Selamlar,
İşyerim devam ediyor bugün belli oldu
Çok teşekkür ederim canımCok sevindim hem senin adina hem cocuklar adina hemde ulkemde 1 is yeri kapanmasin devam karari hepimiz icin iyi
Aşırı sevindimSelamlar,
Mesela perşembe günü 5 saat 11 dk whatsapp kullanmışım
Bu ne kadar kötü ya.
Lütfen bana bir şeyler önerin arkadaşlar
Kendime telefon kullanma saati mi koyayım, inteneti mi kapatayım
Tuşlu internetsiz telefon mu alayım?
Ama o zaman da hiçbir arkadaşım ile iletişimim kalmayacak, asosyallikten bunalırsam? Dört duvar arasında depresyona da girerim gibi geliyor.
Whatsappta ne konuşuyorsun bu kadar derseniz aynı dönem içinde bebeği olmuş 7 arkadaş daha var. Bebekleri konuştuğumuz bi grup var sohbetten keyif de alıyorum.
Üniversiteden bi kaç arkadaş dedikodu yaptığımız bi grup var. En çok buralarda yazışıyorum.
Ben 3 saatte 1 kuralı koydum kendime, ama arama mesajlaşma hariç. Çünkü çok zamanımı alan şeyler değil arama ve whatsup. Ben buraya ve instaya çok bakıyordum. İnsta ve face yi sildim, senin zAten yokmuş. Buraya ve pintereste 3 Saat dolmadan bakmıyorum. Bakınca da çok zamanımı almıyor zAten.Mesela perşembe günü 5 saat 11 dk whatsapp kullanmışım
Bu ne kadar kötü ya.
Lütfen bana bir şeyler önerin arkadaşlar
Kendime telefon kullanma saati mi koyayım, inteneti mi kapatayım
Tuşlu internetsiz telefon mu alayım?
Ama o zaman da hiçbir arkadaşım ile iletişimim kalmayacak, asosyallikten bunalırsam? Dört duvar arasında depresyona da girerim gibi geliyor.
Whatsappta ne konuşuyorsun bu kadar derseniz aynı dönem içinde bebeği olmuş 7 arkadaş daha var. Bebekleri konuştuğumuz bi grup var sohbetten keyif de alıyorum.
Üniversiteden bi kaç arkadaş dedikodu yaptığımız bi grup var. En çok buralarda yazışıyorum.
Gözün aydın elecdacımSelamlar,
Bu konuda söz söyleyecek yetkinliğim yok. Sadece şunu söylemek istiyorum emzirirken internette vakit geçirmene üzüldüm. Bebeğinle kurduğun o muhteşem bağlantıyı sabote etmen çok üzücü. Sen de üzülüyorsun belli ki bu duruma.Herkese çok selam bir süredir okuyamadım sayfaları, uygun zamanda kaçırdığım yerleri okurum.
Benim bu aralar (hatta uzun zamandır) kendimde rahatsız olduğum bir şey var.
İnternet bağımlılığı.
Geçen gün eski ajandama baktım. İnternet saatini azaltmayı kendime hedef koymuşum. Ama sonuç başarısız.
Duruma bakarsak:
3 aydır tek gündemim bebek, evden çok çıkamadığımdan ve arkadaşlarımın çoğu haftaiçi çalıştığından tek sosyalleşme aracım telefonda konuşmak hatta daha ziyade whatsapp üzerinden mesajlaşmak, gruplarda konuşmak şeklinde...
Ama bunu abartmış durumdayım.
Telefon elimden düşmez oldu. Yemek yerken, emzirirken vs vs.
Evde tv izlemiyorum gün içinde bebek uyanıkken özellikle.
Telefonla ilgilendiğimde de o da bana değil telefona bakmaya başladı farkındayım. Ama her boş anımda (bazen dolu anları bile telefonu bilgisayarı kullanmak için boşaltıyorum) intenete bakıyorum.
Bu bağımlılıktan kurtulmak için eşimle telefonları değiştirdik onunkinin şarjı gitmiyor, daha eski model kullanımı zor. İşe yaradı mı? Hayır! artık prize yakın oturup kalıyorum ve telefonu kullanırken daha zorlanıp sinir oluyorum
Ekran süresini kısıtlayıcı uygulamalar yükledim, ilk bi kaç gün işe yaradı sonra o da bitti.
Ben galiba bağımlıyım ve bununla yüzleşmeliyim. Şu saatte emzirmeye kalktım bebeğim çoktan uyudu ama ben uyumak yerine yine telefona sarıldım. Gerçekten günüm boşa geçmiş gibi hissediyorum, gözlerim sürekli ekrana bakmaktan yoruluyor ve vicdan azabı da duyuyorum.
Bir uzman yardımı almadan önce yapabileceğim bir şey var mı sizce?
Hava güzel olsa alacağım bebeği de kendimi dışarılara atacağım.
Şu an internet/telefonu bıraksam ne yapacağımı şaşırıyorum. O boşluğun yerine ne koyabilirim?
Whatsapp ı silmeye cesaretim yok resmen. Bu nasıl bir bağımlılık...
( arkadaşlarımın hayatını takip ettiğim instagram, Facebook gibi hesaplarım yok)
Süpersin. Yazdıkların motive etti beni...Bugün itibariyle yüksek lisansımın ilk dönemini başrıyla bitirmiş bulunuyorum çok şükür
Yorucu bir o kadar da verimli yeni bilgilerin öğrenildiği bi süreç geçirdim
İkinci dönem bi buçuk ay sonra başlayacak nasipse o zamana kadar kitap okumaya ağırlık vereceğim..
Evi baştan aşağı temizlemem gerek
Mutfak dokabı ve konsol çekmeceleri düzenleyeceğim
Çalışma saatim 8.00-12.00 oldu İnşaallh daha vermli kullanabileceğim vaktimi..
Spora kaldığım yerden devam
Oğlumla daha nitelikli zaman geçirmeye gayret edeceğim
Daha naif bir anne olacağım
Niyetiö bu yönde
Yeni bir film izlemek bu ay ki hedeflerimden
Bu konuda söz söyleyecek yetkinliğim yok. Sadece şunu söylemek istiyorum emzirirken internette vakit geçirmene üzüldüm. Bebeğinle kurduğun o muhteşem bağlantıyı sabote etmen çok üzücü. Sen de üzülüyorsun belli ki bu duruma.
Ben yapı itibariyle bağımlılık özelliği olan bir insan değilim. Bunun çok çeşitli nedenleri olabilirmiş. O yüzden sana bir şey öneremeyeceğim. Sevgiler
evde yapabileceğiniz örgü veya dikiş veya elişi vb.... türü hobiler araştırsanız. bebeğe hırka, yelek, patik örebilirsin mesela, hem faydalı bir etkinlik olur. bebeği olan annelerle ayda veya 15 de bir buluşup sosyalleşebilirsiniz.Evet tabiki üzülüyorum, gündüz uyanık emiyorken onu inceliyorum , konuşuyorum. Zaten emme süresi 5 dkyı geçmiyor. Ama gece uyurken emiyor diye mi nedir ben de elime telefon almış buluyorum kendimi.
Benzer sorunu olan ve psikologa danışan bir arkadaşımla konuştum. O da bulunduğu şehirde yalnız, sürekli evde ve bebeğine bakıyor. Psikolog bu durumunu yalnızlığına bir çıkış kapısı aramak olarak değerlendirmiş ve işe döndüğünde halen devam ederse o zaman görüşelim tekrar bu konuyu demiş. Benim de durumum farklı değil, eşimle sohbet edemez olduk. Daha doğrusu o zaten az konuşan biridir oldum olası. Ben gün içinde olan biteni anlatırdım ona sorardım vs. Sohbeti ben yönetirdim. Şu an gündemim sadece bebek olduğundan galiba benden sıkılıyor. Bebek 20.30 da uyuyunca 22-23 e kadar öyle konuşmadan oturuyoruz. Eşim sürekli hadi git yat bebek uyumuşken dinlen diyor. O internet üzerinden satranç oynuyor, benim sevemeyeceğim bi yabacı diziyi izliyor.. ısrarla bebeğin yanına gönderiliyorum. Uykum yok ya da sohbet etmemiş olduğumuzdan tatmin olmadığım için ben de gece gündüz birisiyle konuşmazsam patlayacak duruma geldiğimden telefona sardım.
Eşimle eskisi gibi vakit geçirmeyi çok özledim. Artık aramızda bir mesafe var gibi. Eskiden ne güzel geçerdi beraberken zaman. Bence şu an hayatımdaki boşluğu telefonla dolduruyorum ve bundan nasıl kurtulacağımı bilmiyorum.
evde yapabileceğiniz örgü veya dikiş veya elişi vb.... türü hobiler araştırsanız. bebeğe hırka, yelek, patik örebilirsin mesela, hem faydalı bir etkinlik olur. bebeği olan annelerle ayda veya 15 de bir buluşup sosyalleşebilirsiniz.
S Spizella Sikintilarini okuyunca bende o gunlere geri gittim , yorum yapmadan duramadim. Ben uzun sure akilli tlf almadim. Her ortamda kafasini telefondan kaldirmayanlara sinir olurdum. Cevre baskisina dayanamayip aldim.Cok sukur bagimli olmadim.
Senin sikintilarini yalniz basina bebek buyuten herkes yasiyor. Durumu kabullenmek gerek. Sana tek tavsiyem bebeginin her dakikasinin tadini cikar. Oyle cabuk buyuyorlar ki, sonra kendini sevdirmiyorlar. Bebekligini ozluyorsun, ozel anlarinizi ozluyorsun.. Yapabildigin kadar bebegine odaklan. Ben yetersizlik hissimi tetikleyen her ortamdan, her insandan uzaklastim. Mukemeliyetci dusuncelerimi rafa kaldirdim. Elimden geleni yapiyorum.
Bebeginin tadini cikar, bu gunler geri gelmeyecek.
Senin de bu cümlen sayesinde mutlandımSüpersin. Yazdıkların motive etti beni...
Aşırı sevindim
Gözün aydın elecdacım
Günaydın kızlar,
sağlığımı geri kazanmış bulunuyorum inşallah bir daha hastalanmam. Oh bee.
elecda iş yerinin devam etmesine çok sevindim. belirsizlik ve düzen değişikliği riski ortadan kalkarken aslında rutin hayatımızın ne kadar sevilesi olduğunu da bu vesileyle tekrar hissetmiş oldun.
S Spizella bence whatsapp gruplarından bir süre uzaklaşacağını söyleyip çıkabilir ya da uyarıları kapatabilirsin.. aslında bende de tam tersi bir eğilim vardı instagrama çok bağımlıydım. Sanıyorum aştım. Aslında belki sende instagram açıp kafana uyan desteleyici ilgi alanlarına uyan birkaç hesap eklemelisin ve onlarla whatsapp tan daha kısa süren bir etkileşim oluyor. Bakıp post varsa okuyorsun sonrada çıkıyorsun. whatapp gruplarına bir kez bende katılmıştım böyle bir şey olamaz insanlar 7/24 yazışıyor. Akıl almaz geldi sanırım 1 hafta dayanabildim. Çok yorucu bunu kendine yapmamalısın bence.
Selamlar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?