• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

26 Kasım -2 Aralık haftası hedeflerim

• Bu haftaiçi evin tüllerini yıka. Her akşam bi posta yıka, as, diğerini makineye at.
  • Başkalarını eleştirmeyi bırakma egzersizi yap. Dedikodulu ortamlarda sessiz kal, olaylarla kendi arana mesafe koymayı sürdür.
  • Bu haftaiçi hiç harcama yapma.
  • Nisa suresini bitir, Maide suresine geç.
  • Gizliajans kitabı bitince yeni bir roman okumaya başla.
  • İnşirah suresini tekrarla.

Misafirimi seviyorum :) Sağolsunlar oturalım hizmet görelim misafiri de değiller. Benimle beraber heryere koşarlar. Beraber yaparız. Bayılırım öyle misafire :))
Sınavsız ikinci üniversite olayı varya. Oldum olası Çocuk Gelişimi okumak istemiştim. Fırsat çıkınca hemen başvurdum.
Ama ben baya tembelleşmişim farkında olmadan :110:
Dediğini gibi yapmayı deneyeceğim. Her akşam için bir konu az kalır. Ama artık bir plan dahilinde her akşam okuyacağım inşallah :)
Ne güzelmiş misafirin. Bu haftaiçi için sana enerji vermiştir o zaman.
Ben de ikinci üniversiteyi kaç senedir istiyorum sözde ama bi başvuru yapmadım. Hep sözde kaldı. Sen ne güzel başlamışsın. Gerisi gelir. Başarılar:KK200:

Ne güzelmiş misafirin. Bu haftaiçi için sana enerji vermiştir o zaman.
Ben de ikinci üniversiteyi kaç senedir istiyorum sözde ama bi başvuru yapmadım. Hep sözde kaldı. Sen ne güzel başlamışsın. Gerisi gelir. Başarılar:KK200:
Teşekkür ederim :)
Sen yapmayı düşünüyorsan mutlaka o başvuruyu yapar, başlar ve bitirirsin :nazar::KK52:

26 Kasım -2 Aralık haftası hedeflerim

• Bu haftaiçi evin tüllerini yıka. Her akşam bi posta yıka, as, diğerini makineye at.
  • Başkalarını eleştirmeyi bırakma egzersizi yap. Dedikodulu ortamlarda sessiz kal, olaylarla kendi arana mesafe koymayı sürdür.
  • Bu haftaiçi hiç harcama yapma.
  • Nisa suresini bitir, Maide suresine geç.
  • Gizliajans kitabı bitince yeni bir roman okumaya başla.
  • İnşirah suresini tekrarla.
2. Hedefine bayıldım :) insanda alışkanlık oluyor dimi eleştirmek ve şikayetlenmek

Misafirimi seviyorum :) Sağolsunlar oturalım hizmet görelim misafiri de değiller. Benimle beraber heryere koşarlar. Beraber yaparız. Bayılırım öyle misafire :))
Sınavsız ikinci üniversite olayı varya. Oldum olası Çocuk Gelişimi okumak istemiştim. Fırsat çıkınca hemen başvurdum.
Ama ben baya tembelleşmişim farkında olmadan :110:
Dediğini gibi yapmayı deneyeceğim. Her akşam için bir konu az kalır. Ama artık bir plan dahilinde her akşam okuyacağım inşallah :)
ben de o bölümü istiyorum lisansta okuduğun bölüm yada mezun olduğun lise önemli mi. kriterleri neler biraz bahseder misin.

ben de o bölümü istiyorum lisansta okuduğun bölüm yada mezun olduğun lise önemli mi. kriterleri neler biraz bahseder misin.
Hayır . Sadece herhangi bir üniversite bitirmiş olmalısın. Ben Anadolu Ünv. açıköğretim Çalışma Ekonomisi bitirmiştim daha önce. Şimdide Atatürk Ünv. Açık öğretim Çocuk Gelişimindeyim.
Şöyle bir sıkıntı var ama. Sadece 2 yıllık çocuk gelişimi var. sonradan 4 e tamamlama hakkı verirler mi bilmiyorum.
Buradan alacağım diploma hiçbir işime yaramasa bile en azından çocuğumu büyüttüğüm aşamalarda işime yarar diye düşündüm.
Bu sene geçti ama gelecek Eylül - Ekim gibi sanırım başlar yeniden kayıtlar. Transkip, diploma filan istemişlerdi aklımda yanlış kalmamışsa.

Hayır . Sadece herhangi bir üniversite bitirmiş olmalısın. Ben Anadolu Ünv. açıköğretim Çalışma Ekonomisi bitirmiştim daha önce. Şimdide Atatürk Ünv. Açık öğretim Çocuk Gelişimindeyim.
Şöyle bir sıkıntı var ama. Sadece 2 yıllık çocuk gelişimi var. sonradan 4 e tamamlama hakkı verirler mi bilmiyorum.
Buradan alacağım diploma hiçbir işime yaramasa bile en azından çocuğumu büyüttüğüm aşamalarda işime yarar diye düşündüm.
Bu sene geçti ama gelecek Eylül - Ekim gibi sanırım başlar yeniden kayıtlar. Transkip, diploma filan istemişlerdi aklımda yanlış kalmamışsa.
teşekkür ederim. sanırım ben 4 yıllık şartlarına bakmışım :( 2 çocuklu hayatıma çocuk gelişimi bölümü iyi gelir. eylülde yeniden bakayım.

O zaman 2. Kutucuk mu 3. Kutucuk mı daha öncelikli dersiniz? Yani önemsiz acil işler mi Önemli acil olmayan işler mi
Önemli olan 2. kare yani acil olmayan önemli işler bölümü. Gün içerisinde en çok 2. kareye vakit ayırırsak, 1. karedeki yani acil ve önemli iş miktarı günden güne azalacaktır. Böylece her gün bir kriz çözmekle uğraşmamış olacağız.

sanki acil olanlar önemsiz de olsa öncelikli olmalı gibi. Yoksa yapmazsan gözden çıkardın demektir onu. vazgeçtin mi o işten hayır demek ki acilen yapacaksın. vaktin kalan zamanını da önemli işlere ayıracaksın ki onlar da sıkışıp acil olmasın.
Mantık yürüttüm:KK66:
Doğru bir mantık yürütme:)
Acil işlere mecburen vakit ayıracağız ama acil olmayan önemli işleri zamanında halledersek, gün içerisinde daha rahat hareket edebilir hale geleceğiz.

Güle güle kullan elecda’cım. Bizim mali durumlarımız oldukça kısıtlı bu aylarda. Ben 2019 yılı ajandamı kendim hazırlamayı düşünüyorum o yüzden. Çizgili orta büyüklükte bir defter işimi görür.
Senin tavsiyenle iki aydır bullet journal hazırlıyorum ve inanılmaz faydasını gördüm. Aklıma ne gelirse not ediyorum. Bullet journalımda;
Bir tane aylık takvimim var, tüm ayı topluca görebiliyorum. Haftalık takvimde o hafta hedeflediklerimi yazıyorum. Günlük planlarda o gün halledilecek işleri listeliyorum. Alışkanlık kazanmak istediklerimi habbit trackerda takip ediyorum. Ayrıca gerçekleşen bütçemi kaydettiğim bir sayfam var. O ay hangi kaleme toplam ne kadar para harcamışım onu yazıyorum. Bir de o ay okunan kitap listesi sayfası ekledim. Şimdilik sistem oturmuş gibi görünüyor. Böyle devam ederim umarım.
Çok teşekkür ederim. Kesinlikle herhangi bir defter de iş görecektir. Ben işimin de önemli bir bölümünü evde takip etmeye başladığım için seperatörlü ve telli bir şey alayım dedim.
Ben de ajandayı kullanmaya başladım. Yıllık görünüm kısmını yavaştan dolduruyorum. Terminli işleri yıllık takvime işlemeye başladım.

Selamlar Hanımlar,

Bugün sabah İpek'in 4. ay kontrolü vardı. 1 aydır öksürüğü geçmediği için hava verdiler, sonrasında da şurup içirdiler. Çarşamba günü tekrar kontrole götüreceğim.

Yoğun bir haftasonu oldu. Pazar akşamları pilim bitiyor ve yorgunluktan huysuzlaşmaya başlıyorum. Dün akşam yatmakta oyalandığı için Ela'ya çıkıştım biraz, sonra da özür diledim. "Yorgun olduğumda huysuzlaşıyorum bazen kusura bakma"dedim. "Hiç önemli değil anneciğim" diyip bir tane öptü:)) Bu konuya bir çözüm bulmalıyım, huysuz anne olmak istemiyorum:)

Selamlar Hanımlar,

Bugün sabah İpek'in 4. ay kontrolü vardı. 1 aydır öksürüğü geçmediği için hava verdiler, sonrasında da şurup içirdiler. Çarşamba günü tekrar kontrole götüreceğim.

Yoğun bir haftasonu oldu. Pazar akşamları pilim bitiyor ve yorgunluktan huysuzlaşmaya başlıyorum. Dün akşam yatmakta oyalandığı için Ela'ya çıkıştım biraz, sonra da özür diledim. "Yorgun olduğumda huysuzlaşıyorum bazen kusura bakma"dedim. "Hiç önemli değil anneciğim" diyip bir tane öptü:)) Bu konuya bir çözüm bulmalıyım, huysuz anne olmak istemiyorum:)
Son cümlendeki “bu konuya bir çözüm bulmalıyım” sözün o kadar tanıdık ki. Ben de çok söylerim bu sözü. Çözüm odaklı olmak bu sanırım.

Fiziksel yorgunluk insanı huysuz bir insan yapıyor maalesef. Bunu değiştiremeyiz belki ama daha az yorulabilirsin. Hafta sonunu analiz edince seni neyin en çok yorduğunu tespit edersen işlerin kolaylaşır. Vazgeçilebilecek bişeyler varsa onları yapmamayı dene. Mesela iki gün de sosyalleştiyseniz bunu bir güne indirebilir, diğer günü daha rolantide tutabilirsin. Veya ev işlerine çok enerji harcadıysan ev işlerini minimumda tutacak düzenlemeler yapabilirsin.

Son cümlendeki “bu konuya bir çözüm bulmalıyım” sözün o kadar tanıdık ki. Ben de çok söylerim bu sözü. Çözüm odaklı olmak bu sanırım.

Fiziksel yorgunluk insanı huysuz bir insan yapıyor maalesef. Bunu değiştiremeyiz belki ama daha az yorulabilirsin. Hafta sonunu analiz edince seni neyin en çok yorduğunu tespit edersen işlerin kolaylaşır. Vazgeçilebilecek bişeyler varsa onları yapmamayı dene. Mesela iki gün de sosyalleştiyseniz bunu bir güne indirebilir, diğer günü daha rolantide tutabilirsin. Veya ev işlerine çok enerji harcadıysan ev işlerini minimumda tutacak düzenlemeler yapabilirsin.
Hafta içi bakıcı ablamız sofra kur kaldır, bulaşık makinesi boşalt ve ev toplama işlerini hallediyor. Ben de gün içerisinde hem kendime hem de kızlara vakit ayırabiliyorum. Ancak hafta sonu evin işleri ile birlikte Ela'da bütün gün evde olunca işler karışıyor. Vardığım sonuç ev işlerini hafta sonu kocama ittirmem lazım:)

Günaydın Hanımlar,

Dün kendimce çok da verimli bir gün geçiremedim. Sabahtan doktor vs. derken işler karıştı. Bugün artık günlük rutinime geri döneyim istiyorum. Bunun için dün akşam herkes yattıktan sonra gün içerisinde yapmak istediklerimi "Güzel Bir Gün" kağıdına yazdım. Yazıp listelemek ve işi hallettikten sonra tiklemek beni çok motive ediyor. Listeyi özellikle gün akışına göre hazırladım ki sıra ile tek tek tamamlayabileyim. Karatqy kahvaltımı da eksiksiz yaptığıma göre, bugün işyeri için yapmayı planladığım işlere başlayabilirim. Görseli paylaşıyorum.

Hepimiz için verimli bir gün olması dileğiyle,:KK50:

Sevgiler:KK200:

E2992CBB-60A2-4CF3-BEFC-E7DB05ACF5A7.jpeg

merhaba elecda.
karatay kahvaltısında bildiğim kadarıyla 1çb fındık fıstık vs var. bunlar cildine nasl yansıyor. sivilce vs yapıyor mu?

Ben un içerikli şeyler yediğimde cildimde sivilcelenme oluyor. Onun haricinde çiğ kuruyemişin böyle bir etkisi hiç olmadı. Kavrulmamış ve tuzsuz kuruyemiş tüketiyorum.

selam arkadaşlar kızlarımın biri 11 diğeri 6 yaşında akşamları uyumadan önce hikaye okumamı istiyorlar aralarında yaş farkı var ikisi içinde uygun kitap tavsiye edermisiniz.

Back