• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

Öncelikle kendin için önemli olan konuları belirlemen lazım. Ben bunları belirlerken Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı kitabındaki öneriyi uyguladım. Kitapta diyor ki “Kendi cenaze töreninize katıldığınızı hayal edin. Eşinizin, çocuklarınızın, iş arkadaşlarınızın, dostlarınızın ve başka insanların sizin için bir konuşma hazırladığını düşünün. Neler söylemelerini isterdiniz?”

Ben bunun üzerine düşündüm.

Eşim ve çocuklarım ile güzel anılar biriktirmek istiyorum. Bunun için hem ailecek sağlıklı olmaya hem de paraya ihtiyacımız var. Dolayısıyla sağlıklı beslenme ve para yönetimi hedefleri buradan geliyor.

Çocuklarım desin ki “Annem bize sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırdı. İyi bir eğitim almamızı sağladı. Beraber yurt içi ve yurt dışında yaptığımız gezilerde çok güzel zamanlar geçirdik” Bu cümleyi kurmalarını sağlamaya çalışıyorum.

Yine çocuklarımı vicdanlı, ahlak sahibi, kendi ayaklarının üzerinde duran, yaşadığı zorluklardan öğrenen, kendine güvenen insanlar olarak görmek isterim. Dolayısıyla önce ben böyle olmak için kendimi geliştirmeli, sonrasında iyi annelik yaparak adım adım onları bu noktaya getirmeliyim. Mümkün olduğunca iyi annelik hedefi de buradan geliyor.

Dostlarım “Evine misafirliğe gitmekten çok hoşlanırdık. Rahat ettiğimiz, temiz ve düzenli bir evi vardı” desinler ve ailem de bu şekilde bir evde yaşasın diye Sade ve düzenli ev hedefim var.

İş hayatımdaki insanlar “İşini düzgün yapardı. Güvenilir ve disiplinli bir insandı. Benim şunları öğrenmeme vesile oldu” gibi cümleler kursunlar diye Verimli İş Hayatı hedefim var.

Başka insanlar da “ Benim hayatıma şu şekilde dokundu. Onun sayesinde hayatım olumlu yönde değişti desinler diye toplumsal fayda hedefim var.

bunları ben yazmış olabilir miyim diye düşündüm bir an:) hedefler, anlamlar aynı... Allah niyetlerimiz doğrultusunda yollarımızı açsın, kolaylaştırsın inşallah...

Günaydın Hanımlar,

Uzun zamandır ana hedef başlıkları ile paylaşım yapmadığımı fark ettim. Dün için yapayım.

Sağlıklı Yaşam

Dün sabah kalkınca dişlerimi fırçalayıp limonlu suyumu içtim. Saat 09:30'da kahvaltı yaptım. Kahvaltıda 2 adet haşlanmış yumurta, beyaz peynir, 6 tane siyah zeytin, 1 çay bardağı ceviz ve çay tükettim. Öğlen 14:00'de sütlü türk kahvesi ve 1 avuç badem-kuru dut karışımı tükettim. Akşam 18:00'de sütlü bulgur çorbası ve et sote tükettim. Sabah D vitamini akşam yatmadan önce de omega-3 ve kalsiyum takviyelerimi aldım. Şeker ve un tüketmedim. Leptin salgılanması için öğünler arasında minimum 4 saat olması kuralına uygun beslendim.

Sabah kahvaltıdan önce egzersizlerimi yaptım. Öğlen saat 13:00'de İpek ile dışarı çıktık. 1 saate yakın yürüyüş yaptım. Akşam saat 15:30-16:15 arasında da Ela'nın okuluna yürüdüm. Sağlıklı yaşamın iki ana ayağı olan beslenme ve spor açısından başarılı bir gündü.

Mümkün Olduğunca İyi Annelik

Ela'yı okuldan aldığımda arabada saçma sapan bir şey için epey ağladı. Kendimi tutmayı başardım. Bir şey söylemeden o krizi atlattık. İçimden neler neler demek geçti o ayrı:)

Arabayı park ettikten sonra beraber sitenin parkın gittik. Sallanan bir bank var. Oraya oturduk, kucağıma yattı. Hem beraber sallandık hem sohbet ettik. Eve gelince de İpek'i emzirip ana kucağına koydum. Ela'nın odasına taşıdım. Biz Ela ile oyun oynadık, İpek de izledi. Akşam yatarken de kitabını okudum. Sarıldık, uyuttum.

Son bir haftadır Ela sabrımızı epey zorluyor. Eşimin de benim de sesimizi yükseltme durumumuz artmıştı ve bundan rahatsızdım. Dün de birkaç tane kriz yarattı ama küçük hanımın oyununa gelmedim. Sakin kaldım. Bu konuda kendimi tebrik ediyorum:)

Düzenli ve Sade Bir Ev

Dün ev planına göre mutfak temizliği günüydü. Abla mutfağı temizlemeden önce ben girdim. Bütün dolapları tek tek kontrol ettim. Az kalanları not ettim. Çay, kahve kavanozları azalmış, onları doldurdum. Bakliyat kavanozlarını düzenledim. Akşam yatmadan, Ela'ya odasını eşime de portmantoyu düzenlettim:)

İyi Görünmek

Sabahları uyanır uyanmaz yüzümü yıkadıktan sonra ve akşam yatmadan önce, göz altı serumu ve nemlendirici krem sürmeyi alışkanlık haline getirmiş bulunuyorum. Benim için sıkıntılı bir konuydu bu, halletmiş olmaktan kaynaklı mutluyum. Onun dışında dört gün evde olduğum için günlerim ev kıyafeti ile geçiyor. Yeni aldığım ev kıyafetleri psikolojimi olumlu yönde etkiledi. Bütün gün evde olsam da derli toplu bir görüntü insana iyi geliyor.

Verimli İş Hayatı

Evden çalışmak iş yerinde çalışmaktan daha fazla dikkat ve planlama gerektiriyormuş. Evde dikkat dağıtan çok fazla şey var. Bu nedenle saat 10:00-12:30 arası kesintisiz bir çalışma zamanı belirledim. Masadan sadece emzirmek için kalkıyorum. Ayrıca her gün bu zaman diliminde bu konuya da düzenli yazmayı istiyorum.

Etkili insanın 7 alışkanlığı kitabında gün içerisinde yapılması gereken işleri 4 kareye bölüyorduk. Acil ve önemli işler I. Kare idi. Acil olmayan fakat önemli işler ise 2. kareydi. İşe ayırdığım zamanın önemli bir bölümünü 2. kare etkinlikleri içerisinde geçirmeye gayret ediyorum. 1. kare işlerini yardımcım halledebiliyorsa ona delege ediyorum. Halledemiyorsa ben yapıyor ve bir daha bu işin acil noktasına gelmemesi için ne yapacağım üzerine düşünüyorum. Önemsiz-acil ve önemsiz-acil olmayan işleri zaten yardımcı çekirgeye ittirmiş bulunuyorum:))

Para Yönetimi

Bu ay koyduğum limitlere uygun hareket ediyorum. İhtiyaç dışı hiç alışveriş yapmadım. 1 Aralık'ta ihtiyaç kredimi kapatmayı heyecanla bekliyorum:)

Toplumsal Fayda

Şu anki topluma faydam çöpleri ayırmak, giyilebilir ve kullanılabilir durumdaki eşyaları belediyenin kumbarasına atmak ve buraya yazmak ile sınırlı. Daha büyük katkı sağlamak için biraz daha zamanım var.

Hedefim anlamlı bir yaşam. Anlamlı yaşama, günlük aktivitelerimizi uzun süreli hedeflerimiz doğrultusunda gerçekleştirmekle ulaşıldığını düşünecek olursak, dün benim için anlamlı bir gündü. Umarım bugün de bu şekilde olur.

Sevgiler:KK200:

çok faydalı bir yazı:KK200: ben de kısaca kendi bildirgemi yazmak istedim:)

Sağlıklı Yaşam
Güne sabah namazını kılarak başlıyorum. namazdan sonra sirkeli suyumu içiyorum. oğlumla biraz vakit geçirip, hazırlanıp, çıkıyoruz. o meyve yiyor, çünkü okulda kahvaltı ediyorlar. ben de son günlerde kahvaltımı 11-13 arası, öğle yemeği şeklinde yiyorum. sonra o servisiyle okuluna, ben işe gidiyorum. günde 2 öğün besleniyorum; sağlıklı ve Peygamber Efendimiz'in sünnetine uygun olması açısından. bu ara sıfır şeker tüketiyorum. tamamen şekersiz bir hayatı deneyimlemek istedim açıkçası:) vücudumdaki etkilerini gözlemliyorum şu ara; halsizlik olmamakla birlikte, kandaki düşük şeker seviyesinden kaynaklanan üşümeler oluyor. spor yapmak, yüzmek, yürümek, masa tenisidir benim için. fırsat buldukça bunları yapıyorum. yoksa zorunlu olarak ve spor yapıyorum demek için spor yapmak, spor salonlarına kapanmak çekici gelmiyor bana. açık havayı seviyorum, hava bir de güneşliyse değmeyin keyfime... :)

bu hayatta yapabildiğim en iyi şeylerden biri sanırım annelik:) konuyla ilgili olarak kısaca iyi gidiyoruz diyebilirim...

Düzenli ve Sade Bir Ev
düzenli olmakla birlikte, sade ev konusuna süreç açısından biraz opsiyon verdim:) 2. bir ev olabilir ve eşyalar oraya gidebilir düşüncesiyle konuyu 1 yıl erteledim. ama 2.evi de eşya deposuna döndürmemek düşüncesiyle ince çalışma ve planlar içerisindeyim:) vazgeçebileceğim eşyaları ayırıyorum ve elden çıkarıyorum ara ara. bu arada bir Hadis-i Şerif paylaşayım, aklıma geldi: "sade yaşamak imandandır." hayatı doğru ve verimli yaşamak açısından gerçekten islamiyet hayat kılavuzumuz olsa, bize yeterdi ve muhteşem müslümanlardan olurduk şimdiye dek diye düşünmeden edemiyorum...

İyi Görünmek
evde düzgün kıyafetlerle gezmek gerçekten çok olumlu etki ediyor insanın ruh dünyasına. ben de bu konuda hassasım ve dikkat ederim. etrafımdaki bayanları da hatta bu konuda yönlendirdiğim ve olumlu geri dönüşler aldığım vakidir:) kendimiz için, eşimiz, çocuklarımız için iyi giyinmek, iyi görünmek, yalnızca kendimize değil, onların da kendilerine düzen vermeleri ve kendilerini iyi hissetmeleri noktasında kaldıraç oluyor. aslında bu konunun çok daha fazla olumlu etkileri var, kısaca yazdım. bakım konusunda bazı uygulamalarım var, ancak cildim bu ara biraz hassas. aslında bir doktora görünsem iyi olacak, erteliyorum hep. buraya yazdımki bu konuyu 2 hafta içerisinde halledeyim. sorunum; cildim kuruyor ve nemlendirdiğim zaman da kızarıyor. belki bir fikri olan olabilir bu konuda:)

Verimli İş Hayatı
yapılması gerekli acil işleri sabah ertelemeksizin ve sırayla yapıyorum. sonrasında mola verip(şu an olduğu gibi:)), 2. derece işlere geçiyorum. yapılması gerekeni yapmak, olması gerekeni olmak benim hayat felsefem:) diğer türlü kafaya takıyorum ve diğer anları odaklanamayarak, verimsizleştiriyorum.

Para Yönetimi
gereksiz, hedeflerime uymayan harcamalar yapmıyorum. şu an bir çok konuda elimdekilerle yetiniyorum. alışverişin alış kısmını durdurdum gibi bir durum var gıda dışı kalemlerde:) yalnızca oğluma mont almam gerekiyor bu ara. dışarıda yemeyi de oldukça azalttık. bu bir ekip işi;) niyetim hedef olarak, kendime yatırımlık bir ev almak. 40 yaşına kadar çalışmasam da olur seviyesine gelmek fikri beni heyecanlandırıyor:)

Toplumsal Fayda
bu anlamlı yaşam konusunda çok önemli bir başlık. olmazsa olmaz. ben anneliğin toplumsal kalkınma açısından çok önemli olduğunu düşünüp, sosyolojik açıdan bunu görev addediyorum. hayırlı nesiller, hayırlı aileler, daha güzel bir ülke daha güzel bir dünya demek. bu anlamda ailesine ve çocuklarına özen gösteren kişileri görmek beni çok mutlu ediyor:) etrafımdaki insanlara da bunun önemiyle ilgili konuşmalar yapıyorum, onları desteklemeye çalışıyorum. bunu bütçe oluşturma ve tasarruf konularında da yapıyorum. çıkan fırsatları kaçırmamaya çalışıyorum. yetimleri maddi olarak destekliyorum.
hala bütçelendirme konusunu tamamlamamış olmakla birlikte, en büyük hayallerimden biri ihtiyacı olan Afrika ülkelerinden birinde su kuyusu açtırmak. insallah 2019 itibariyle bunu da bütçeme katmak istiyorum.
insanlara verebileceğimiz en kıymetli şey zaman... çocuk esirgeme kurumları yada huzurevleriyle ilgili birşeyler yapmayı çok isterim ancak buna duygusal durumum elvermiyor. çok güçlü duran biri olmama rağmen, çok hassas ve duygusal bir yapım var. onların masum hallerine hiç kıyamıyorum ve muhtemelen karşılarında gözyaşlarımı tutamam. bu yüzden zamanıma değer katacak, zamanı değerlendirebileceğim farklı alternatifleri araştırıyorum şu an. ihtiyaç olsa da ücretsiz dekoratörlük yapabilsem çok sevinirdim:)

başlıklar için çok teşekkür ediyorum sana da elecda. yoksa kendimle ilgili bu kadar şeyi yazma dürtüsünde olmazdım:)

hmmm bir de aklıma geldi; senin tavsiye kitaplarından f. jay inki, anlamlı bir yaşam ve kondo'ları:) okuyan birine diğer Türk yazarları da mutlaka tavsiye ederim, ekstra katacakları var der misin ve buna cevabın ne olur, yazarsan sevinirim:)

Merhaba arkadaşlar, bu sabah deneyimlediğim bir durumu sizinle paylaşmak istiyorum.

Dün akşam eşim “yarın iki yumurtadan sandviç yapacağım” demişti. Duydum bunu ama analiz yapmadım. Heee diyip geçmişim.

Sabah kalkıp bir yumurta kendime bir yumurta eşime haşladım. Eşiminkini mutfak tezgahına bıraktım. Tam evden çıkıyorum eşim bana kızdı. Niye ona bir yumurta haşlamışım diye. Eşim ki yemek konusunda kesinlikle arıza çıkarmaz. Ne olsa yer. Bu konuya bu kadar kızmasına önce şaşırdım. Kendimi savundum. O da akşam sana söyledim ama sallamamışsın diye kızdı durdu bana.

önceki ben olsam bu konuyu hemen kişiselleştirirdim, kendimi haksızlığa uğramış hissedip bu duyguma tamamen kapılır, bir yandan “ben bu aile için neler yapıyorum, her şey yolunda gitsin diye kafa patlatıyorum bir yumurta muhabbeti yapıyor adam, bla bla bla” der, bir yandan aşırı sinirlenip eşimle kavga ederdim. Ve gergin ve mutsuz şekilde evden çıkardım. Tabii tüm gün süren trip atmalar, iç gerginlikleri de bonus olurdu.

Bu sabah öyle olmadı sakince karşıladım. (Nasıl olduysa) ve eşimin ne hissettiğine odaklandım. Onu bu konuda çok iyi tanıyorum. Sorun yumurtayı az yiyecek olması olamaz, akşam onu dinlemediğim için kendini değersiz hissetti. Ve o da bu duyguyla başedemiyor bunu biliyorum. Ona “seni önemsemediğimi mi düşünüyorsun” diye sordum. Evet dedi. Güzelce onu önemsediğimi ve sadece unuttuğumu olayın bundan ibaret olduğunu söyledim. İkna oldu mu bilmiyorum ama daha bişey demedi. Ben de ruh durumumu bozmadan çıktım evden.

Yolda olayı ne güzel çözdüğümü düşünüp daha da mutlu oldum.
Bunu yapabilmeyi ben de çok istiyorum. Okuduğum kitaplardan edindiğim bilgilere göre önemli olan karşıdakinin duygularına odaklanıp duygularını anladığını ona hissettirmek, buna aynalama da deniyor. Karşıdaki kişi anlaşıldığını hissettiğinde beyni "saldır ya da kaç" modundan çıkıp uzlaşabilir duruma geliyormuş, bir diğer deyişle ilkel beyin devreden çıkıp mantıksal beyin devreye giriyormuş :)
Ben bunu maalesef ki eşim ya da diğer kişilere uygulayamıyorum. Şu an için bu durumu sadece oğluma uygulamaya calısıyorum. Daha çok pratik yaparsam belki bir gün hayatımın her alanında uygulayabilirim :) Sen ne güzel kendini geliştirebilmissin.

Günaydın Hanımlar,

Uzun zamandır ana hedef başlıkları ile paylaşım yapmadığımı fark ettim. Dün için yapayım.

Sağlıklı Yaşam

Dün sabah kalkınca dişlerimi fırçalayıp limonlu suyumu içtim. Saat 09:30'da kahvaltı yaptım. Kahvaltıda 2 adet haşlanmış yumurta, beyaz peynir, 6 tane siyah zeytin, 1 çay bardağı ceviz ve çay tükettim. Öğlen 14:00'de sütlü türk kahvesi ve 1 avuç badem-kuru dut karışımı tükettim. Akşam 18:00'de sütlü bulgur çorbası ve et sote tükettim. Sabah D vitamini akşam yatmadan önce de omega-3 ve kalsiyum takviyelerimi aldım. Şeker ve un tüketmedim. Leptin salgılanması için öğünler arasında minimum 4 saat olması kuralına uygun beslendim.

Sabah kahvaltıdan önce egzersizlerimi yaptım. Öğlen saat 13:00'de İpek ile dışarı çıktık. 1 saate yakın yürüyüş yaptım. Akşam saat 15:30-16:15 arasında da Ela'nın okuluna yürüdüm. Sağlıklı yaşamın iki ana ayağı olan beslenme ve spor açısından başarılı bir gündü.

Ela'yı okuldan aldığımda arabada saçma sapan bir şey için epey ağladı. Kendimi tutmayı başardım. Bir şey söylemeden o krizi atlattık. İçimden neler neler demek geçti o ayrı:)

Arabayı park ettikten sonra beraber sitenin parkın gittik. Sallanan bir bank var. Oraya oturduk, kucağıma yattı. Hem beraber sallandık hem sohbet ettik. Eve gelince de İpek'i emzirip ana kucağına koydum. Ela'nın odasına taşıdım. Biz Ela ile oyun oynadık, İpek de izledi. Akşam yatarken de kitabını okudum. Sarıldık, uyuttum.

Son bir haftadır Ela sabrımızı epey zorluyor. Eşimin de benim de sesimizi yükseltme durumumuz artmıştı ve bundan rahatsızdım. Dün de birkaç tane kriz yarattı ama küçük hanımın oyununa gelmedim. Sakin kaldım. Bu konuda kendimi tebrik ediyorum:)

Düzenli ve Sade Bir Ev

Dün ev planına göre mutfak temizliği günüydü. Abla mutfağı temizlemeden önce ben girdim. Bütün dolapları tek tek kontrol ettim. Az kalanları not ettim. Çay, kahve kavanozları azalmış, onları doldurdum. Bakliyat kavanozlarını düzenledim. Akşam yatmadan, Ela'ya odasını eşime de portmantoyu düzenlettim:)

İyi Görünmek

Sabahları uyanır uyanmaz yüzümü yıkadıktan sonra ve akşam yatmadan önce, göz altı serumu ve nemlendirici krem sürmeyi alışkanlık haline getirmiş bulunuyorum. Benim için sıkıntılı bir konuydu bu, halletmiş olmaktan kaynaklı mutluyum. Onun dışında dört gün evde olduğum için günlerim ev kıyafeti ile geçiyor. Yeni aldığım ev kıyafetleri psikolojimi olumlu yönde etkiledi. Bütün gün evde olsam da derli toplu bir görüntü insana iyi geliyor.

Verimli İş Hayatı

Evden çalışmak iş yerinde çalışmaktan daha fazla dikkat ve planlama gerektiriyormuş. Evde dikkat dağıtan çok fazla şey var. Bu nedenle saat 10:00-12:30 arası kesintisiz bir çalışma zamanı belirledim. Masadan sadece emzirmek için kalkıyorum. Ayrıca her gün bu zaman diliminde bu konuya da düzenli yazmayı istiyorum.

Etkili insanın 7 alışkanlığı kitabında gün içerisinde yapılması gereken işleri 4 kareye bölüyorduk. Acil ve önemli işler I. Kare idi. Acil olmayan fakat önemli işler ise 2. kareydi. İşe ayırdığım zamanın önemli bir bölümünü 2. kare etkinlikleri içerisinde geçirmeye gayret ediyorum. 1. kare işlerini yardımcım halledebiliyorsa ona delege ediyorum. Halledemiyorsa ben yapıyor ve bir daha bu işin acil noktasına gelmemesi için ne yapacağım üzerine düşünüyorum. Önemsiz-acil ve önemsiz-acil olmayan işleri zaten yardımcı çekirgeye ittirmiş bulunuyorum:))

Para Yönetimi

Bu ay koyduğum limitlere uygun hareket ediyorum. İhtiyaç dışı hiç alışveriş yapmadım. 1 Aralık'ta ihtiyaç kredimi kapatmayı heyecanla bekliyorum:)

Toplumsal Fayda

Şu anki topluma faydam çöpleri ayırmak, giyilebilir ve kullanılabilir durumdaki eşyaları belediyenin kumbarasına atmak ve buraya yazmak ile sınırlı. Daha büyük katkı sağlamak için biraz daha zamanım var.

Hedefim anlamlı bir yaşam. Anlamlı yaşama, günlük aktivitelerimizi uzun süreli hedeflerimiz doğrultusunda gerçekleştirmekle ulaşıldığını düşünecek olursak, dün benim için anlamlı bir gündü. Umarım bugün de bu şekilde olur.

Sevgiler:KK200:
Elecda çöpleri nasıl ayırdığını ve ayırdıklarını nasıl ve nereye attığını anlatır mısın?

Bunu yapabilmeyi ben de çok istiyorum. Okuduğum kitaplardan edindiğim bilgilere göre önemli olan karşıdakinin duygularına odaklanıp duygularını anladığını ona hissettirmek, buna aynalama da deniyor. Karşıdaki kişi anlaşıldığını hissettiğinde beyni "saldır ya da kaç" modundan çıkıp uzlaşabilir duruma geliyormuş, bir diğer deyişle ilkel beyin devreden çıkıp mantıksal beyin devreye giriyormuş :)
Ben bunu maalesef ki eşim ya da diğer kişilere uygulayamıyorum. Şu an için bu durumu sadece oğluma uygulamaya calısıyorum. Daha çok pratik yaparsam belki bir gün hayatımın her alanında uygulayabilirim :) Sen ne güzel kendini geliştirebilmissin.
Aslında ben de nasıl yaptım anlamadım:) normalde esip gürlemem ve sonra da bir yumurta yüzünden muhabbet nerelere geldi diye üzülmem lazımdı.

Eşim peşpeşe doğan 6 çocuğun 3.sü. Ona Değer verildiğini anlaması onun için çok zor oluyor bazen. Ne kadar da onu sevdiğimi söylesem veya davranışlarımla belli etsem de o girdabın içine çok kolay giriyor. Şükür ki çabuk çıkabiliyor.

Günaydın,

Dün 2019 yılı bütçesini oluşturdum. Aylık olarak yan yana exceller yaptım ve her birine aylık hedef koydum. İlave olarak dönem başı ve dönem sonu bilanço tablosu oluşturdum.
2019 yılı benim için borçlardan yani ana zincirlerimden arındığım ve birikim yaptığım bir yıl olsun istiyorum. Bu nedenle;
  • Aralık ayı başında bir ihtiyaç kredimi kapatıyorum.
  • Ocak ayında bir maaş ikramiyem var. Onunla da diğer ihtiyaç kredisini kapatacağım. Kredi kartını ve birikimli hayat sigortasını da iptal edeceğim. Böylece Ocak ayından itibaren 4 borç kalemi bütçemden çıkmış olacak.
  • Şubat ayında maaşımdan kalan tutarı ve eşimden gelen para ile 10.000 TL nakit parayı çekip eve koyacağım. Bu acil durum parası olarak duracak. Acil durum kapsamına elektronik eşya bozulması ve ani çıkan diş problemleri dahil olacak. Ailecek ayakta %80, yatışı %100 karşılayan sağlık sigortamız var. Dolayısıyla diş dışındaki sağlık giderleri için ilave bütçe oluşturmama gerek yok.
  • Mart-Aralık arasında bendeki ödeme kalemleri sabit. Ev kredisi, bakıcı abla maaş ve sigorta, Ela'nın okul taksiti ve genel giderler (damacana su, kargo, çiftlik, kasap, market). Bunlardan arta kalan tutarı usd ve altın olarak değerlendirmeye karar verdim. Her ikisini de fiziki olarak çekeceğim. Fanus gibi bir sitede oturuyorum. Güvenlik önlemleri epey yüksek. Bu kadar güvenlik bariyerini aşıp da bizim eve girmeyi başaran hırsız olursa, çabasını takdir etmek üzere, önünde saygıyla eğilir, evde olan parayı pulu kendisine ben takdim ederim.:KK52:
  • Hisse seneti, yatırım fonları, bono, tahvil gibi işleri öğrenmeye ve küçük miktarlarda denemeler yapmaya karar verdim. Her ay küçük bir miktar ile bu işlere gireceğim.

2019 yılı için bütçe yaptınız mı? Sizin finansal hedefleriniz neler?

Eşimle yaptığımız hesap kitap şu şekilde. Önümüzdeki 4 ayın maaşıyla eşim ev kredisini ödeyecek ve kötü borçlarımızın hepsini kapatacak. Kötü borçları kalem kalem excele not aldım. Şubat maaşının yarısı dahil hepsi borçları ödemeye gidecek. Benim maaşımla kızımın okul taksidi, iki öğrenciye 100’er TL burs, faturalar, evin gıda masrafı, eşimin ve benim cep harçlıklarımız, sosyal harcamalarımızı karşılamayı planlıyoruz. Zaten son iki ayımız böyle geçti. Tabii benim maaşımın yetmesi için sosyal harcamaları oldukça kıstık, zorunlu ihtiyaçlarımız dışında para harcamıyoruz, kredi kartımız yok. Nakit döndürüyoruz. Sene sonu maaşın enflasyon karşısında erimesi ve vergi dilimi kesintileri de cabası oldu. Ama moralimiz ve motivasyonumuz yüksek. Yazın şuursuzca para harcadığımız için birşeylerden eksik kalma duygusu yaşamıyoruz, durumun sadece nakit sıkıntısı olduğunu bildiğimiz için içimiz rahat. Önümüzü net görebiliyoruz ne de olsa. İnşallah Şubatta düzlüğe çıkabileceğiz.

Şubattan sonrası için planlarım şu şekilde (eşimle henüz mutabakat yapmadık) Üniversite öğrencilerinden biri mezun olacak. Ona ayırdığım bütçeyi arttırarak ihtiyacı olan fakir bir aileye düzenli olarak vermek. O aileyi kaymakamlıktan yardım alarak bulmayı umuyorum. Umarım bulurum. Diğer öğrenci bursuna ise 150 TL ayıracağım. Onun dışında yaz için 3 tatil planımız var. Tatiller ve kurban kesmek için fon oluşturmak hedefindeyim. 2018’de böyle bir fonumuz olmadan yazı geçirdiğimiz için ekimden beri sıkışık durumdayız. Aynı şeyi 2019’da yaşamak istemiyorum. Acil durum parası olarak birikim yapar mıyım ona sonra karar vereceğim. Ocak’ta acil durum fonumda 5.500 TL olacak. Üstüne aylık ne kadar atarım bilemiyorum.

Merhaba
Ben size bir konuda fikir danışmak istiyorum.
Ben bir kamu kurumunda çalışıyorum.
3 kadın 1 erkek müdür 4 kişiyiz. 2 işçi, ben ve müdür bey memur.
Kadın personellerden biri ruhumu daraltıyor. Olamaz yani camı açıp yangın var diyesim geliyor. Aşırı sinirli, aşırı bencil. Eşi bildiğiniz sorunlu, deli. Hiç bişey yaptırmaz, bir yere göndermez parasını vermez. Kurumda bu personel sevilmez. Şöyleki kuruma ait kalemi bile söylenerek verir, üstelik kurum amiri ile çalışan çok acil ihtiyac duyan personellere. 5 lafının 5 ide bize kötüsü gelir, bize bu layık, hep biz kötü, sinir oluyorum.. Bu ruh hali ile 8 saat olmak beni delirtmek üzere. Dizi açar izler, ister çalışır ister çalışmaz. Kimse bişey demiyor, müdür ztn karışmaz. Bende tepki olarak dizi izlerken çalışmıyorum. Okulda para isterler vermez, birinden bişey ister vermezler, söylenir durur. Diyemiyosun ki sende aynısını yapıyorsun bana böyle değiller. Bu sefer savunur konuma düşerim, al başına belayı. Bana karşı tavırlarında bişey yok, ama çok bozmaya başladım, ters davranmak istemiyorum. Bu onun ruh hali ve kimseyi yönetemem iç dünyamı zehirlememeliyim. Bu ara çok bunaldım. Ne yapsam nasıl yapsam bilmiyorum. Hayatım zor, ve böyle sinirli olumsuz elektrğe bürününce ne yapacağımı şaşırıyorum.

Merhaba
Kadın personellerden biri ruhumu daraltıyor. Olamaz yani camı açıp yangın var diyesim geliyor. Aşırı sinirli, aşırı bencil. Eşi bildiğiniz sorunlu, deli. Hiç bişey yaptırmaz, bir yere göndermez parasını vermez. Kurumda bu personel sevilmez. Şöyleki kuruma ait kalemi bile söylenerek verir, üstelik kurum amiri ile çalışan çok acil ihtiyac duyan personellere. 5 lafının 5 ide bize kötüsü gelir, bize bu layık, hep biz kötü, sinir oluyorum.. Bu ruh hali ile 8 saat olmak beni delirtmek üzere. Dizi açar izler, ister çalışır ister çalışmaz. Kimse bişey demiyor, müdür ztn karışmaz. Bende tepki olarak dizi izlerken çalışmıyorum. Okulda para isterler vermez, birinden bişey ister vermezler, söylenir durur. Diyemiyosun ki sende aynısını yapıyorsun bana böyle değiller. Bu sefer savunur konuma düşerim, al başına belayı. Bana karşı tavırlarında bişey yok, ama çok bozmaya başladım, ters davranmak istemiyorum. Bu onun ruh hali ve kimseyi yönetemem iç dünyamı zehirlememeliyim. Bu ara çok bunaldım. Ne yapsam nasıl yapsam bilmiyorum. Hayatım zor, ve böyle sinirli olumsuz elektrğe bürününce ne yapacağımı şaşırıyorum.
Araya mesafe koysan terslemektense kibarca sessiz kalsan, ya da çalışırken kulaklık falan taksan, ay bilemedim çok zor bi durum

Araya mesafe koysan terslemektense kibarca sessiz kalsan, ya da çalışırken kulaklık falan taksan, ay bilemedim çok zor bi durum

E soru soruyor her defasında ona uygun cevap veremem, internetten bişey alıyor, benimkiler aynı gün teslimat çabuk geliyor, o uzun teslimat alıyor, başlıyor gelmedi, buda beni buldu, hep ben beklerim, baştan aşağı sinir kaplı söyleniyorda söyleniyor benimkide can, seninle ne alakası var ztn teslimatı uzun söylenip durmasan dedim. Bence az bile dedim.

E soru soruyor her defasında ona uygun cevap veremem, internetten bişey alıyor, benimkiler aynı gün teslimat çabuk geliyor, o uzun teslimat alıyor, başlıyor gelmedi, buda beni buldu, hep ben beklerim, baştan aşağı sinir kaplı söyleniyorda söyleniyor benimkide can, seninle ne alakası var ztn teslimatı uzun söylenip durmasan dedim. Bence az bile dedim.
Yok orda iyi demişsin konuşsan mı çok negatifsin diye bi iki Öneri de mi bulunsan anlayacak cinsten mi ama o da önemli, aynı odada mısınız?

Öyle muhabbetlere girmem çok sabit fikirli
Aynı odada yan masamda. Benim kendimi değiştirmeliyim.
Aynen şu hayatta değiştirebileceğin tek kişi kendinsin, ona bakış açını değiştir mesela o sevmediğin özellikler sen de olmadığı için sevinmelisin, o kadar mutsuz olduğu için onun adına sempati duyabilirsin, ve kendinin ne kadar şanslı olduğunu düşünebilirsin kendine odaklan

Böyle saçma sapan konuştuğunda cevap vermemeyi tercih etsen olmaz mı? Belki bı yerden sonra susar kimse onu takmıyor diye

Direk soru soruyor, cünkü aslında benimle bir problemi derdi tasası yok, benimde onunla yok ama ruh hali benim enerjimi bitiriyor. Ztn ortaya konustugunda kimse cvp vermiyor, ama oda vazgeçmiyor.

Direk soru soruyor, cünkü aslında benimle bir problemi derdi tasası yok, benimde onunla yok ama ruh hali benim enerjimi bitiriyor. Ztn ortaya konustugunda kimse cvp vermiyor, ama oda vazgeçmiyor.
benim de enerjim karşıdakine göre düşerdi, ben de çekiyorum iş arkadaşımdan, kafada kavga ediyorum tartışıyorum ama azalttım ... en iyisi yok saymak.. regl olacağım zaman daha fazla takık oluyorum durumlarına sonrasında hiç duymuyorum..

Ben kişileri analiz ettikten sonra yeri ve zamanı gelince kişisel fikrimi söylüyorum.
genelde net tavrım olduğunu herkes bilir.
bu yüzden bir şey danışmak istediklerinde bana gelirler.

Böyle bir durum başıma gelse.
Bak hayat ne güzel biraz olumlu düşünsen derdim.
yine anlamıyorsa kişisel gelişimden bol bol bahseder kafasını şişirirdim :KK70:

Merhaba

olumsuz insanlar, enerjimizi alıyor çok haklısın esila. hele bir de biz de zor bir dönemden geçiyorken, üzerimizde zaten büyük bir yük varken diğerini de kaldırmak çok zor oluyor.
ona açık yüreklilikle söyleyebilir misin "senin olumsuz cümlelerini bu ara kaldıramıyorum. biraz içsel yüküm ağır bu ara, yardımcı olursan sevinirim" gibi. ben dili kullanarak kendinden bahseder, onun durumunu kötülemeden ikna yoluna gidersen çok güzel olur ve insanlığı da varsa zaten anlayacaktır. bir de insanlar genel olarak içten bir yardıma hayır diyemez. o yüzden yardımcı olur musun kelimesini mutlaka kullan konuşurken:)
kendi enerjini yükseltmek için de olumlu şeyler düşünmeni, izlemeni, okumanı tavsiye ediyorum kesinlikle. zihnini olumlu şeylerle doldurmanın etkisini yavaş da olsa görürsün, emeğin karşılıksız kalmaz. bir de bir psikolog terapiye gelen çooook olumsuz bir bayanı, her gece yatmadan hayatındaki 5 güzel/olumlu şeyi yazıp düşünmesiyle tedavi etmişti. bunu sen de deneyebilirsin. kendi düşüncelerini olumluya çevirdiğinde, arkadaşının söyledikleri sana çok da gelmeyecektir.
ve yine bir tavsiye; pozitif düşünmenin büyüsü kitabını tavsiye ederim. mesela arkadaşına da kitaptan bahsedip, hadi beraber okuyalım, kitap üzerinde fikir paylaşımında bulunalım diyebilirsin. bir taşla iki kuş:)

olumsuz insanlar, enerjimizi alıyor çok haklısın esila. hele bir de biz de zor bir dönemden geçiyorken, üzerimizde zaten büyük bir yük varken diğerini de kaldırmak çok zor oluyor.
ona açık yüreklilikle söyleyebilir misin "senin olumsuz cümlelerini bu ara kaldıramıyorum. biraz içsel yüküm ağır bu ara, yardımcı olursan sevinirim" gibi. ben dili kullanarak kendinden bahseder, onun durumunu kötülemeden ikna yoluna gidersen çok güzel olur ve insanlığı da varsa zaten anlayacaktır. bir de insanlar genel olarak içten bir yardıma hayır diyemez. o yüzden yardımcı olur musun kelimesini mutlaka kullan konuşurken:)
kendi enerjini yükseltmek için de olumlu şeyler düşünmeni, izlemeni, okumanı tavsiye ediyorum kesinlikle. zihnini olumlu şeylerle doldurmanın etkisini yavaş da olsa görürsün, emeğin karşılıksız kalmaz. bir de bir psikolog terapiye gelen çooook olumsuz bir bayanı, her gece yatmadan hayatındaki 5 güzel/olumlu şeyi yazıp düşünmesiyle tedavi etmişti. bunu sen de deneyebilirsin. kendi düşüncelerini olumluya çevirdiğinde, arkadaşının söyledikleri sana çok da gelmeyecektir.
ve yine bir tavsiye; pozitif düşünmenin büyüsü kitabını tavsiye ederim. mesela arkadaşına da kitaptan bahsedip, hadi beraber okuyalım, kitap üzerinde fikir paylaşımında bulunalım diyebilirsin. bir taşla iki kuş:)

Onunla konuşma kısmı haricinde hepsini deneyeceğim.
Bu ara gerçekten kaldıramıyorum, eksildikçe zor geliyor.
Özellikle 5 olumlu şeyi düşünmek, çok güzel bir yöntem

Kitabı da alayım, çok ihtiyacım var.

Ben kişileri analiz ettikten sonra yeri ve zamanı gelince kişisel fikrimi söylüyorum.
genelde net tavrım olduğunu herkes bilir.
bu yüzden bir şey danışmak istediklerinde bana gelirler.

Böyle bir durum başıma gelse.
Bak hayat ne güzel biraz olumlu düşünsen derdim.
yine anlamıyorsa kişisel gelişimden bol bol bahseder kafasını şişirirdim :KK70:

Çok küçük bişey bu, cesaretimi toplayıp söyleyebilirim inşallah :D

Back