Oğlumu kreşe başlattığım gün; onu sokakta hiç tanımadığım birisine emanet etmiş gibi hissetmiştim. İlk hafta 2 gün boyunca kreste kalıp kameradan izlemiştim. Ve o bir hafta da 2-3 kilo vermiştim.
Bunlar benim duygularımdı. 16 aylıktı.
Şu an gülümseyerek anımsıyorum. :)
Bildiğim bir şey var ki çocukların psikolojileri sandığımız kadar hassas değil.
Seni çok iyi anlıyorum. Ama şunun garantisinide veriyorum bir süre sonra bakıcaksın ki birkaç saat aklına bile gelmemiş. Zaten yarım gün.
Ona katkısı çok olacak.
Şefkatli insanlarla karşılaşsınlar benim en büyük temennim hep bu.
Birde tecrübeli annelerden tavsiye istiyorum kızlar. Bebek için nasıl bir beşik tercih etmeliyim pedadoglar güvenli bağlanma için anne yani beşik öneriyorlar fakat o beşiklerde 12-24 ay yatabilicek bu süreçten sonra baza,yatak vs de yatması için ise çok küçük olacak.Montesori olursa ancak yatabilir onuda pek düşünmüyorum. Birde beşiğin mesela akşama kadar salonda akşam ise yatak odasına taşımak için portatif olması gerekir mi. Kendi gardrobumuz çok kullanışsız olduğu için bebek için de gardrop alıyım diyorum şifonyer e gerek yok diye düşündüm.Sade ilerde rahatca oyun oynayabileceği kadar bir alanı olsun istiyorum dolu dolu tıkış tıkış bir odası olmasın.Yani aslında ben oda yapmış olacağım dolap beşik derken.Yenidogan için ne kadar kıyafet almak mantıklı Haziranda gelecek inşallah. Kafamda epey soru var ilk bebeğimiz olacağı için tecrübesizim gereksiz eşyalarla,kıyafetlerle evi doldurmak istemiyorum. Önerilerinizi bekliyorum
İş yerin netlik kazansa kafan rahatlar baya. İnşallah kısa zamanda en hayırlı sonuca ulaşır.Hanımlar günaydın,
Şubat tatili ev karmaşasından buraya yazmaya vakit ayıramadım. Dün öğlen misafirlerimizi uğurladık. Genel bir bildirim yapayım:)
Para Yönetimi
Ocak ayının ortasına kadar gayet iyi giden para yönetimi, misafirlerin gelişiyle birlikte tepetaklak oldu:) Eşimin yeğenine doğum günü partisi yaptık. Tabi Ela’da ortak oldu. Her ikisini de h&m’e saldım. Birer alt üst takım, kolye ve taç aldık. Ela Hanım’a deniz kızı kostümü aldık bir deEşim annesinin cüzdanına giderken 500 lira sıkıştırdı.
Cuma günü maaş aldım. Ev kredisi ve bakıcı ablamızın maaşını hallettim. Bugün 500 usd ve 10 gr altın aldım. Bu hafta birikimli hayat sigortamı dondurup, kredi kartımı iptal edeceğim.
Sağlıklı Yaşam
Son bir haftadır sağlıklı beslenme rutinimi sürdürmek mümkün olmadı. Kayınvalidem mutfağı ele geçirdi. Sabah gözleme akşam mantı derken hamurun dibine vurduk. Görümcem de met ve nuga helvası getirmiş. Ben de bu haftalık durumu akışına bıraktım:)
Bugün sabah 2 haşlanmış yumurta, tulum peyniri, zeytin, ceviz ve ıhlamurdan oluşan kahvaltımı yaptım. D, C, Omega-3 ve Kalsiyum takvilerimi de içtim.
Ela’yı okuldan almaya giderken yürüyüş yapqcağım. Bir de bugün bir ara egzersizlerimi yapmam gerek.
Mümkün Olduğunca İyi Ebeveynlik
Evde misafir olmasını en güzel yanı, çocukların anneye sarmıyor olması sanırım:)) Dün akşam itibariyle annelik görevimi tekrar devralmış bulunuyorum.
Ela’nın okul kıyafeti,çantası, yedeklerini hazırladım. Kızımı yıkadım. Babası kitap ve uyku işini halletti.
İpek artık kahvaltı, öğle, ikindi şeklinde beslenme düzenine geçti. Sabahları yumurta sarısı, beyaz peynir ve tereyağı karışımını süt ile ıslatarak çatalla eziyoruz. Pütürlü bir şekilde tüketiyor. Kahvaltı en sevdiği öğün oldu.
Öğlen yemeğinde sebze çorbası, tarhana çorbası, balkabağı yemeği şeklinde gidiyoruz. İkindi de de yoğurt yiyor.
Verimli İş Hayatı
İş yerimin durumu hala belirsizBen de normal çalışma düzeninde devam etmeye gayret ediyorum ama motivasyonum düşük tabi.
Bu arada Başkent Üniversitesinin Yaşam Koçluğu konusunda online bir eğitimini gördüm. Ona kaydoldum:)
Toplumsal Fayda
Yardım kutusuna kıyafet ve oyuncak koymak dışında yapabildiğim bir şey yok bu ara maalesef.
Etkinliklerle ilgili ve bir çok kreşin sosyal medyada görünen kadar dolu olduklarını düşünmüyorum açıkçası. Beklentinin çok yüksek tutmuyorum o yüzden.YAAA :) deme öyleeeeeeeee
öyle nasıl kilo vermişsinnasıl stres yaptıysan vah kuzum..
gerçekten Allah iyi insanlarla karşılaştırsın çocuklarımızı :)
il k günümüz gayet güzeldi :) bakalım ne sürprizler bekliyor bizleri..
yapılan etkinliklerin içini biraz daha doldurmaları gerektiği izlenimi edindim kurumlar ilgili :)
onu da zamanla oturtacağız..
güzel planlarım var :)
Bu yazacaklarım tamamen şahsi fikrim farklı düşüncede olan tüm arkadaşlarıma saygı duyuyorum.Birde tecrübeli annelerden tavsiye istiyorum kızlar. Bebek için nasıl bir beşik tercih etmeliyim pedadoglar güvenli bağlanma için anne yani beşik öneriyorlar fakat o beşiklerde 12-24 ay yatabilicek bu süreçten sonra baza,yatak vs de yatması için ise çok küçük olacak.Montesori olursa ancak yatabilir onuda pek düşünmüyorum. Birde beşiğin mesela akşama kadar salonda akşam ise yatak odasına taşımak için portatif olması gerekir mi. Kendi gardrobumuz çok kullanışsız olduğu için bebek için de gardrop alıyım diyorum şifonyer e gerek yok diye düşündüm.Sade ilerde rahatca oyun oynayabileceği kadar bir alanı olsun istiyorum dolu dolu tıkış tıkış bir odası olmasın.Yani aslında ben oda yapmış olacağım dolap beşik derken.Yenidogan için ne kadar kıyafet almak mantıklı Haziranda gelecek inşallah. Kafamda epey soru var ilk bebeğimiz olacağı için tecrübesizim gereksiz eşyalarla,kıyafetlerle evi doldurmak istemiyorum. Önerilerinizi bekliyorum
HaklısınEtkinliklerle ilgili ve bir çok kreşin sosyal medyada görünen kadar dolu olduklarını düşünmüyorum açıkçası. Beklentinin çok yüksek tutmuyorum o yüzden.
Bende bir keresinde stajyer öğretmeni o şekilde yakaladım hemen yönetimle görüştüm benim de asla kabul etmeyeceğim bir şey bu. Mutlaka dile getirHaklısın
Ama insan evladına en iyiyi güzeli istiyor her zaman
Ayrıca oğlum 2.5 yaşında ve öğretmenin telefonundan daireli video izlediğini söyledi
Kafayı yedim
Güya öğretmenler girişte telini bırakıyor ve kullanmıyorlardı?
Akşam akşam içim içime sığmıyor kötüyüm
Yanlış tercih yapmış olmak istemiyorum
Umarım açıklaması vardır ki ne olursa olsun kabul edilemez
Bu durumu nasıl dile getirdin?Bende bir keresinde stajyer öğretmeni o şekilde yakaladım hemen yönetimle görüştüm benim de asla kabul etmeyeceğim bir şey bu. Mutlaka dile getir
Çok haklısın.
Bu durumu nasıl dile getirdin?
Şu davranışla kreşten soğudum ayrılmak istiyorum
Ama bu hem oğlum için hem bizin için biraz sorun olur
Çünkü kreş eve çok yakın
Ortam temiz vs
Ve şu an oğlum için önemli olan güvenilir güvenli bir yer olması ve mutlu gitmesi
O da şimdiye kadar hiç sorun çıkarmadı isteyerek gitti
Bu durumu ifade edip değiştirmek mi mantıklı yoksa gemileri yakmak mı?
Bize normalde öğretmenler telefonları bıraktor girişte demişti sahibi ayrıca hazır gıda kullanmıyoruz dedi ancak paylaşım günü çikolata gofret getiren ailelr de var gördüm
Nasıl davranmam gerek ne yapmam gerek bilemiyorum
Şaştım kaldım
Sadece çok üzgünüm
Öncelikle yeni bir hayata hoş geldin:) Kreş ve sonrasında anasınıfı derken çocuklu hayatın başka bir evresine geçiş yapıyorsun. Bir sürü şey yaşanabilir, sükunetini koruyarak hareket etmeni tavsiye ederim. Ben senin yerinde olsam öncelikle sınıf öğretmeni ile “oğlum dün telefondan birşey seyrettiğini söyledi” cümlesini kurar açıklama beklerim. Açıklama doğrultusunda beklentilerimi dile getiririm. Aynı şekilde devam etmesi durumunda yönetim ile görüşürüm. Hemen yönetime gitmek hem sınıf öğretmenini sıkıntıya sokar, hem de yönetimi her soruna dahil olmak zorunda bırakır.Bu durumu nasıl dile getirdin?
Şu davranışla kreşten soğudum ayrılmak istiyorum
Ama bu hem oğlum için hem bizin için biraz sorun olur
Çünkü kreş eve çok yakın
Ortam temiz vs
Ve şu an oğlum için önemli olan güvenilir güvenli bir yer olması ve mutlu gitmesi
O da şimdiye kadar hiç sorun çıkarmadı isteyerek gitti
Bu durumu ifade edip değiştirmek mi mantıklı yoksa gemileri yakmak mı?
Bize normalde öğretmenler telefonları bıraktor girişte demişti sahibi ayrıca hazır gıda kullanmıyoruz dedi ancak paylaşım günü çikolata gofret getiren ailelr de var gördüm
Nasıl davranmam gerek ne yapmam gerek bilemiyorum
Şaştım kaldım
Sadece çok üzgünüm
park yatak .Park yatak park yatak park yatak diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?