Popüler Konu Verimli Rutin

Herkese merhaba:)
Oncelikle elecda ya verdigi faydali bilgiler icin tesekkur ederim. Ozellikle zaman yonetimi yontemlerini uygulamaya calisacagim. Benin sıkıntim telefonla

Topige bir goz attim cok guzel paylasimlar var bastan okumaya baslayip hepinizin deneyinlerinden faydalanacagim insallah.

Son olarak da bu topigi tavsiye eden @sahra8482 ye de tesekkur ederim

merhaba... günlük rutinimize iyi gelecek, hayatımıza pozitif bir bilinç ve bakış açısı katacak, mutluluğu anlamlandırma yolunda faydalandığım kitaplardan bir kaç tavsiye sunmak istedim ben de:) akşam bir kitaba bakarken buradaki yazışmalar aklıma geldi:)

pozitif gücün büyüsü- louise hay
bilinçaltının gücü- joseph murphy

bu iki kitabı bilinç kazanma ve temel olarak düşünebiliriz.

tavuk suyuna çorba, hayallerinizdeki hayatı yaşayın- j. canfield, m.v. hansen
mutluluk, mavi bölgeler yöntemiyle mutluluğu bulmak- dan buettner

bu iki kitap daha günlük ve akıcı dilde yazılmış ve hikayeler döngüsüyle farkındalığımızı artırma anlamında tercih edilebilir.

mutlu haftasonları diliyorum hepinize...

elecda paylaşımlarını çok sevgiyle takip ediyorum, ve iyi ki sana rastlamışım diye düşünüyorum..
Not almak, günlük işlerin takibi yapmak benim için çok zor, plansız, programsız ve bir okadar da verimsiz geçiyor günler... Seninle birlikte aydınlandıgımı fakat, harekete geçmeyi beceremediğimi belirtmek istiyorum...
Öncelikle, ilk hedefim haftalık planlayıcı ile başlamak olduguna karar verdim...
Dün ki topiğinden gezintimden sonra dosyayı indirip, yazdırdım. ve günlük olarak yazmaya başladım...
Dün yapılacak listemi ve notlarımı yazıp akşam buzdolabına astım...
Ve her yaptıgım güncel işlerimi, yaptıgımda tikledim.. Çok motive oldum.
Ve şimdi, akşam eve gidince yapılacakları yazdım, oda listeme eklenecek... Bu haftayı tamamladıgımda listemi de sizlerle paylaşacağım...
Bunu 21 gün yaparsam alışkanlık haline ve devamlılıga dönüştereceğime inanıyorum...
Bu listeyi sizlerinde istifade etmesi için şuraya koyuyorum..

Eklentiler

• bubble.jpg
    235,2 KB · Görüntüleme: 205
  • icecek.jpg
    216 KB · Görüntüleme: 188
  • kedili.jpg
    250,1 KB · Görüntüleme: 200
  • panda.jpg
    205,2 KB · Görüntüleme: 183
  • plants.jpg
    190,8 KB · Görüntüleme: 188
  • unicorn.jpg
    190,3 KB · Görüntüleme: 200

Bilmem çok düşünmedim galiba. Sadece öyle bir insan deyip geçiyorum. Aslında zaman zaman konuşuruz bu konuda. O modunu düşürmemek için ekstra çaba sarfedebiliyor, çok yorgun olsa da arkadaşlarla buluşmalarını veya maçlarını asla iptal etmiyor. Telefonda arkadaşları ve kardeşleri ile sık konuşuyor, hep kakara kikiri yapıyor. Bu enerjik hali akşamları beni sinir eder bazen. Sabah benim afyonum geç patlar, O uyanır uyanmaz türkü söylemeye başlıyor, yine sinir olurum ama bişey demem tabii. Aslında şanslı olduğumun farkındayım ama enerjik bir insan beni ara ars geriyor.

Minimalizmle ilgili daha önce kitap okumadım. Sade kitabını okudum. Oldukça beğendim. Çok sade ve net bir kitap. Lafı uzatmadan söylemek istediklerini söylemiş yazarlar. Ben yararlandım.

2,5 aydır oda oda, çekmece çekmece evi elden geçirdim. Bu süreçte aklıma gelen yerleri telefonumdaki listeye ekledim, yaptıkça tikledim. Çok eşyası olmayan bir insandım sözde. Ama torba torba eşya çıkardım bu süreçte. Listedeki son yeri bugün hallettim. 3 defa aşağı indim çıktım, elden çıkarttım yine 6 torba eşya. Şu an kendimi çok huzurlu ve rahatlamış hissediyorum. Listemi bitirdiğim için çok mutluyum.

Şimdi ikinci tura başlayacağım kısmetse.

Okuyunca ben rahatladım darısı başıma :)

teşekkür ederim cevapların için roasanayma. yazım tarzın elecda ile ne kadar benziyor, onu okur gibi oldum:)

dün okuduğum güzel bir sözü sizinle de paylaşmak istedim:
"iyi şeylerden başka şey düşünme. çünkü düşünce suret dokumasının ipliğidir..."
Mevlana hz.

o zaman çok güzel bir pazartesi olsun diyelim, düşünelim herkes için... :)

Merhaba,

Öncelikle çok teşekkür ederim.

Ben genel olarak olumsuz davranışlarına prim vermemeye çalışıyorum. Çünkü çocuk olumlu veya olumsuz bir tepki aldığında ilgi gördüğünü düşünerek hareket ediyor. Olumsuz davranış karşısında bir kere uyarıp, devam etmesi durumunda hem beden dili hem de konuşma anlamında tüm iletişimimi kesiyorum. Saçmalamayı bıraktığında "Bittiyse konuşalım" diyerek, yaptığı davranışı konuşuyor ve yere döküp attıklarını ona temizletiyorum. Ancak ertesi gün masada güzel davrandı ve problem çıkarmadı ise "Yemeğini güzelce ve sorunsuz yediğin için, ailecek güzel vakit geçirmiş olduk" gibi cümlelerle olumlu davranışı takdir etmeye gayret ediyorum.

Kesinlikle kolay değil ve insanın sabrı çok zorlanıyor. Elinizden geleni yapın ancak kızınca da vicdan azabı çekmeyin. İnsanların bir sınırının olduğunu evinde öğrenmesi, dışarıda öğrenmesinden çok daha iyidir.

elecda journal bullet nasıl gidiyor ?
Fena gitmiyor aslında. Benzer bir sistemi iş için excelde kurup, insanlar ile paylaşabilir miyim gibi çalışma içerisindeyim. Ortak bir iş planı gibi. Böylece hangi iş yapıldı, hangisi ertelendi, ilgli taraflar ile beraber takip edebiliriz.

Yalnız her ay onun çizimi ile uğraşmak zor. Bu nedenle 2019 yılının tamamını Aralık ayında çizip hazılrlayayım istiyorum.

Hoş geldiniz

Hanımlar merhaba,

Cuma günleri kızımla iş başı yapıp, hafta sonu da iki çocuğun elinde kaldığımdan mütevellit, buraya uğrayamadım.
Hafta sonu mesaisi sabah 06:15 itibariyle başlayıp, akşam 21:00'e kadar arasız sürüyor.

Bu hafta ikea'dan mıknatıslı pano ve mıknatıs sipariş etmiştim. Eşim cumartesi günü duvara monte etti ve dün itibariyle kullanmaya başladık. Öncelikle haftalık planı astım. Küçük kağıtlara da her bir iş tek kağıtta olacak şekilde yazıp astım. Bir "alınacaklar" listesi astım. Alınacaklar listesini bugün halledeceğim. Diğer küçük işler de mutfağa gidip geldikçe gözümüze çarpacak ve atlamayacağız diye umuyorum. Kapsam olarak, Ela'nın okuldan istenenler, ev ile ilgili yapılacaklar, doktor randevuları gibi şeyleri yazacağım. Görseli ekliyorum.

Sevgiler

Çok teşekkür ederim. Sevgiler
Bayağıdır okuyorum.
Etrafima öfkelenmektense hayatın anın tadını çıkarmaya basladigimi gördüm.
Yavaş yavaş duzeltiyorum kendimi.
Kötü bir olayda yada oğlumun eşimin davranışından bu en hasarsız nasıl atlayabilirim bunu dusunuyorum.

Peki çocuk eğitimi ile alakalı tavsiye edeceğim kitaplar bloglar yazarlar videolar var mı acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…