşünüyorum. Yada kendimi rahat hissediyorum diyelim.
Düşük bel hiç giyemem, belim açıldı mı tedirginliği beni rahatsız eder: )
elbise 2 tane var ve yeterli benim için. Dört beş tane de gömlek tarzı üstüm var.
Dört tanede kumaş pantolan.
Bu yaz kıyafete ihtiyacım yok. Ama basic beyaz tişört belki alırım. Kullanışlı oluyor.
Basic beyaz bence de çok kullanışlı. Mavi’nin basic’lerini seviyorum. Kumaş pantolon ve trençkot harici baya benziyoruz hakikaten:)
Ben kumaş pantolon sevmediğim için çözümü mumlu denim pantolon kullanmakta buldum.

Basic beyaz bence de çok kullanışlı. Mavi’nin basic’lerini seviyorum. Kumaş pantolon ve trençkot harici baya benziyoruz hakikaten:)
Ben kumaş pantolon sevmediğim için çözümü mumlu denim pantolon kullanmakta buldum.

cevabın başındaki "çorba eve" ne olaki: ))) Henüz aç da değilim ama: )

Mumlu denim hiç kullanmadım, bir deneyeyim ihtiyaç halinde. Ütü problemi de kalkar ortadan böylece.

Herkese merhaba, Oku oku biteremedim elecda elecda :KK48:, artık biraz geriden gelip ara ara da gunceli takip etmeye çalışacagım. Sen ve arkadaslar ne kadar değerli bilgiler paylaşmışsınız , okuyup faydalandıklarım için teşekkür ederim :KK200:
Ramazanın ilk günü toplantı ile geçti biraz açlık ya da susuzluk hissetmiyorum henüz ama genel olarak enerjim düşük hiç çalışasım yok:işsiz:
Akşama mercimek çorbası, çoban kavurma, salata, yoğurt olacak bizde.
Sizi takip etmek çok keyifli, fırsat buldukça ben de rutinlerimden bahsetmek isterim, verimlilik düzeyleri tartışılır ama:KK48:

Herkese merhaba, Oku oku biteremedim elecda elecda :KK48:, artık biraz geriden gelip ara ara da gunceli takip etmeye çalışacagım. Sen ve arkadaslar ne kadar değerli bilgiler paylaşmışsınız , okuyup faydalandıklarım için teşekkür ederim :KK200:
Ramazanın ilk günü toplantı ile geçti biraz açlık ya da susuzluk hissetmiyorum henüz ama genel olarak enerjim düşük hiç çalışasım yok:işsiz:
Akşama mercimek çorbası, çoban kavurma, salata, yoğurt olacak bizde.
Sizi takip etmek çok keyifli, fırsat buldukça ben de rutinlerimden bahsetmek isterim, verimlilik düzeyleri tartışılır ama:KK48:
Tekrar aramıza hoş geldin:)
Rutinlerinden bahsedersen çok sevinirim. Rutin dediğin sürekli geliştirilen bir şey zaten:)

Merhabalar,

Sabah işe geldim. Masam evrak dolmuş :işsiz:
Herkes birşeyler istiyor:) Hepsini ajandama yazdım. Önceliklendirmemi yaptım. Sıraya göre işleri halletmeye başladım. Az önce ara verip aylık yemek planını hazırladım. Görseli ekleyeceğim.
İşyeri Mayıs ayı planını da oluşturmam gerekiyor.
Yemek listeni paylaşmışmıydın gözük müyor ben de :bicak:

Eklentiler

• 858D4847-C910-4B31-8835-C56C76A00EED.jpeg
    858D4847-C910-4B31-8835-C56C76A00EED.jpeg
    130,9 KB · Görüntüleme: 96
Ben sarı rengi ev dekorasyonun da seviyorum. Özellikle beyaz-sarı dekorasyon çok ferah geliyor gözüme. Ancak kıyafet seçiminde zaten kullanmazdım. Benim için asıl şok yağ yeşili ve kahverengi tonlarının bana yakışmadığını öğrenmek oldu. Çok kullanırdım eskiden.
önceden çok kullanırdın ama yakıştırır mıydın kendine? renk analizinden sonra mı hoşuna gitmemeye başladı, o süreci merak ettim:)

459. sayfada paylaşmıştım ama açılmadıysa küçük resim olarak buraya ekleyeyim
sarma-dolmaları kıymalı mı yapıyorsun? sarma/dolma ile kuskus salatası ikisi de karbonhidrat gibi geldi bana da, belki de kuskus salatası dediğin şeyi anlayamadım:)

459. sayfada paylaşmıştım ama açılmadıysa küçük resim olarak buraya ekleyeyim
Tesekkur ederim, ben menulerimi haftalık yapıyorum o hafta hangi sebzeyi guzel bulduysam ya da buzlukta et/kofte hangisi kaldıysa ona gore ayarladığımdan haftalık yapıyorum ama aylık yapmak da zaman tasarrufu saglar. Genelde haftada 1 baklagil, 2 sebze, 2 et, 1 karbonhidrat şeklinde oluyor. Pilavı az yapmaya çalışıyorum, haftasonları hazır mı takılıyorsunuz

elecda elecda çok güzel tarzın seçimlerin
Tarzını bulmak için nasıl bir analizi nereye yaptırdın?
Senin kıyafetleri görünce kendi gardropumdan kurtulma isteği perçinledi
Sanırım tarzımı bulma çabam henüz oturmadı
Nasıl yapacam bilmiyorum 🤔

önceden çok kullanırdın ama yakıştırır mıydın kendine? renk analizinden sonra mı hoşuna gitmemeye başladı, o süreci merak ettim:)
Renk analizi yapan kadın, insanın bilinç altının kendine yakışan renklere yönlendirdiğini söylemişti. Mesela ben mor, bordo ve lacivert çok severim. En yakışan renkler de bu üçü çıktı. Kahve tonlarının yakışmadığını fark etmemişim, analizden çıktıktan sonra dikkatli bakınca fark ettim:)

sarma-dolmaları kıymalı mı yapıyorsun? sarma/dolma ile kuskus salatası ikisi de karbonhidrat gibi geldi bana da, belki de kuskus salatası dediğin şeyi anlayamadım:)
Sarma-dolma kıymalı ve üzerine sarımsaklı yoğurt ile yeniyor biz de. Kuskus salatası değil, kuskus pilavı:) Benim annem dolma-sarma yanına ya fırında makarna yapardı ya da erişte, kuskus gibi şeyler. İşyerinde de yanına börek çıkıyor:)

Tesekkur ederim, ben menulerimi haftalık yapıyorum o hafta hangi sebzeyi guzel bulduysam ya da buzlukta et/kofte hangisi kaldıysa ona gore ayarladığımdan haftalık yapıyorum ama aylık yapmak da zaman tasarrufu saglar. Genelde haftada 1 baklagil, 2 sebze, 2 et, 1 karbonhidrat şeklinde oluyor. Pilavı az yapmaya çalışıyorum, haftasonları hazır mı takılıyorsunuz
Ben sebzeyi çiftlikten söylediğim için mevsimde ne varsa her hafta bir olacak şekilde menüyü hazırlıyorum. Bizim de bir baklagil-et-sebze-dolma-et gibi gidiyor genelde. Perşembe ve cumaya özellikle artan dolma, karnıyarık gibi yemekleri planlıyorum. Böylece Cumartesinin öğle ve akşam yemeği çıkmış oluyor. Pazarları genelde kolaya kaçıyorum. Buzluktan mantı yapıyorum veya lahmacun sipariş ediyoruz.

elecda elecda çok güzel tarzın seçimlerin
Tarzını bulmak için nasıl bir analizi nereye yaptırdın?
Senin kıyafetleri görünce kendi gardropumdan kurtulma isteği perçinledi
Sanırım tarzımı bulma çabam henüz oturmadı
Nasıl yapacam bilmiyorum 🤔
Canım renk analizini İstanbul’da Oya Komar’a yaptırmıştım. 5 sene oldu sanırım. Onun haricinde tarzımı yazıda anlattığım gibi buldum. Pinterestte kombinlere baktım, beğendiklerimi kaydettim. Sonra da ben bunu niye beğendim diye üzerine düşündüm.

elecda elecda vestiyere takmış gibi görünüyorum biliyorum ama benimki de düzgün olsun istiyorum 😂 senin vestiyere nasıl askı takılıyor özel mi yaptırdın? Yoksa askıların mı özel? Ben de askı için demir takalım dedim eşime ama askıyı ölçtük olmuyor 🤷‍♀️

Back