Ben ne yapıyprum
arada burayı okuyorum, birebir takip edemedim. yeni paylaşımlar da da çok güzel, aslında hepimizin yaşadığı şeyler. Ne güzel oldu da şurada hayat tecrübelerimizi paylaşıypruz.
Ben malesef çok yavaş kitap bitiriyorum, o da düzensiz zaman ayırmamdan kaynaklı.
Ümit Aktaş ın Mutluluk kürleri isimli kitabını bitirdim. Doğal yaşamı hedefleyen siz değerli dava arkadaşlarım
bu kitabı da tavsiye listesine not alın.
Fitoterapi uzmanı yazar, ekranlardan tanırsınız. Karatay tarazı bir beslenme öneriyor ama kitabı aldığıma pişman olmadım. Yani karatay ın en ince ayrıntısını bildiğimi düşünüyorum kitaba şöyle bir göz gezdirdiğimde karatay ı tekrar eden bir kitap diye önce üzüldüm neyse hızlıca göz gezdirir bitiririm dedim, başlayınca da altını çizerek not tuttarak falan okudum.
Kitabı okuyunca bir kez daha doğal yaşama dönmek isteyecek, kendi yoğurdunzu evde yapacak turşunuzu evde kuracaksınız garanti. Kitaptan sonra 3 bidon turşu kurdum. Zaten elecdanın paylaşımları ile plastikten cama geçiş gibi bir hedef koymuştum kendime turşularım büyük cam kavanozlarda
Probiyotikler, güneşin , d vitamininin egzersizin doğal yaşamın faydaları havada uçuşuyor ve bir şekilde etkileniyorsunuz.
Bazı epilepsi nöbeti türlerinin bu tarz bir diyetle iyileştiğini biliyoruz , son 10 yıldır falan otizm in de agır metal zehirlenmesi, gluten hassasiyeti gibi şeyşerden olduğu iddia ediliyor. Daha da ilerisi şizofreni, bipolar bozukluk, stres, kaygı , hiperaktivite bu bozkluklar ile sağlıksız beslenmenin ilişkisi kitapta çok güzel anlatılmış.
Gelelim diğer kitaplara. Duygusal zeka, duygusal çeviklik gibi kitaplar aldım henüz okumadım. Son dönem beynin çalışması , duyguların ve davranışların oluşmasını merak ediyorum.
İnternetten bu konularda videolar izliyrum ve çok ilginç geliyor.