Merhabaa,
Uzun zamandır -sanırım çoook uzun zaman oldu- yoktum. Biraz geriye dönük okudum, ne kadar dolu dolu olduğunu farkettim bu sayfanın.
Çok ortalardan muhabbete dalmış birisi gibi devam edeceğim; 2019 da daha çok okuyacak , daha çok film izleyecek, ve daha çok kendimi seveceğim diye hedefler koydum kendime.
Yaklaşık 3 haftadır televizyonumuz da yok. Başta garipsesek de şu an alışmış durumdayız. İnanın kitap okumamıza eşimle başbaşa bir film veya ilgimizi çeken belgeselleri izlememize vesile oldu.
Saçma sapan şeylere takılıp gereksizce öldürüyorduk vaktimizi.
Youtubecta bbcnews ve 140 juniors kanallarında kısa ve çok güzel belgeseller var her gün mutlaka izliyorum. Her gün mutlaka Mesnevi okuyorum birkaç yaprak. Birkaç yıl önce çok ama çok fazla kitap okurdum evlilik ve çocuktan sonra -bunlar belki bahane- çok çok az vakit ayırabildim. Şimdi yine yeniden çok okumaya başladım ve bu beni çok mutlu ediyor. 2 yaşındaki oğlum elinde kitapla gelip 'oku oku' diyince çok mutlu oluyorum.
Her gün en az 20 dk kitap okuma hedefim var bazen 2 saat okuyorum bazen 3 saat. Ama min 20 dk mutlaka okuyorum.
Tüm makyaj malzemelerimi yeniledim ve hepsinden birer ad aldım. Sadece ruj ve ojelerim yedekli.
Kendi değerimin farkına varmayı öğreniyorum. Öğreniyorum diyorum çünkü bir süredir gerçekten kendimi yaşamamış olduğumu farkettim. Anneyim , eşim, çalışanım, gelinim, evladım ama kendim olmayı unutmuşum sanki bir süredir.
Hep ikinci plana atmışım kendimi.
Biliyor musunuz kahve yaptığımda bile kendime en köpüksüzünü alırdım. Komik bir örnek belki ama bu bile bu durumla alakalı idi. Artık en köpüklüsünü kendime alıyorum.
Klasik ama gerçekten insan kendini severse ve kendini mutlu ederse aynı orada karşısındakileri mutlu ediyor.
Kendinden vermenin en sevdiklerine bile olumsuz yansıdığını gördüm ve buna bir dur deme vakti geldi. Ama bu durum o kadar sinsice ilerlemişki yıllar içinde kolay kolay değiştirilmiyor ne yazık ki. Hep bize toplumun biçtiği roller bunlar. Ben kendime değer verip sevdikçe insanaların bana daha fazla saygı duyduğunu gözlemledim.
Çok karmaşık oldu farkındayım. İşin özü kendimi seviyorum, canım kendim :)
@elecda kocaman sevgiler sana. Ben seni tanıdığımda galiba Ela 2,5 larında idi. Zaman ne çabuk geçiyor. Senin çok iyi bir insan olduğunu her fırsatta dile getirip hatırlatacağım. Çünkü gerçekten çok çok azsınız...
Bir ara kitap önerisi de yapacağım şansıma çok güzel ve kaliteli kitaplara denk geldim... :)