Popüler Konu Verimli Rutin

Teşekkür ederim canım.ben de baya strese girdim.Peki bakıcını nereden buldun acaba?bu tür işleri ayarlayan şirketlerden mi yoksa tanıdık vasıtasıyla mi?Allah hepimizi vicdanlı insanlarla karşılaştırsın?

Benim oğlum krese başladığında 16 aylıkti. Onunla ilgili verdiğim en doğru kararlardan biriydi. Birkaç aydır babaannesi bakıyor , çok da güzel bakıyor sağ olsun , ama yaşıtları ile olmanın onlara katkısı çok fazla gerçekten.
Birkaç ay sonra tekrar krese başlayacak. Ve ben çok mutluyum. İyi bir kreş bulursanız bu karar eminim sizi de mutlu eder.

Hoş geldin canım
Hakikaten zaman hızlı geçiyor. Sen de çok iyi bir insansın canım
Kitap önerilerini bekliyorum.
Sevgiler

Evinin yakın olup olmamasının bir önemi yok bence. Senin istediğin saatte gelebiliyorsa sorun yok. Ben bakıcı ararken, daha önce kendi çocuğu, torunu vs. dışında başkasının evinde çocuk bakmış olması, sigara kullanmaması ve 40 yaş üstü olmasını istemiştim. Akıllı telefon kullanamayan, daha anane, babaanne modeli bir kadın olsun diye düşündüm. Hem daha sabırlı oluyorlar hem de teknoloji ile araları bozuk olduğu için çocuktan gözünü ayırma ihtimali azalıyor.
Bir de bakıcıyı başlatmadan önce evdeki TV yayınını kapattım. Gün içerisinde tv seyretmesi veya çocuğu tv karşısına koyma ihtimalini ortadan kaldırmak istedim.
Kamera koymadım, çünkü 3 ay beraber baktık, kendisinden emin olduktan sonra işe başladım. Sana da bakıcıyı işe başlamadan en az 2 ay önce başlatmanı, bu sırada gözlemlemeni ve gerekli müdahaleleri yapmanı tavsiye ederim.

Hoş geldiniz

Ben senin yerinde olsam yarım gün kreşe başlatırım. Öğlene kadar orada kalır, öğlen eve gelir, uykusunu uyur, sonrasında da beraber vakit geçirirsiniz. Ela'yı 3 yaşında yarım gün kreşe başlattım ve 4 yaşında tam güne çevirdim. Nasıl kreş seçimi yapılır konusunda uzun bir yazı yazmıştım. 35. sayfada bulabilirsin canım.

Selamlar Hanımlar,

Kayınvalidem, görümcem ve kızı hafta sonuna kadar bizdeler. Bakıcı ablamız da evde. Öyle olunca, evde metrekareye bir insan düşüyorBen de şimdi bilgisayarımı alıp, sevdiğim bir kafeye kaçtım. Evden buraya yazmam pek mümkün olmuyor.

İşyerim ile ilgili yarın yönetim kurulu toplantısı var. Şirketin kapanıp kapanmayacağının kararı verilecek diye umuyorum zira belirsizlik son derece rahatsız edici bir hal aldı. Şubat ayında vermem gereken 3 tane denetim var, bunları iptal edecek miyiz, boşa mı hazırlanacağım gibi sorular uçuşuyor kafamda.

Bu arada biri Ankara'da biri İstanbul'da olmak üzere iki tane iş teklifi aldım. Şirketin durumu belli olmadan iş görüşmesi yapmak istemedim. İstanbul'daki şirket oraya yerleşmeden çalışmamı kabul edecek gibi görünüyor. Önceliğim Ankara olur tabi. Bir yandan da kendi işimi kurmak ile ilgili araştırma içerisindeyim. Hayatımın önemli dönüm noktalarından birini yaşayacağım, umarım sonuç hayırlı olur.

inşallah gönlünüzce olur sevgili elecda

metrekareye 1 insan düşmesi

Her şey en hayırlı şekilde gerçekleşsin
Sen bu donanımla her yerde her şekilde başarılı ve mutlu olursun inşaallah

Merhaba kızlar, bir türlü düzenli yazamıyorum ama yeni yılda aldığım kararlarımın çoğunu uygulamaya gayret ediyorum.Annem rahatsız hastanede filan yattı yanına gidip geldim epey koşturmacali bir hayatım var uzun süredir.
2 tane ayri üniversite de iki ayrı bölüm okuyorum açıköğretim son iki haftadır epey yoruldum arka arkaya oldu sınavlar. Hedefim Allah nasip ederse bu yıl okullari bitirmek.Bu iki okul için son senem bebek gelene kadar ikisinide bitirmeye gayret edeceğim. Elecda bir kızım olmasını çok istemistim hatta sen kızım olacak dediğinde hamilesin duan kabul olur bana da dua eder misin demiştim kizimiz olacak çok sukur Rabbim nasip etti sağlıkla hayatımıza katılır inşallah. Aldığım kararların uygulamasına gelirsem
Namazlarımı düzenli kılmaya gayret ediyorum,
Dedikodu yapmıyorum olan ortamlardan mümkün mertebe uzak kalmaya çalışıyorum.
Günde mutlaka bana faydası olacak birşeyler okumaya gayret ediyorum,
Finansal anlamda ise yüklü bir güne girdigim için, doğum için özel hastane masrafları girdiği için Birde odedidigimiz ev kredisinden dolayı bu ay kenara birşey koyamadım. Sizler nasılsınız?

Birde tecrübeli annelerden tavsiye istiyorum kızlar. Bebek için nasıl bir beşik tercih etmeliyim pedadoglar güvenli bağlanma için anne yani beşik öneriyorlar fakat o beşiklerde 12-24 ay yatabilicek bu süreçten sonra baza,yatak vs de yatması için ise çok küçük olacak.Montesori olursa ancak yatabilir onuda pek düşünmüyorum. Birde beşiğin mesela akşama kadar salonda akşam ise yatak odasına taşımak için portatif olması gerekir mi. Kendi gardrobumuz çok kullanışsız olduğu için bebek için de gardrop alıyım diyorum şifonyer e gerek yok diye düşündüm.Sade ilerde rahatca oyun oynayabileceği kadar bir alanı olsun istiyorum dolu dolu tıkış tıkış bir odası olmasın.Yani aslında ben oda yapmış olacağım dolap beşik derken.Yenidogan için ne kadar kıyafet almak mantıklı Haziranda gelecek inşallah. Kafamda epey soru var ilk bebeğimiz olacağı için tecrübesizim gereksiz eşyalarla,kıyafetlerle evi doldurmak istemiyorum. Önerilerinizi bekliyorum

Merhaba öncelikle hayırlı doğumlar diliyorum. Biz park beşik kullanıyoruz, çok memnunun çünkü işimiz bittiği an ortadan kaldırabileceğimizi bilmek benim için önemli. Ve her odaya taşınabiliyor. Ben şifonyeri daha kullanışlı buluyorum. Oğlumun odasında dolabı var, kardeşi için şifonyer alacağım. Kıyafeti az almanı öneririm çünkü çok çabuk büyüyorlar..

Aminn. Yok ben tanıdıklara haber saldım canım. 5 tane bakıcıyla görüştüm. En çok içime sinen kişiyle anlaştım. Annelik hem çok zor hem de çok kolay aslında. Annelik duygusu sana daima doğruyu söylüyor ve yaptırıyor. İç sesini dinle bol bol. Anne olduğumdan beri bir iç sesim olduğunu anladım. Ve bu durumdan çok mutluyum şükürler olsun

inşallah herşey gönlünce olur elecda. Ve tabiki hayırlısı olur.
Evin bu kadar kalabalık olması bana çok batıyor ya. Bir de ben gelenleri eve bırakıp bir yerlere kaçamam da. O yüzden daralıyorum

merhaba. Bebeğiniz hayırlı olsun inş. Kazasız kucağınıza alırsınız inş. Ben ilk 6 ay anne yanı beşik kullandım. 6. Aydan sonra odasını ayırıp park yatak kullandım. Ve hala da kullanıyorum. Oğlum su an 17.5 aylık. Biz eşimle seyahat etmeyi çok severiz. Ve çocukların da uyku düzeni açısından yattığı yerin değişmemesi gerekiyor malum. O yüzden park yatak aldık. Şimdi gittiğimiz her yere taşıyoruz.
Ben oğluma ikea dan 2 kapılı bir dolap ve 3 katlı şifonyer aldım. Rahat rahat sığıyorum. Odasında şu an bir köşe takımı, park yatak, şifonyer ve dolap var. Oyun odamız ayrı. Uyku odasında oyuncak tutmuyoruz (Uykuyla oyunu bağdaştırmaması için). Kıyafet konusunu çok abartmamak lazım. Benim oğluma giydiremediklerin oldu. Hemen büyüyorlar yani
Ay çok uzun yazdım. Hakkınızı helal edin

Çevremde çoğu kişi aynı görüşte
Ancak yavrum tanımadığı ki bizimde bilmediğimiz insanların yanında ne tepki verir bilmiyorum
Gerçekten güzel davranırlar mı beni en çok düşündüren şey
İlerisi için bu okul tecrübesi önemli

Okudum kaydettim canım
Bu sanah evimize yakın ve bir süredir takip ettiğim kreşten randevu aldım
Bi iki saate gidip görüşeceğim
Söylediklerini not ettim teşekkür ederim

Herkese iyi akşamalr

KReş kreş geziyoruz
görüştüğümüz kardeşlerimden birisi kafama yattı
yani şöyle söyleyebilirim materyalleri vssi bana yeterli gelmiyor ben daha çok ahşap seviyorum oyuncaklarda materyallerde masallarda ama daha çok plastik kullanılmış
onun dışında kreş aşırı temizdi çok düzenliydi ve
bütün yemekleri orada yapılıyor kilerlerini gösterdiler: her şey ev yapımı meyve suları yazdan saklanan vişneler şeftaliler Portakallarla yapılıyor muş öğretmenimizle tanışmadık ama onunlada yarın tanışacağız inşallah
fiyatı da uygun
benim işime de evime de çok yakın bir yer ve müdürü de gayet güzel tanıttı kurumunu
Sabah çalışmak için müdürümle görüşeceğim
oğlum u kreşe bırakıp işe geçmeyi 12 gibi çıkıp onu almayı düşünüyorum nasipse
Sonrasında öğle yemeği yeyip uyursa ben de o süre zarfında dinlenirim işlerimi hallederiö diye düşünüyorum

Hayırlı olsun. Bence kreş güzel bişey çocuklar için. Ilk günler huysuzluk olabilir belki. Bizim ilk heves geçtikten sonra gitmek istememeye başlamıştı oğlum. Bu sene neredeyse sorunsuz gitti maşallah diyeyim. 15 tatilden sonra nasil olur bilmiyorum ama. Onarım şu olabilir kaygınızı çocuğunuza yansitmayin ve onun yanında okulla ilgili olumsuz bişey konuşmamaya dikkat edin.

herkese meraba :)
biz kreşli olduk :) bugün itibariyle başladık :)
ilk günler için önerileriniz varsa öğrenmek isterim :)

Oğlumu kreşe başlattığım gün; onu sokakta hiç tanımadığım birisine emanet etmiş gibi hissetmiştim. İlk hafta 2 gün boyunca kreste kalıp kameradan izlemiştim. Ve o bir hafta da 2-3 kilo vermiştim.
Bunlar benim duygularımdı. 16 aylıktı.
Şu an gülümseyerek anımsıyorum. :)

Bildiğim bir şey var ki çocukların psikolojileri sandığımız kadar hassas değil.

Seni çok iyi anlıyorum. Ama şunun garantisinide veriyorum bir süre sonra bakıcaksın ki birkaç saat aklına bile gelmemiş. Zaten yarım gün.
Ona katkısı çok olacak.

Şefkatli insanlarla karşılaşsınlar benim en büyük temennim hep bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…