Popüler Konu Verimli Rutin

elecda elecda süt seviyor ve vazgeçmek istemiyorsan laktozsuz olanlarından tüketebilirsin. Tadı daha şekerli gibi gelebilir :) içinde parçalanmış laktaz enzimi oluyor. Ben 20 yaşından sonra laktoz intoleransı geliştirdiğim için bunu içiyorum.
Uht tabi malesef ama sütü çok seviyorum napiyim :KK43:
Ben de çocukluğumdan beri sütü sevmem. Annem zorla içirirdi:) Sadece sütlü kahve içtiğimde kullanıyorum onda da rahatsız ediyor midemi.
İnsagram’de gıda detektifi var. En son SEK’in kaynatılınca patlayan bir uht sütünü incelediler. İçine hidrojen peroksit karışmış olabileceği söyleniyor. Uht sütlerden uzak durmanı tavsiye ederim canım.

Ben de çocukluğumdan beri sütü sevmem. Annem zorla içirirdi:) Sadece sütlü kahve içtiğimde kullanıyorum onda da rahatsız ediyor midemi.
İnsagram’de gıda detektifi var. En son SEK’in kaynatılınca patlayan bir uht sütünü incelediler. İçine hidrojen peroksit karışmış olabileceği söyleniyor. Uht sütlerden uzak durmanı tavsiye ederim canım.

Evet haberleri gördüm :KK43: çok korkunç. Her şey denetimsiz.
Malesef laktozsuz sütlerin pastorizesi üretilmiyor.
Ben de 1 bardak süt içmeden günü geçiremiyorum. kısır döngüye girdim. Sütten vazgeçsem her şey çözülecek aslında :)

Aaaa elecda yok derken buldummmm
Bundan koyabilirsin kahvelerine

Ama sek marka almam asla :işsiz:
Bu üretildiyse başka markalar da yakında üretir.

Eklentiler

• IMG_2097.PNG
    IMG_2097.PNG
    141,3 KB · Görüntüleme: 143
Evet haberleri gördüm :KK43: çok korkunç. Her şey denetimsiz.
Malesef laktozsuz sütlerin pastorizesi üretilmiyor.
Ben de 1 bardak süt içmeden günü geçiremiyorum. kısır döngüye girdim. Sütten vazgeçsem her şey çözülecek aslında :)
Kefir denesen?

Süt benim de mideme dokunuyor...ama çok enteresan hamilelikten her sabah içiyordum o zaman dokunmadı...

Eve süt aldığımda sütaş şişe günlük alıyorum sizce iyimi
Pastorizeler yani günlük sütler daha iyi tabiki uhtlere göre.
Marka açısından ise bir şey diyemeyeceğim.

Herkese günaydın, dün evde bayağı bi düzenleme, buzluğa eşim için kahvaltılık yenebilecek yiyecekler hazırlayıp atma işleri vardı. Yine bugün de biraz devam edip haftalık yemek listesini oluşturacağım. Her iki güne bi çorba yapmak istiyorum. Çorba kültürüm çok az.tarhana mercimek domates :)
Başka çorba hiç yapmadım
Şehriye çorbası falan da yapayım, mantar, sebze...bunları öğrenmem lazım.
Her akşam 22 de uyuyorum. Gece 1 ya da 2 defa zorunlu sebeplerden (!) uyanıyorum ama çabuk geri dalıyorum. Sabah 7 de ise tamamen kalkmış oluyorum. Annem anlatırdı Bebekliğimden beri bu böyleymiş :) sabah 7 de kalkıp bişey yapamıyorum ama, gürültü olacak diye.
Bugün sadece nefes egzersizleri yaptım. Egzersizlere her gün artarak devam etmek niyetindeyim.
Sporu hiç sevmem :KK70: ancak oturduğum yerden yapabildiklerimle başlarsam alışırım belki.

Pastorizeler yani günlük sütler daha iyi tabiki uhtlere göre.
Marka açısından ise bir şey diyemeyeceğim.

Herkese günaydın, dün evde bayağı bi düzenleme, buzluğa eşim için kahvaltılık yenebilecek yiyecekler hazırlayıp atma işleri vardı. Yine bugün de biraz devam edip haftalık yemek listesini oluşturacağım. Her iki güne bi çorba yapmak istiyorum. Çorba kültürüm çok az.tarhana mercimek domates :)
Başka çorba hiç yapmadım
Şehriye çorbası falan da yapayım, mantar, sebze...bunları öğrenmem lazım.
Her akşam 22 de uyuyorum. Gece 1 ya da 2 defa zorunlu sebeplerden (!) uyanıyorum ama çabuk geri dalıyorum. Sabah 7 de ise tamamen kalkmış oluyorum. Annem anlatırdı Bebekliğimden beri bu böyleymiş :) sabah 7 de kalkıp bişey yapamıyorum ama, gürültü olacak diye.
Bugün sadece nefes egzersizleri yaptım. Egzersizlere her gün artarak devam etmek niyetindeyim.
Sporu hiç sevmem :KK70: ancak oturduğum yerden yapabildiklerimle başlarsam alışırım belki.

Merhaba, biz de annemle iki seneye kadar mercimek ve şehriye haricinde başka çorba yapmazdık. İki yıl önce ramazanda iftara her gün farklı çorba yapma huyu edindik, bizim için çorba konusunda dönüm noktası oldu :kk77:
Mantar ve sebze çorbaları ve bir de mahluta çorbası en sevdiklerimiz arasında.

Mantar ve sebze çorbaları yapım olarak aynı sayılır. İlk önce tereyağında bir kaşık unu kavurup üzerine istediğimiz sebzeleri koyuyoruz (mantar çorbasında sadece mantarları ilk önce yağda kavurup unu onun üzerine ekliyoruz biz, mantarın suyunu iyice çekmesi için Hoppa) iyice kavrulunca üstüne suyunu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Bizim evde taneli çorba yenmediği için en son blenderdan geçiriyoruz ama bence sebze çorbasında bütün sebzeler küçük küçük doğranıp pişirilirse daha hoş oluyor, blenderdan geçirmeden. Mantar çorbasında en son yarım paket krema da ekliyorum, güzel bir tat veriyor :)

Mahluta çorbası ise yapımı mercimeğe benziyor. İlk önce bir ufak soğan ve bir diş sarımsak sıvıyağda kavuruyorum, üzerine bir kaşık salça kokusunu çıkana kadar ve 1 kaşık un kavurup mercimeği ekleyip suyunu veriyorum, pişince bir çay kaşığı kimyon ekliyorum ve blenderdan geçiriyorum. Nefis oluyor, tavsiye ederimHoppa

II.BÖLÜM

ANLAMLI BİR HAYAT YAŞAMAYI SAĞLAYAN 5 DEĞER

1. İlişkiler
Hepimiz sevilmek, sevmek ve tecrübelerimizi paylaşacağımız başka insanların olmasını isteriz. İnsanlar ile ilişkileriniz tercihlerinize bağlıdır ve hiçbiri doğru ya da yanlış değildir. Kim olursak olalım hepimiz var olabilmek, gelişebilmek için insanlara ihtiyaç duyarız.

Geçmiş eşittir gelecek değildir. Geçmişteki ilişkilerinizin gelecekteki ilişkilerinizin göstergesi olması gerekmez.

Var olan ilişkilerinizi değerlendirmek için içinde bulunduğunuz bütün ilişkilerin üç sütunluk bir listesini yapın. İlk sütun “İSİM” İkinci sütun “DERECELENDİRME” (birincil-ikincil veya uzak çevre olarak gruplayın), üçüncü sütun ise “ETKİ” (olumlu-olumsuz-nötr) olsun.

Birincil kategori: Hayatınızın filmindeki ana karakterler

İkincil kategori: Hayatınızın filmindeki yardımcı oyunculardır. Patron, iş arkadaşları, geniş aile üyeleri gibi...

Uzak çevre: Hayatınızın filmindeki figüranlardır. Mahalledeki insanlar, uzak akrabalar, iş arkadaşlarının çoğu, komşular gibi...

Listeyi tamamlayınca aşağıdaki sorulara cevap verin:

Kaç İlişkiniz var?

Niye o kadar çok (ya da az)?

Birincil ilişkilerin yüzdesi ne?

İkincil ilişkilerin yüzdesi ne?

Uzak çevre ilişkilerinin yüzdesi ne?

Olumsuz ilişkilerin yüzdesi ne?

Olumlu ilişkilerin yüzdesi ne?

Nötr ilişkilerin yüzdesi ne?

Sonuç olarak eğer insanların çoğu gibiyseniz zamanınızın, emeğinizin ve ilginizin çoğunu sizin için en az önemli insanlara saf etmektesiniz. Bu değişmelidir.

II.BÖLÜM

ANLAMLI BİR HAYAT YAŞAMAYI SAĞLAYAN 5 DEĞER

1. İlişkiler
Hepimiz sevilmek, sevmek ve tecrübelerimizi paylaşacağımız başka insanların olmasını isteriz. İnsanlar ile ilişkileriniz tercihlerinize bağlıdır ve hiçbiri doğru ya da yanlış değildir. Kim olursak olalım hepimiz var olabilmek, gelişebilmek için insanlara ihtiyaç duyarız.

Geçmiş eşittir gelecek değildir. Geçmişteki ilişkilerinizin gelecekteki ilişkilerinizin göstergesi olması gerekmez.

Var olan ilişkilerinizi değerlendirmek için içinde bulunduğunuz bütün ilişkilerin üç sütunluk bir listesini yapın. İlk sütun “İSİM” İkinci sütun “DERECELENDİRME” (birincil-ikincil veya uzak çevre olarak gruplayın), üçüncü sütun ise “ETKİ” (olumlu-olumsuz-nötr) olsun.

Birincil kategori: Hayatınızın filmindeki ana karakterler

İkincil kategori: Hayatınızın filmindeki yardımcı oyunculardır. Patron, iş arkadaşları, geniş aile üyeleri gibi...

Uzak çevre: Hayatınızın filmindeki figüranlardır. Mahalledeki insanlar, uzak akrabalar, iş arkadaşlarının çoğu, komşular gibi...

Listeyi tamamlayınca aşağıdaki sorulara cevap verin:

Kaç İlişkiniz var?

Niye o kadar çok (ya da az)?

Birincil ilişkilerin yüzdesi ne?

İkincil ilişkilerin yüzdesi ne?

Uzak çevre ilişkilerinin yüzdesi ne?

Olumsuz ilişkilerin yüzdesi ne?

Olumlu ilişkilerin yüzdesi ne?

Nötr ilişkilerin yüzdesi ne?

Sonuç olarak eğer insanların çoğu gibiyseniz zamanınızın, emeğinizin ve ilginizin çoğunu sizin için en az önemli insanlara saf etmektesiniz. Bu değişmelidir.
Sevgili elecda yüzdeyi nasıl hesaplayacağız? Son cümleyi de anlamadım. Açıklarsan bahtiyar olacağım.

Bir de Son günlerde kendimle ilgili şunu keşfettim; hayatıma yeni giren insanlarla ilişkilerimin devamını sağlayamıyorum. 35 yaşındayım. Eşimle iletişimimiz iyi. Kendi anne babam, kardeşlerim ve k.valide, k.peder ile iletişimimde sıkıntı yok. 6 tane sağlam arkadaşım var ve onlarla ayrı şehirde olmama rağmen kopmuyorum. Bu yakın çevremle devamlılık konusunda bi sıkıntım yok.
Ama onun dışında geniş kayın aile, iş arkadaşlarım ve hayatıma yeni aldığım arkadaşlarımla hep bi kopukluk yaşıyorum. Bu sebeple kendi yaşadığım şehirde bir arkadaşımla düzgün bir ilişki yürütemedim. Kolay vazgeçiyor, çabuk sıkılıyorum. Sonra yalnız kalınca üzülüyorum. Bu ne yaman çelişki acaba Elecda???

Ancak mesajlara dönüş yapabiliyorum. Kusura bakmayın. Ben genelde açık süt alıyorum ancak çok mecbur kalırsam AOÇ tercih ediyorum.
Ablam gıda mühendisi. Açık süt almama ciddi ciddi çok kızıyor. Nerdeyse dövecek beni:sinirli:

Doktorlarla mühendisler bu konuda çok zıt fikirliler. Benim bi fikrim yok. Agnostik takılıyorum bu konuda :KK45:

İlişkiler ve psikoloji konusunda ilgili olan arkadaşlara bi podcast önermek istiyorum. Kaçık prens. Hem çok eğlenceliler hem de çok bilgililer. Iphone’de Podcast’ler programında bulabilirsiniz. Diğerleri için podcast addict programını yükleyerek dinleyebilirsiniz.
Öğrenmeye hevesli hanımlara şiddetle tavsiye ediyorum.

20. Sayfaya kadar okudum henüz. O kadar faydalı şeyler öğrendim ki.
elecda elecda sen mükemmel misin nesin :KK70:

Hayal ettiğim hayattasın belki de.. ileride bende senin gibi olmak istiyorum. Evine bayıldım herşey ne kadar ferah.
Mutfağın o camın önündeki masan benim tam hayallerimdeki gibi :KK43:

Kendimi geliştirmek adına çıldırmış vaziyetteyim bikaç aydır.
23 yaşındayım çok kötü şeyler yaşadım. Ayağa kalktım. Hepsinden derslerimi aldım daha farkedeceklerim olacaktır eminim.
Üniversiteye kayıt oldum bu yıl. İleride bende çalışacağım herşey benim için ve kızım için çok farklı olacak.
Kızım 14 aylık. Çocuk gelişimi vs ile ilgili senden öğreneceğim farkedeceğim çok şey olacak eminim.

Bikaç aydır bende kendime rutinler oluşturmaya değişmeye çalışıyorum.
Daha iyi kaliteli yaşamaya çalışıyorum.
Kendimi geliştirmekten vazgeçmeyeceğim.

Gerçekten hayran kaldım sen nasıl bi kadınsın ya idolsun :KK70:

Lütfen yıllarca buralarda ol :dua:

Konunyn devamını vaktim oldukça okuyacağım. Sevgiler :KK200:

geçmişi okurken ben de bu mesajı gördüm, ayperest ayperest ne yapar ne yer ne içer hayalleri ne durumdadır mera ettim:)

elecda elecda merhaba. Olaylar karsisinda verilen istemsiz tepkilerin gecmiste hangi yasanmisliklara ait oldugunu nasil sorguluyoruz ve bu sonuca nasil ulasiyoruz ? Bunun detayli bir anlatimi mevcut mudur bilgi hazinende ??? :KK3:

X