Günaydın Hanımlar,
Uzun zamandır ana hedef başlıkları ile paylaşım yapmadığımı fark ettim. Dün için yapayım.
Sağlıklı Yaşam
Dün sabah kalkınca dişlerimi fırçalayıp limonlu suyumu içtim. Saat 09:30'da kahvaltı yaptım. Kahvaltıda 2 adet haşlanmış yumurta, beyaz peynir, 6 tane siyah zeytin, 1 çay bardağı ceviz ve çay tükettim. Öğlen 14:00'de sütlü türk kahvesi ve 1 avuç badem-kuru dut karışımı tükettim. Akşam 18:00'de sütlü bulgur çorbası ve et sote tükettim. Sabah D vitamini akşam yatmadan önce de omega-3 ve kalsiyum takviyelerimi aldım. Şeker ve un tüketmedim. Leptin salgılanması için öğünler arasında minimum 4 saat olması kuralına uygun beslendim.
Sabah kahvaltıdan önce egzersizlerimi yaptım. Öğlen saat 13:00'de İpek ile dışarı çıktık. 1 saate yakın yürüyüş yaptım. Akşam saat 15:30-16:15 arasında da Ela'nın okuluna yürüdüm. Sağlıklı yaşamın iki ana ayağı olan beslenme ve spor açısından başarılı bir gündü.
Mümkün Olduğunca İyi Annelik
Ela'yı okuldan aldığımda arabada saçma sapan bir şey için epey ağladı. Kendimi tutmayı başardım. Bir şey söylemeden o krizi atlattık. İçimden neler neler demek geçti o ayrı:)
Arabayı park ettikten sonra beraber sitenin parkın gittik. Sallanan bir bank var. Oraya oturduk, kucağıma yattı. Hem beraber sallandık hem sohbet ettik. Eve gelince de İpek'i emzirip ana kucağına koydum. Ela'nın odasına taşıdım. Biz Ela ile oyun oynadık, İpek de izledi. Akşam yatarken de kitabını okudum. Sarıldık, uyuttum.
Son bir haftadır Ela sabrımızı epey zorluyor. Eşimin de benim de sesimizi yükseltme durumumuz artmıştı ve bundan rahatsızdım. Dün de birkaç tane kriz yarattı ama küçük hanımın oyununa gelmedim. Sakin kaldım. Bu konuda kendimi tebrik ediyorum:)
Düzenli ve Sade Bir Ev
Dün ev planına göre mutfak temizliği günüydü. Abla mutfağı temizlemeden önce ben girdim. Bütün dolapları tek tek kontrol ettim. Az kalanları not ettim. Çay, kahve kavanozları azalmış, onları doldurdum. Bakliyat kavanozlarını düzenledim. Akşam yatmadan, Ela'ya odasını eşime de portmantoyu düzenlettim:)
İyi Görünmek
Sabahları uyanır uyanmaz yüzümü yıkadıktan sonra ve akşam yatmadan önce, göz altı serumu ve nemlendirici krem sürmeyi alışkanlık haline getirmiş bulunuyorum. Benim için sıkıntılı bir konuydu bu, halletmiş olmaktan kaynaklı mutluyum. Onun dışında dört gün evde olduğum için günlerim ev kıyafeti ile geçiyor. Yeni aldığım ev kıyafetleri psikolojimi olumlu yönde etkiledi. Bütün gün evde olsam da derli toplu bir görüntü insana iyi geliyor.
Verimli İş Hayatı
Evden çalışmak iş yerinde çalışmaktan daha fazla dikkat ve planlama gerektiriyormuş. Evde dikkat dağıtan çok fazla şey var. Bu nedenle saat 10:00-12:30 arası kesintisiz bir çalışma zamanı belirledim. Masadan sadece emzirmek için kalkıyorum. Ayrıca her gün bu zaman diliminde bu konuya da düzenli yazmayı istiyorum.
Etkili insanın 7 alışkanlığı kitabında gün içerisinde yapılması gereken işleri 4 kareye bölüyorduk. Acil ve önemli işler I. Kare idi. Acil olmayan fakat önemli işler ise 2. kareydi. İşe ayırdığım zamanın önemli bir bölümünü 2. kare etkinlikleri içerisinde geçirmeye gayret ediyorum. 1. kare işlerini yardımcım halledebiliyorsa ona delege ediyorum. Halledemiyorsa ben yapıyor ve bir daha bu işin acil noktasına gelmemesi için ne yapacağım üzerine düşünüyorum. Önemsiz-acil ve önemsiz-acil olmayan işleri zaten yardımcı çekirgeye ittirmiş bulunuyorum:))
Para Yönetimi Bu ay koyduğum limitlere uygun hareket ediyorum. İhtiyaç dışı hiç alışveriş yapmadım. 1 Aralık'ta ihtiyaç kredimi kapatmayı heyecanla bekliyorum:)
Toplumsal Fayda
Şu anki topluma faydam çöpleri ayırmak, giyilebilir ve kullanılabilir durumdaki eşyaları belediyenin kumbarasına atmak ve buraya yazmak ile sınırlı. Daha büyük katkı sağlamak için biraz daha zamanım var.
Hedefim anlamlı bir yaşam. Anlamlı yaşama, günlük aktivitelerimizi uzun süreli hedeflerimiz doğrultusunda gerçekleştirmekle ulaşıldığını düşünecek olursak, dün benim için anlamlı bir gündü. Umarım bugün de bu şekilde olur.
Sevgiler